Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 226
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 252
  • Total: 252

Ω! Θεέ μου...

Ξεκίνησε από pixie, Σεπτεμβρίου 21, 2009, 10:07:48 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

[quote user="black_velvet" post="347865"]Εγώ πάντως δεν βλέπω να λέει για αντρικό ή γυναικείο φύλο.  :roll:  :razz:
Μη μπερδεύεσαι. :mryellow:[/quote]

Έτσι, να σε χαρώ!  :smile:

Αλλά ο πολύγαμος απαντάει πάντα εννοώντας το ανδρικό φύλο... ;-)
Ενώ η γυναίκα, όπως και νάχει, μοιάζει να είναι στα μάτια του κάτι σαν μια λύση ''κατοχυρωμένης ευρεσιτεχνίας'' για την ικανοποίηση των αντρικών πόθων και ονείρων...  :razz:

Michael_Design

[quote user="pixie" post="347880"]
Ενώ η γυναίκα, όπως και νάχει, μοιάζει να είναι στα μάτια του κάτι σαν μια λύση ''κατοχυρωμένης ευρεσιτεχνίας'' για την ικανοποίηση των αντρικών πόθων και ονείρων...  :razz:

[/quote] :roll: Όντως... Θεϊκή ευρεσιτεχνία...

Έτσι για να ξανάρθουμε και στο θέμα μας... :cool:

pixie

Κάποιοι έχουν εξασκηθεί να ''ακούνε'' σιωπηλά και να ζουν μ' αυτόν τον τρόπο.

Δεν είναι ότι δεν σκέφτομαι τον Θεό... αλλά σκέφτομαι τον Θεό μέσα στον άνθρωπο!

Χωρίς πρακτικούς κανόνες, εξωτερικές πομπώδεις εκδηλώσεις και γονυπετήσεις στις εκκλησίες... απλά... χωρίς να χτυπάνε τα σήμαντρα...

Αλλά γιατί τον Θεό μέσα στον άνθρωπο? Γιατί έτσι ο άνθρωπος γίνεται εσωτερικός εαυτός! Γίνεται προσωποποιημένη αγάπη κι αυτό έλκει την ψυχή πέρα από τη σωματική συνειδητότητα, το όνομα, τη φήμη, τον καθημερινό συναγωνισμό για ακριβές θέσεις ζωής που στην ουσία δεν σημαίνουν τίποτα.

Γιατί έτσι μαθαίνουμε να βλέπουμε και να ακούμε μέσα μας...
Και γιατί όπως σκεφτόμαστε, έτσι γινόμαστε...

CHRIS_FEMALE_

Τάντρα - ο Ιερός ερωτισμός...Πρακτική πριν τον έρωτα: «Το κοίταγμα των ψυχών»!!!

Dear Pixie ,
πως σου φαινεται αυτο το θέμα?
κανε μας αναλυση άν θελεις,τα γραφεις τοσο ομορφα !
είναι καιρος οι ανθρωποι να ξεφυγουν κάνωντας ταπεινό sexaki επιτελους.εσυ τί λες?
 :idea:  ;-)

pixie

Καλημέρα!  :grin:

Εδώ στην ενότητα των Θρησκειών που βρισκόμαστε, όσο κι αν θεωρείται ιερός ο Ταντρικός έρωτας, δεν έχει θέση.  :smile:

Υπάρχει ένα σχετικό θέμα πάντως, οπότε μπορείς να τοποθετηθείς εκεί, κι αν έχεις τη διάθεση να το συζητήσουμε...

Ταντρικός 'Ερωτας...

titica

[quote user="pixie" post="344418"]Εκείνο που με ενοχλεί εμένα, είναι η τακτική της μισής αλήθειας! Και το γεγονός πως οι ''εκπρόσωποι'' είναι ένα είδος δημαγωγών που δίνουν και προπαγανδιστικές μάχες λες και η πατρίδα μας ντε και καλά είναι τσιφλίκι που πρέπει να ανήκει στον εβραιοχριστιανισμό.

Γιατί Χριστιανισμός των Ελλήνων δεν υπάρχει!!! Και δεν καταλαβαίνω πώς τολμούν οι παπάδες να μιλούν για εθνική ταυτότητα. Ποιά? Την ιουδαιοχριστιανική πολιτιστική ταυτότητα? :roll:[/quote]
 ;-)  ;-)  ;-)

'Εχουμε τόσο ταυτιστεί με τα εξωτερικά πράγματα, τα αποδεχόμαστε ως αλήθειες και δεν μπορούμε να ξεμπερδέψουμε τον εαυτό μας από αυτά για να γνωρίσουμε ποιοί πραγματικά είμαστε ή ακόμα και να αρχίσουμε να αμφισβητούμε ότι έχουμε διδαχτεί. Νομίζω πως ο Θεός, σε όποια μορφή και αν υπάρχει, δεν έχει σχέση με όλους αυτούς που εκπροσωπούν τις θρησκείες και συνήθως κάνουν καλή προπαγάνδα. Κι η προπαγάνδα γίνεται με τα χρήματα. Και οι άνθρωποι όταν ακούνε κάτι πολλές φορές το θεωρούν πως αυτό είναι αλήθεια και έτσι οδηγούνται σε λάθος δρόμο.

fortune

[quote user="titica" post="350266"][quote user="pixie" post="344418"]Εκείνο που με ενοχλεί εμένα, είναι η τακτική της μισής αλήθειας! Και το γεγονός πως οι ''εκπρόσωποι'' είναι ένα είδος δημαγωγών που δίνουν και προπαγανδιστικές μάχες λες και η πατρίδα μας ντε και καλά είναι τσιφλίκι που πρέπει να ανήκει στον εβραιοχριστιανισμό.

