Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,325
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 1,145
  • Online ever: 2,916 (Αυγούστου 28, 2025, 08:58:01 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 978
  • Total: 978

Γιατί δεν διαβάζουν βιβλία οι 'Ελληνες ?

Ξεκίνησε από pixie, Ιουλίου 12, 2009, 08:43:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

MEGA 1

[quote user="Nikos Apomakros" post="361734"]Εγώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω. Εντάξει διάβασα κάποια λινκς από blogs, κάποια
από ιρλανδικές εφημερίδες, από γερμανικές, έχω βάλει και στην άκρη τη μελέτη που πρότεινε
ο Mega, να τη διαβάσω. Αυτά όμως όλα ακόμα δεν απαντάνε στα ερωτήματά μου  :|

Καταρχήν να πω ότι μπορώ να βρω 50 blogs, 15 μελέτες, 1550 άρθρα και άφθονες απόψεις
άσημων και διάσημων, επιστημόνων και μη για το ότι υπάρχουν εξωγήινοι, είναι πράσινοι,
ζουν ανάμεσά μας και μας εξουσιάζουν ποικιλοτρόπως. Πολλά προβάλλονται και ως "ντοκουμέντα".
Να τους πιστέψω; Όχι δα. Να τα αρνηθώ; Όχι βέβαια. Να σχηματίσω μια εντύπωση τότε; Ε, ως εκεί.
Μη τρελαθούμε κιόλας. "Θα δείξει".

Γιατί ναι, σε πολλά θέματα μιλάμε για έναν σκληρό πόλεμο εντυπώσεων. Και είναι πιο εμφανές
όταν πολιτικοί, πόσο μάλλον και οικονομικοί επενδυτές κάνουν περίτρανες δηλώσεις για πράγματα
που μένουν στη κοινή γνώμη μόνο ως εντυπώσεις, χωρίς πραγματικά να την απασχολούν. Είναι
δηλώσεις τύπου φλας. Σου αποσπούν το βλέμμα, σε τυφλώνουν προσωρινά, παύουν σε χρόνο μηδέν
και μένουν στο υποσυνείδητό σου για πάντα, όπως κάποια ύποπτα  :twisted:  καρέ σε διαφημίσεις κ.α.

Εγώ ξαναθέτω τα βασικά μου ερωτήματα.

- Τι σημαίνει "οι Έλληνες είναι αμόρφωτοι"; Κανόνα συμπεριφοράς / Ηθική / Αρχές / Ιδανικά;
Ή σε γενική παιδεία (απλά μαθηματικά, ιστορία, γεωγραφία, μηχανική φυσική, γεωμετρία,
θρησκευτικά κτλ);
Να καταλάβω κι εγώ τέλος πάντων τι περικλείει ο όρος "αμόρφωτος", άρα για τι πράγμα μιλάμε.
Πριν να ορίστει το "αμόρφωτος", συγνώμη κιόλας αλλά η όλη συζήτηση είναι απλά μια φούσκα.

- Έπειτα, όποια σημασία κι αν πάρει η λέξη... ποιός την χρησιμοποίησε για έναν ολόκληρο λαό;
Είναι η άποψή του αντικειμενική; Είναι μελετημένη; Εξακριβωμένη και αναμφίλεκτη; Καλοπροαίρετη;
Ή κρύβει σκοπιμότητα; Είναι πειστική; Γιατί; Μπορεί τελικά να αμφισβητηθεί; Μέχρι τι βαθμό;
Υπάρχουν αντίθετες απόψεις; Από ποιούς; Είναι αντικειμενικές; Και φτού απ' την αρχή για όλους.

Mega,
θεωρώ πως αυτός ήταν ο κύριος λόγος που προκάλεσες ένα πολύ βασικό ερώτημα στο νου αρκετών
μελών του φόρουμ. Δηλαδή το ποιάς εθνικότητας είσαι. Ποιός λόγος; Το ότι χωρίς ουσιαστικά να ορίσεις
το "αμόρφωτος", χωρίς να το δικαιολογήσεις, χωρίς να επιχειρηματολογήσεις σε ικανοποιητικό έστω βαθμό
κι ας ήταν τελικά αμφισβητήσιμο, το κότσαρες σε έναν ολόκληρο λαό, εννοώντας έστω την πλειοψηφία του,
με ιδιαίτερο φανατισμό, αρκετά εριστικό τρόπο και ιδιαίτερη ετοιμότητα για επίθεση.
Αυτό από μόνο του, σε παρουσιάζει στους άλλους είτε ως μοχλό προπαγάνδας, είτε ως forum troll,
ακόμα και στα μάτια αυτών που με σεβασμό θα άκουγαν κάθε άποψη, αν άξιος σεβασμού ήταν ο τρόπος που
ετέθη. Και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο συνέβη και με τις απόψεις σου περί του γυναικείου φύλου, απλά εκεί
ίσως κανείς δεν σκέφτηκε μια αντίστοιχη ερώτηση για ιδιότητα που να δικαιολογεί μια "προπαγάνδα" εναντίον
του αδύναμου φύλου... πέραν της ιδιότητας του τρολ  ;)

