Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 356
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 325
  • Total: 326
  • Leon

Πόση δύναμη έχει μια Προσευχή?

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 21, 2009, 08:09:32 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

CHRIS_FEMALE_

οκ δεκτον για τη γραφη με μικρα γραμματα δεν το ηξερα!την αποψη μου εγραψα περι προσευχης και ειδα διαφορες ειρωνιουλες...καλο θα ηταν οποιος εχει καποιο προβλημα να μου γραψει ευθεως face to face...κι οχι πλαγιως μεσω παρεουλας...δεν ειναι η πρωτη φορα που μου το κανουν αυτο...!και δυστυχως δεν μιλαω με το θεο αν μιλουσα καλα θα ητανε.ειπα οτι ανοιγουμε επικοινωνια και μας ακουει οχι οτι μας απανταει ευθεως.η επικοινωνια ειναι η ειλικρινης προσευχη .αυτος θα κρινει πως θα δρασει.και φωτιζει ανθρωπους για να δειξει τα σημαδια του.ψυχιατρο δεν χρειαζομαι ,χαιρεκακη δεν ειμαι ,αλλα οταν σε αδικουν με το να σου ριχνουν τα βαρη και τις πονηριες τις δικες τους ενω εσυ δεν εφταιξες (κι αυτο συμβαινει) εσεις τι νομιζετε οτι δεν καταγραφεται η αδικια  απο καπου?εγω πιστευω πως ναι και θα εχει και τη πληρωμη της καποια στιγμη..(χαιρεκακο ?δε νομιζω!)ξαναγραφω οτι η χειροτερη κολαση ειναι η τυψεις συνειδησης οχι στον αδικημενο αλλα σε αυτον που αδικει με πονηρια κακια και υπουλο τροπο.ο  αδικημενος οταν εχει καθαρη τη συνειδηση του και ειναι κι ευαισθητος του κοστιζει η αδικια εις βαρος του και νιωθει κατι σαν ασφυξια σαν να πνιγεται αν δεν μπορει να κανει κατι για να αποδειξει το δικιο του.αυτα. :oops:

pixie

Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να ανεβαίνουν οι τόνοι χωρίς λόγο σε ένα τέτοιο θέμα! Δεν βλέπω σε ποιό σημείο υπήρξε κάποια ειρωνεία πάνω στα λεγόμενά σου και ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω και τα σημερινά σου σχόλια.

Λες πχ. εδώ:
[quote user="CHRIS_FEMALE_" post="349089"]... ειπα οτι ανοιγουμε επικοινωνια και μας ακουει οχι οτι μας απανταει ευθεως.[/quote]
Δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο... :roll:

Όσο για το θέμα της αδικίας και της επιβολής τιμωρίας και το γαϊτανάκι των τύψεων στη συνέχεια, η θέση μου σαφώς είναι αντίθετη με όλα αυτά. Και ξέρεις γιατί? Γιατί η λογική μας εμπεριέχει υποκειμενισμό ή λειτουργεί με περιοριστικούς όρους οπότε, πολλές φορές, δεν αφήνει περιθώρια για να δούμε τα πράγματα από άλλη γωνία.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που κάθε αξία θα μπορούσε να είναι θέμα ερμηνείας και κάθε αλήθεια μια βραχυλογική διατύπωση των πραγμάτων από τον ένα πόλο που βρισκόμαστε εμείς, άρα η υποτιθέμενη αδικία θα μπορούσε και να μην υπάρχει αλλά να είναι απλά η μονομερής αντίληψη του ενός και τίποτα άλλο... αφού πάντα υπάρχει και ο δεύτερος πόλος... ;-)

ΥΓ. Σε ευχαριστούμε για την αλλαγή της γραφής σου σε απλά μικρά γράμματα!  :grin:

KostasD33

[quote user="CHRIS_FEMALE_"]
..
..
εγραψα περι προσευχης και ειδα διαφορες ειρωνιουλες...καλο θα ηταν οποιος εχει καποιο προβλημα να μου γραψει ευθεως face to face...κι οχι πλαγιως μεσω παρεουλας...
...[/quote]

Τι τσατίζεσαι και γκαζώνεις καλέ? (φάτσα του φάτσα στο λέω :P )

Αν καταγράφονταν θα είχαν γεμίσει όλοι οι σκληροί δίσκοι. Εγώ δεν πιστεύω ότι τα καταγράφει κανένας θεός και κανένα πεπρωμένο.
Άλλο το τι θα θελα να συμβαίνει κι άλλο τι συμβαίνει.
Άσε που όσοι κάνουν κακίες σε συνάνθρωπους τους είναι τόσο μα τόσο ζώα που τους φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό αυτό που κάνουν και ούτε τύψεις συνειδήσεων έχουν συνήθως.

