Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 434
  • Total: 434

Γιατί δεν διαβάζουν βιβλία οι 'Ελληνες ?

Ξεκίνησε από pixie, Ιουλίου 12, 2009, 08:43:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nikos Apomakros

Κατάλαβα. Αλλά αν/όταν τύχει να επιβληθεί ένα έστω ξενόφερτο σύστημα, το οποίο επιτέλους
θα "δουλέψει" και ο Έλληνας θα πάψει να λειτουργεί όπως περιέγραψες... μη γυρίσεις να
μου πεις "ε τώρα ναι, μορφώθηκε" γιατί θα σου πω καμιά κουβέντα  :mryellow:  φιλική πάντα...

Όσον αφορά στο αν έχει σημασία το ότι φέρονται ως ζώα εκτός συστήματος, έχει... αν αυτό
που τελικά μας απασχολούσε ήταν όντως η "μόρφωση" κι όχι μια εκπαίδευση τύπου "χάμστερ" να
γυρνάνε έναν τροχό για να παράγουν ρεύμα, χωρίς να συνειδητοποιούν επακριβώς την αξία
αυτού που κάνουν... ώστε να συνεχίζουν να το κάνουν ακόμα κι όταν κάποιος δεν τους ρίχνει
το τυράκι και δεν τα κρατάει κλεισμένα στο κλουβί.

Στο τελικό αποτέλεσμα, είπαμε συμφωνούμε. Ο Έλληνας πάσχει. Μήπως όμως είναι λίγο νωρίς
να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις και τόσο σκληρή κριτική προς μια χώρα που δεν έχει κλείσει καν
δύο αιώνες "ελεύθερη"; Όπως και να το κάνεις οι άλλοι είχαν και κάτι αιώνες παραπάνω μπροστά
τους, για να μη προσθέσω ότι δεν είχαν και 3+ διαφορετικούς εχθρικούς γείτονες να γλυκοκοιτάζουν
γη, ουρανό και θάλασσα... Όλα παίζουν το ρόλο τους. Η Ελλάδα είναι 191 ετών (κι ούτε καν).
Όχι 2000+, όσο κι αν μας αρέσει να το σκεφτόμαστε έτσι και να περηφανευόμαστε...

MEGA 1

[quote user="Nikos Apomakros" post="361824"]Κατάλαβα. Αλλά αν/όταν τύχει να επιβληθεί ένα έστω ξενόφερτο σύστημα, το οποίο επιτέλους
θα "δουλέψει" και ο Έλληνας θα πάψει να λειτουργεί όπως περιέγραψες... μη γυρίσεις να
μου πεις "ε τώρα ναι, μορφώθηκε" γιατί θα σου πω καμιά κουβέντα  :mryellow:  φιλική πάντα...

Όσον αφορά στο αν έχει σημασία το ότι φέρονται ως ζώα εκτός συστήματος, έχει... αν αυτό
που τελικά μας απασχολούσε ήταν όντως η "μόρφωση" κι όχι μια εκπαίδευση τύπου "χάμστερ" να
γυρνάνε έναν τροχό για να παράγουν ρεύμα, χωρίς να συνειδητοποιούν επακριβώς την αξία
αυτού που κάνουν... ώστε να συνεχίζουν να το κάνουν ακόμα κι όταν κάποιος δεν τους ρίχνει
το τυράκι και δεν τα κρατάει κλεισμένα στο κλουβί.

Στο τελικό αποτέλεσμα, είπαμε συμφωνούμε. Ο Έλληνας πάσχει. Μήπως όμως είναι λίγο νωρίς
να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις και τόσο σκληρή κριτική προς μια χώρα που δεν έχει κλείσει καν
δύο αιώνες "ελεύθερη"; Όπως και να το κάνεις οι άλλοι είχαν και κάτι αιώνες παραπάνω μπροστά
τους, για να μη προσθέσω ότι δεν είχαν και 3+ διαφορετικούς εχθρικούς γείτονες να γλυκοκοιτάζουν
γη, ουρανό και θάλασσα... Όλα παίζουν το ρόλο τους. Η Ελλάδα είναι 191 ετών (κι ούτε καν).
Όχι 2000+, όσο κι αν μας αρέσει να το σκεφτόμαστε έτσι και να περηφανευόμαστε...[/quote]

Κοίτα Νίκο, Νίκος είναι το όνομά σου , έτσι?
Δυό -τρία πραγματάκια.

