Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 335
  • Total: 336
  • Leon

ΣΚΟΠΙΑ , ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ

Ξεκίνησε από sevenseas, Μάρτιος 05, 2008, 02:01:51 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

seagull

Παράθεση από: "sevenseas"
Παράθεση από: "cna"Επεξηγήσεις δύο θεμάτων

1. "Μακεδονική" γλώσσα: γλωσσικό ιδίωμα που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας για εμπορικούς σκοπούς και στην ουσία αποτελεί συγκερασμό της σλαβικής και της ελληνικής γλώσσας. Κατ' ουσίαν αποτελούσε την εσπεράντο των βαλκανίων.

αγαπητέ Χρηστο
αν και το σχολιο σου ειναι ασχετο με το θεμα
ερχομαι να συμφωνήσω απολυτα με αυτά που εγραψες για το γλωσσικό ιδιωμα
πραγματι κατα της εποχή της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας ( κι εδω διαφωνω, με την λεξη τουρκοκρατια την οποια την θεωρά ιστορικά εσφαλμενη) υπήρξε η αναγκη για την δημιουργία ............ ας τις αποκαλεσω εμβληματικων λεξεων και φρασεων , κι οχι ιδιωματων .
ετσι δημουργηθηκαν τα μπολιαρικα (γλώσσα των Κραβαριτων και Γορτυνιων αργυροχρυσοχοων ) τα ανυφιατικα
( γλώσσα των ηπειρτωτων γαντζηδων ) και λοιπες

σε αυτήν την κατηγορια ανηκουν και τα ................. ντοπια, όπως αποκαλουν αυτήν την ντοπιοπαλια οι κατοικοι της Δυτικής Μακεδονίας στην Ελλάδα και την οποια ακουσα πρωτη φορα , οταν η μαμα πατρις με εστειλε ως φανταρτο στα βορειοδυτικα συνορα της  

με εκτιμηση

7~

Λίγο μετά το 1922 (δεν θυμάμαι ακριβώς) το Ελληνικό κράτος  τύπωσε  αναγνωστικό με τη Μακεδονική αλφάβητο, σύμφωνα με  υποχρέωση του από τη Συνθήκη των Σερβών  για τη διδασκαλία στα σχολεία της επικράτειας  των Σέρβων μαθητών  και με λατινικούς χαρακτήρες για να ξεχωρίζει από τα Βουλγάρικα
Αποσύρθηκε αμέσως για πολιτικούς λόγους και με το αιτιολογικό πως η Μακεδονική γλώσσα ουσιαστικά είναι κατασκεύασμα του IMRO και του VMRO , κάτι που ιστορικά είναι ορθό
Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το μεγαλύτερο τμήμα της Μακεδονίας ήταν επί Ελληνικού εδάφους Ωστόσο και με την εθελοντική ανταλλαγή πληθυσμών το πληθυσμιακό στάτους  είναι γνωστό πως άλλαξε

Πριν ονομάσει ο Τίτο την επαρχία Βαρντάρσκα σε Μακεντόνια, επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας (διείσδυση πολιτικά της Βουλγαρίας εκεί)και κυρίως μετά το 1940 έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από το πολιτικό στάτους γενικότερα των συμμαχιών σε εκείνες  τις περιοχές να κατασκευάζεται μεταξύ των άλλων  και αυτόνομη Μακεδονική γλώσσα http]

Pappas10

Seven... Αυτός ο Κιτσίκης κάτι σαν σύγχρονος του Ομπολένσκι νομίζω ότι είναι.

