Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 503
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 595
  • Total: 595

Ρομαντική αγάπη... Μια παράλογη κληρονομιά!

Ξεκίνησε από pixie, Σεπτεμβρίου 18, 2009, 04:55:22 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

'Οταν λέμε ρομαντική αγάπη, εννοούμε πως μια μεγάλη ποσότητα ενέργειας διοχετεύεται στον συναισθηματικό μας κόσμο και εκφράζεται ουτοπικά ίσως μέσω της φαντασίας και των συναισθημάτων!

Για άλλους, ίσως για κάποιες γυναίκες περισσότερο, αυτό είναι ένας τρόπος έκφρασης, για μένα είναι παραγνώριση της πραγματικότητας και δεν έχει καμία σχέση με την αμεσότητα της ζωής.
Νομίζω πως το σκηνικό αυτό ανήκει σε παρωχημένες εποχές, τότε που η ιπποτική αγάπη ήταν ένα είδος παιχνιδιού εν τω μέσω τόσων απαγορεύσεων ηθικού περιεχομένου κυρίως.

Οι καλλονές και μη δεσποσύνες της εποχής ολημερίς κεντούσαν και πετούσαν τα μαντήλια με το μονόγραμμά τους στους νέους από τα μπαλκόνια! Συναρπαστικό!  
'Ετσι, μη έχοντας τι άλλο να κάνουν, άφηναν τον εγκέφαλό τους να διεγείρεται και να ερεθίζεται με τους κωδικοποιημένους κανόνες του παιχνιδιού της ρομαντικής αγάπης.

Ακόμη και σήμερα υπάρχουν παρόμοια κατάλοιπα του ιπποτικού παιχνιδιού, και η άποψή μου είναι ότι όλα τούτα είναι εντελώς ανεδαφικά, είναι έξω και μακριά από τη σημερινή πραγματικότητα και την προτείνω ως την τέλεια συνταγή δυστυχίας σε ένα σύγχρονο γάμο! :razz:

Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για μια στείρα σκηνοθεσία, που στην εποχή μας έχει πλήρως απομυθοποιηθεί...

Αλήθεια, τι ουσιαστικό κερδίζουμε ζώντας με ψευδαισθήσεις και ανέφικτες φαντασιώσεις?

pixie

pixie

Αν και κατ' εξοχή καλλιτεχνικό κίνημα ο ρομαντισμός, ούτε με εμπνέει ούτε με εκφράζει...  
Νομίζω πως λειτουργεί αντιποδικά στον ορθολογισμό παρόλα τα ιδεολογικά του χαρακτηριστικά, υποτίθεται...

Δέχομαι τον ρομαντισμό μόνο στις πνευματικές φιλοδοξίες της Ποίησης...

pixie

Το να θυσιάσει κανείς τα πάντα σε ένα ιδεώδες ανύπαρκτο ή απλά γέννημα της φαντασίας, θεωρητικά, μάλλον ακυρώνει την ουσία.

Δέχομαι ότι αυτό μπορεί να εκφράζει μια ατομική εσωτερική αλήθεια, αλλά το γεγονός ότι ντύνουμε κάποιον άλλο με τα πέπλα της δικής μας εξιδανικευμένης και ωραιοποιημένης ιδέας - ανάγκης ή απλά το προσωπικό μας βίωμα, είναι και λίγο επικίνδυνο!

'Ασε που ο άλλος ενδέχεται να μην είναι στην ίδια λογική...  

;-)

black_velvet

Η αλήθεια είναι πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσει κάποιος αυτά που δεν γνωρίζει.

Από την αδυναμία κατανόησης όμως μέχρι την πλήρη άρνηση νομίζω πως υπάρχει μια τεράστια διαδρομή. Κι είναι κρίμα να την διασχίζει κανείς τόσο αβασάνιστα.....
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

[quote user="pixie"].....
.....
Αλήθεια, τι ουσιαστικό κερδίζουμε ζώντας με ψευδαισθήσεις και ανέφικτες φαντασιώσεις?
[/quote]

ααα όλα κι όλα......
καλή η λογική καλό και το τι δίνω και τι παίρνω για να προσδιορίσουμε και το τι κερδίζουμε…

αλλά καλό και το γούτσου γούτσου........
και νιάρ γατούλαμ και έλαμ πασάμ....
και με φεγγάρι ολόγιομο και πλίτσι πλίτσι ο ήχος από τα κύματα της θάλασσας.....
Δεν ξέρω αν κερδίζω κάτι... απλά μ αρέσει

κώστας

'Ασε που ο άλλος ενδέχεται να μην είναι στην ίδια λογική...
[size=12]Εγώ το έχω ως δεδομένο (εξαρχής)
ότι ο άλλος δεν είναι στην ίδια λογική.
[/size]
eLe

KostasD33

Καλά άμα πετύχεις εσύ την ίδια λογική θα γίνει ρεϊβ πάρτι αλλά αυτό είναι άλλο θέμα ας κρατήσουμε τον ρομαντισμό μας εδω !!!

κώστας

θα γίνει ρεϊβ πάρτι
[size=12]...αν παίξει ισραηλίτικη trance
θα περάσω μια βόλτα.