Ξέρω είπα πολλά...
Ευτυχώς όμως για όλους σας...
είπα εξαιρετικά λιγότερα απ'όσα σκεφτόμουν...[/quote]

Ξέρεις γιατί πράγμα μιλάμε.
Μιλάμε για όλα αυτά που ανέφερες προηγουμένως (Κανόνα συμπεριφοράς / Ηθική / Αρχές / Ιδανικά) και δευτερευόντως για τεχνικού τύπου γνώσεις.
Και μόνο που τα αναφέρεις μόνος σου δείχνεις να καταλαβαίνεις ότι κάτι υπάρχει εκεί που είναι άξιο να το ερευνήσουμε, έτσι δέν είναι?Αλλιώς γιατί τα αναφέρεις?
Αλλά ναί αυτά εννούμε με το "αμορφωτος" και επιτέλους μιλάμε για τις πλατιές μάζες και όχι για μειοψηφίες ανθρώπων.
Κοίτα εάν μπορώ να πώ είναι πα΄σιγνωστα πράγματα αυτά.
Καλό το φόρουμ αλλά υποθέτω ότι δέν ζείτε στην Ελβετία-Ζυρίχη, έτσι?
Διότι εάν πιστεύεις ότι όλα βαίνουν καλώς όσο αφορά το μορφωτικό επίπεδο, ε τότε δέν μπορέι να μένεις μόνιμα εδώ το ίδιο και άλλοι.
Γιατί αλλιώς σειρά μου να ρωτήσω:ποιοί -πραγματικά-είσαστε??
 :smile:  :o  :cool:

MEGA 1

Τί γίνεται?
Με παράλληλο κόσμο και παράλληλη ελληνική πραγματικότητα έχω συνδεθεί εδώ πέρα? :P  :?
Μα γι'αυτό μου αρέσει κιόλας το φόρουμ.

Nikos Apomakros

[quote user="MEGA 1" post="361740"]
Μιλάμε για όλα αυτά που ανέφερες προηγουμένως (Κανόνα συμπεριφοράς / Ηθική / Αρχές / Ιδανικά) και δευτερευόντως για τεχνικού τύπου γνώσεις.
Και μόνο που τα αναφέρεις μόνος σου δείχνεις να καταλαβαίνεις ότι κάτι υπάρχει εκεί που είναι άξιο να το ερευνήσουμε, έτσι δέν είναι?Αλλιώς γιατί τα αναφέρεις?
Αλλά ναί αυτά εννούμε με το "αμορφωτος" και επιτέλους μιλάμε για τις πλατιές μάζες και όχι για μειοψηφίες ανθρώπων.
Διότι εάν πιστεύεις ότι όλα βαίνουν καλώς όσο αφορά το μορφωτικό επίπεδο, ε τότε δέν μπορέι να μένεις μόνιμα εδώ το ίδιο και άλλοι.
 :smile:  :o  :cool:[/quote]

Δεν ήξερα για ποιό πράγμα μιλάμε. Κάνω ερωτήσεις πάντως ακόμα κι όταν υποτίθεται ότι "ξέρω",
γιατί δεν απέχει σχεδόν ποτέ από το "νομίζω ότι ξέρω", ειδικά όταν τίθενται εννοιολογικά θέματα.
Τώρα που ξεκαθάρισες ως προς τι θεωρείς αμόρφωτο τον Έλληνα, επιμένω στο πρώτο μου μήνυμα.

Είμαι άτομο που έχει ζήσει καιρό σε πολλές πόλεις (και σε κάθε πόλη σε διαφορετικές γειτονιές), από
παιδική ηλικία. Νομίζω κάπου το έχω ξαναπεί... Αθήνα, Βόλο, Χίο, Κυπαρισσία ας πούμε ότι είναι οι
βασικότερες. Θεωρώ λοιπόν ότι έχω μια κάπως καλή εικόνα, μιας και δεν σχηματίστηκε η εμπειρία μου
από "γειτονιές" συγκεκριμένων τάξεων, ή περιοχές συγκεκριμένων δεδομένων κ.ο.κ. Ταυτόχρονα,
είμαι άτομο που έχει συναναστραφεί εκατοντάδες ανθρώπους από χώρες του εξωτερικού.

Αν θες λοιπόν να δηλώσεις ότι ο Έλληνας είναι "αμόρφωτος", θα συμφωνήσω. Μα γιατί όχι;
"Μορφωμένος" μια φορά δεν είναι. Ότι είναι και κάφρος; Βεβαίως και μάλιστα συχνά. Αγενής;
Ω καλά είσαι, σίγουρα. Γύφτουλας; Ζήτουλας; Σεξοπορνοδιαστροφικός; Μέσα είσαι. Λέγε εσύ,
εγώ θα συμφωνώ. Ναι, οκ, μπορεί να μην αφορούν όλα την πλειοψηφία αλλά σε πολλά πράγματα
μιλάμε για μια έτσι... καλή μερίδα... χορταστική... μερίδα του λέοντος. Συμφωνώ. Τέλος.