Για εξήγα...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

seagull

Διάβασα το σχόλιο της jok σε ένα άλλο θέμα ...εχω μια ευαισθησία .. ένα αγαπημένο πρόσωπο της οικογένειας μου γύρισε πολεμώντας τους Ιταλούς απο τύχη, ο επόμενος και φίλος του πάτησε τη νάρκη..και μπροστά στους δύσκολους καιρούς τότε, την φτώχεια, η άλλη γιαγιά μεγάλωσε 7 ορφανά, έχει ξεχαστεί και ο χάλκινος σταυρός
Παραθέτω την γνώμη μου-ελπίζω να υπάρξουν ενστάσεις
Στην γειτονικό κράτος, πειτε το όπως θέλετε, των Σκοπίων οι εκλογές που έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι έφεραν στην κυβέρνηση το κόμμα της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης/ΕΜΕΑ/IMRO, για κάποιους γνωστό  
Για κάποιους που δεν γνωρίζουν, το IMRO ιδρύθηκε στα τέλη του 18 αιώνα
στη Θεσαλονίκη αρχικά απο Βούλγαρους και εμφανίστηκε στα εδάφη της τότε "Οθωμανικής αυτοκρατορίας" (πείτε το όπως θέλετε) διεκδικώντας την απελευθέρωση του Μακεδονικού κράτους σε μια μορφή Βαλκανικής Ομοσπονδίας Οι κομιτατζήδες είναι γνωστοί και από την Πηνελόπη Δέλτα (δεν είχα απαντήσει σε κάποιο σχόλιο για την καταπάτηση του άβατου του Αγίου Ορους που αναφέρθηκε, αν δεν κάνω λάθος εκεί κάπου η Π.Δέλτα ) ενανττίων των οποίων πολέμησαν οι Μακεδονομάχοι στον Μακεδονικό αγώνα και στα κείμενα της υπερασπίστηκε προβάλλοντας τις θηρωδίες του εθνικισμού ...και από την μεριά των Ελλήνων, και των κομμουνιστών που  μάχονταν γενναία στο όνομα της επανάστασης για τα συμφέροντα της Ρωσίας, ο κατετάν Τερζάς αν θυμαμαι σωστά, πρόβαλε σε κάποια κείμενα τις θηρωδίες  
Το ΕΜΕΟ ιδρύθηκε και είχε σαν σκοπό την δημιουργία μιας ανεξάρητης Μακεδονίας σε μορφή μιας Ομοσπονδίας Σοβιετικών Δημοκρατιών στα Βαλκάνια απαλλαγμένη από το Τουρκικό ζυγό, (πείτε το όπως θέλετε) και με το κίνητρο ιδιοκτήσίας της γης,  οι κάτοικοι ήθελαν να καλλιεργούν τα κτήματα που κατείχαν οι Τούρκοι, και ακόμη της εξόδου των Σλαβικών φυλών προς τις θάλασσες του εμπορίου-Αιγαίο-Μεσόγειος Είχε δράση στη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης και ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση  με τους Έλληνες (και τους Σέρβους)
Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που ο Τίτο (με πλάτες) ονόμασε την επαρχία αυτή σε Μακεντόνια με τις γνωστές συνέπειες, γιαυτό και το ΕΛΑΣ έκανε ξεχωριστή κυβέρνηση στη Μακεδονία( στη συνέχεια τα γεγονότα είναι γνωστά)
Το εθνικιστικό αυτό κόμμα διακυρύσσει πως είναι συνεχιστής των κομιτατζήδων απο μια άποψη (και την Βουλγαρική βουλή υπάρχει ανάλλογο κόμμα, με τη διαφορά πως ιδεολογικά θεωρούν πως οι Μακεδόνες είναι Βούλγαροι/και στα δυο αυτά κράτη, μέλη αυτού του κόμματος θεωρούνται ήρωες)
Το κόμμα εκλέχτηκε στην ΠΓΔΜ με ποσοστό μικρό, ώστε να χρειάζεται την στήριξη του ισχυρότερου από τα μικρά, των Αλβανών, που κυρίως κατοικούν  στη δυτική πλευρα και τελευταία τους δώθηκαν δικαιώματα ωστε να μην υπάρχει εσωτερικος κίνδυνος(?)
Από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τι άλλαξε πραγματικά σε αυτό το κρατίδιο ?
Γαλουχήθηκε σε ένα στάτους επι γενιών μέχρι και σήμερα-πρόσφατα το πρόβαλαν και οι δημοσιογράφοι μας- που και στα σχολεία τους διδάσκεται
στο χάρτη η Μακεδονία με διαφορετικά σύνορα, ιστορία κλπ Δεν θα έπρεπε ίσως και να κάνουν τόσο μεγάλη εντύπωση κάποια γεγονότα,είτε καπηλευονται την ιστορία, είτε τυπώνοντας χαρτονομίσματα που αποσύρουν
Διδάχτηκαν επι γενιών, οι Βούλγαροι επίσης, οι Τούρκοι και οι Έλληνες το ίδιο Οφείλουμε να γνωρίζουμε όλες οι πλευρές τις ιδιαιτερότητες μέσα από τις οποίες δημιουργήθηκαν  οι εθνότητες και που οδήγησαν ιστορικά σε αντιπαλότητες ..αν κατάλαβα σωστά κάτι τέτοι ήθελε να πει ο reporter, γράφοντας πως μια καλή προσέγγυση είναι με τους γείτονες
Αλλά γεγονός είναι πως αυτό έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, τα υπόλοιπα είναι για όσους δεν την κατανοούν
Πολλά συνθήματα και κορώνες έχουν δημιουργηθεί για εσωτερική κατανάλωση Η εθνική αντίληψη συνήθως αποτελεί ένα κακό σύμβουλο
Το πρόβλημα δεν είναι η καθ' εαυτού ονομασία αλλά το ντόμινο συνεπειών στο μέλλον , κατά την άποψή μου Εκεί είμαι επιφυλακτική
Ενα άθροισμα εθνοτήτων, Σερβοι, Βούλγαροι, Αλβανοί και Ελληνες επέλεξαν νομικά και συνταγματικά την ονομασία, χωρίς να σταθεροποιήσουν την εθνική τους ταυτότητα

