Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 250
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 211
  • Total: 211

Ευφυία 'Η Βλακεία??

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 11, 2009, 09:46:30 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Δεν με προβληματίζει τίποτα που να σε αφορά... :mrgreen:

Εσένα θα έπρεπε να προβληματίζει που βάζεις τα δυνατά σου και αναλώνεσαι στις υποσημειώσεις μου... γιατί η ουσία της φωνής μου μάλλον δεν φτάνει στ' αφτιά σου... :roll:

Και μια που είμαστε στο θέμα περί βλακείας εκείνο που θα σου έλεγα είναι πως ο ''βρώμικος'' πόλεμος δεν είναι ποτέ έξυπνη λύση!  :razz:

κώστας

Μου είναι εύκολο
να αντιδικήσω μαζί σου
σε πολλά.
Αρκούμαι στο βασικότερο:

...βάζεις τα δυνατά σου...

Όταν υπάρχει μία διαφωνία
το να προσπαθείς
να μειώσεις τον διαφωνούντα
(και δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα
που μπορώ να βρω)
δεν περιποιεί τιμή στη δική σου άποψη.

Βέβαια, για να είμαι απολύτως δίκαιος
έχω αναφερθεί και εγώ σε "υποκουλτούρα".
Όχι όμως προβοκατόρικα: μπορώ να το στηρίξω.
eLe

KostasD33

Πάντα με προβληματίζει πως καταφέρνουμε ευφυέστατα άτομα συχνά να διαπληκτιζόμαστε βλακωδώς και μάλιστα χωρίς προφανές τίμημα νίκης

Θα μου πεις ότι αν δεν υπήρχε κι αυτό θα είχαν κλείσει όλα τα φόρουμ αλλά κι αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο

pixie

'Αψογος!  :grin:

Η αλήθεια είναι ''ότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις'' σήμερα, αν κι έγινε μια ηρωϊκή απόπειρα παραποίησης των προθέσεών μου, διανθίστηκαν τα γραφόμενά μου με ειρωνείες κλπ., και μακάρι να καταλάβαινα και τον λόγο... :cool:  

Προσωπικά είμαι υπέρ της υγιούς διαπραγμάτευσης και θεωρώ ότι όπου υπάρχει μια διαφωνία, πράγμα πολύ φυσικό κι αναμενόμενο σε μια συζήτηση, δεν προσφέρει το να γινόμαστε αγενείς στο όνομα της αλήθειας που θεωρούμε ότι κατέχουμε, γιατί απλούστατα τα κριτήριά μας είναι συνήθως υποκειμενικά... ;-)

Γνωρίζει κάποιος καλύτερα από τον ίδιο το σύμπαν που έχει ο καθένας από εμάς μέσα του??? 'Οχι βέβαια, συνεπώς δεν θα έπρεπε να αμφισβητείται...

Δεν μπορεί, νομίζω, κανείς να υποδείξει μια στρατηγική σκέψης, ούτε να διδάξει τρόπο γραφής στον άλλο επειδή φαίνεται αλλότριος στη ματιά του και στη λογική του! Αυτό, είναι ανορθόδοξο και - για να τοποθετηθώ και επί του θέματος - βλακώδες...
'Αλλωστε η γοητεία είναι στην επιλογή του τρόπου και την ιδιαιτερότητα του καθένα κι εγώ είμαι φαν της ελεύθερης έκφρασης...

κώστας

Ένα βασικό μου μειονέκτημα είναι ότι
δεν συγκρατούμαι απέναντι σε προβοκάτορες.
Έχει ξανασυμβεί όμως...
Και ίσως τελικά,
από όλους μπορούμε να πάρουμε
ώστε να γίνουμε καλύτεροι.
eLe

pixie

Τα παρακάτω αποτελούν το θέμα της πρωτότυπης και ανατρεπτικής σατιρικής πραγματείας του Θόδωρου Καρζή, όπου, μέσα από μια "ιστορία της βλακείας" αναδεικνύεται και παρελαύνει το κωμικοτραγικό καρναβάλι του σύγχρονου κόσμου! :mrgreen:

''Η βλακεία είναι μια ιδιότητα υπερταξική, υπερεθνική και διαπολιτισμική, που ενδημεί στις πέντε ηπείρους του πλανήτη και στα εκατόν ενενήντα δύο κράτη-μέλη του ΟΗΕ.
Διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας: στην πολιτική, την επιστήμη, τη θρησκεία, στον κοινωνικό, το δημόσιο και τον ιδιωτικό βίο. Με τη διαρκή παρουσία της και την καταλυτική επιρροή της στις πράξεις και τις ενέργειες ανθρώπων και λαών, καταλήγει να σχεδιάζει αυτό τούτο το ιστορικό γίγνεσθαι της ανθρωπότητας. Κάτι που γίνεται ακόμη εμφανέστερο αν αναλογιστούμε ότι, στην αιώνια διαπάλη μεταξύ ευφυΐας και βλακείας, εκτός από τον κόσμο των εκ γενετής και εκ παιδείας βλακών, σχεδόν δεν υπάρχει ούτε και ευφυής άνθρωπος που να μην έχει διαπράξει στη ζωή του μερικές από τις λεγόμενες βλακείες.''