Συνοπτικά. Μη περιμένεις κάτι πέρα από εσένα να λειτουργήσει λυτρωτικά για εσένα και να ισοφαρίσει αδικίες που έχεις υποστεί.
Η μάλλον μπορείς να περιμένεις όσο θες, αλλά μη απογοητευτείς αν περιμένεις μέχρι την δευτέρα παρουσία. Κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά.

Γνώμη μου φυσικά

CHRIS_FEMALE_

[quote user="KostasD33" post="349097"][quote user="CHRIS_FEMALE_"]
..
..
εγραψα περι προσευχης και ειδα διαφορες ειρωνιουλες...καλο θα ηταν οποιος εχει καποιο προβλημα να μου γραψει ευθεως face to face...κι οχι πλαγιως μεσω παρεουλας...
...[/quote]

Αν καταγράφονταν θα είχαν γεμίσει όλοι οι σκληροί δίσκοι. Εγώ δεν πιστεύω ότι τα καταγράφει κανένας θεός και κανένα πεπρωμένο.
Άσε που όσοι κάνουν κακίες σε συνάνθρωπους τους είναι τόσο μα τόσο ζώα που τους φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό αυτό που κάνουν και ούτε τύψεις συνειδήσεων έχουν συνήθως.

Συνοπτικά. Μη περιμένεις κάτι πέρα από εσένα να λειτουργήσει λυτρωτικά για εσένα και να ισοφαρίσει αδικίες που έχεις υποστεί.
Η μάλλον μπορείς να περιμένεις όσο θες, αλλά μη απογοητευτείς αν περιμένεις μέχρι την δευτέρα παρουσία. Κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά.

Γνώμη μου φυσικά[/quote]

:mrviolet: λητρωσηηη και δικαιωση τωραααα :P

CHRIS_FEMALE_

[quote user="KostasD33" post="349097"][quote user="CHRIS_FEMALE_"]
..
..
...[/quote]

Γνώμη μου φυσικά[/quote]

:mrviolet: λητρωσηηη και δικαιωση τωραααα :P

CHRIS_FEMALE_

[quote user="pixie" post="349094"]Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να ανεβαίνουν οι τόνοι χωρίς λόγο σε ένα τέτοιο θέμα! Δεν βλέπω σε ποιό σημείο υπήρξε κάποια ειρωνεία πάνω στα λεγόμενά σου και ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω και τα σημερινά σου σχόλια.

Λες πχ. εδώ:
[quote user="CHRIS_FEMALE_" post="349089"]... ειπα οτι ανοιγουμε επικοινωνια και μας ακουει οχι οτι μας απανταει ευθεως.[/quote]
Δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο... :roll:

Όσο για το θέμα της αδικίας και της επιβολής τιμωρίας και το γαϊτανάκι των τύψεων στη συνέχεια, η θέση μου σαφώς είναι αντίθετη με όλα αυτά. Και ξέρεις γιατί? Γιατί η λογική μας εμπεριέχει υποκειμενισμό ή λειτουργεί με περιοριστικούς όρους οπότε, πολλές φορές, δεν αφήνει περιθώρια για να δούμε τα πράγματα από άλλη γωνία.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που κάθε αξία θα μπορούσε να είναι θέμα ερμηνείας και κάθε αλήθεια μια βραχυλογική διατύπωση των πραγμάτων από τον ένα πόλο που βρισκόμαστε εμείς, άρα η υποτιθέμενη αδικία θα μπορούσε και να μην υπάρχει αλλά να είναι απλά η μονομερής αντίληψη του ενός και τίποτα άλλο... αφού πάντα υπάρχει και ο δεύτερος πόλος... ;-)

ΥΓ. Σε ευχαριστούμε για την αλλαγή της γραφής σου σε απλά μικρά γράμματα!  :grin:[/quote]

να εισαι καλα πιξι  :mrviolet:

CHRIS_FEMALE_

[quote user="pixie" post="349094"]

[/quote]