Το χάσμα είναι όντως μεγάλο
Στα Σκόπια υπάρχει  ιστορικό υλικο που και κει αποκρύπτεται
Οι Έλληνες πλήν του Μ.Αλεξάνδρου δεν έκαναν επεκτατική πολιτική, κύρια
έμποροι ήταν και ναυτικοί Τα συμφέροντα τους προασπίζονται και αμύνονται, ας μη το ξεχνάμε αυτό
Στο Μακεδονικό ζήτημα, στα Βαλκάνια γενικότερα, παίζουν μεγάλο ρόλο οι δυνάμεις και τα συμφέροντα που αναπτύσονται εδώ και μια "δεκαπενταετία"
Το παρελθόν οφείλει να διδάξει Ας είμαστε ρεαλιστές και Προσεκτικοί
Όσο για το Σύνταγμα, ας ανατρέξει κανείς τα τελευταία χρόνια στο Σύνταγμα των Σκοπίων για να καταγράψει ΟΛΕΣ τις αλλαγές ...

πηγη live-pedia.gr  

black_velvet

Πάτερ, "αυτός ο Κιτσίκης" είναι ένας από τους σημαντικότερους, ίσως, τουρκολόγους της εποχής μας, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα από τις αρχές της δεκαετίας του '70.

Η συμμετοχή της οικογένειάς του στα κοινά της χώρας μας ξεκινά πολλές γενεές πριν. Ο πατέρας του, Νίκος Κιτσίκης, υπήρξε βουλευτής της Αριστεράς (στο Ηράκλειο της Κρήτης υπάρχει η "Βιβλιοθήκη και Αρχείο του Νίκου Κιτσίκη").
Ο ίδιος ήταν στενός φίλος και σύμβουλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή (του πρεσβύτερου).

Θα μπορούσα να πω πως η φιλοσοφία του έχει ως επίκεντρο την ιδέα του για μια ελληνοτουρκική συνομοσπονδία. Έχει μάλιστα επηρεάσει με τα βιβλία του πολιτικούς, δημοσιογράφους, διανοούμενος (έως και πρωθυπουργούς) τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία. Οι έννοιες που εισήγαγε έχουν πάντα ως επίκεντρο τον ελληνοτουρκικό χώρο. Μία από αυτές είναι ο "Ενδιάμεσος Χώρος" που ανέφερε ήδη ο 7~.

Αλλά... ας μας τα πει καλύτερα ο ίδιος (ο 7~, αν και πολύ θα θέλαμε να μας τα έλεγε αυτοπροσώπως ο καθηγητής Κιτσίκης).

