Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 276
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 249
  • Total: 249

Ω! Θεέ μου...

Ξεκίνησε από pixie, Σεπτεμβρίου 21, 2009, 10:07:48 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Δεν χρειάζονται πάντως παραισθησιογόνα, sourtoyki, για να αντιληφθείς ότι υπάρχει ''κάτι άλλο'' πίσω από τους μηχανισμούς της θρησκείας.

'Αποψή μου είναι ότι η βάση κάθε θρησκείας - και μάλιστα όσο πιο εξελιγμένη και φιλοσοφική - είναι μονοθειστική, πάντα στη λογική των ανθρώπων υπάρχει ο 'Ενας που δημιουργεί και κυριαρχεί στα πάντα!

Δεν είμαι Χριστιανή στην ταυτότητά μου, αλλά ο Χριστός πάνω στον σταυρό, ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος, η ισχυρή πνευματική οντότητα, που κατάντησε καρικατούρα στα χέρια του κλήρου, μου φέρνει δάκρυα στα μάτια. Είναι σαν να μας κοιτάζει εκλιπαρώντας μας: ''Λίγα καρφιά ακόμα, θα μου τα δωρίσετε???''...
Ξέρεις πόσες φορές θα ήθελα να μπορούσα να τον κατεβάσω από εκεί και να εφαρμόσω ουρανό στις πληγές του, καθαρό ουρανό, την καθαρή ανάσα μιας ανθρώπινης αλήθειας επιτέλους...

black_velvet

Αν αναφέρεσαι στον Χριστιανισμό, τότε θα 'θελα να επισημάνω τα εξής (κι αυτό επειδή είδα κάπου τα "εικόνα" και "ομοίωση"):

[quote user="pixie" post="325117"]
... οι άνθρωποι που ζουν γύρω μας είναι πολύ πιο σημαντικοί από έναν διφορούμενο θεό???

[/quote]
Δεν είναι ο Θεός διφορούμενος.
Ο τρόπος που τον αντιμετωπίζουν όσοι δεν Τον έχουν γνωρίσει πραγματικά παραπαίει δεξιά κι αριστερά. Μιας και δεν μπορούν (συνήθως λόγω άγνοιας) να Τον κοιτάξουν κατάματα.

Αλλά, ας τα πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή:

[quote user="pixie" post="325117"]'...
Δηλ. δημιούργησε μικρά ανθρωπάκια κατ΄εικόνα και ομοίωση, τους έκλεισε μέσα σε μηχανισμούς σκέψης και σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής μέσα σε σπίτια σαν ένοχες παγίδες και τα κινεί παίζοντας με τα νήματα της ζωής τους!
[/quote]

Πρώτο λάθος: Ο Θεός δεν δημιούργησε "μικρά ανθρωπάκια". Ο άνθρωπος αποτελεί το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο δημιούργημά Του.

Δεύτερο λάθος: Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε κατ' εικόνα με σκοπό το καθ' ομοίωσιν και όχι κατ'εικόνα και ομοίωση.

Τρίτο λάθος: Δεν κινεί απολύτως κανένα νήμα. Αυτό αποτελεί α) δικαιολογία όσων αδυνατούν ή/και δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους και β) όσων αντιπαλεύονται τις διδαχές Του. Όπως είχα γράψει και παλιότερα, ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο κατ' εικόνα και μετά τον άφησε ελεύθερο να βρει μόνος του τον δρόμο προς το "καθ' ομοίωση".

Κ.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

Θα πιαστώ από την τελευταία σου φράση, Βελουδένια! Και θα πω ότι ναι, γιαυτό είμαστε στη Γη! Γιαυτά τα σκαλοπάτια - αναβαθμούς εσωτερικής επίγνωσης που μας οδηγούν νοερά στη συνάντηση με τον βαθύτερο εαυτό μας τον "καθ' ομοίωση".

Στη δική μου θρησκεία, ο δάσκαλος λέει: ''Σκέψου ότι ολόκληρη η Γη είναι φίλη σου... Αγάπη, Θεός, Μόκσα, δεν έχει διαφορά - είναι η ίδια ταύτιση...''
Ο Χριστός είπε: ''Να συγχωρείς και ν' αγαπάς ακόμα και τους εχθρούς σου...''

Η υπέρβαση είναι φανερή και στα δύο... Προσπαθούν να μας κάνουν ν' αλλάξουμε ερμηνείες ώστε να έχουμε την υψηλότερη αναλαμπή συνείδησης και μια εξελιγμένη ψυχή χωρίς μικρότητες...