εκει θελω να καταληξω κι εγω ντιαρ πιξι, στο οτι ο δευτερος πολος , καποιες φορες ψευδεται ασυστολα για να καλυψει τις κρυφες πομπες του για να μην κατακριθει με τροπο ανωριμο και πιαδιαστικο,ενιοτε,απο την κοινωνια γιατι ειναι δειλος(!)στο ν ανιμετωπισει την πραγματικοτητα και ν αναλαβει τις ευθυνες του προβληματος που δημιουργησε ο ιδιος ,και αυτος κατα βαθος χαρακτηριζεται  κατ'εμε καραγκιοζης αν μη τι αλλο .οταν εισαι δικαιος και ειλικρινης ,σε μισουν και προσπαθουν με καθε τροπο να σε λασπολογησουν και να σε βγαλουν ακομη και τρελλο,δηλ. με λιγα και απλα λογια να σε βγαλουν απο τη μεση γιατι τους αποκαλυπτεις και τους τα χωνεις στα ισια για την αδικια που σου προκαλεσαν, κι αυτο το ξεμπροστιασμα (η αλλη πλευρα-ο δευτερος πολος)δεν το αντεχουν !!!αλλα  οι πραγματικα κρυφοι ψυχοπαθεις και λαλημενοι  ειναι αυτοι οι ιδιοι γιστι κρυβουν την κακια τους και τη ζηλια τους με μελισταλαχτους και υπουλους τροπους(!)κι ετσι σου ριχνουν το δηλητηριο με το "γαντι" για να μην φανουν οτι ειναι οι πραγματικοι"κακοι",αυτοι οι κρυφολαγνοι και οι αδικουντες και εφοσον δεν νρεπονται γι αυτα που κανουν εις βαρος αλλων ,τοτε δεν λειτουργει και η συνειδηση για καποιο λογο,και συνεχιζουν νομιζοντας οτι πρατουν σωστα μονο και μονο απο αρρωστημενο εγωισμο-κρυμμενη κακια και ζηλια ενιοτε και δειλια,και γι αυτο λειτουργουν σαν παιδια του δημοτικου κι οχι σαν ωριμοι ενηλικες.εκτος κι αν δεν σου εχει τυχει να σε αδικησουν πολυ υπουλα.σε εμενα αυτο συμβαινει διαρκως.εγω δεν εχω να κρυψω κατι.αυτα τα κακα που λαμβανω δεν τα εχω κανει και με πιανει το παραπονο...εχω συνειδηση και θελω να κοιμαμαι ησυχα τα βραδυα μου...3 λυσεις υπαρχουν για εμενα:ειτε τους ξαποστελνεις με χοντρο χωσιμο και ξεμπροστιασμα -ειτε τους ξυλοφορτωνεις για να νιωσεις καλυτερα-ειτε καθεσαι και κλαις τη μοιρα σου κανωντας προσευχουλα και δεν κανεις τιποτα για να βγαλεις το θυμο σου σαν αδικημενος.ν αδιαφορησεις θα ηταν το καλλιτερο αλλα αν εχεις θυμο πως να το κανεις?με την αδιαφορια οι εγωιστες σκιζουν τα καλσον τους...(!)πραγματικα...ειμαστε και γεματοι αδυναμιες που να παρει ποση ανωτεροτητα να εχεις για το δημιο σου?...!!ΖΩΑ οπως τους χαρακτηρισε και ο ντιαρ KostasD33...εσυ pixie δεν πιστευεις οτι ολα καταγραφονται απο το καλο και το κακο και οτι θα αποδοθει δικαιοσυνη?εγω ναι το πιστευω.Ο ντιαρ KostasD33 οχι παλι...το δηλωσε...
pixie αν δεν με καταλαβες και τωρα θα πηδηχτω απο το παραθυρο.... :P  :lol:

black_velvet

Αχχχ... από πού ν' αρχίσω και πώς να καταλήξω....

Κατ' αρχήν, αν δεν κοιμάσαι ήσυχη τα βράδια, τότε πραγματικά έχεις κάνει/κάνεις κάτι που θεωρείς κακό.
Γι' αυτό και δεν είναι ήσυχη η συνείδησή σου.