Ψέμα. Όχι τέλος.
Η διαφωνία μας έγκειται αλλού. Στη σύγκριση, η οποία είναι πραγματικά απαραίτητη. Αυτή την ίδια
αμορφωσιά, αναίδεια, θρασύτητα, εκμετάλλευση, κοροϊδία, απατεωνιά, ζητιανιά, καφρίλα, γυφτιά,
βρωμιά, κουτοπονηριά, αλλά και την απίστευτη βλακεία, τη συνάντησα κατά κόρον κι εκεί που επί
χρόνια νόμιζα ότι δεν υπήρχε. Όλοι ακούγαμε επί χρόνια τα περί "Ελληνάρα", είχαμε εμποτιστεί με
το μύθο, τον πιστεύαμε ακόμα κι όταν επισήμως από περηφάνια το αρνούμασταν.
Δεν υφίσταται όμως τέτοιο πράγμα. Είναι απλά εντύπωση. Χρήσιμος μύθος, δε λέω. Αλλά μύθος.

Θα πω τα εξής ολοκληρώνοντας... και είναι η ουσία της απάντησής μου...

-- Κάποιοι "εξελιγμένοι" λαοί είχαν το χρόνο να αναπτύξουν τέτοιο "ώριμο" σύστημα ώστε οι πολίτες
να μην προλαβαίνουν καν να διανοηθούν, να κάνουν μαλακία και να τους προλαβαίνει χαρτάκι με
πρόστιμο και ταπεράκι με τη μαλακία που απλά σκέφτηκαν, να τους επιστρέφεται ήδη.

-- Καταλαβαίνεις σε τέτοιους λαούς πόσο "αμόρφωτοι" και κάφροι είναι, όταν δεν υπάρχει πλέον κάποιο
Σύστημα να τους περιορίζει. Και η πραγματική "μόρφωση", μόνο τότε φαίνεται. Όταν πέφτει το όποιο
"Σύστημα" κρατούσε τις ισορροπίες.

-- Τότε και μόνο τότε, καταλαβαίνεις πως δεν είχε και πολύ σημασία ποιάς χώρας κάτοικος ήσουν/είσαι.
Η απαραίτητη "Μόρφωση" δεν υπήρχε πουθενά. Ήταν όνειρο θερινής νυχτός σε μια χειμωνιάτικη και σε
χειμερία νάρκη ζούγκλα.
Όταν λοιπόν αρχίσουν άξαφνα οι ζέστες και τα αίματα να βράζουν, τους "αμόρφωτους" κάφρους της
όποιας χώρας ανήκεις, θα τους βρεις μπροστά σου.

Και θα είναι αναμφίβολα, όπως παντού, μια μερίδα χορταστική...
η μερίδα του λέοντος.

Ας μιλάμε λοιπόν καλύτερα για ευνομία αφήνοντας κατά προτίμηση στην άκρη
τις φαντασιώσεις περί "λαϊκής" Μόρφωσης. Για οποιαδήποτε χώρα.

Αυτή είναι η άποψή μου και μπορώ μόνο να τη μοιραστώ.

MEGA 1

[quote user="Nikos Apomakros" post="361746"][quote user="MEGA 1" post="361740"]
 :smile:  :o  :cool:[/quote]

Δεν ήξερα για ποιό πράγμα μιλάμε. Κάνω ερωτήσεις πάντως ακόμα κι όταν υποτίθεται ότι "ξέρω",
γιατί δεν απέχει σχεδόν ποτέ από το "νομίζω ότι ξέρω", ειδικά όταν τίθενται εννοιολογικά θέματα.
Τώρα που ξεκαθάρισες ως προς τι θεωρείς αμόρφωτο τον Έλληνα, επιμένω στο πρώτο μου μήνυμα.

Είμαι άτομο που έχει ζήσει καιρό σε πολλές πόλεις (και σε κάθε πόλη σε διαφορετικές γειτονιές), από
παιδική ηλικία. Νομίζω κάπου το έχω ξαναπεί... Αθήνα, Βόλο, Χίο, Κυπαρισσία ας πούμε ότι είναι οι
βασικότερες. Θεωρώ λοιπόν ότι έχω μια κάπως καλή εικόνα, μιας και δεν σχηματίστηκε η εμπειρία μου
από "γειτονιές" συγκεκριμένων τάξεων, ή περιοχές συγκεκριμένων δεδομένων κ.ο.κ. Ταυτόχρονα,
είμαι άτομο που έχει συναναστραφεί εκατοντάδες ανθρώπους από χώρες του εξωτερικού.

