Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 250
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 228
  • Total: 228

Ευφυία 'Η Βλακεία??

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 11, 2009, 09:46:30 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Ως θεματοθέτρια του παρόντος, οφείλω να αναγνωρίσω κάποιες ευφυείς προσπάθειες και να υμνήσω το έρμο το ''τίμημα''που αποδίδεται με τρόπο λιτό, απέριττο, χωρίς θεωρητικές κορόνες και χωρίς ίχνος διδακτισμού...

Θεμελιώδης σκέψη αυτού του πονήματος - ''τιμήματος'' είναι το κεντρί! :razz:

Η ενδιάθετη ροπή ενός ''καλοπροαίρετου'' χρήστη και η ευγενής άμυνα ''ζώνης'' από την άλλη... ;-)

Και ενώ ήμουν έτοιμη να αφήσω το συγκεκριμένο θέμα να πάει να συναντήσει το προπατορικό αμάρτημα...  :mrgreen:
'Αλλαξα γνώμη και είπα - όπως κάθε σοβαρός Κριός θα έπραττε - ας αγκαλιάσω τον μέσο όρο και την υπνώττουσα τάση!

Το ''τίμημα'', λέει, κινείται μεταξύ παντοπόρου και απόρου, πολυμήχανου και αμήχανου, υψηπόλιδος και απόλιδος ανθρώπου...
Φωτίζει το ήθος και τη διάνοια του χαρακτήρα δημιουργώντας μια αύρα που προκαλεί δονήσεις στην ψυχοσωματική μας οντότητα...

Προσωπικά, ταράχθηκα τώρα, ίδρωσε το αυτί μου που λένε, και πάω να μοντάρω την παραπαίουσα συνείδηση του ''τιμήματος'' που είναι όντως βαρύς φόρος στην ευφυία... :razz:  ;-)

pixie

Μια εβραϊκή παροιμία λέει:

Προτιμότερο...

Να δίνουν εξιτήριο στον τρελό και να βάζουν στην θέση του εσένα!

Να σε βασανίζει μια ζωή η διάρροια!

Να πέσουν όλα τα δόντια σου, να μείνει μόνο ένα και αυτό να πονάει!

Να έχεις ένα πολύ γλυκό θάνατο - πχ. να σε πατήσει μια νταλίκα γεμάτη ζάχαρη!

Να μπει η ψυχή σου μέσα σε μια γάτα και την γάτα να την δαγκώσει ο σκύλος!

Αλλά ΠΟΤΕ - ΠΟΤΕ να μην σου στείλει ο Θεός για σύντροφο έναν ΒΛΑΚΑ!!!  :mryellow:

KostasD33

με το συμπάθιο δηλαδή αλλα θα προτιμήσω τον βλάκα από τα προηγούμενα

Pappas10

Η έννοιες της ευφυίας και της βλακείας είναι - κατά τη γνώμη μου - πολυσυλλεκτικές. Ως εκ τούτου είναι πολύ δύσκολο να οριστούν εύκολα μιας και ο πιθανός ορισμός τους θα έπρεπε να συμπεριλάβει αρκετές άλλες έννοιες που με τη σειρά τους υπόκεινται σε υποκειμενική θεώρηση σχετικά με την ευφυϊα.

Επίσης, καλό είναι να ξεχωρίζουμε την μόρφωση από την ευφυία.

Αυτά από εμένα για την ώρα.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

KostasD33

άρα καλά λέω εγώ προτιμώ τον βλάκα από τον πονόδοντο που δεν χρειάζεται ούτε ορισμούς ούτε αναλύσεις.

Άμα σε πιάσει το δόντι σε πιάνει και δεν έχει και πολύ δημοκρατικό διάλογο να του πεις..
έλα να το συζητήσουμε το θέμα μπας και σταματήσεις να πονάς

Ηθικόν δίδαγμα
Ο Βλακας ναι μεν είναι ανίκητος αλλά υπό προϋποθέσεις ανεκτός
Ο πονόδοντος ναι μεν νικιέται αλλά δεν είναι ανεκτός

Ηθικόν δίδαγμα βου
Οι Εβραίοι βλάκες είναι μη ανεκτοί κατά τους εβραίους πάντα

black_velvet

Να δηλώσω κι εγώ πως προτιμώ τον βλάκα απ' την διάρροια; (μπλιαχ!  :evil: )/
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Gerogriniarhs

[quote user="pixie" post="327219"]Να έχεις ένα πολύ γλυκό θάνατο - πχ. να σε πατήσει μια νταλίκα γεμάτη ζάχαρη[/quote]