Ποιο είναι το κακό που βλέπω εγώ σ' αυτά που γράφεις; Ούτε λίγο ούτε πολύ, εύχεσαι να συμβεί κακό σε αυτούς που (θεωρείς πως) σε αδίκησαν. Δεν λέω πως δεν το έκαναν. Δεν θα μπορούσα να έχω άποψη μιας και δεν ξέρω. Και ούτε και θέλω να μάθω. Τις σκέψεις μου αναφέρω με βάση αυτά που διάβασα.
Και βλέπω πως εύχεσαι το κακό σε κάποιους. Το θέλεις να συμβεί. Σκέφτεσαι ακόμη και την πιθανότητα να το προκαλούσες με κάποιον τρόπο εσύ η ίδια (ξυλοφόρτωμα κλπ).

Όλ' αυτά όμως, δηλητηριάζουνε την δική σου ψυχή. Στρέφουνε σε σένα όλα τα κακά. Και το αποτέλεσμα; Η συνείδησή σου αντιδρά. Κι εσύ χάνεις ακόμη και τον ύπνο σου.

Αυτή για μένα είναι η πλέον λανθασμένη αντίδραση. Και το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι να γίνεσαι από θύμα, θύτης. Από αδικημένη (όπως νιώθεις), βρίσκεσαι στη θέση να αδικείς εσύ. Και να χάνεις τελικά το δικό σου δίκιο. ΚΑΙ τον ύπνο σου! (τον ανέφερα αυτόν ή τον ξέχασα πριν;  ;-) )

Έχει απόλυτο δίκιο ο Κώστας. Το τι θα αποδοθεί και τι δεν θα αποδοθεί σε οποιονδήποτε άλλον από τον Κύριο, τον Βούδα, τον Αλλάχ, το σύμπαν ολόκληρο, δεν μας ενδιαφέρει στην τελική. Εφόσον δεν μιλάμε για πραγματικό έγκλημα (φόνο κλπ) οπότε ναι, υπάρχουνε μηχανισμοί για να αποδώσουνε δικαιοσύνη, όλα τα άλλα είναι φαιδρά.

Σε αδίκησε; σε πλήγωσε; σε παραμύθιασε; Τζους! Να πάει από κει που ήρθε κι ακόμη παραπέρα. Ναι, αλλά όχι να μείνουμε εμείς εκεί! Να προχωρήσεις κι εσύ παραπέρα. Θύμωσες; ΟΚ, λογικό και εντελώς ανθρώπινο. Κλάψε, χτυπήσου, βρίσε! βγάλε το από μέσα σου. Και μετά, βαθιές ανάσες, ανασύνταξη και πάμε παρακάτω! Οργανωνόμαστε και προχωράμε. Βλέπουμε τα νέα δεδομένα, τα προσαρμόζουμε σ' εμάς, προσαρμοζόμαστε κι εμείς σε αυτά και φύγαμε!
Αν είναι να φας τη ζωή σου και την ψυχή σου ολόκληρη με το να γυρνάς στα ίδια και στα ίδια, τότε το έχασες το παιχνίδι. Και μάλιστα από χέρι!
Κι ενώ όλοι οι άλλοι θα ζούνε μια νέα ζωή, εσύ θα αναμασάς τα παλιά και θα εγκλωβιστείς σε αυτά. Μάντεψε ποιος βγαίνει κερδισμένος! Ναι ναι! αυτός που ζει!

Κι από πάνω, έχεις φορτώσει και την ψυχή σου με πίκρα και τη συνείδησή σου με κακίες. Α! Στο είπα; κάπως έτσι χάνεις και τον ύπνο σου!
Λοιπόν; σου αρέσει αυτό που εσύ κάνεις στον εαυτό σου;

Θέλω να πιστεύω πως όχι. Πάψε λοιπόν να ασχολείσαι με τους άλλους και κοίτα τον εαυτό σου και πώς θα προχωρήσεις. Αν θες πραγματικά να κερδίσεις το δίκιο σου και την ζωή σου. Την πραγματική ζωή σου, με αυτούς που θα σου αξίζουνε και θα τους αξίζεις.  ;-)
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

[quote user="CHRIS_FEMALE_" post="349135"]
εκει θελω να καταληξω κι εγω ντιαρ πιξι, στο οτι ο δευτερος πολος , καποιες φορες ψευδεται ασυστολα για να καλυψει τις κρυφες πομπες του ο ιδιος...[/quote]

Σωστά... αλλά γιατί τόση σπατάλη? Οφείλεις τον μεγαλύτερο σεβασμό σε σένα και δεν είναι σωστό να εξισώνεις τον εαυτό σου με κανέναν άλλον και να χρεώνεσαι τα ξένα λάθη ως κάτι δικό σου που πρέπει εσύ να αντιμετωπίσεις.