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

skou70

makria apo emena kathe ethnikistikh korwna alla edw exoume kataliksei na leme ethnikisth opoion leei ta aytonohta
dexteite tin eyaisthisia kapoiwn anthrwpwn sto sygekrimeno zitima kai skefteite kapoion na erxete kai na sas epivalei xarin tis kserw gw statherotitas sti geitonia pou menete na allaksete me to etsi thelw xrwma stous toixous kai onomasies odwn epeidi goustarei kai o apenanti na exei ta idia pou tou ekanan "klik" kai ta vrike poly trendy o pappous tou 50 xronia prin ... kai sto kapaki na leei stous upoloipous geitones oti einai kai dika tou ta dikaiwmata sta oikopeda tis perioxhs (blepe propaganda tous sto net) alla einai arketa yperanw gia na min zitisei ta "palia" alla mono ayta pou tou "anikoun"
mi trellathoume teleiws siga pou tha dwsw kai logariasmo giati me enoxlei ... an DEN me enoxlouse mallon tha anisixousa

Pappas10

Παράθεση από: "black_velvet"
Πάτερ, "αυτός ο Κιτσίκης" είναι ένας από τους σημαντικότερους, ίσως, τουρκολόγους της εποχής μας, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα από τις αρχές της δεκαετίας του '70.

Η συμμετοχή της οικογένειάς του στα κοινά της χώρας μας ξεκινά πολλές γενεές πριν. Ο πατέρας του, Νίκος Κιτσίκης, υπήρξε βουλευτής της Αριστεράς (στο Ηράκλειο της Κρήτης υπάρχει η "Βιβλιοθήκη και Αρχείο του Νίκου Κιτσίκη").
Ο ίδιος ήταν στενός φίλος και σύμβουλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή (του πρεσβύτερου).

Θα μπορούσα να πω πως η φιλοσοφία του έχει ως επίκεντρο την ιδέα του για μια ελληνοτουρκική συνομοσπονδία. Έχει μάλιστα επηρεάσει με τα βιβλία του πολιτικούς, δημοσιογράφους, διανοούμενος (έως και πρωθυπουργούς) τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία. Οι έννοιες που εισήγαγε έχουν πάντα ως επίκεντρο τον ελληνοτουρκικό χώρο. Μία από αυτές είναι ο "Ενδιάμεσος Χώρος" που ανέφερε ήδη ο 7~.

Αλλά... ας μας τα πει καλύτερα ο ίδιος (ο 7~, αν και πολύ θα θέλαμε να μας τα έλεγε αυτοπροσώπως ο καθηγητής Κιτσίκης).

Δυστυχώς με πιάνεις αδιάβαστο μιας και όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα ούτε ένα βιβλίο του στη Βιβλιοθήκη μου. Το όνομα το είχα ξαναακούσει αλλά μέχρι εκεί.

Η ιδέα της Ελληνο-Τουρκικής συνομοσπονδίας είναι αρκετά παλιά πάντως. Ψήγματα αυτής της ιδέας υπάρχουν στην Χάρτα του Ρήγα για παράδειγμα.

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση πάντως, χρόνου επιτρέποντως θα προσπαθήσω να διαβάσω κάποιο βιβλίο του. Αν μου στείλεις ή εσύ ή ο εφταθαλάσσινος τίτλους θα ήμουν υπόχρεος.

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Από εκεί και πέρα και σε συνάρτηση με το θέμα μας, νομίζω ότι έχω καταθέσει επαρκώς τις απόψεις μου.

Τα υπόλοιπα - για εμένα - είναι θεωρία. Πρακτικά οι επιλογές μας είναι πάντα αυτές που αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας ως πολιτικά εφικτές επιλογές.

Θεωρώ εξ' ορισμού εθνική προδοσία τον συμβιβασμό μας με ένα όνομα που θα εμπεριέχει τον όρο "Μακεδονία". Αν αυτό με κάνει εθνικιστή τότε είμαι.

Ανεξάρτητα όμως από την "ιδεολογική και πολιτική ταμπέλα" που πολλοί αρέσκονται να αποδίδουν, για εμένα σημασία έχει το ότι αρνούμαι να γίνω "τροφή" του Εθνικισμού του γειτονικού κρατιδίου. Διότι το όνομα "Μακεδονία" είτε ως γεωγραφικός είτε ως εθνικός προσδιορισμός θρέφει τις εθνικιστικές θέσεις των γειτώνων. Και το χειρότερο, όχι μόνο εσωτερικά αλλά ΚΑΙ σε συνάρτηση με το εξωτερικό.

