Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 621
  • Total: 621

Ρομαντική αγάπη... Μια παράλογη κληρονομιά!

Ξεκίνησε από pixie, Σεπτεμβρίου 18, 2009, 04:55:22 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Pappas10

[quote user="fortune" post="355827"][quote user="Pappas10" post="355821"]Νόμιζα ότι ήμουν ρομαντικός μέχρι που διάβασα κάποιες απαντήσεις εδώ και άλλαξα γνώμη.[/quote]

Δεν ειναι αναγκη Μιχαλη να αλλαζεις γνωμη,απο καποιες απαντησεις.
Ο καθενας μας εδω μεσα οπως λεει και ο Νικος εκφραζει την δικη του αποψη ,την δικη του αληθεια.
Αποψεις ανταλλασουμε.
Για καποιους μπορει να ειναι χαζες...για αλλους ξενερωτες...τι να κανουμε αυτες ειναι.
Αν δεν γραφαμε και εμεις οι καποιοι ,που γραφουμε ,δεν θα υπηρχε forum.

f.[/quote]

Καλά μη το δένεις και κόμπο. Απλά - προσωπικά - θεωρώ ότι ο "Ρομαντισμός" και οι "Ρομαντικοί" είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Κάτι σαν το "Ο Χριστιανισμός" και οι "Χριστιανοί" ένα πράμα. Ως "Χριστιανισμό" έχεις από το "Ω συ μισείς εταίρω μη ποιήσεις" του Ιησού έως το "Τα όπλα του πολέμου δεν είναι επίγεια αλλά σταλμένα από τον Θεό για να καταστρέψουν τον εχθρό" του Παύλου (Προς Κορινθίους νομίζω... δεν είμαι και σίγουρος... σ' ένα Λούκυ Λουκ το είχα διαβάσει) και τις διάφορες ερμηνείες τους.

Τελικά καταλήγουμε να θεωρούμε - ή να θεωρείται - "Χριστιανός" από τον Μορμόνο έως τον Καλόγερο της Μονής Εσφιγμένου.

Ε....το αυτό μάλλον συμβαίνει και με τον ρομαντισμό, όπως συμβαίνει με κάθε "ρεύμα", θεωρία, θέση ή όπως άλιώς θέλεις να το ονομάσεις που "εξανθρωπίζεται"και γίνεται στοιχείο συμπεριφοράς αλλά όχι στάση ζωής ή απόλυτο δόγμα.

Για εμένα, "ρομαντισμός" είναι ΚΑΙ το να της κρατάω το χέρι στο Ηλιοβασίλεμα, ΚΑΙ να της προσφέρω ένα λουλούδι ΚΑΙ να συγκινούμαι από την Αβαντ Γκαρντ τέχνη ΚΑΙ να γουστάρω Δον Κιχώτη, και η παράνοια και και και. Ακόμα και το να πιστεύω ότι η ΠΑΝΑΘΑ πήρε καθαρά το πρωτάθλημα το 2009.

Μπορεί να λέω και βλακείες
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

fortune

:roll:  :roll:  :roll:

Ψιτ??..να σου πω κατι??...Επειδη τυχαινει και καποια χρονια πριν ειχαμε συναντηθει σε καποια μιτινγκς του σαιτ,ξερω οτι εισαι σοβαρο παιδι και βλακειες δεν λες...

f.

Nikos Apomakros

[quote user="Pappas10" post="355831"]Ακόμα και το να πιστεύω ότι η ΠΑΝΑΘΑ πήρε καθαρά το πρωτάθλημα το 2009. [/quote]

Νομίζω ότι δικαίως μπορώ να σε κατατάξω στη κατηγορία των απόλυτα ρομαντικών.