Οι Ινδουϊστές το ονομάζουν Ντουίτζ που σημαίνει μια δεύτερη γέννηση - η γέννηση της συνείδησης! Αυτό εννοεί κι ο Χριστός με την Ανάσταση που φυσικά δεν είναι η δεύτερη γέννηση του σώματος, αλλά η γέννηση μιας καθαρής ψυχής...

cna

[quote user="black_velvet" post="325993"]
Πρώτο λάθος: Ο Θεός δεν δημιούργησε "μικρά ανθρωπάκια". Ο άνθρωπος αποτελεί το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο δημιούργημά Του.
Κ.[/quote]

Διακρίνω ίχνη αλαζονείας; Είμαστε σίγουρη ότι είμαστε οι μόνοι νοήμονες σε αυτό το απέραντο σύμπαν;

black_velvet

[quote user="pixie" post="325998"]Θα πιαστώ από την τελευταία σου φράση, Βελουδένια! Και θα πω ότι ναι, γιαυτό είμαστε στη Γη! Γιαυτά τα σκαλοπάτια - αναβαθμούς εσωτερικής επίγνωσης που μας οδηγούν νοερά στη συνάντηση με τον βαθύτερο εαυτό μας τον "καθ' ομοίωση".

Στη δική μου θρησκεία, ο δάσκαλος λέει: ''Σκέψου ότι ολόκληρη η Γη είναι φίλη σου... Αγάπη, Θεός, Μόκσα, δεν έχει διαφορά - είναι η ίδια ταύτιση...''
Ο Χριστός είπε: ''Να συγχωρείς και ν' αγαπάς ακόμα και τους εχθρούς σου...''

Η υπέρβαση είναι φανερή και στα δύο... Προσπαθούν να μας κάνουν ν' αλλάξουμε ερμηνείες ώστε να έχουμε την υψηλότερη αναλαμπή συνείδησης και μια εξελιγμένη ψυχή χωρίς μικρότητες...

Οι Ινδουϊστές το ονομάζουν Ντουίτζ που σημαίνει μια δεύτερη γέννηση - η γέννηση της συνείδησης! Αυτό εννοεί κι ο Χριστός με την Ανάσταση που φυσικά δεν είναι η δεύτερη γέννηση του σώματος, αλλά η γέννηση μιας καθαρής ψυχής...[/quote]

Ξέρεις τι πιστεύω; Ο Θεός, αυτή η ανώτερη δύναμη, .....όπως θέλεις ονόμασέ το, είναι ένας και μοναδικός. Και ως ένας, πρεσβεύει το ίδιο.

Ο τρόπος λατρείας διαφέρει. Και το όνομα. Η ουσία είναι η ίδια.

black_velvet

[quote user="cna" post="326072"][quote user="black_velvet" post="325993"]
Κ.[/quote]

Διακρίνω ίχνη αλαζονείας; Είμαστε σίγουρη ότι είμαστε οι μόνοι νοήμονες σε αυτό το απέραντο σύμπαν;[/quote]

Αλαζονεία; Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις.

Προσωπικά, μου αρέσει να μιλάω μόνο γι' αυτά που γνωρίζω και όχι με υποθέσεις. Επομένως, αναφέρομαι μόνο στον κόσμο που ζω και προσπαθώ να γνωρίσω.

Αν εσύ ξέρεις κάτι περισσότερο, δεν έχεις παρά να μας το πεις.  :mryellow:

pixie

[quote user="black_velvet" post="326081"]

Ο τρόπος λατρείας διαφέρει. Και το όνομα. Η ουσία είναι η ίδια.[/quote]

Συμφωνώ! Και η ουσία είναι πάντα το ίδιο εσωτερικό φαινόμενο...
Γιαυτό πρέπει να εμβαθύνουμε όλο και περισσότερο μέσα μας γιατί εκεί βρίσκεται η πραγματικότητα!

KostasD33

με το συμπάθιο αλλα εγώ αν εμβαθύνω υπερβολικά μέσα μου θα βρω τα σπληνάντερα μου...

Για αυτό προτιμάω να κοιτάζω γύρο μου για να κατανοήσω καλύτερα

larus audouinii

χαχαχαχα τώρα σώθηκες ...μετά τόσο ρείκι τριγύρω εσυ την βγάζεις καθαρή; :grin:

cna

[quote user="black_velvet" post="325993"]

Προσωπικά, μου αρέσει να μιλάω μόνο γι' αυτά που γνωρίζω και όχι με υποθέσεις. Επομένως, αναφέρομαι μόνο στον κόσμο που ζω και προσπαθώ να γνωρίσω.