α)Δέν πρόκειται να έρθει κανένα ξενόφερτο σύστημα διότι επιμένω ότι το σύστημα δέν είναι κτίρια, υπολογιστές, μπετόν, χαρτιά, φάκελλοι αλλά άνθρωποι.
Σύστημα "καλύτερο" θα γίνει μόνο όταν ο Έλληνας είναι πιά έτοιμος και απολύωωε συνειδητοποιημένος και προς το παρόν δέν είναι.
β)Οι ξένοι δεν είναι κλεισμένοι σε κλουβί νομίζω.
Γιατί?
Και μόνο τα κύματα μετανάστευσης στο εξωτερικό -και αυτή είναι μόνο η αρχή -αποδεικνύει ότι δέν μπορέι ο Έλληνας να μεταναστεύει για να μπέι σε κλουβιά-μάλλον το αντίθετο, βγαίνει απο το κλουβί-Ελλάδα.
γ) Ξέρεις πόσες χώρες δημοκρατίες  είναι νεότατες?
Μπορούμε μαζί να τις δούμε.
δ) Ευχαριστώ πάντως που έχεις την υπομονή και  τα συζητάς αυτά, οι περισσότεροι δέν τα πολυκαταλαβαίνουν όχι μόνο εδώ μέσα σαν τον τύπο με τα γυαλιά που χασκογελάει π.χ. αλλά και παραέξω.
Τους ζηλεύω υπο μία άποψη-"Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"

Τα λέμε ξανά.

Nikos Apomakros

[quote user="MEGA 1" post="361830"]

α)Δέν πρόκειται να έρθει κανένα ξενόφερτο σύστημα διότι επιμένω ότι το σύστημα
δέν είναι κτίρια, υπολογιστές, μπετόν, χαρτιά, φάκελλοι αλλά άνθρωποι.
Σύστημα "καλύτερο" θα γίνει μόνο όταν ο Έλληνας είναι πιά έτοιμος και απολύωωε
συνειδητοποιημένος και προς το παρόν δέν είναι.

β)Οι ξένοι δεν είναι κλεισμένοι σε κλουβί νομίζω. Γιατί?
Και μόνο τα κύματα μετανάστευσης στο εξωτερικό -και αυτή είναι μόνο η αρχή -
αποδεικνύει ότι δέν μπορέι ο Έλληνας να μεταναστεύει για να μπέι σε κλουβιά-
μάλλον το αντίθετο, βγαίνει απο το κλουβί-Ελλάδα.

γ) Ξέρεις πόσες χώρες δημοκρατίες  είναι νεότατες? Μπορούμε μαζί να τις δούμε.

δ) Ευχαριστώ πάντως που έχεις την υπομονή και  τα συζητάς αυτά
[/quote]

α) Καλά δεν εννοούσα ουρανοκατέβατο. Ήδη όμως κομμάτι-κομμάτι το σύστημα
αντιγράφεται από συστήματα του εξωτερικού που αποδείχθηκαν λειτουργικά. Δηλαδή
λαμβάνονται ως παραδείγματα και καλά κάνουν. Δεν είναι σίγουρο βέβαια ότι αυτούσια
θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα εδώ. Θα προσαρμοστούμε όμως σε αυτά και αυτά σε εμάς
και μετά θα δείξει.

β) Ήταν αλληγορικό αυτό που είπα και το πήγαινα τελείως αλλού, αλλά ας μη κουραστούμε.

γ) Αναφέρεσαι σε χώρες που ήταν υπόδουλες επί αιώνες σε άλλο έθνος; Γιατί νεοσύστατα
απλώς έθνη, προερχόμενα από διάσπαση ενός μεγαλύτερου λόγω διαφορών στο πληθυσμό,
δεν είναι το ίδιο.

δ) Αλοίμονο, σε φόρουμ είμαστε.

ΥΓ: Ναι Νίκο με λένε  :lol: . Κάθε ομοιότητα με το "Βλήμα" σε άλλη θεματική ενότητα είναι εντελώς
συμπτωματική ;)

rain

[quote user="MEGA 1" post="361830"]
δ) Ευχαριστώ πάντως που έχεις την υπομονή και  τα συζητάς αυτά, οι περισσότεροι δέν τα πολυκαταλαβαίνουν όχι μόνο εδώ μέσα σαν τον τύπο με τα γυαλιά που χασκογελάει π.χ. αλλά και παραέξω.