χαχαχα +1

pixie

[quote user="fortune" post="355806"]Αυτος ομως ο ανθρωπος,ειναι εδω και μαχεται για ενα καλυτερο κοσμο!
f.[/quote]

'Οταν λες εδώ? Πού? Γιατί μια αναμέτρηση θα την επιθυμούσα...  ;-) :smile:

Και κοίτα τώρα... κι εγώ, που λέω πως δεν είμαι ρομαντική [σύμφωνα με την κυριολεκτική σημασία της έννοιας βέβαια]... μάχομαι επίσης! Ακολουθώ κι εγώ ένα τρυφερό φωτόνημα... κάνω κι εγώ καταδύσεις σε χώρο άφθαρτο, προσέχω ακόμα και τους πιο μυστικούς μετατονισμούς της ζωής ενώ απολαμβάνω μαζί της κάθε χορό νοημάτων...
Δεν μπαίνω βέβαια στη διαδικασία να τυποποιήσω άχρηστες ιδιότητες... [εμένα τα προικιά μου είναι το όπιο που έχω στην ψυχή, τα συναισθήματα, η τέχνη, κάποιες αγαπημένες σκέψεις, άντε και μερικές αγνές υπνοβατικές ηδονές].

Μάχομαι κι εγώ, δίχως ανώτερη δικαιολογία, για να πλατύνω κάθε ανθρώπινη πορεία ορατή ή αόρατη... θα μπορούσα να μάχομαι ακόμα και για μια διαλλεκτική χίμαιρα, για μια ιδέα ή για ένα υποθετικό διαμάντι...

Όχι, όμως... δεν με χαρακτηρίζουν αυτά ρομαντική! ;-)

larus audouinii

...δεν λέει!

Για εμένα, "ρομαντισμός" είναι ΚΑΙ το να της κρατάω το χέρι στο Ηλιοβασίλεμα, ΚΑΙ να της προσφέρω ένα λουλούδι ΚΑΙ να συγκινούμαι από την Αβαντ Γκαρντ τέχνη ΚΑΙ να γουστάρω Δον Κιχώτη, και η παράνοια και και και. Ακόμα και το να πιστεύω ότι η ΠΑΝΑΘΑ πήρε καθαρά το πρωτάθλημα το 2009.

Μπορεί να λέω και βλακείες

Και ο σοφός λέει κάπως 'ετσι...."Να είσαι η αλλαγή που θέλεις για τον κόσμο"

Και ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΤΕΛΙΚΑ....ΠΙΑ.... :smile: Οι άνδρες είστε εκτός από αξιολάτρευτα πλάσματα, και ρομαντικοί  :oops: (μου αρέσει, πολλά like)

(όσο για το πιο πάνω ποστ του fortune για το γλάρο, δεν γράφτηκε....μην το δίνεται πολύ σημασία  :oops:  :neutral:, Εξαλλου είναι εκτός θέματος ...άει και μη τα πάρω τώρα  :grin:  :razz: )

Pappas10

[quote user="pixie" post="355835"]

Και κοίτα τώρα... κι εγώ, που λέω πως δεν είμαι ρομαντική [σύμφωνα με την κυριολεκτική σημασία της έννοιας βέβαια [/quote]

Το τι είσαι δεν το καθορίζει αυτό που πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου αλλά το πως σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

"Κυριολεκτική σημασία της έννοιας";;;; Υπάρχει;
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

[quote user="larus audouinii" post="355837"]

...δεν λέει![/quote]

Όχι βέβαια. Γράφει όμως.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

fortune

Pixie wrote:
'Οταν λες εδώ? Πού? Γιατί μια αναμέτρηση θα την επιθυμούσα...

Και κοίτα τώρα... κι εγώ, που λέω πως δεν είμαι ρομαντική [σύμφωνα με την κυριολεκτική σημασία της έννοιας βέβαια]... μάχομαι επίσης! Ακολουθώ κι εγώ ένα τρυφερό φωτόνημα... κάνω κι εγώ καταδύσεις σε χώρο άφθαρτο, προσέχω ακόμα και τους πιο μυστικούς μετατονισμούς της ζωής ενώ απολαμβάνω μαζί της κάθε χορό νοημάτων...
Δεν μπαίνω βέβαια στη διαδικασία να τυποποιήσω άχρηστες ιδιότητες... [εμένα τα προικιά μου είναι το όπιο που έχω στην ψυχή, τα συναισθήματα, η τέχνη, κάποιες αγαπημένες σκέψεις, άντε και μερικές αγνές υπνοβατικές ηδονές].