Αν εσύ ξέρεις κάτι περισσότερο, δεν έχεις παρά να μας το πεις.  :mryellow:[/quote]

Ξέρεις το ότι δεν βλέπεις κάτι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Το ίδιο θα μπορούσε να αντιτείνει και ένας άθεος για την ύπαρξη ή όχι του Θεού.

black_velvet

[quote user="cna" post="326131"][quote user="black_velvet" post="325993"]

Αν εσύ ξέρεις κάτι περισσότερο, δεν έχεις παρά να μας το πεις.  :mryellow:[/quote]

Ξέρεις το ότι δεν βλέπεις κάτι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Το ίδιο θα μπορούσε να αντιτείνει και ένας άθεος για την ύπαρξη ή όχι του Θεού.[/quote]

Ξέρεις, δεν είπα πως δεν βλέπω. Είπα πως δεν γνωρίζω. Έχει τεράστια διαφορά.

Για την ύπαρξη Θεού, υπάρχουν μαρτυρίες. Για ύπαρξη ζωής σε άλλο πλανήτη ή σύμπαν, όχι.

Κατάλαβες; ή να στο ξαναπώ;  :razz:

cna

Μπα; Και τόσοι "αυτόπτες-μάρτυρες" ΑΤΙΑ ανά τον κόσμο δεν μετράνε δλδ;

black_velvet

Όχι.

Διότι κυκλοφορούνε φήμες (και πολύ βάσιμες) πως τα ΑΤΙΑ είναι γήινα.  :mryellow:

pixie

[quote user="KostasD33" post="326116"]με το συμπάθιο αλλα εγώ αν εμβαθύνω υπερβολικά μέσα μου θα βρω τα σπληνάντερα μου...

Για αυτό προτιμάω να κοιτάζω γύρω μου για να κατανοήσω καλύτερα[/quote]

Τριγυρίζοντας απέξω, όντας παρατηρητής δλδ. και με ένα μυαλό προσανατολισμένο στη σωματική συνειδητότητα, τα παράθυρά σου είναι κλειστά!

Δεν γίνεται να μάθεις περιμένοντας απέξω! Το μόνο που θα κάνεις είναι να συλλέξεις ορισμένες διφορούμενες γνώσεις κινούμενος περιφερειακά σαν ένας επισκέπτης. Οπότε και κάθε εσωτερική γνώση είναι μια τυχαία καταγραφή.

Κάθε εσωτεριστής γνωρίζει τον τρόπο για μια ολοκληρωτική δέσμευση με τον εαυτό του. Γνωρίζει πως δεν μπορεί να ''μάθει'' αν δεν δοθεί ακέραια, πως δεν μπορεί να ''μάθει'' αν δεν παραδοθεί!

Καταλαβαίνω, κι εγώ κάποτε ήθελα να μάθω, αλλά αδέσμευτη και με το μικρότερο υλικό κόστος! 'Ηθελα να είμαι πολύ έξυπνη και λειτουργούσα ως συλλέκτης γνώσης και στιγμών που αξιολογούσα με υποκειμενισμό.

Αργότερα, όταν ήρθε το πρώτο ''σατόρι'' συνειδητοποίησα πως αυτό δεν ήταν ζωή και πως οι ώρες μου είναι από χρυσάφι για να τις σπαταλάω ξύνοντας απλά τη στίλβη της επιφάνειας...

pixie

Μελετώντας περί του χρόνου και συγκεκριμένα για τον Κλάβιους που έφτιαξε το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και την σκληρή διαμάχη σχετικά με τον χρόνο - αφού υποτίθεται ότι έκλεψε δέκα μέρες από τη ζωή τους τότε [ 1582 ] - κάνω την ερώτηση:

Μήπως Xρόνος ο Θεός?  ;-)

Η θεωρία της σχετικότητας, κρίθηκε ως πλέον σημαντική επειδή απέρριψε την ιδέα του απόλυτου χρόνου.  ;-)

Αλλά επίσης: ''Ένα διαστελλόμενο σύμπαν δεν αποκλείει τη δυνατότητα ύπαρξης Θεού, βάζει όμως χρονικούς περιορισμούς στην παντοδυναμία του''.
O συγγραφέας της προηγούμενης φράσης, που είναι φυσικά ο Στίβεν Xόκινγκ αναφέρεται στο σημείο μηδέν της δημιουργίας, στο σημείο που ξεκινάει ο Xρόνος, στη Mεγάλη 'Εκρηξη.

''Kαι πριν ο Θεός τι έκανε?'' είναι το εύλογο ερώτημα...  :roll:

249 Επισκέπτες, 0 Χρήστες