Αν θες λοιπόν να δηλώσεις ότι ο Έλληνας είναι "αμόρφωτος", θα συμφωνήσω. Μα γιατί όχι;
"Μορφωμένος" μια φορά δεν είναι. Ότι είναι και κάφρος; Βεβαίως και μάλιστα συχνά. Αγενής;
Ω καλά είσαι, σίγουρα. Γύφτουλας; Ζήτουλας; Σεξοπορνοδιαστροφικός; Μέσα είσαι. Λέγε εσύ,
εγώ θα συμφωνώ. Ναι, οκ, μπορεί να μην αφορούν όλα την πλειοψηφία αλλά σε πολλά πράγματα
μιλάμε για μια έτσι... καλή μερίδα... χορταστική... μερίδα του λέοντος. Συμφωνώ. Τέλος.

Ψέμα. Όχι τέλος.
Η διαφωνία μας έγκειται αλλού. Στη σύγκριση, η οποία είναι πραγματικά απαραίτητη. Αυτή την ίδια
αμορφωσιά, αναίδεια, θρασύτητα, εκμετάλλευση, κοροϊδία, απατεωνιά, ζητιανιά, καφρίλα, γυφτιά,
βρωμιά, κουτοπονηριά, αλλά και την απίστευτη βλακεία, τη συνάντησα κατά κόρον κι εκεί που επί
χρόνια νόμιζα ότι δεν υπήρχε. Όλοι ακούγαμε επί χρόνια τα περί "Ελληνάρα", είχαμε εμποτιστεί με
το μύθο, τον πιστεύαμε ακόμα κι όταν επισήμως από περηφάνια το αρνούμασταν.
Δεν υφίσταται όμως τέτοιο πράγμα. Είναι απλά εντύπωση. Χρήσιμος μύθος, δε λέω. Αλλά μύθος.

Θα πω τα εξής ολοκληρώνοντας... και είναι η ουσία της απάντησής μου...

-- Κάποιοι "εξελιγμένοι" λαοί είχαν το χρόνο να αναπτύξουν τέτοιο "ώριμο" σύστημα ώστε οι πολίτες
να μην προλαβαίνουν καν να διανοηθούν, να κάνουν μαλακία και να τους προλαβαίνει χαρτάκι με
πρόστιμο και ταπεράκι με τη μαλακία που απλά σκέφτηκαν, να τους επιστρέφεται ήδη.

-- Καταλαβαίνεις σε τέτοιους λαούς πόσο "αμόρφωτοι" και κάφροι είναι, όταν δεν υπάρχει πλέον κάποιο
Σύστημα να τους περιορίζει. Και η πραγματική "μόρφωση", μόνο τότε φαίνεται. Όταν πέφτει το όποιο
"Σύστημα" κρατούσε τις ισορροπίες.

-- Τότε και μόνο τότε, καταλαβαίνεις πως δεν είχε και πολύ σημασία ποιάς χώρας κάτοικος ήσουν/είσαι.
Η απαραίτητη "Μόρφωση" δεν υπήρχε πουθενά. Ήταν όνειρο θερινής νυχτός σε μια χειμωνιάτικη και σε
χειμερία νάρκη ζούγκλα.
Όταν λοιπόν αρχίσουν άξαφνα οι ζέστες και τα αίματα να βράζουν, τους "αμόρφωτους" κάφρους της
όποιας χώρας ανήκεις, θα τους βρεις μπροστά σου.

Και θα είναι αναμφίβολα, όπως παντού, μια μερίδα χορταστική...
η μερίδα του λέοντος.

Ας μιλάμε λοιπόν καλύτερα για ευνομία αφήνοντας κατά προτίμηση στην άκρη
τις φαντασιώσεις περί "λαϊκής" Μόρφωσης. Για οποιαδήποτε χώρα.

Αυτή είναι η άποψή μου και μπορώ μόνο να τη μοιραστώ.[/quote]

Βασικά το πρώτο λογικό πόστ που βλέπω σχετικά με τα θέματα και η μόνη ¨συννενοήσιμη" άποψη. Αυτό σημαίνει ότι σταματώ την πλάκα. :razz: :mryellow:
Θα σου πώ όμως κάτι που διαφωνώ πλήρως διότι δέν είναι αλήθεια.
Λές:"Τότε και μόνο τότε, καταλαβαίνεις πως δεν είχε και πολύ σημασία ποιάς χώρας κάτοικος ήσουν/είσαι"
Μα εδώ είναι η τεράστια παρεξήγηση για τον Έλληνα/Έλληνες.
Σαφώς και έχει την μεγαλύτερη σημασία διότι τις "συνέπειες" της αμορφωσιάς της δέχεσαι άθε μέρα.
Εσύ νομίζω ότι είσαι απο εκείνους που πιστεύουν ότι ανεξάρτητα απο την κουλτούρα η παιδεία ενός λαού υπάρχει ένα σύστημα που καθορίζει την ποιότητα ζωής/καθημαρινότητα.
Αυτό είναι ναί μέν σωστό αλλά μερικώς διότι το "συστημα" αυτό στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι και η ποιότητά τους.
Εγώ έχω ταλαιπωρηθεί αγρίως απο Έλληνες στην μεχρι τώρα ζωή μου και όχι απο Γερμανούς η Άγγλους χώρες που έζησα κάποια χρόνια.
Άρα για μένα η "αμορφωσιά" έτσι όπως της περιέγραψες πάνω δέν είανι μονάχα μία ακαδημαϊκού τύπου ανώδυνη συζήτηση αλλά μία επώδυνη εμπειρία απο τις συνέπειες της -οπως εγω πιστεύω βέβαια-της αμορφωσιάς πολλών άλλων.
Δέν το βλέπω το θέμα ακαδημαϊκά αλλά πρακτικά, καταλαβαίνεις τί θέλω να πώ?