Μάχομαι κι εγώ, δίχως ανώτερη δικαιολογία, για να πλατύνω κάθε ανθρώπινη πορεία ορατή ή αόρατη... θα μπορούσα να μάχομαι ακόμα και για μια διαλλεκτική χίμαιρα, για μια ιδέα ή για ένα υποθετικό διαμάντι...

Όχι, όμως... δεν με χαρακτηρίζουν αυτά ρομαντική!

Ξερεις κατι Mαγια?Eιναι καλο να υποστηριζεις τις αποψεις σου ,αλλα μεχρι ενος σημειου.Γιατι αν επανερχεσαι και επανερχεσαι και επανερχεσαι...στο τελος καταντας γραφικη...

Ακου αναμετρηση..... :shock:  :shock: ..Καλα βρε παιδακι μου??Σε αρενα ειμαστε...?? :cool:  :cool:

Εσυ λοιπον πρεπει να εχεις τον γενεθλιο Αρη σου η στον Αιγοκερω η στον Κριο,για να εισαι ετσι ανταγωνιστικη.

Ομως για να σε παραδεχτει ο αλλος (αφου απ οτι φαινεται  το θες και αυτο),...πρεπει να εισαι και λιγο μετριοφρων και ταπεινη.

Ασφαλως και με τα γραφηματα σου αποδεικνυεις οτι εχεις γνωση.

Ομως η προσηλωση σου στο να επικρατει η δικη σου αποψη...δεν ειναι οτι καλυτερο.

f.

larus audouinii

[quote user="Pappas10" post="355840"][quote user="larus audouinii" post="355837"]

...δεν λέει![/quote]

Όχι βέβαια. Γράφει όμως.[/quote]

Έλα ....Μην παίρνεις πίσω, ότι ρομαντικό έγραψες ...¨Οτι γράφει δεν ξεγράφει !  :grin:

Pappas10

[quote user="larus audouinii" post="355843"][quote user="Pappas10" post="355840"][quote user="larus audouinii" post="355837"]

...δεν λέει![/quote]

Όχι βέβαια. Γράφει όμως.[/quote]

Έλα ....Μην παίρνεις πίσω, ότι ρομαντικό έγραψες ...¨Οτι γράφει δεν ξεγράφει !  :grin:[/quote]

Δεν παίρνω πίσω τίποτα... απλά συμφώνησα ότι δεν λέει .... αλλά γράφει.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

pixie

[quote user="Pappas10" post="355838"] "Κυριολεκτική σημασία της έννοιας";;;; Υπάρχει;[/quote]

Τι θες καλέ κι εσύ τώρα?  :lol:  :mryellow:

Είπαμε παραπάνω ότι έχει αλλοιωθεί η έννοια του ρομαντισμού και μεταφράζεται διαφορετικά. Κοινώς, από φιλοσοφικής πλευράς, του έχουν αλλάξει τα φώτα. 'Οταν ξεκίνησα αυτό το post, είχα κατά νου το κίνημα του ρομαντισμού που δεν έχει καμία σχέση με τους ρομαντικούς του σήμερα... και φυσικά δεν γίνεται να αποδεχτώ να μπαίνει και ετικέτα με κοινές ιδιότητες για όποιον χαρακτηρίζεται ρομαντικός. :smile:

[quote user="fortune" post="355841"]Ακου αναμετρηση.....

Εσυ λοιπον πρεπει να εχεις τον γενεθλιο Αρη σου η στον Αιγοκερω η στον Κριο,για να εισαι ετσι ανταγωνιστικη.[/quote]

Α, όλα κι όλα fortune, εσύ μίλησες για ''μάχη'' πρώτος από εμένα! Και η λέξη αναμέτρηση [εφόσον μιλήσαμε για μάχη] είναι φανερό υποθέτω ότι ήταν λεκτική πλάκα από μέρους μου.
Και επίσης, όπως έχεις ελεύθερη άποψη και επανέρχεσαι στα θέματα εκφράζοντάς την χωρίς να σου το απαγορεύει κανείς ή να δέχεσαι παρατηρήσεις επειδή υποστηρίζεις την άποψή σου, το ίδιο δικαίωμα έχει και ο άλλος, νομίζω. ;-)

ΥΓ. Ο Άρης μου, λοιπόν είναι στον Τοξότη! Έχασες!  :lol:
Αλλά είμαι Κριός...  :razz:

