Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 180
  • Total: 180

Τύψεις ...

Ξεκίνησε από pixie, Ιουλίου 02, 2009, 04:18:06 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

κώστας

Μάλλον η συμμετρική διαφορά της εκ-δι-αίσθησης απ' την εν-συν-αίσθηση.
[size=13]Σωστά.[/size]

Αν πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσουμε για "αντίθεση" κάτι το οποίο χωράει συζήτηση για το αν γενικά υφίσταται ή είναι δική μας επινόηση, τότε αυτό που πιθανώς ταιριάζει ειναι ο κυνισμός. Το παράλογο εδώ ειναι ότι ο κυνισμός για μένα φαίνεται να αποτελεί δυσμενή εξέλιξη μιας έντονης ενσυναισθησης.
[size=13]Τελικά, υπάρχει αντίθετη έννοια;[/size]
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="370155"][size=13]Τελικά, υπάρχει αντίθετη έννοια;[/size][/quote]

Κατ΄εμέ υπάρχει ο εγωκεντρισμός και ο φιλοτομαρισμός... και η μικρόψυχη λογική βεβαίως...

Nikos Apomakros

[quote user="κώστας" post="370155"][size=13]Τελικά, υπάρχει αντίθετη έννοια;[/size][/quote]

Κάθε ορθή απάντηση είναι πάντα τόσο σαφής όσο και το ερώτημα στο οποίο απήντησε.

κώστας

Κάθε ορθή απάντηση είναι πάντα τόσο σαφής όσο και το ερώτημα στο οποίο απήντησε.
[size=13]Στο "ορθή" υπάρχει αντίθετη έννοια;[/size]

Κατ΄εμέ υπάρχει ο εγωκεντρισμός και ο φιλοτομαρισμός... και η μικρόψυχη λογική βεβαίως...
[size=13]Εννοείς ότι ο εγωκεντρισμός, ο φιλοτομαρισμός και η μικρόψυχη λογική αποκλείουν την ύπαρξη ενσυναίσθησης;[/size]
eLe

Nikos Apomakros

[quote user="κώστας" post="370170"]Κάθε ορθή απάντηση είναι πάντα τόσο σαφής όσο και το ερώτημα στο οποίο απήντησε.
[size=13]Στο "ορθή" υπάρχει αντίθετη έννοια;[/size][/quote]

Εξαρτάται από το τι αποκαλείς "ορθό", τι εννοείς λέγοντας "υπάρχει", τι ορίζεις ως "αντίθετο"
και τι αντιλαμβάνεσαι ως "έννοια" ;)

pixie

[quote user="κώστας" post="370170"][size=13]Εννοείς ότι ο εγωκεντρισμός, ο φιλοτομαρισμός και η μικρόψυχη λογική αποκλείουν την ύπαρξη ενσυναίσθησης;[/size][/quote]
Δεν εννοώ κάτι που δεν είπα, απάντησα στην ερώτηση περί της αντίθετης έννοιας. ;-)

κώστας

Εξαρτάται από το τι αποκαλείς "ορθό", τι εννοείς λέγοντας "υπάρχει", τι ορίζεις ως "αντίθετο"
και τι αντιλαμβάνεσαι ως "έννοια"
eLe

Nikos Apomakros

[quote user="κώστας" post="370186"][size=13]Μήπως βλέπεις παγίδες εκεί που δεν υπάρχουν;[/size][/quote]

Αν τις έβλεπα δεν θα ήταν παγίδες.

Γενικά όταν βλέπω κάτι υπάρχει.
Στο τυχόν επόμενο ερώτημα "αν υπάρχει μόνο στη δική μου αντίληψη",
δεν θα μπορούσα να απαντήσω, γιατί ούτως ή άλλως
μόνο σε ότι αφορά εμένα θα μπορούσα να αναφερθώ.

pixie

[quote user="κώστας" post="370186"][/quote]
Αυτό που δεν αποκλείεται είναι το να υπάρχουν υπέρμαχοι υποκριτές της ενσυναίσθησης.  
Φιλοτομαριστές πχ. που, ενώ δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να προβληματιστούν με τίποτα άλλο πέραν του εαυτού τους, επιφανειακά διαθέτουν τρυφερές καμπύλες ως ανθρώπινο άλλοθι, αλλά επί της ουσίας δεν μπαίνουν στη διαδικασία από τη στιγμή που το στοιχείο της διαπροσωπικής νοημοσύνης δεν έχει καλλιεργηθεί. Γιατί πρώτα χρειάζεται εσωτερική καλλιέργεια για να αποδεχτεί κανείς το στοιχείο της ετερότητας.

κώστας

...μόνο σε ότι αφορά εμένα θα μπορούσα να αναφερθώ.
eLe

Nikos Apomakros

[quote user="κώστας" post="370196"]...μόνο σε ότι αφορά εμένα θα μπορούσα να αναφερθώ.
[/quote]

Αν δε με αφορούσε δεν θα σου είχα απαντήσει. Κάθε ερώτηση προς εμένα με αφορά.
Ωστόσο μερικές φορές μπορεί η τυχόν απάντησή μου να μην αφορά αυτόν που ρώτησε.

κώστας

Γιατί πρώτα χρειάζεται εσωτερική καλλιέργεια για να αποδεχτεί κανείς το στοιχείο της ετερότητας.
[size=13]Σωστά.[/size]
eLe

κώστας

Αν δε με αφορούσε δεν θα σου είχα απαντήσει.
Εξαρτάται από το τι αποκαλείς "ορθό", τι εννοείς λέγοντας "υπάρχει", τι ορίζεις ως "αντίθετο" και τι αντιλαμβάνεσαι ως "έννοια" [size=13]δεν είναι απάντηση αλλά προεργασία απάντησης. Φαντάζει δηλαδή σαν να ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την εντύπωση μιας απάντησης που δεν δώθηκε ακόμη. Σημειωτέον ότι η πρόταση 'Αν δε με αφορούσε δεν θα σου είχα απαντήσει' είναι ισοδύναμη με την πρόταση 'θα σου είχα απαντήσει αν με αφορούσε'.[/size]
eLe

Nikos Apomakros

[quote user="κώστας" post="370206"]Αν δε με αφορούσε δεν θα σου είχα απαντήσει.
Εξαρτάται από το τι αποκαλείς "ορθό", τι εννοείς λέγοντας "υπάρχει", τι ορίζεις ως "αντίθετο" και τι αντιλαμβάνεσαι ως "έννοια" [size=13]Σημειωτέον ότι η πρόταση 'Αν δε με αφορούσε δεν θα σου είχα απαντήσει' είναι ισοδύναμη με την πρόταση 'θα σου είχα απαντήσει αν με αφορούσε'.[/quote]

Δε βλέπω την ισοδυναμία :???:

κώστας

Δε βλέπω την ισοδυναμία
eLe

180 Επισκέπτες, 0 Χρήστες