MEGA 1

Π.χ εγώ δέν είδα στην Γηραιά Αλβιώνα του γηγενείς να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να βλάψουν τον διπλανό τους.
Δέν είδα να έχουν νοοτροπία χάους στο κεφάλι τους  και να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να το προκαλέσουν και κατόπιν να διαμαρτύρονται για...την έλλειψη τάξης!!!!!!
Η τάξη για τον Έλληνα απαντάται πάνατ στε όλους τους  άλλους-ποτέ για τον ίδιο.
Δέν είδα Γερμανούς να κάνουν οτι μπορούν για να αποδεικνύουν καθημερινά την ηλιθιότητά τους  και μετά να διαμαρτύρονταο γιατί λέει οι άλλοι δέν τους καταλαβαίνουν!! :P
Δέν ειδα πολλούς ανειλικρινείς Γέρμανούς. Βρετανούς, όταν σου λέγανε αυτό είναι ε είναι αυτό δέν είναι το άλλο και σε σέβονται εάν σεβαστείς και εσύ τα "συστήματά τους"
Άσε που οι Έλληνες ΔΕΝ είναι ούτε υποδειγματα φοιτητών ούτε πολιτών αλλά ούτε και "διαπρέπουν" οι περισσότεροι όπως λέγεται , ούτε έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων αναλογικά με τον πληθυσμό και εδώ έχω αποδείξεις.

MEGA 1

Απλά πρέπει να πετύχεις Γερμανούς, Βρετανούς ξεμέθυστους γιατί μεθυσμένοι δείχνουν όλη την (δική τους) παρακμή.
Μεταμορφώνονται όταν πίνουν σε ένα είδος Δρ Τζέκυλ απο κύριοι Χάϊντ, αλήθεια τώρα. :mryellow:

MEGA 1

pixie

[quote user="MEGA 1" post="361759"]Οι γυναίκες ειδικά...... :mryellow:  :mryellow:[/quote]

Σωστά... ειδικά... καταλαβαίνω... είχα και έναν γνωστό κάποτε που στο όνομα ''Γυναίκα'' πάθαινε κάτι σαν περίεργη αραχνοειδή παράνοια... :razz:

Και ύστερα πασπάλιζε με μια δήθεν αξιοπρέπεια στον λόγο την διάθεση υποτίμησης του ''αδυνάτου'' φύλου, ουρλιάζοντας θριαμβευτικά - και με επικίνδυνη αυτάρκεια - την νοητική νίκη του επί του ''εχθρού''...  :lol:

MEGA 1

[quote user="pixie" post="361772"][quote user="MEGA 1" post="361759"]Οι γυναίκες ειδικά...... :mryellow:  :mryellow:[/quote]

Σωστά... ειδικά... καταλαβαίνω... είχα και έναν γνωστό κάποτε που στο όνομα ''Γυναίκα'' πάθαινε κάτι σαν περίεργη αραχνοειδή παράνοια... :razz:

Και ύστερα πασπάλιζε με μια δήθεν αξιοπρέπεια στον λόγο την διάθεση υποτίμησης του ''αδυνάτου'' φύλου, ουρλιάζοντας θριαμβευτικά - και με επικίνδυνη αυτάρκεια - την νοητική νίκη του επί του ''εχθρού''...  :lol:[/quote]

Ε καλά τώρα Pixie δέν παθαίνω και παράνοια.
Απλά παθαίνω άλλον αυτό που είπε και ο Πανούσης όταν του ζήτησαν ευγενικά να μή ασχοληθεί έστω και μία μέρα με το αγαπημένο του θέμα τον Νταλάρα.
Και εκείνος απάντησε:"εντάξει αλλά.....για πολύ λίγο όμως, έτσι"?