Να ανησυχήσω? :roll:  :smile:

Nikos Apomakros

Νομίζω πάντως πως υπάρχει ιδιαίτερη σύγχυση σχετικά με το τι είναι ρομαντικό, τι είναι ο
ρομαντισμός, ποιός είναι ρομαντικός κτλ. Και είναι μάταιο να προσπαθούμε να το προσδιορίσουμε,
όχι επειδή δεν γίνεται... αλλά επειδή επί της ουσίας δεν θα είχε κάτι ιδιαίτερα ωφέλιμο να προσφέρει.

Σκεπτόμενος πόσο έχει χρησιμοποιηθεί το "ρομαντικό" ως λέξη, από ποιητές, συγγραφείς, πολιτικούς,
αρθρογράφους, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, παρουσιαστές, διαφημιστές,
καθηγητές, από κάθε "δημόσιο" ή μη πρόσωπο και τον καθένα μας φυσικά , για να περιγράψει σχεδόν
τα πάντα, καταλήγω στο ότι μια τέτοια σύγχυση ήταν αναπόφευκτη. Οτιδήποτε πλέον μπορεί και φέρεται
ως ρομαντικό και στην ουσία... όπως και στη τέχνη, ίσως τελικά να είναι. Ίσως δηλαδή να μην παίζει ρόλο
το τι συμβαίνει, όσο το πως το αντιλαμβάνεται κάποιος. Σίγουρα εμείς διακρίνουμε σε μια πράξη το ρομαντικό
της στοιχείο, άρα ίσως να θεωρούμε κάτι ως ρομαντικό, ακόμα κι όταν σύμφωνα με τον οποιοδήποτε ορισμό
ή έννοια της λέξης, αυτό δεν υπάρχει, δεν πρέπει να υπάρχει, δεν αρμόζει να υπάρχει εκεί που το βλέπουμε.

Υπό αυτό το πρίσμα συμφωνώ απόλυτα με τον Pappas10 γιατί στην τελική και για μένα ποίηση μπορεί να είναι
τα πάντα, μπορεί και προκύπτει από τα πάντα, στα πάντα, για τα πάντα, αρκεί να έχεις την τάση και την δύναμη
να την αντικρύζεις. Το να στέκεσαι στη βροχή μπορεί να είναι ρομαντικό, να είναι ποίηση ή ευρύτερα τέχνη.

Έχει σημασία πως θα το βαφτίσεις; Αν δεν βλέπεις τίποτε σε αυτό, πες το ηλιθιότητα και συνέχισε τον δρόμο
σου κάτω από την ομπρέλα σου. Όσοι δουν κάτι σε αυτό, θα περιγράψουν πιθανότατα ο καθένας στον άλλο
κάτι τελείως διαφορετικό. Κι ακόμα κι αν περιγράψουν κάτι παρόμοιο, κατά βάθος πάλι διαφορετικό θα είναι.

Αυτό όμως που θα έχει σημασία, θα είναι το συναίσθημα που τους άφησε. Χωρίς ονόματα, χωρίς αριθμούς,
χωρίς ορισμούς, οριοθετήσεις, περιορισμούς. Αξία σκέτη, υπεραρκετή.

fortune

[quote user="pixie" post="355846"][quote user="Pappas10" post="355838"] "Κυριολεκτική σημασία της έννοιας";;;; Υπάρχει;[/quote]

Τι θες καλέ κι εσύ τώρα?  :lol:  :mryellow:

Είπαμε παραπάνω ότι έχει αλλοιωθεί η έννοια του ρομαντισμού και μεταφράζεται διαφορετικά. Κοινώς, από φιλοσοφικής πλευράς, του έχουν αλλάξει τα φώτα. 'Οταν ξεκίνησα αυτό το post, είχα κατά νου το κίνημα του ρομαντισμού που δεν έχει καμία σχέση με τους ρομαντικούς του σήμερα... και φυσικά δεν γίνεται να αποδεχτώ να μπαίνει και ετικέτα με κοινές ιδιότητες για όποιον χαρακτηρίζεται ρομαντικός. :smile:

[quote user="fortune" post="355841"]Ακου αναμετρηση.....