''Στο πιθηκοειδές άνθρωπος, που σεμνύνεται να θεωρεί τον εαυτό του ως "το τελειότερο θηλαστικό" (δεν είναι γνωστή η γνώμη των άλλων θηλαστικών περί του θέματος), ο εγκέφαλος ή μυαλό, ζυγίζει περίπου 1.300 γραμμάρια και χωρίζεται σε διάφορα μέρη, το καθένα με τον δικό του λόγο παρουσίας και τον δικό τρόπο λειτουργίας.
Το πιο ενδιαφέρον απ΄ αυτά είναι ο φλοιός, μια μεμβράνη που περιβάλλει την υπόλοιπη γλοιώδη μάζα και τη συγκρατεί για να μη σκορπίσει.

Ο φλοιός αποτελείται από (μόλις) 100 δισεκατομμύρια κύτταρα, σύμφωνα με τους εξερευνητές του, που βεβαιώνουν ότι τα μέτρησαν και, ασφαλώς, κανείς δεν θα είχε τη δύναμη και την αντοχή να τους το αμφισβητήσει.
Από τα κύτταρα αυτά άλλα είναι αδρανή, σαν τους κλασικούς υπαλλήλους του ελληνικού Δημοσίου, και άλλα δραστήρια, σαν τους επιχειρηματίες που ξεθεώνονται στη δουλειά να μαζέψουν χρήμα για τους κληρονόμους τους.

Τα δραστήρια κύτταρα, απλωμένα σε μια συμπαγή παράταξη έξι στοιβάδων, συγκρατούν την θρυλική στρατιά της φαιάς ουσίας, αιχμή του δόρατος στον αγώνα για την παραγωγή ενός άυλου προϊόντος, που οι άνθρωποι συνηθίζουν να το αποκαλούν πνεύμα ή νόηση ή διάνοια. Καθώς ο πληθυσμός της γης κυμαίνεται σήμερα γύρω στα έξι δισεκατομμύρια, αν πολλαπλασιάσουμε αυτόν τον αριθμό επί τα 100 δισεκατομμύρια κύτταρα που διαθέτει ο κάθε χωριστός εγκέφαλος, βλέπουμε ότι κυκλοφορούν στην οικουμένη 600 πεντάκις εκατομμύρια κύτταρα μαχόμενα (υποτίθεται) για την παραγωγή πνεύματος.

Είναι πασίδηλο πως ουδέποτε στη Φύση, και πολύ λιγότερο στην ιστορία, έχει παρατηρηθεί μια τέτοια τρομαχτική σε αριθμό συγκέντρωση στρατεύματος - αλλά και με τα πενιχρότερα αποτελέσματα. Παρά τις προσπάθειες των κυττάρων, πνεύμα παράγεται δευτερευόντως, ενώ το κύριο προϊόν που ξεχύνεται και κατακαλύπτει τα πάντα είναι η βλακεία''...

larus audouinii

[quote user="KostasD33" post="319164"]Πάντα με προβληματίζει πως καταφέρνουμε ευφυέστατα άτομα συχνά να διαπληκτιζόμαστε βλακωδώς και μάλιστα χωρίς προφανές τίμημα νίκης

Θα μου πεις ότι αν δεν υπήρχε κι αυτό θα είχαν κλείσει όλα τα φόρουμ αλλά κι αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο[/quote]

Με την άδεια σας....
Δεν έχουμε όλοι την ίδια εξοικίωση με αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας εδώ, ούτε είναι το ίδιο προσβάσιμος για τον κάθενα μας  Είναι εύκολο να δημιουργούνται συγχύσεις και παρανόηση των κειμένων Δεν είμαστε και όλοι πάντοτε απαραίτητα και με την καλύτερη διάθεση κάθε στιγμή  
Χωρίς τίμημα νίκης ....αλλά όχι απαραίτητα και χωρίς ουσία Εξάλλου πόσες φορές ο καθένας από μας  έτυχε να παρεξηγήσει γραφόμενα το λιγότερο...νομίζω σχεδόν όλοι
ΔΕΝ θέλω να υποστηρίξω καμία ιδιαίτερη άποψη, δεν είναι απαραίτητο εξάλλου Οι όποιες διαφωνίες έστω όμως περιέχουν κάτι το θετικό...ανασυγκρότηση και νέα τάξη των πραγμάτων  Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε τις ίδιες απόψεις, μπορούμε όμως να κρατάμε το καλό κομάτι πάντα..όπως και εκτός φόρουμ...