:lol:  :mryellow:  :lol:  :mryellow:  :lol:

MEGA 1

Καλές οι γυναίκες, ειλικρινά το λέω αλλά να ρε παιδί μου.....πολύ "λίγες" σε σχέση με αυτό που δίνουν.
Το έχω ξαναπεί....πώς η παγκόσμια οικονομία (και όχι μονλαχα η Εληνική βέβαια) ήταν μία παγκόσμια φούσκα χρηματοπιστωτική, με φούσκες παντού, στα ακίνητα, στις υπηρεσίες, στις μετοχές υποτίθεται "ακμαζουσών" εταιριών, στις υπεραξίες.
Το ίδιο και οι γυναίκες και σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν ομιώ εδώ μόνο για Ελληνίδες.
Απλά η διαφορά των Ελληνίδων είναι ότι ειναι και λίγο αστείες απο πάνω.
Οι ξένες είναι πάρα πολύ άθλιες εάν μπορώ να πώ και απο επάνω άρα δέν είναι αστείες πλήν εξαιρέσεων βέβαια.
Και στις Ελληνίδες υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις άν και....μπορεί να είναι και μύθος αυτό, ενδέχεται όλες να είναι λάθος.

MEGA 1

διόρθωσις

"".....πολύ "λίγες" σε σχέση με αυτό που -υποτίθεται και φέρονται ότι-δίνουν

kuria

[quote user="MEGA 1" post="361800"]διόρθωσις

"".....πολύ "λίγες" σε σχέση με αυτό που -υποτίθεται και φέρονται ότι-δίνουν[/quote]

μιλα μονο για σενα κοριτσακι μου...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

jcdenton

[quote user="pixie" post="361772"]Σωστά... ειδικά... καταλαβαίνω... είχα και έναν γνωστό κάποτε που στο όνομα ''Γυναίκα'' πάθαινε κάτι σαν περίεργη αραχνοειδή παράνοια... :razz:

Και ύστερα πασπάλιζε με μια δήθεν αξιοπρέπεια στον λόγο την διάθεση υποτίμησης του ''αδυνάτου'' φύλου, ουρλιάζοντας θριαμβευτικά - και με επικίνδυνη αυτάρκεια - την νοητική νίκη του επί του ''εχθρού''...  :lol:[/quote]

Κι εγώ είχα ένα γνωστό με την ίδια συμπεριφορά! Ο δικός μου ωρύοταν περί της κενότητας των υπολοίπων!
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

Nikos Apomakros

[quote user="MEGA 1" post="361756"]

Βασικά το πρώτο λογικό πόστ που βλέπω σχετικά με τα θέματα και η μόνη ¨συννενοήσιμη" άποψη. Αυτό σημαίνει ότι σταματώ την πλάκα. :razz: :mryellow:
Θα σου πώ όμως κάτι που διαφωνώ πλήρως διότι δέν είναι αλήθεια.
Λές:"Τότε και μόνο τότε, καταλαβαίνεις πως δεν είχε και πολύ σημασία ποιάς χώρας κάτοικος ήσουν/είσαι"
Μα εδώ είναι η τεράστια παρεξήγηση για τον Έλληνα/Έλληνες.
Σαφώς και έχει την μεγαλύτερη σημασία διότι τις "συνέπειες" της αμορφωσιάς της δέχεσαι άθε μέρα.
Εσύ νομίζω ότι είσαι απο εκείνους που πιστεύουν ότι ανεξάρτητα απο την κουλτούρα η παιδεία ενός λαού υπάρχει ένα σύστημα που καθορίζει την ποιότητα ζωής/καθημαρινότητα.
Αυτό είναι ναί μέν σωστό αλλά μερικώς διότι το "συστημα" αυτό στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι και η ποιότητά τους.
Εγώ έχω ταλαιπωρηθεί αγρίως απο Έλληνες στην μεχρι τώρα ζωή μου και όχι απο Γερμανούς η Άγγλους χώρες που έζησα κάποια χρόνια.
Άρα για μένα η "αμορφωσιά" έτσι όπως της περιέγραψες πάνω δέν είανι μονάχα μία ακαδημαϊκού τύπου ανώδυνη συζήτηση αλλά μία επώδυνη εμπειρία απο τις συνέπειες της -οπως εγω πιστεύω βέβαια-της αμορφωσιάς πολλών άλλων.
Δέν το βλέπω το θέμα ακαδημαϊκά αλλά πρακτικά, καταλαβαίνεις τί θέλω να πώ?[/quote]

Καταλαβαίνω τι λες και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θα διαφωνούσε με αυτό, μιλώντας
τουλάχιστον ειλικρινά (και χωρίς φυσικά να παραληρεί ή ονειρεύεται).

Εκεί που διαφωνώ είναι το "αμόρφωτος" γιατί νομίζω ότι είναι άσχετο και άστοχο, επειδή
όπως ανέφερα, δε θεωρώ κανένα λαό "μορφωμένο". Όχι τουλάχιστον με την ερμηνεία
που συμφωνήσαμε για τη λέξη.
Εσύ λες το σύστημά τους είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι και η ποιότητά τους. Καταλαβαίνω ότι
δίδεται αυτή η εντύπωση, αλλά είναι απλά εντύπωση. Δεν ισχύει.