Κι εγώ -επειδή με φωνάζουν "Ο ΜΠΥΡΑΚΙΑΣ"- λες να "πάω' από νταλίκα που θα κουβαλλάει AMSTEL;  :roll:

katinaki

[quote user="KostasD33" post="327222"]με το συμπάθιο δηλαδή αλλα θα προτιμήσω τον βλάκα από τα προηγούμενα[/quote]
 :mrgreen:  :mrblue:  +1

προτιμάω να ξαναγυρίσω....  :lol:

pixie

Παιδιά, άψογοι όλοι σας! :mryellow:

Ιδού παρακάτω και το email ενός βλάκα προς τον Θεό [ κι εμένα με mail μου το στείλανε ]  :mryellow:

Γεια χαρά, Κύριε!
Είσαι καλά; Συγνώμη για την ενόχληση. Σκέφτηκα πως θα είναι σωστό, να σου πω ευχαριστώ, για όλα που μου έδωσες, και να σου θέσω μερικές ερωτήσεις.

Ευχαριστώ, που υπάρχω.
Ευχαριστώ, για τη μητέρα μου που δε με παράτησε, όταν ήμουν μικρός, και για τον πατέρα που μας παράτησε.
Ευχαριστώ, για τη βροχή και την ομίχλη, για τον απαίσια λαμπερό ήλιο και τα μεγάλα κρύα.
Ευχαριστώ, για όλα τα ζωντανά πλάσματα γύρω μας. Συγνώμη, όμως για τα κουνούπια δε σου λέω ευχαριστώ!
Ευχαριστώ για τα σκυλιά και τις γάτες, νομίζω αντιπροσωπεύουν την Αγάπη και την Αδιαφορία. Έχεις δίκιο και τα δυο είναι πολύ χρήσιμα.

Ευχαριστώ, για το πράσινο και το γαλάζιο. Όμως περισσότερο ευχαριστώ για το μαύρο με τα λαμπερά αστεράκια, γιατί αυτό το κοιτάνε μόνο οι καλοί άνθρωποι. Ξέρω πως είναι το μοναδικό φόντο που αντιπροσωπεύει εσένα, και κάτι πήρε τ' αφτί μου ότι από εκεί επικοινωνείς με τους ανθρώπους. Τότε γιατί τους έδωσες τη στέγη, το ταβάνι που διακόπτει τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σου; Κι ο άνθρωπος πριν κοιμηθεί βλέπει τηλεόραση που είναι του πονηρού Πνεύματος, και όχι εσένα?

Ευχαριστώ, για τις πέτρες: αιώνιες και αδιάφορες, για τα δέντρα που δίνουν σιγουριά και υποστηρίζουν τη ζωή.
Ευχαριστώ, για τον αέρα, και ας δεν είναι πολύ καθαρός. Βεβαίως γι' αυτό δε φταις εσύ, και γενικά εσύ δεν φταις για τίποτα.
Ευχαριστώ, για το νερό και την τροφή, βέβαια κι εδώ κάτι πάει στραβά. Με στεναχωρεί η τάση να μεγαλώνει συνέχεια η κοιλιά του ανθρώπου και ο συνεχής εκσυγχρονισμός του στόματος με τεχνητά δόντια.
Μήπως θα ήταν καλύτερο να μεγαλώνει ο όγκος του μυαλού και να μικραίνει το στομάχι; Γιαυτό πάλι δεν κάνεις τίποτα! Συγνώμη, παρασύρθηκα, ξέχασα πως είσαι Θεός!

Ευχαριστώ, λοιπόν, για τη δημιουργική δουλειά του πνεύματος! Ναι, το υπογραμμίζω: του πνεύματος! Γιατί, κατά τη γνώμη μου, γενικά η δουλειά, δηλαδή η παραγωγή υλικών "αγαθών", έγινε ο όλεθρος που κάνει των άνθρωπο σκλάβο της Ύλης. Αλλά αυτή την κωλοζωή εγώ θέλω να την αλλάξω!
Μήπως θα έπρεπε να περιορίσεις τις επιθυμίες των ανθρώπων; Των ανθρώπων, λέω, όχι τις δικές μου! Με την απληστία τους φοβάμαι θα καταστραφεί το δημιούργημά σου, η Γη.
Συγνώμη! όμως εσύ μου έδωσες αυτό το μυαλό που σκέφτεται έτσι!