Πιθανή απάντηση προ 20ετίας.
...Όσο για το τώρα...

άντε να πειστεί η pixie ότι
η παραπάνω αναφορά
δεν την αφορά.
[/size]
eLe

KostasD33

Σαν να πω εγώ ότι δυσανάγνωστα χρωματικά κείμενα θα φάνε αυτόματη αλλαγή  χρώματος κάποια στιγμή κι άντε να πειστείς εσύ ότι δεν σε αφορά

Μας έπιασε το ρομαντικό μας ε.....

Αλλά ένα ρομαντικό ισραηλίτικο χορό με 7 πέπλα πολύ μη γκούστα

κώστας

δυσανάγνωστα χρωματικά κείμενα θα φάνε αυτόματη αλλαγή χρώματος κάποια στιγμή κι άντε να πειστείς εσύ ότι δεν σε αφορά
eLe

KostasD33

εντέλει είσαι ρομαντικούλης μπρε μπαγάσα.....

pixie

[quote user="black_velvet" post="329487"]Η αλήθεια είναι πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσει κάποιος αυτά που δεν γνωρίζει.[/quote]

Συμφωνώ!  ;-)

[quote user="black_velvet" post="329487"]Από την αδυναμία κατανόησης όμως μέχρι την πλήρη άρνηση νομίζω πως υπάρχει μια τεράστια διαδρομή. Κι είναι κρίμα να την διασχίζει κανείς τόσο αβασάνιστα.....[/quote]

Αυτό που αναφέρεις θα έπρεπε να προβληματίσει εσένα. Μήπως τελικά κάποιος έχει κάνει όλη αυτή τη διαδρομή, έζησε όλες τις στάσεις στην πορεία της, έχει συνεκτιμήσει ακόμα και τις παραμέτρους, οπότε αυτό που ονομάζεις εσύ άρνηση είναι πλέον θέμα συνειδητής απόφασης γι αυτόν τον κάποιο?

black_velvet

[quote user="pixie" post="329505"]
[quote user="black_velvet" post="329487"]Από την αδυναμία κατανόησης όμως μέχρι την πλήρη άρνηση νομίζω πως υπάρχει μια τεράστια διαδρομή. Κι είναι κρίμα να την διασχίζει κανείς τόσο αβασάνιστα.....[/quote]

Αυτό που αναφέρεις θα έπρεπε να προβληματίσει εσένα. Μήπως τελικά κάποιος έχει κάνει όλη αυτή τη διαδρομή, έζησε όλες τις στάσεις στην πορεία της, έχει συνεκτιμήσει ακόμα και τις παραμέτρους, οπότε αυτό που ονομάζεις εσύ άρνηση είναι πλέον θέμα συνειδητής απόφασης γι αυτόν τον κάποιο?[/quote]

Να με προβληματίσει; εμένα; προσωπικά; Όχι, καθόλου!
Όντας φύσει αισιόδοξη, κρατώ πάντα τα καλά από ό,τι μου συμβαίνει και φροντίζω να μαθαίνω από τα άσχημα χωρίς να τα απαξιώνω.
Αν υπήρξα λοιπόν "άτυχη" κάποια στιγμή στη ζωή μου σε κάποια "ρομαντική" διαδρομή της, δεν θα οδηγηθώ σε καμία περίπτωση στην πλήρη απαξίωση των πάντων. Θα ένιωθα πως στρουθοκαμηλίζω.  ;-)
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

[quote user="black_velvet" post="329527"]
Αν υπήρξα λοιπόν "άτυχη" κάποια στιγμή στη ζωή μου σε κάποια "ρομαντική" διαδρομή της, δεν θα οδηγηθώ σε καμία περίπτωση στην πλήρη απαξίωση των πάντων.  ;-)[/quote]

Να υποθέσω ότι θεωρείς ''πλήρη απαξίωση των πάντων'' την απομυθοποίηση του ρομαντισμού? :roll:

Τόσο σημαντικό είναι το ρομαντικό στοιχείο? Μήπως είναι ανεδαφικό και αντιορθολογικό? ;-)

Το θέμα είναι να μην συγχέουμε τον ρομαντισμό με τον ιδεαλισμό και τη συναισθηματική ευαισθησία...

Αυτό είναι άλλη εικόνα! Είναι συναισθήματα που ενδεχόμενα τα μοιράζεσαι με ειλικρίνεια και πραγματώνονται...
Είναι μια συνδιαλλαγή ελεύθερη από τον ιπποτικό ρόλο και κυρίως πραγματική!

pixie

[quote user="κώστας" post="329496"]
[size=12]...αν παίξει ισραηλίτικη trance
θα περάσω μια βόλτα.

άντε να πειστεί η pixie ότι
η παραπάνω αναφορά
δεν την αφορά.
[/size]
[/quote]

Α, κώστα, νομίζω πως ''η εν λόγω'' ούτε κοντόφθαλμη είναι, ούτε παρανοεί το αυταπόδειχτο μυθολογώντας το άφθονο διαστρέφεσθαι...  :razz:

595 Επισκέπτες, 0 Χρήστες