Πάρε ως παράδειγμα μια πολύ καλή ένδειξη για το πραγματικό τους χαρακτήρα
και προσωπικότητα.  Την όλη τους συμπεριφορά στο Διαδίκτυο. Ακριβώς εκεί δηλαδή
που δεν υπάρχει "Σύστημα Ελέγχου", δεν υπάρχει "αμοιβή και πρόστιμο", γενικότερα
δεν υπάρχει "Συνέπεια". Εκεί που μπορούν να πουν ότι γουστάρουν και να κάνουν κι
ότι γουστάρουν.

Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, με αποκορύφωση φυσικά τους Σουηδούς, δείχνουν έναν πολύ
διαφορετικό εαυτό. Έναν πολύ όμορφο βόθρο για την ακρίβεια. Ξεκαθαρίζουμε ότι
δεν μιλάμε για το σύνολο, αλλά για τη μερίδα του λέοντος. Εκεί λοιπόν, ο πολυσυζητημένος
Ελληνάρας καταλαβαίνεις ότι είναι απλά ένα ακόμα κομματάκι μιας τεράστιας πίτας.
Κι η πίτα έχει απ' όλα τα είδη. Γερμαναρά, Αγγλάρα, Σουηδάρα, Γαλλάρα, Αμερικανάρα,
Αυστραλεζάρα.  

Εξήγησέ μου εσύ, αν είναι όντως ποιοτικοί και γι' αυτό έχουν τέτοιο σύστημα... και το σύστημα
όπως λες εσύ είναι οι ίδιοι... τότε γιατί όταν ξαφνικά βρίσκονται έξω από το σύστημα, παύουν
να είναι ποιοτικοί και γίνονται ζώα; Δεν είναι λογικό. Από την άλλη, αν δεχτούμε αυτό που λέω,
δηλαδή ότι το σύστημα τους κάνει ποιοτικούς, έτσι μάλιστα ώστε να υποστηρίζουν με τη σειρά τους
το σύστημα, είναι κατανοητό γιατί παύουν να είναι ποιοτικοί όταν βρίσκονται "εκτός".

Εγώ λέω το εξής και θα ακουστεί σαν ανέκδοτο. Αν βάλεις στο ίδιο "υγιές" σύστημα έναν Έλληνα,
έναν Γάλλο κι έναν Γερμανό... (άντε κι έναν Πόντιο...), πιθανότατα να διαπιστώσεις ότι με σκεπτικό
κάφρου θα κινηθεί μόνο ο Έλληνας, αφού δεν έχει πιεστεί να λειτουργεί στα πλαίσια ενός τέτοιου
συστήματος. Δε φταίει το ότι είναι αμόρφωτος. Αμόρφωτοι είναι όλοι. Άβγαλτος είναι. Μη συνηθισμένος.
Από την άλλη, αν αφαιρέσεις εντελώς το σύστημα και αφήσεις συνθήκες απόλυτης ζούγκλας,
θα διαπιστώσεις ότι σαν κάφροι και ζώα θα συμπεριφερθούν όλοι τους... εκτός ίσως από τον Πόντιο...
γιατί έτσι τον θέλει το ανέκδοτο ;)

MEGA 1

[quote user="Nikos Apomakros" post="361813"]Καταλαβαίνω τι λες και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θα διαφωνούσε με αυτό, μιλώντας
τουλάχιστον ειλικρινά (και χωρίς φυσικά να παραληρεί ή ονειρεύεται).

Εκεί που διαφωνώ είναι το "αμόρφωτος" γιατί νομίζω ότι είναι άσχετο και άστοχο, επειδή
όπως ανέφερα, δε θεωρώ κανένα λαό "μορφωμένο". Όχι τουλάχιστον με την ερμηνεία
που συμφωνήσαμε για τη λέξη.
Εσύ λες το σύστημά τους είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι και η ποιότητά τους. Καταλαβαίνω ότι
δίδεται αυτή η εντύπωση, αλλά είναι απλά εντύπωση. Δεν ισχύει.

Πάρε ως παράδειγμα μια πολύ καλή ένδειξη για το πραγματικό τους χαρακτήρα
και προσωπικότητα.  Την όλη τους συμπεριφορά στο Διαδίκτυο. Ακριβώς εκεί δηλαδή
που δεν υπάρχει "Σύστημα Ελέγχου", δεν υπάρχει "αμοιβή και πρόστιμο", γενικότερα
δεν υπάρχει "Συνέπεια". Εκεί που μπορούν να πουν ότι γουστάρουν και να κάνουν κι
ότι γουστάρουν.

Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, με αποκορύφωση φυσικά τους Σουηδούς, δείχνουν έναν πολύ
διαφορετικό εαυτό. Έναν πολύ όμορφο βόθρο για την ακρίβεια. Ξεκαθαρίζουμε ότι
δεν μιλάμε για το σύνολο, αλλά για τη μερίδα του λέοντος. Εκεί λοιπόν, ο πολυσυζητημένος
Ελληνάρας καταλαβαίνεις ότι είναι απλά ένα ακόμα κομματάκι μιας τεράστιας πίτας.
Κι η πίτα έχει απ' όλα τα είδη. Γερμαναρά, Αγγλάρα, Σουηδάρα, Γαλλάρα, Αμερικανάρα,
Αυστραλεζάρα.  

