Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 472
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 395
  • Total: 396
  • Leon

Πόση δύναμη έχει μια Προσευχή?

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 21, 2009, 08:09:32 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Δεν θα μπορούσε να είναι αυταπάτη η προσευχή γιατί περιέχει ισχυρές εσωτερικές δονήσεις... ;-)

Δεν έχει σημασία πού απευθύνεται... Σημασία έχει το ότι στο βάθος της έχει εξαιρετική δύναμη που αποτελείται από ικεσία, ευχαριστία, λατρεία, μετάνοια!

Περιέχουν κύματα ενέργειας οι προσευχές μας, δέσμες φωτός, και ειδικά οι επαναλαμβανόμενες κι αυτές που ''στέλνουν'' οι μανάδες που παρακαλούν για τα παιδιά τους!

Είναι το κλειδί της επικοινωνίας με τους οδηγούς μας, κάτι σαν κοσμικό τηλέφωνο! Οι προσευχές εμψυχώνουν...

Και δεν αναφέρομαι βέβαια στα τυποποιημένα λόγια των θρησκειών, αλλά σε ουσιαστικά ''μάντρα''... Λέξεις, που έχουν τη δύναμη να ενισχύσουν την επαφή με τον εαυτό μας και να μας ενώσουν με την συμπαντική συνείδηση..

κώστας

Η λέξη "μάντρα" βρίσκεται σε
ονομαστική πληθυντικού ουδέτερου ή
ονομαστική ενικού θηλυκού;
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="327396"]Η λέξη "μάντρα" βρίσκεται σε
ονομαστική πληθυντικού ουδέτερου ή
ονομαστική ενικού θηλυκού;
[/quote]

Από τη στιγμή που συνοδεύει την έννοια και ένα ''ουσιαστικά'' μπροστά, η απάντηση είναι αυτονόητη!  :razz:

Τα ''μάντρα'' είναι απλές, άδολες προσευχές - με ρίμα πολλές φορές - ό,τι μας βγαίνει αυθόρμητα την ώρα που διαλογιζόμαστε...

Οι προσευχές αυτές βρίσκονται πάντα στα χείλη όσων έχουν αποκτήσει ενορατική συνείδηση...

Ιδού ένα δυνατό μάντρα, σε σανσκριτικά:

Ομ μάνε πάντμε χαμ

Ομ, να, μο, βασού ντε βάγια...

κώστας

Από τη στιγμή που συνοδεύει την έννοια και ένα ''ουσιαστικά'' μπροστά, η απάντηση είναι αυτονόητη!
Από πότε είναι αυτονόητο ότι
το ουσιαστικό (!) της πρότασης
δηλ. η λέξη "μάντρα"
δεν αυτοπροσδιορίζεται
αλλά απαιτεί επίθετο ή επίρρημα
ή δεν ξέρω τι άλλο;

Θα ήθελα επιπλέον
να σημειώσω εδώ, ότι
ενώ υπάρχουν
"αυτονόητες" απαντήσεις
δύσκολα βρίσκεις αυτονόητες ερωτήσεις.
Το ανάποδο βέβαια θα έπρεπε να συμβαίνει.

Για παράδειγμα...
τα Ομ μάνε πάντμε χαμ και [=συνδετικός σύνδεσμος, για να μη χάνουμε τα μπούτια μας]
Ομ, να, μο, βασού ντε βάγια...
βρίσκονται πάντα στα χείλη σου;
[Εγώ στη θέση σου θα πρόσεχα πώς θα απαντούσα...αν ήθελα να ακολουθήσει φαλλοκρατικό σχόλιο]
eLe

pixie

;-)

'Οπα, τσίμπησε το μελανούρι!  :mryellow:

'Εκανες την προσευχή σου, υποθέτω, πριν απαντήσεις!  :mad:

Αστειεύομαι, δεν μπορώ να κοντραριστώ πια μαζί σου...