[quote user="CHRIS_FEMALE_" post="349135"]
... αλλα  οι πραγματικα κρυφοι ψυχοπαθεις και λαλημενοι  ειναι αυτοι οι ιδιοι γιστι κρυβουν την κακια τους και τη ζηλια τους με μελισταλαχτους και υπουλους τροπους(!)κι ετσι σου ριχνουν το δηλητηριο με το "γαντι" για να μην φανουν οτι ειναι οι πραγματικοι"κακοι"... εφοσον δεν νρεπονται γι αυτα που κανουν εις βαρος αλλων ,τοτε δεν λειτουργει και η συνειδηση για καποιο λογο...[/quote]

Εύστοχη η παρατήρησή σου! Και ρωτάς παρακάτω αν μου έχει τύχει να με αδικήσουν... ασφαλώς μου έχει τύχει ! Πώς αλλιώς? Αλλά πάντα προσπαθούσα να εκτιμώ σωστά τη διαφορά ανάμεσα σε ένα μεμονωμένο επεισόδιο - που θα μπορούσα ανθρώπινα να προσπεράσω γιατί δεν αφήνω χώρο για κακίες μέσα μου - και τον τρόπο σκέψης & ζωής του άλλου που θάταν το πιο σοβαρό. Ίσως όμως η αμεσότητα και η απογύμνωση των καταστάσεων δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο, γιατί κανένας δεν θ' αλλάξει, εκτός αν το θέλει! 'Ισως μια καλή διαπραγμάτευση? Κι εδώ βέβαια εννοείται πως οι αξίες σου είναι πολύ σημαντικές και κοιτάς πάντα να είσαι αυτάρκης αποθηκεύοντας την ενέργειά σου για όσους θέλουν πραγματικά να φωτίσουν τη ζωή σου κι όχι γι΄αυτούς που πατούν αυθαίρετα τις οριοθετήσεις σου!

Κι αν είναι κάπου να αποδώσεις την προσευχή σου σήμερα, προσευχήσου στους φόβους σου... κι ύστερα απελευθερώσου και πήγαινε παντού... ακόμα και σε μια συγχώρεση αυτών που δεν καταλαβαίνουν το κακό που κάνουν στην έννοια της ανθρώπινης επαφής...

CHRIS_FEMALE_

Κι αν είναι κάπου να αποδώσεις την προσευχή σου σήμερα, προσευχήσου στους φόβους σου... κι ύστερα απελευθερώσου και πήγαινε παντού... ακόμα και σε μια συγχώρεση αυτών που δεν καταλαβαίνουν το κακό που κάνουν στην έννοια της ανθρώπινης επαφής...

dear pixie δεν εχω κανει κακο σε κανεναν και εχω τη συνειδηση μου ησυχη..πανω απο ολα αυτο μετρα σε μενα..αν εχω κατι θα το πω ευθεως σαν ειλικρινης που ειμαι και χαιρομαι.φοβους δεν ξορκιζω τα βραδυα εγω ας προσευχηθουν αυτοι που φοβουνται και μου εκαναν κακό ενω τους αγάπησα και τους βοηθησα...εγω οχι...λυπαμαι αν τους απογοητευσα με την αγαπη μου την βοηθεια ,με την ειλικρινεια μου και τις προσευχες μου κουραστηκα να με προδιδουν πισωπλατα αντι για  ενα ευχαριστω και μια συγγνωμη...δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο..κουραστηκα να μου την λες μονιμα...dear pixie αλλα εγω σε συμπαθω κι ας εισαι στριμαδι σμουατσε :lol:  :P

pixie

Για τη συμπάθειά σου, ευχαριστώ!  :smile: Είναι βέβαια ελάχιστες οι φορές που συνομιλήσαμε εδώ ώστε να κουραστείς, ελπίζω πως αστειεύεσαι, οπότε έχουμε πολλά να πούμε... κράτα δυνάμεις... ;-)  :smile:

Για την προσευχή τώρα... πιθανότατα μια ειλικρινής προσευχή να λυτρώνει τους ανθρώπους από καταστάσεις ή δεινά που είναι προϊόντα του δικού τους εγωϊσμού και του δικού τους αυτεξουσίου...

Εσύ πάντως καλά κάνεις και βοηθάς και είσαι χαρισματική με τους συνανθρώπους σου, όλοι έχουμε ανάγκη από αγγέλους στη ζωή μας... αλλά δεν υπάρχει πάντοτε δικαιοσύνη στο σύμπαν, συνεπώς ούτε και ανταπόδοση...