Εξήγησέ μου εσύ, αν είναι όντως ποιοτικοί και γι' αυτό έχουν τέτοιο σύστημα... και το σύστημα
όπως λες εσύ είναι οι ίδιοι... τότε γιατί όταν ξαφνικά βρίσκονται έξω από το σύστημα, παύουν
να είναι ποιοτικοί και γίνονται ζώα; Δεν είναι λογικό. Από την άλλη, αν δεχτούμε αυτό που λέω,
δηλαδή ότι το σύστημα τους κάνει ποιοτικούς, έτσι μάλιστα ώστε να υποστηρίζουν με τη σειρά τους
το σύστημα, είναι κατανοητό γιατί παύουν να είναι ποιοτικοί όταν βρίσκονται "εκτός".

Εγώ λέω το εξής και θα ακουστεί σαν ανέκδοτο. Αν βάλεις στο ίδιο "υγιές" σύστημα έναν Έλληνα,
έναν Γάλλο κι έναν Γερμανό... (άντε κι έναν Πόντιο...), πιθανότατα να διαπιστώσεις ότι με σκεπτικό
κάφρου θα κινηθεί μόνο ο Έλληνας, αφού δεν έχει πιεστεί να λειτουργεί στα πλαίσια ενός τέτοιου
συστήματος. Δε φταίει το ότι είναι αμόρφωτος. Αμόρφωτοι είναι όλοι. Άβγαλτος είναι. Μη συνηθισμένος.
Από την άλλη, αν αφαιρέσεις εντελώς το σύστημα και αφήσεις συνθήκες απόλυτης ζούγκλας,
θα διαπιστώσεις ότι σαν κάφροι και ζώα θα συμπεριφερθούν όλοι τους... εκτός ίσως από τον Πόντιο...
γιατί έτσι τον θέλει το ανέκδοτο ;)[/quote]

Και ναί και όχι.
Κοίτα αυτό που λές δέν είναι άν μπορώ να πώ  "πολιτικά ορθόν" με το δεδομένο ότι τί είναι σύστημα λοιπόν?
Δηλαδή το ότι συμπεριφέρονται σαν ζώα εκτός συστήματος, έχει πραγματικά και σε τελική ανάλυση ιδιαίτερη σημασία? Ακολουθούν όμως τελικά  το σύστημα το οποίο-ειρήσθω εν παρόδω-εάν το ακολουθήσεις εκεί πέρα (εξωτερικό)  θα έχεις τα ωφέλη σου-χωρίς κατ' ανάγκη να χάσεις τελείως την αξιοπρέπειά σου.
Εδώ μία απο τις κύριες "διεξόδους" που σου δίνει το εγχώριο σύστημα είναι να απωλέσεις πλήρως-μα πλήρως-την όποια αξιοπρέπειά σου, τότε και μόνον τότε όταν δέν θα αποτελείς "απειλή" γι'αυτούς, τότε απολαμβάνεις και σου ανοίγουν διάπλατα πολλές πόρτες και όχι μόνο επαγγελματικές.
Μα το έχεις παρατηρήσει?
Όταν δέν έχει κάποιος καμμία μα καμμία αξιοπρέπεια και πολλούς κομματικούς γνωστούς , όλοι τρέχουν να τον εξυπηρετήσουν, εάν κάποιος άλλος πάλι προτιμάει κάπως να διατηρήσει τον εαυτό του χωρίς να υποκλίνεται στον τοπικό κομματικό Δερβέναγα, τότε εξοντώνεται αμέσως.
Σε αυτό το σημείο οι Έλληνες θα έπρεπε να αντιδρούν.
Δέν αντιδρούν όμως, το δέχονται απόλυτα και μάλιστα αναπαραγάγουν αυτό το διεφθαρμένο σύστημα, φαίνεται όμως ότι τους αρέσει τελικά! :mricy: Μιλάμε ότι την βρίσκουν απόλυτα.
Είναι κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να ζούμε καλύτερα όλοι (η οι περισσότεροι)  αντί να δεχόμαστε να μας πετάνε τα ψίχουλα και να κρατάνε αυτοί την μερίδα του λεοντος και να λέμε απο επάνω το γνωστό : "σφάξε με Αγά μου να αγιάσω."
Εδώ είναι το σημείο που κακίζω τον Έλληνα, αυτή την στάση του στον 21ο αιώνα την θεωρώ ακατανόητη, απαράδεκτη και ανούσια τώρα πια γιατί δέν ζούμε στο 1950, 60 ή και 70, 80 εξού και η "αμορφωσιά" που λέω εγώ, κατάλαβες?

978 Επισκέπτες, 0 Χρήστες