Τα λέμε ξανά.[/quote]
Εμένα ζηλεύεις ρε μεγάλε?

jcdenton

Rain άσ' τον, βρε. Άτομα που παπαγαλίζουν εδάφια της Βίβλου, αλλά συμπεριφέρονται ωσάν "αφεντικά", είναι ανάξια λόγου & προσοχής. Φυσικά & σε ζηλεύει, γιατί αλληλεπιδράς με τους γύρω σου χωρίς αισχρολογίες. Απλά κάποιοι φάγανε τόσο ξύλο όταν ήταν μικροί, που τους έμειναν κουσούρια.
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

saliara

Πάντως κι εγώ σε ζηλεύω rain... :D
1.Για τα γυαλιά!!
Και 2.Για το ωραίο χαμόγελο!!!! :oops:

Ώχχχχ Λες κι εγώ  γι'αυτό να μην θέλω να διαβάζω...??Θα μου μεινε κουσούρι απ'το ξύλο!!! :lol:

MEGA 1

[quote user="rain" post="361974"][quote user="MEGA 1" post="361830"]

Τα λέμε ξανά.[/quote]
Εμένα ζηλεύεις ρε μεγάλε?[/quote]

χεχεΧΕΑΧΕΑΧΕΑΧΕΧΑΕΑΧΑΑΑΑΑΑΑ
 :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:  :lol:  :lol:  :lol:

ΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΕΧΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :mryellow:  :mrorange:  :mrgreen:  :mrblue:  :mricy:

MEGA 1

Μήπως βαριούνται να κρατήσουν σταθερό το βιβλίο η να το ξεφυλλίσουν?

kuria

οταν καταλαβεις εσυ τι θελεις να πεις... ισως τοτε να σε καταλαβουν και καποιοι αλλοι...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

MEGA 1

[quote user="kuria" post="362537"]οταν καταλαβεις εσυ τι θελεις να πεις... ισως τοτε να σε καταλαβουν και καποιοι αλλοι...[/quote]

Ά..σε ενδιαφέρει τώρα το θέμα θέλεις να μου πείς??!!!! :mryellow:  :mryellow:  :lol:
Καλόο

black_velvet

Έλα βρε παιδιά! Καθόσαστε και τσακωνόσαστε τόσο καιρό τζάμπα και βερεσέ!

Η απάντηση είναι απλή, απλούστατη. Και φαίνεται παρακάτω: ο έλληνας δεν διαβάζει βιβλία διότι οι πηγές του είναι όλες στο Διαδίκτυο.
Και προφανώς, αυτό το έμαθε μόνο αυτός που πήρε "εκπαίδευση" από τους τόσο ανώτερους Γερμανούς και Άγγλους με τους οποίους συναναστράφηκε, θαύμασε και αντέγραψε!

Μα καλά! Αντιλαμβάνεστε τι τεράστια πηγή γνώσεων μοιράστηκε μαζί μας ο Μέγκα 1;;;; Το διανοείστε; Τι θα κάναμε βρε χωρίς τα φώτα του;
Μουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχαχαχαχαχαχα
(Για να παραμείνω στο τόσο "χαριτωμένο" πνεύμα ευφορίας που διακρίνει την απάντηση που παραθέτω παρακάτω.  :razz: )

[quote user="MEGA 1" post="361656"]

...
...

Ναι κυρία

Και γι'αυτό σειρά μου να πώ ότι:"

Όσο αφορά το άλλο το κυρίως θέμα:"Ελλάδα στο συγκεκριμένο τομέα κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις"

[...]

χεχεχε
 :lol:  :lol:  :lol:  :lol:[/quote]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

MEGA 1

[quote user="black_velvet" post="364591"]Έλα βρε παιδιά! Καθόσαστε και τσακωνόσαστε τόσο καιρό τζάμπα και βερεσέ!

Η απάντηση είναι απλή, απλούστατη. Και φαίνεται παρακάτω: ο έλληνας δεν διαβάζει βιβλία διότι οι πηγές του είναι όλες στο Διαδίκτυο.
Και προφανώς, αυτό το έμαθε μόνο αυτός που πήρε "εκπαίδευση" από τους τόσο ανώτερους Γερμανούς και Άγγλους με τους οποίους συναναστράφηκε, θαύμασε και αντέγραψε!

Μα καλά! Αντιλαμβάνεστε τι τεράστια πηγή γνώσεων μοιράστηκε μαζί μας ο Μέγκα 1;;;; Το διανοείστε; Τι θα κάναμε βρε χωρίς τα φώτα του;
Μουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχαχαχαχαχαχα
(Για να παραμείνω στο τόσο "χαριτωμένο" πνεύμα ευφορίας που διακρίνει την απάντηση που παραθέτω παρακάτω.  :razz: )

[quote user="MEGA 1" post="361656"]

...
...

Ναι κυρία

Και γι'αυτό σειρά μου να πώ ότι:"

Όσο αφορά το άλλο το κυρίως θέμα:"Ελλάδα στο συγκεκριμένο τομέα κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις"

[...]