Αυτή είναι η θέση μου.

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

plus_

προσπερνω ολο το "βολικο" ντοκουμεντο και "γνωσεις"
του σεβεν καθως και την καταπληκτικη του αποψη περι βαλκανικων θεματων
και θελω να του θεσω μονο μια ερωτηση:

οταν μιλαμε για γεωγραφικο προσδιορισμο της μακεδονιας,
θελεις να μας πεις οτι μακεδονια ηταν αυτη η κουτσουλια
των σκοπιων και οι -το πολυ- 500000 κατοικοι????
γιατι ολες αυτες οι υποτιμητικες σου θεωρησεις περι ντοπιολαλιων
κτλ, νομιζω πως καταλαμβανουν σαφως περισσοτερο μερος
στα ελληνικα συνορα...
οι χαρτες που υιοθετουν οι σκοπιανοι, περιλαμβανουν
τη δικη μας μακεδονια μεχρι τον λευκο πυργο.

βεβαια, τωρα που το σκεφτομαι, η βορεια ελλαδα
ειναι πληρως αυταρκης και ανεξαρτητη.
μηπως θα γλυτωναμε απο κατι αμπελοφιλοσοφους
σαν και του λογου σου αν διασπαζομασταν ΕΜΕΙΣ
σε κρατος ξεχωριστο με το ονομα μακεδονια
και μενατε ΕΣΕΙΣ να τραβατε τις τριχες σας????

reporter345

Κιτσίκης τουρκολόγος καθηγητής στο Καναδά. Ο βασικότερος σύμβουλος στα ελληνοτουρκικά στην κυβέρνηση του Οζάλ. Αν και ελληνικής καταγωγής κατάφερε ένα καίριο κτύπημα στην ελληνική διπλωματία της εποχής. Ενας ακόμη τουρκολόγος Σαρρής μεγάλος σύμβουλος του κόμματος Ινονού. Δεν είναι τυχαίο ότι η τουρκική διπλωματία συνεργάζεται παντα με αξιους συμβούλους που μπορεί να είναι και ελληνικής καταγωγής. Το αντίθετο δεν έχει συμβεί ποτέ.

Όσο για τους τοπικισμούς θεωρώ μεγάλο ολίσθημα τις εκφράσεις του Ζουράρη. Στο κάτω κάτω δεν βγάζει η αθήνα μόνη της πρωθυπουργό. Για να μη μπω τα κριτήρια που βγάζουν κάποιους βουλευτές στη Β. Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη. Για την κατάντια των πολιτικών σχηματισμών φταίνε όλοι οι Πολίτες αυτής της χώρας.

seagull

Ενώ αυτές τις μέρες τα Σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, τηλεόραση και τύπος, προβάλλουν  μετά το (προ) βέτο της Ελληνικής κυβέρνησης, έντονα το "οι ΗΠΑ παίρνουν πάνω τους το θέμα της ονομασίας"
γίνεται μια προσπάθεια από δική μας πλευρά εδώ και δυο βδομάδες συλλογής υπογραφών για το θέμα της Μακεδονίας μας
το έλαβα με μειλ
αν και..λίγο τα μπανερς στην ιστοσελίδα, κάτι το greek αντι grecce  με κάνουν να  γκρινιάζω πάλι, ίσως γιατί και ψηφίσματα μέσω του Ιντερνετ έρχονται συχνα πυκνά
θεωρώ καλό να σας το μεταφέρω, οι υπογραφές θα αποσταλούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσω επαφών
Και σας παρακαλω αυτή τη φορά να συμμετέχετε άπαντες  !!!  

http://www.gopetition.com/petitions/makedonia-is-greek.html

sevenseas

συνοπτικες απαντήσεις....................................................

αγαπητοί φιλοι
το αρθρο μου ειχε ενα και μονο στοχο
να καυτηριάσει αυτούς ,που ασκούν δηθεν εξωτερικη πολιτική ανευθυνα, χωρις γνώσεις και σοβαρότητα
στοχος μου ηταν τα λεγόμενα του κυρίου Λιανη και τιποτε αλλο

ομως το θεμα επεκταθηκε με τα σχολια σας, με αποτελεσμα , να αναπτυχθεί ενας πολυ ενδιαφερων διαλογος , τον οποίον χαίρομαι πραγματικα .