Υποπτεύομαι πως είσαι πολύ πιο έξυπνος από μένα, και μόνο αυτό με κάνει να σε συγχωρέσω για τους αηδιαστικούς ανθρώπους που καθημερινά συναντώ... Γιατί να ντρέπομαι να σηκώσω το βλέμμα μου όταν περπατάω στους δρόμους, ε; Μερικές φορές το φτωχό μυαλουδάκι μου παράγει κάποιες σκέψεις-ερωτήσεις προς εσένα:

Μήπως η ανθρωπότητα είναι σε ηλικία ενός μικρού παιδιού και χρειάζονται ακόμα χιλιάδες αιώνες για να συνετιστεί;
Α, τώρα κατάλαβα, μήπως μας άφησες στο έλεος του Σύμπαντος για να κάνουμε αταξίες;
Μήπως σε έστειλε νοκ άουτ ο πρώην φίλος σου, ο Διάβολος και ζούμε υπό την "αιγίδα" του; Μη στεναχωριέσαι, λέμε τώρα.

Ευχαριστώ, για τον υπολογιστή, για την δυνατότητα να σου γράψω αυτήν την επιστολή στο email σου: grammatia@theos.si (si=σύμπαν) με την ελπίδα πως θα το διαβάσεις όταν θα πετάει δίπλα σου, εκεί στους αιθέρες.

Όποτε θέλεις εσύ, θα ιδωθούμε. Θα τα πούμε από κοντά.
Να 'σαι καλά! Μη θυμώνεις μαζί μου! Γεια σου!!!

Pappas10

Εδώ, πιστεύω, ταιριάζει το "Στο διεθνές το μαγαζί" του Χατζή... :)

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

KostasD33

το ξέρω ότι είμαι OFF Topic αλλα βρε βάζελε μια ερώτηση μόνο
Το ότι κατάφερες, μετά από 4052 κείμενα που έβαλες στο φόρουμ και μετά από 5 και χρονια παρουσία εδώ να δουλέψει το Video του YouTube σου, ήταν πράξη Ευφυΐας? ή υπέρβαση Βλακείας??

χο χο χου χου..... που λέει και μιά ψυχή....

Pappas10

Διακρίνεσαι κι εσύ Κώστα Ντι 33 από τα γαύρικα χαρακτηριστικά της κακοηθέστατης παραπληροφόρησης και αναπόδεικτης συκοφαντίας. Τα έχω ξανακαταφέρει να το κάνω αλλά επειδή είμαι λίγο κουκουρούκου και επειδή δεν δημοσιεύω συνχά βιντεάκια... ξεχνάω.

Ξαναθυμήθηκα όμως... ότι δεν παίρνω το λινκ από το browsr αλλά το άλλο που έχει εκεί δίπλα.

Πέραν τούτου, η δυνατότηα να ανεβάσεις βιντεάκι κατά τον τρόπο που το ανέβασα υπάρχει στο α33 το πολύ εδώ κι ένα χρόνο... οπότε η προηγούμενη 5ετής θητεία μου είναι μάλλον άχρηστη.

Το ότι κατάφερα κάτι είναι δείγμα στοιχειώδους ευφυίας. Το ότι μου πήρε 12.694 αποτυχημένες προσπάθειες να το καταφέρω δεν τολμώ να το χαρακτηρίσω με αναφορά σε κλίμακες I.Q.  :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

pixie

Αυτογνωσία και αυτοσαρκασμός! Το δίδυμο στοιχείο ενός ευφυούς νου! ;-)

Α, ρε μεγάλε Μιχάληηηηηηη!!! :grin:

pixie

Έπεσε στα χέρια μου ένα πολύ καλό σχετικό βιβλίο - και ευφυέστατο κατά κύριο λόγο - του Μάρτιν Παζ, ευχάριστη και έξυπνη η γραφή.

''Συμφέρει συχνότερα το να είναι κανείς βλάκας παρά ορκισμένος διανοούμενος. Το να διαθέτεις νοημοσύνη, σε κάνει δυστυχισμένο, μοναδικό, φτωχό, τη στιγμή που μία δήθεν νοημοσύνη σου προσφέρει την αθανασία του χαρτιού των εφημερίδων και τον θαυμασμό εκείνων που πιστεύουν στα όσα διαβάζουν...''

''Δυνητικά, η ευφυΐα, ερχόμενη σε επαφή με πολλαπλά ερεθίσματα και αφήνοντας το πνεύμα όλο και πιο συχνά να βυθίζεται σε μία ατμόσφαιρα εμπλουτιστική, βρίσκει κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθεί, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αναπτύσσεται μία ασθένεια.

Διότι η ευφυΐα είναι ασθένεια!''

rain

Όλη η πάρλα πήγε για την Ευφυία και την  Βλακεία κι έμεινε παραπονεμένο το  'Η.
 Εγώ είμαι με ο Ή να το παίξω και διανοούμενος  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

228 Επισκέπτες, 0 Χρήστες