Εσυ λοιπον πρεπει να εχεις τον γενεθλιο Αρη σου η στον Αιγοκερω η στον Κριο,για να εισαι ετσι ανταγωνιστικη.[/quote]

Α, όλα κι όλα fortune, εσύ μίλησες για ''μάχη'' πρώτος από εμένα! Και η λέξη αναμέτρηση [εφόσον μιλήσαμε για μάχη] είναι φανερό υποθέτω ότι ήταν λεκτική πλάκα από μέρους μου.
Και επίσης, όπως έχεις ελεύθερη άποψη και επανέρχεσαι στα θέματα εκφράζοντάς την χωρίς να σου το απαγορεύει κανείς ή να δέχεσαι παρατηρήσεις επειδή υποστηρίζεις την άποψή σου, το ίδιο δικαίωμα έχει και ο άλλος, νομίζω. ;-)

ΥΓ. Ο Άρης μου, λοιπόν είναι στον Τοξότη! Έχασες!  :lol:
Αλλά είμαι Κριός...  :razz:

Να ανησυχήσω? :roll:  :smile:[/quote]

:roll:  :roll:

Οχι καθολου...ο Κριος,αλλωστε  ειναι ο πρωτομαστορας των συγκρουσεων.... :smile:  :smile:Κυβερνητης του βλεπεις ειναι ...ο Αρης... :lol:  :lol:  

Και που εισαι..??Εγω μιλησα για την μαχη του ρομαντικου τυπου ανθρωπου.Δεν το εθεσα σε προσωπικο επιπεδο.....

pixie

[quote user="fortune" post="355849"]Και που εισαι..??Εγω μιλησα για την μαχη του ρομαντικου τυπου ανθρωπου. Δεν το εθεσα σε προσωπικο επιπεδο.....[/quote]

Ούτε κι εγώ!  :cool:  Αλλά στη συνέχεια, επειδή μάλλον θεώρησες τη λέξη ''αναμέτρηση'' ως προσωπική κόντρα - πράγμα που ειλικρινά ούτε από τη σκέψη μου είχε περάσει - άρχισες τις επικρίσεις και τους χαρακτηρισμούς επί προσωπικού... :cool:

Καλό απόγευμα fortune
Nα είσαι καλά! :smile:

ΥΓ. Επί του θέματος η συνέχεια...

fortune

Κοιτα pixie..
Θα σου πω μια ιστορια εδω.
Κολλα με την περιπτωση γιαυτο.

Καποτε στην ΑΣΟΕΕ ειχαμε ενα καθηγητη ,που ειχε μεγαλη ιδεα για τον εαυτο του.Ο κοσμος τον ειχα ψιλοκαταλαβει και καποια στιγμη στο αμφιθεατρο ,μια φιλη συμφοιτητρια,τον πηραξε και του ειπε...<Κυριε Καθηγητα εχετε πολλα προσοντα ,αλλα το πιο μεγαλο σας θεωρω οτι ειναι η ταπεινοφροσυνη σας.Και τι απαντησε ??....<Κυρια μου ,αν η ταπεινοφροσυνη ειναι πλεονεκτημα,θα την ειχα και αυτη>.... :cool:  :cool:

Τι θελω να πω με αυτο??.Το οτι δεν εισαι ταπεινη και μετριοφρων, κατ εμε τουλαχιστον, μπορει για σενα να ειναι πλεονεκτημα.Αρα δεν  ειναι απο εμενα επικριση και χαρακτηρισμος.Απλα αποδιδω <<τα του Καισσαρος τω Καισαρι>>....
Και κατι ακομα...Ειμαι εδω στο σαιτ..νομιζω απο το...2005...Ναι απο τοτε...
Δεν εχω μεχρι τωρα χαρακτηρισει και επικρινει κανενα εδω μεσα...
Ουτε και για σενα ισχυει αυτο.Γνωση επαναλαμβανω εχεις.Και το αναγνωριζω αυτο.
Αν παλι εισαι ταπεινη και μετριοφρων ...παραδεξου το ...και εγω θα ζητησω συγνωμη!!!!

f.

621 Επισκέπτες, 0 Χρήστες