Επαναλαμβάνω μόνο το αυτονόητο: ''τα ουσιαστικά μάντρα'' [ουδέτερο]... Good?  :razz:

κώστας

Δεν κοντράρεσαι μαζί μου.
"Η οπτική γωνία σπάνια μπορεί να είναι ουδέτερη, εννοώντας πως συνήθως εμπεριέχει το αποτύπωμά μας, το προσωπικό μας ύφος στην αξιολόγηση λεπτομερειών, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, τα συναισθήματά μας ή ακόμα κι αυτό που επιδιώκουμε."
eLe

sourtoyki

Αμαν πια εσεις οι γυναικες και οι εμμονες σας με τις δονησεις.
 Λοιπον  pixie…Προσευχη: << Η αιτηση ενός ατομου να αναιρεθουν οι φυσικοι νομοι του συμπαντος προς οφελος του>>.Και την στιγμη μαλιστα που προηγουμενος ο ιδιος παραδέχθηκε ότι είναι ανάξιος.
  Ο ορισμος που δινω αφορα κυριως τις μονοθειστικες θρησκειες χωρις βεβαια να εξαιρούνται ( σε μικροτερο βαθμο) άλλες όπως π.χ. η αρχαια ελληνικη.
Ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω γιατι απαραιτητος πρεπει να μας χρωσταει κατι  το συμπαν. Και εγω δεν αναφερομαι σε κανονες προσευχης που αναγραφονται σε βιβλια. Αναφερομαι στην αυταπατη που εχει ο προσευχομενος ως προς το ΟΦΕΛΟΣ αυτης της πραξης. Εάν πιστευεις ότι καθοδηγησε και εμψυχωνεσαι  από καποιον ή  καποιους,  καλα κανεις και προσευχεσαι… ονομασε το φιλοσοφια και σταση ζωης, τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο.

black_velvet

[quote user="sourtoyki" post="327970"]Αμαν πια εσεις οι γυναικες και οι εμμονες σας με τις δονησεις.
[/quote]

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

[quote user="sourtoyki" post="327970"] Λοιπον  pixie…Προσευχη: << Η αιτηση ενός ατομου να αναιρεθουν οι φυσικοι νομοι του συμπαντος προς οφελος του>>.Και την στιγμη μαλιστα που προηγουμενος ο ιδιος παραδέχθηκε ότι είναι ανάξιος.
  Ο ορισμος που δινω αφορα κυριως τις μονοθειστικες θρησκειες χωρις βεβαια να εξαιρούνται ( σε μικροτερο βαθμο) άλλες όπως π.χ. η αρχαια ελληνικη.
Ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω γιατι απαραιτητος πρεπει να μας χρωσταει κατι  το συμπαν. Και εγω δεν αναφερομαι σε κανονες προσευχης που αναγραφονται σε βιβλια. Αναφερομαι στην αυταπατη που εχει ο προσευχομενος ως προς το ΟΦΕΛΟΣ αυτης της πραξης. Εάν πιστευεις ότι καθοδηγησε και εμψυχωνεσαι  από καποιον ή  καποιους,  καλα κανεις και προσευχεσαι… ονομασε το φιλοσοφια και σταση ζωης, τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο.[/quote]

Αν και καθιστός (φαντάζομαι), πολύ ορθώς τα λες-γράφεις.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

[quote user="sourtoyki" post="327970"]
Λοιπον  pixie... Εάν πιστευεις ότι καθοδηγησαι και εμψυχωνεσαι  από καποιον ή  καποιους,  καλα κανεις και προσευχεσαι... ονομασε το φιλοσοφια και σταση ζωης, τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο.[/quote]

Δεν καθοδηγούμαι... Έχω σαφή επικοινωνία... Είναι διαφορετικό... ;-) Μόνοι μας κάνουμε αυτά που θέλουμε να κάνουμε, αλλά δεν είμαστε ποτέ μόνοι!

Ζούμε μέσα σε ένα ζωντανό σύμπαν, υπάρχουν κι άλλα επίπεδα ύπαρξης, και υπάρχει μια γραμμή ζωής που εξελίσσεται παράλληλα με την ανθρώπινη. Υπάρχουν πνευματικοί Οδηγοί!
'Οπως δεν αντιλαμβανόμαστε τα κύματα της ανάσας μας - την ενέργειά μας - έτσι δεν αντιλαμβανόμαστε και τους Αγγέλους της ζωής μας!