Θεέ πάλι πολυ διαβασμένος είσαι τελευταία... :smile:  :razz:

larus audouinii

Ένα απαραίτητο σεμινάριο που εμπεριέχεται μάλιστα στις βασικές για κάποια στελέχη, ήταν για μένα η αφορμή μέσα απο συμπυκνωμένα και άγνωστα πράγματα ....να το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον από την σχετικότητα που υπάρχει στα δίκτυα επικοινωνιών, υπολογιστών και νευρώνων...να κατανοώ την ανθρώπινη συμπεριφορά και αντιδράσεις πολύ περισσότερο...αλλά και την υγεία ως σύστημα...
Αυτό επίσης ως σημείωση στο τελευταίο πόστ της pixie  :smile:
(και εννοείται προς στα δυο προηγούμενα , (προφανώς) πρωτίστως αναφερόμουν σε πρωτο πρόσωπο  :o   :roll: )

κώστας

Πάντα με προβληματίζει πως καταφέρνουμε ευφυέστατα άτομα συχνά να διαπληκτιζόμαστε βλακωδώς...
Εμένα με προβληματίζει
πώς χώρεσες μαζί
το γεγονός ότι
ευφυέστατα άτομα διαπληκτίζονται βλακωδώς.
Είσαι σίγουρος γι' αυτό
που έγραψες;
eLe

KostasD33

Σίγουρος δεν είμαι για τίποτα αλλά λέμε τώρα
Και ναι χωρανε μαζί το «ευφυέστατα άτομα διαπληκτίζονται βλακωδώς» διότι το αντίθετο κατ αρχήν είναι απίθανο
Φαντάσου "βλακωδέστατα άτομα να διαπληκτίζονταν με ευφυΐα"

Ένα άλλο δεδομένο που έχω είναι ότι όλοι οι προλαλήσαντες έχετε IQ αρκετά υψηλό ανεξάρτητα απόψεων φυσικά
Οπότε στο δικό μου το μυαλό ήταν προφανέστατο αυτό που είπα
Το βασικό όμως στην δική μου φράση δεν ήταν το «ευφυέστατα άτομα διαπληκτίζονται βλακωδώς» άλλα το «χωρίς προφανές τίμημα νίκης»

Επ ευκαιρία όμως και για να το γενικεύουμε και λίγο το ζήτημα στην τελική μόνο άτομα με ευφυΐα μπορούν να τσακώνονται βλακωδώς, οι βλακες δεν το κάνουν καν
Θέλει IQ ο καλός καβγάς δεν μπορεί να τον κάνει όποιος κι όποιος
π.χ βαλε Πάγκαλο και Προκόπη Παυλόπουλου με συντονιστή Χατζηνικολάου σε ένα πάνελ
και τους
Κίμωνα Κουλούρη και Γιακουμάτο με συντονιστή τον Αυτιά σε άλλο

Θα δεις άμεσα την διαφορά
Και οι δυο ομάδες θα ξεκατινιασθούν αλλά τουλάχιστον με την πρώτη μπορεί να χαρείς και περίτεχνες λογικές σκέψεις και δύσκολες λέξεις
Στην δεύτερη αν το αντέξεις όλο τότε δεν θα καταλάβεις ποτέ τι ήθελα να πω

κώστας

Και ναι χωρανε μαζί το «ευφυέστατα άτομα διαπληκτίζονται βλακωδώς» διότι το αντίθετο κατ αρχήν είναι απίθανο
Φαντάσου "βλακωδέστατα άτομα να διαπληκτίζονταν με ευφυΐα"

Το ίδιο απίθανα μου φαίνονται και τα δύο.
Αλλά υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί ακόμα.

Το βασικό όμως στην δική μου φράση δεν ήταν το «ευφυέστατα άτομα διαπληκτίζονται βλακωδώς» άλλα το «χωρίς προφανές τίμημα νίκης»

Νίκης...
Τι σημαίνει νίκη;
Και προφανές...για ποιον;
Καταρχήν, σε διαπληκτισμό
μεταξύ δύο, το προφανές
δεν αναζητείται στους τρίτους.
Ύστερα, ακόμα και για τους δύο,
το προφανές είναι συνάρτηση του χρόνου:
ένας σπόρος στο υποσυνείδητο
γίνεται προφανής
(ότ)αν προκύψει λουλούδι
στο συνειδητό.
Και -ως ευγενική ψυχή-
αυτή είναι η δική μου νίκη
...όπου κι αν ανθίσει το ρόδο.
eLe

larus audouinii

πάντως ο kostasd33 έγραψε με το παράδειγμα.. :grin:  :grin: ....μας έχει συνηθίζει εξάλλου να αποτυπώνει με τον δικό του ξεχωριστό τροπο

KostasD33

Συνονόματε διύλισε την «νίκη» εσύ θα παραμείνω στο «προφανές» εγώ

Στέλλαμ καρφώνεσαι καμάριμ, ότι είσαι φαν του Αυτιά   :razz:

larus audouinii

Α δεν ξέρω ...εγώ είμαι φαν του Παπαλουκά....από το αμίλητο νερό της διαφήμησης της wind  :grin:  :grin:  :grin:

:mrorange: ( :twisted:  :twisted: )

κώστας

Συνονόματε διύλισε την «νίκη» εσύ θα παραμείνω στο «προφανές» εγώ
Μεταξύ μας...
μας ξέφυγε το ουσιαστικό:
το τίμημα.
eLe

211 Επισκέπτες, 0 Χρήστες