CHRIS_FEMALE_

[quote user="black_velvet" post="349139"]Αχχχ... από πού ν' αρχίσω και πώς να καταλήξω....

Κατ' αρχήν, αν δεν κοιμάσαι ήσυχη τα βράδια, τότε πραγματικά έχεις κάνει/κάνεις κάτι που θεωρείς κακό.
Γι' αυτό και δεν είναι ήσυχη η συνείδησή σου.

Ποιο είναι το κακό που βλέπω εγώ σ' αυτά που γράφεις; Ούτε λίγο ούτε πολύ, εύχεσαι να συμβεί κακό σε αυτούς που (θεωρείς πως) σε αδίκησαν. Δεν λέω πως δεν το έκαναν. Δεν θα μπορούσα να έχω άποψη μιας και δεν ξέρω. Και ούτε και θέλω να μάθω. Τις σκέψεις μου αναφέρω με βάση αυτά που διάβασα.
Και βλέπω πως εύχεσαι το κακό σε κάποιους. Το θέλεις να συμβεί. Σκέφτεσαι ακόμη και την πιθανότητα να το προκαλούσες με κάποιον τρόπο εσύ η ίδια (ξυλοφόρτωμα κλπ).(οχι γιατι αν σου εκαναν ακριβως το ιδιο πίστεψε με θα αντιδρουσες πολυ χειροτερα απο οτι σκεφτομαι εγω
και στο φιναλε παντα δικαιονομαι...αυτοι με αδικησαν και μου εκαναν κατι πολυ κακο φυσικος συμπαντικος νομος θα ειναι η ανταποδοση του ιδιου απο αλλους οχι απο εμενα ντε και καλα, αυτα τα ατομα ειναι μονο για λυπηση διοτι ειναι δειλα και μιζερα..!!!!!αλλα για αλλο πραγμα στεναχωριεμαι το οποιο ειναι πολυ σοβαρο και εχω παρει αιμα στο κρανιο που λεμε :???:  :neutral: )

Όλ' αυτά όμως, δηλητηριάζουνε την δική σου ψυχή. Στρέφουνε σε σένα όλα τα κακά. Και το αποτέλεσμα; Η συνείδησή σου αντιδρά. Κι εσύ χάνεις ακόμη και τον ύπνο σου.

Αυτή για μένα είναι η πλέον λανθασμένη αντίδραση. Και το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι να γίνεσαι από θύμα, θύτης. Από αδικημένη (όπως νιώθεις), βρίσκεσαι στη θέση να αδικείς εσύ. Και να χάνεις τελικά το δικό σου δίκιο. ΚΑΙ τον ύπνο σου! (τον ανέφερα αυτόν ή τον ξέχασα πριν;  ;-) )

Έχει απόλυτο δίκιο ο Κώστας. Το τι θα αποδοθεί και τι δεν θα αποδοθεί σε οποιονδήποτε άλλον από τον Κύριο, τον Βούδα, τον Αλλάχ, το σύμπαν ολόκληρο, δεν μας ενδιαφέρει στην τελική. Εφόσον δεν μιλάμε για πραγματικό έγκλημα (φόνο κλπ) οπότε ναι, υπάρχουνε μηχανισμοί για να αποδώσουνε δικαιοσύνη, όλα τα άλλα είναι φαιδρά.

Σε αδίκησε; σε πλήγωσε; σε παραμύθιασε; Τζους! Να πάει από κει που ήρθε κι ακόμη παραπέρα. Ναι, αλλά όχι να μείνουμε εμείς εκεί! Να προχωρήσεις κι εσύ παραπέρα. Θύμωσες; ΟΚ, λογικό και εντελώς ανθρώπινο. Κλάψε, χτυπήσου, βρίσε! βγάλε το από μέσα σου. Και μετά, βαθιές ανάσες, ανασύνταξη και πάμε παρακάτω! Οργανωνόμαστε και προχωράμε. Βλέπουμε τα νέα δεδομένα, τα προσαρμόζουμε σ' εμάς, προσαρμοζόμαστε κι εμείς σε αυτά και φύγαμε!
Αν είναι να φας τη ζωή σου και την ψυχή σου ολόκληρη με το να γυρνάς στα ίδια και στα ίδια, τότε το έχασες το παιχνίδι. Και μάλιστα από χέρι!
Κι ενώ όλοι οι άλλοι θα ζούνε μια νέα ζωή, εσύ θα αναμασάς τα παλιά και θα εγκλωβιστείς σε αυτά. Μάντεψε ποιος βγαίνει κερδισμένος! Ναι ναι! αυτός που ζει!