χεχεχε
 :lol:  :lol:  :lol:  :lol:[/quote][/quote]
Μα τί πίνεις?? :mryellow:
Μύγα τσέ-τσέ σε τσιμπάει και σκαλίζεις θέματα μηνών? :mryellow:
Velvet φαντάζομαι ότι κάποια μέρα θα σε τσιμπήσει μύγα τσέ-τσέ και θα επιτεθείς στον άνδρα σου την ώρα που κοιμάται ο δύσμοιρος. :mrgreen:
Σάν την άλλη την παλαβή την Αγγλίδα.
Έλεος με τις παλαβομάρες των γυναικών σήμερα και τις υστερίες τους.
Κάποιος πρέπει να τις βάλει σε τάξη χρησιμοποιώντας κάθε μέσο.
Μα κάθε μέσο και εσένα velvet.
 :mryellow:
Άντε τα λέμε.....

MEGA 1

Μα που είναι το άλλο το μικρό η σαλιάρα?

black_velvet

[quote user="MEGA 1" post="364592"]
Velvet φαντάζομαι ότι κάποια μέρα θα σε τσιμπήσει μύγα τσέ-τσέ και θα επιτεθείς στον άνδρα σου την ώρα που κοιμάται ο δύσμοιρος. :mrgreen:
Άντε τα λέμε.....[/quote]

Αχαχαχαχαχαχαχαααααα!!!

Αν εγώ πίνω, τότε εσύ τι τρως καλέ; 2, άντε 3 εβδομάδων ήταν η τελευταία απάντηση. Για ποιους μήνες μιλάς; Χαχαχαχααχαααααα

Πάντως, στερείσαι φαντασίας. Εντελώς όμως.
Κι αν κάποια απάντηση ανάμεσα στις 3 τελευταίες είναι υστερική, αυτή σίγουρα δεν είναι η δική μου.
(Έλα βρε! Μάντεψε ποιανού έμεινε; Τυχερούληηηη!  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: )

Όσο για τις φαντασιώσεις σου, δύσμοιρε... και αυτές και "κάθε μέσο" στη φαντασία σου και μόνο θα μείνουνε.

Και να είσαι απόλυτα σίγουρος: δεν θα τα πούμε.  :mryellow:  :mryellow:  :mricy:  :mryellow:  :mryellow:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

MEGA 1

[quote user="black_velvet" post="364622"][quote user="MEGA 1" post="364592"]
Άντε τα λέμε.....[/quote]

Αχαχαχαχαχαχαχαααααα!!!

Αν εγώ πίνω, τότε εσύ τι τρως καλέ; 2, άντε 3 εβδομάδων ήταν η τελευταία απάντηση. Για ποιους μήνες μιλάς; Χαχαχαχααχαααααα

Πάντως, στερείσαι φαντασίας. Εντελώς όμως.
Κι αν κάποια απάντηση ανάμεσα στις 3 τελευταίες είναι υστερική, αυτή σίγουρα δεν είναι η δική μου.
(Έλα βρε! Μάντεψε ποιανού έμεινε; Τυχερούληηηη!  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: )

Όσο για τις φαντασιώσεις σου, δύσμοιρε... και αυτές και "κάθε μέσο" στη φαντασία σου και μόνο θα μείνουνε.

Και να είσαι απόλυτα σίγουρος: δεν θα τα πούμε.  :mryellow:  :mryellow:  :mricy:  :mryellow:  :mryellow:[/quote]

""Πάντως, στερείσαι φαντασίας. Εντελώς όμως.""

Θέλω όσο γίνεται να προσέχω τί λέω. Άρα δέν μπορώ να απαντάω και με τόση φαντασία. Την τελευταία φορά μου διαμαρτυρήθηκαν.
Όμως απο την άλλη  κανένας άνδρας δέν στερείται σεξουαλικών φαντασιώσεων,χχεχεχεχεχεχεχεχεχ :mrgreen:  :mrgreen:
Και εσύ velvet με τον τρόπο που μιλάς και απαντάς μεγαλώνεις το πεδίο αυτών των φαντασιώσεων πρέπει να σου πω.
Βγάζεις κάτι το ....ξέρεις εσύ.

""στη φαντασία σου και μόνο θα μείνουνε."
Λές έ?
Δέν γίνεται να τις ικανοποιήσεις εσύ?
Αλήθεια τώρα?
Άν θές βέβαια.

:mrblue:  :mrgreen:  :mrorange:

434 Επισκέπτες, 0 Χρήστες