Οι Οδηγοί, ούτε μυθικά και, κυρίως, ούτε ανύπαρκτα πλάσματα είναι. Κι αν εμείς οι άνθρωποι, ως αυτάρεσκο είδος, θεωρούμε τους εαυτούς μας ανώτερη μορφή ζωής, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ανώτερες από εμάς οντότητες - τα σώματά τους αποτελούνται από μια ελαφρύτερη ουσία και είναι αόρατα στις δικές μας αισθήσεις - που μας βοηθούν στην πνευματική μας διεύρυνση και ωριμότητα, όπως επίσης υπάρχουν ''Άγγελοι'' με ανάλογες αρμοδιότητες για να μας στηρίζουν σε κάθε πλευρά της ζωής.
Αρκεί να το ζητήσουμε, ανοίγοντας λίγο παραπάνω την αντίληψή μας... Αν ζητήσουμε, θα λάβουμε... Τα λόγια των προσευχών ή μάντρα, είναι ένα δυνατό μέσον...

rain

[quote user="kataigida" post="327284"]Διάβασα κάτι πρόσφατα που με συγκλόνησε...

Ζήτησα απ τον Θεό να μου δώσει δύναμη κι Αυτός μου έδωσε δυσκολίες να τις ξεπεράσω.
Του ζήτησα Σοφία,κι αυτός μου έδωσε προβλήματα να λύνω.
Του ζήτησα οικονομική άνεση και μου έδωσε νου και ικανότητα να δουλεύω.
Του ζήτησα θάρρος και μου έδωσε κινδύνους να ξεπερνώ.
Του ζήτησα Αγάπη και μου έδωσε προβληματικά άτομα να βοηθώ.
Του ζήτησα Χάρες και μου έδωσε ευκαιρίες να εκμεταλευτώ.

Από ότι ζήτησα δεν πήρα τίποτα από αυτά που ήθελα.Πήρα όμως τα πάντα από αυτά που πραγματικά χρειαζόμουν.Η Προσευχή μου εισακούστηκε....

Δεν είναι τέλειο? :roll:[/quote]

Άλλαξε Θεό, οι άλλοι δίνουν καλύτερα πακέτα προσφοράς και μη ζητάς ποτέ σοφία γιατί το αντίθετο της δεν είναι τα προβλήματα  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

katinaki

kataigida

Άλλαξε Θεό, οι άλλοι δίνουν καλύτερα πακέτα προσφοράς και μη ζητάς ποτέ σοφία γιατί το αντίθετο της δεν είναι τα προβλήματα  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:[/quote]

:roll:  :roll:

Για πες μου βρε φίλε γελαστέ εσύ σε ποιον Θεό πιστεύεις να έρθω κι εγώ?

rain

Φίλη μου που κάτω από την μπούρκα σκας τσαχπίνικο χαμόγελο εύκολα βλέπω αλλάζεις Θεό κι εσύ  :mrgreen:  :mrgreen:
Λοιπόν άκου δεν επιτρέπεται να σου πω γιατί θα θεωρηθεί διαφήμιση, άσε που είναι και προσωπικά δεδομένα αυτά, αλλά είναι σαν τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας  :P
Η μια αντιγράφει τις προσφορές της άλλης, τα διατυπώνουν και λίγο διαφορετικά ρίχνουν και μια καλή διαφήμιση και στο τέλος στα αρπάζουν πάντα κανονικά  :x

rain

[quote user="katinaki" post="328772"]Κάντε μία με πίστη και θα δείτε.[/quote]ότι μα ότι κάνεις με πίστη το πετυχαίνεις  :P

katinaki

[quote user="rain" post="328814"][quote user="katinaki" post="328772"]Κάντε μία με πίστη και θα δείτε.[/quote]ότι μα ότι κάνεις με πίστη το πετυχαίνεις  :P[/quote]

εννοείται :!:  και δε θέλω...  :razz:
 :twisted:

395 Επισκέπτες, 1 Χρήστης