Κι από πάνω, έχεις φορτώσει και την ψυχή σου με πίκρα και τη συνείδησή σου με κακίες. Α! Στο είπα; κάπως έτσι χάνεις και τον ύπνο σου!
Λοιπόν; σου αρέσει αυτό που εσύ κάνεις στον εαυτό σου;

Θέλω να πιστεύω πως όχι. Πάψε λοιπόν να ασχολείσαι με τους άλλους και κοίτα τον εαυτό σου και πώς θα προχωρήσεις. Αν θες πραγματικά να κερδίσεις το δίκιο σου και την ζωή σου. Την πραγματική ζωή σου, με αυτούς που θα σου αξίζουνε και θα τους αξίζεις.  ;-)[/quote]

CHRIS_FEMALE_

μαυρο βελουδο μη το ψαχνεις  ειναι λαμογια στη μεση και πρεπει αν πληρωθει.βαση νομου.για τα υπολοιπα αδιαφορω και στα τσακιδια στο φιναλε.υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες...αλλα η λαμογια μεσω ξυλου και νομου ή παρανομου ξεπλενεται.οποτε ξερω τι λεω.thanx για ολα σας..!!
εχω ανεβασει ενα θεμα αλλα τα links youtube δεν παιζουν ... :sad:

larus audouinii

Έχω την εντύπωση πάντως, -παρότι δεν έχω διαβάσει καλά όλα τα πιο πάνω κείμενα- πως το να κρατάει κάποιος αντιδικίες ..ή καλύτερα τα δυσάρεστα συναισθήματα με έντονους τόνους δεν είναι η (καλύτερη) λύση.Έννοιες, όπως ισορροπία, αρμονία κλπ,λύτρωση, δικαιοσύνη δεν βρίσκουν διέξοδο μέσα από λαβύρινθους και μπούμερανγκ. Οπότε μάλλον διαπιστώνω πως συμφωνώ με την βελουδένια  :grin: Και το νόημα της Προσευχής (όπως την γράφετε), είναι το ίδιο.
(τώρα που ξαναδιαβάζω παλαιότερα κείμενα εδώ, αφενώς τα τοποθετώ σωστά και από την άλλη...ρίχνω πολύ γέλιο...)

CHRIS_FEMALE_

[quote user="larus audouinii" post="349245"]Έχω την εντύπωση πάντως, -παρότι δεν έχω διαβάσει καλά όλα τα πιο πάνω κείμενα- πως το να κρατάει κάποιος αντιδικίες ..ή καλύτερα τα δυσάρεστα συναισθήματα με έντονους τόνους δεν είναι η (καλύτερη) λύση.Έννοιες, όπως ισορροπία, αρμονία κλπ,λύτρωση, δικαιοσύνη δεν βρίσκουν διέξοδο μέσα από λαβύρινθους και μπούμερανγκ. Οπότε μάλλον διαπιστώνω πως συμφωνώ με την βελουδένια  :grin: Και το νόημα της Προσευχής (όπως την γράφετε), είναι το ίδιο.

(τώρα που ξαναδιαβάζω παλαιότερα κείμενα εδώ, αφενώς τα τοποθετώ σωστά και από την άλλη...ρίχνω πολύ γέλιο...)[/quote]
 :neutral:
 αν ειναι να ριχνεις πολυ γελιο αγαπητη...καλυτερα να φτυνεις τον κορφο σου...συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες...στο εξωτερικο κυριως αμερικη-ιταλια-γαλλια κ.α. υπαρχει μια ευισθησια κοινωνικη και συμπαραστεκονται μεσω διαδικτυου.εδω στην ελλαδα το μονο που ξερουν οι περισσοτεροι(οπως εσυ)ειναι να ειρωνευονται και να γελανε με τα μικρα κοινωνικα προβληματα.ευγε νεα μου εχεις μεγαλειο ψυχης...(και βλαχιά εγκεφαλική) για να κοροιδευεις συνανθρωπους σου...αυτο ειναι ενα μεγαλειο ψυχης... :neutral:

325 Επισκέπτες, 1 Χρήστης