για την θεωρία του ενδιαμεσου χωρου , λοιπον, θα μιλησω εκτενώς σε ξεχωριστο αρθρο μου , εν καιρω , καθοσο οι επαγγελματικες μου ασχολιες, δεν μου αφηνουν τον χρονο , που θα ηθελα

οσον αφορα το σχολιο της πλας ,θα ηθελα να πω, οτι δεν αναφερθηκα στις συνθηματικές γλώσσες με ειρωνια κι απαξίωση .
αντίθετα , ειπα, οτι στην μεγαλη οθωμανικη αυτοκρατορια , παρεστη η αναγκη για την δημιουργία τους , προκειμένου να εξυπηρετηθουν οι συναλλαγες μεταξυ αλλογλώσσων (sic) .
οσον αφορα τους χαρτες και την συνδεση τους με τον αλυτρωτισμό των σκοπίων . δεν θεωρώ σοβαρη την εθνικιστικη υπερβολή καποιων , οι οποιοι δεν διαφερουν , από τους ελληνες χρυσαυγιτες και τους παντος τύπου μεγαλοιδεάτες .

με εκτιμηση

7~

seagull

να συμπληρωσω για λόγους τάξης, εχω διαγράψει το μειλ
την δημοσιοποιηση της ψήφισης μέσω του ιντερνετ, με μια ανάλογη αναφορα απο την ενετ  

http]Υπογραφές μαζεύουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Υπογραφές σε κείμενο για το θέμα του ονόματος της FYROM συγκεντρώνουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, μέσω του Ιντερνετ, με σκοπό να τις κοινοποιήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οπως υπογραμμίζουν, το όνομα της FYROM δεν πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ούτε παράγωγά του. Η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, που οργάνωσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την περασμένη Τετάρτη, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα.

Βέβαια ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα , το κάθε τι είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης και της ευαισθησίας του καθένα από μας

[/color]

Pappas10

Εμένα δεν μου είπε κανένας ότι υπάρχει τιμ....

Άλλωστε - είναι γνωστό τοις πάσι - ότι μόνο ένα τιμ με απασχολεί...

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααα...

Όσον αφορά το θέμα μας, μερικές παρατηρήσεις.

1. Το "Μακεδονικό" δεν έχει σχέση με την Τουρκολογία. Οπότε από ένα σημείο και μετά η συζήτηση σε συνάρτηση με τον Κιτσίκη είναι εκ των ουκ άνευ.
2. Ο Εθνικισμός των γειτώνων δεν θα με απασχολούσε αν οι γείτονες ήταν μόνοι τους. Δεν είναι όμως. Και επειδή δεν μου αρέσει το "υπεράνω", και η Αλβανία μία κουτσουλιά είναι σε συνάρτηση με τη Σερβία αλλά με τη βοήθεια των Συμμάχων αγγλοαμερικάνων, οι Αλβανοί το τσίμπησαν το Κοσυφοπαίδιο.
3. Δεν αρέσκομαι σε πολιτικούς λεονταρισμούς αλλά από τη στιγμή που η Ελλάδα θεωρείται από τα ισχυρά κράτη της περιοχής, καλό θα ήταν όχι τόσο να επιδεικνύει όσο να αποδεικνύει (Κώστα.. την ορθογραφία παρακαλώ) αυτήν την ισχύ της.

Αυτή είναι η γνώμη μου.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Πρέπει να περάσουμε από την Ξάνθη... τα πράγματα είναι μυστήρια τώρα που επανήλθε ο κρατικοδίαιτος κατάσκοπος με δηλώσεις.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

κώστας

Στο "επιδεικνύει" και "αποδεικνύει"...λίαν καλώς.
Τώρα...κάτι "γειτ
eLe

KostasD33

Παράθεση από: "Pappas10"Εμένα δεν μου είπε κανένας ότι υπάρχει τιμ....

βαζελοστραβούλιακα >>>  
http://www.a33.gr/viewtopic.php?t=11215

335 Επισκέπτες, 1 Χρήστης