Γιατί Χριστιανισμός των Ελλήνων δεν υπάρχει!!! Και δεν καταλαβαίνω πώς τολμούν οι παπάδες να μιλούν για εθνική ταυτότητα. Ποιά? Την ιουδαιοχριστιανική πολιτιστική ταυτότητα? :roll:[/quote]
 ;-)  ;-)  ;-)

'Εχουμε τόσο ταυτιστεί με τα εξωτερικά πράγματα, τα αποδεχόμαστε ως αλήθειες και δεν μπορούμε να ξεμπερδέψουμε τον εαυτό μας από αυτά για να γνωρίσουμε ποιοί πραγματικά είμαστε ή ακόμα και να αρχίσουμε να αμφισβητούμε ότι έχουμε διδαχτεί. Νομίζω πως ο Θεός, σε όποια μορφή και αν υπάρχει, δεν έχει σχέση με όλους αυτούς που εκπροσωπούν τις θρησκείες και συνήθως κάνουν καλή προπαγάνδα. Κι η προπαγάνδα γίνεται με τα χρήματα. Και οι άνθρωποι όταν ακούνε κάτι πολλές φορές το θεωρούν πως αυτό είναι αλήθεια και έτσι οδηγούνται σε λάθος δρόμο.[/quote]

Κοιτα Τιτικα...

Ο Θεος μας εδωσε κριση και λογικη.Αυτη ειναι η διαφορα μας απο τα υπολοιπα οντα στον πλανητη.Για να οδηγηθεις σε λαθος δρομο τα δυο δωρα του Θεου ,πρεπει να τα εχεις ανενεργα.....

f.

pixie

[quote user="fortune" post="350368"]Ο Θεος μας εδωσε κριση και λογικη.Αυτη ειναι η διαφορα μας απο τα υπολοιπα οντα στον πλανητη.
f.[/quote]

Είσαι σίγουρος γι' αυτό που λες, fortune?  :roll:  :oops:  :mryellow:

Το υπογράφεις στ' αλήθεια?

black_velvet

[quote user="pixie" post="350408"][quote user="fortune" post="350368"]Ο Θεος μας εδωσε κριση και λογικη.Αυτη ειναι η διαφορα μας απο τα υπολοιπα οντα στον πλανητη.
f.[/quote]

Το υπογράφεις στ' αλήθεια?[/quote]

Ω ναι! Κι εγώ έτσι λέω pixie.
Μην κοιτάς που αποδειχτήκαμε ανίκανοι να χρησιμοποιήσουμε σωστά τα δώρα Του αυτά.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

fortune

[quote user="pixie" post="350408"][quote user="fortune" post="350368"]Ο Θεος μας εδωσε κριση και λογικη.Αυτη ειναι η διαφορα μας απο τα υπολοιπα οντα στον πλανητη.
f.[/quote]

Το υπογράφεις στ' αλήθεια?[/quote]

Pixie,

Aσφαλως και υπογραφω στα αληθεια αυτα που γραφω.Επι του προκειμενου λοιπον,η
προταση ,που υπεγραψα ειναι αυτη >>>

Ο Θεος μας εδωσε κριση και λογικη.Αυτη ειναι η διαφορα μας απο τα υπολοιπα οντα στον πλανητη.Για να οδηγηθεις σε λαθος δρομο, τα δυο δωρα του Θεου ,πρεπει να τα εχεις ανενεργα.....

f.

Τωρα αν εσυ εχεις καποια αλλη αποψη ,διαφορετικη ...... :roll: ...,θα πρεπει να την υποδειξεις και να την αποδειξεις ...πρωτα στους ανθρωπολογους μετα στους βιολογους και μετα στους ψυχολογους,γιατι καταριπτεις θεωριες και πρακτικες εκκατομυριων  ετων ,απο την υπαρξη του ανθρωπινου γενους στον πλανητη μας..... :lol:  :lol:

rain

[quote user="Michael_Design" post="344449"][quote user="pixie" post="325117"]'Οσες φορές κι αν κοιτάξει κάποιος τα αστέρια με γυμνό μάτι αλλά ακόμα καλύτερα με ένα τηλεσκόπιο, θα νιώσει πάντα το ίδιο δέος με τις εικόνες άλλων πλανητών, οι οποίοι είναι τελείως διαφορετικοί από ότι η Γη μας, σε μέγεθος, σε σύσταση, σε θερμοκρασία, σε ατμόσφαιρα.
Και δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε τη μηδαμινότητά μας, πως τα μεγέθη των πλανητών και του σύμπαντος γενικότερα έχουν διαστάσεις γίγαντα σε σχέση με το μέγεθος της ύπαρξής μας [είτε σε ύψος, είτε σε χρόνο].

...[/quote]
[/quote]Πριν δω αυτό το video νόμιζα πως ήμουν εγώ το κέντρο. :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

pixie

Συνήθως οι δραστηριότητες, των περισσότερων από εμάς, είναι εξωστρεφείς. Η αντίληψή μας είναι εξωτερική. Οι μηχανισμοί του συστήματος άλλωστε εκεί μας στρέφουν στο να γινόμαστε αρπακτικά μέσα στην αγέλη της κοινωνίας όπου ο ένας κατασπαράσσει τον άλλον είτε πρόκειται για υλικό, είτε για συναισθηματικό ή ψυχολογικό επίπεδο... μιας κοινωνίας που, με τη μορφή της αφελούς δικαιολογίας, την αφήνουμε να υπάρχει σ' αυτή την εικόνα γιατί απλά έτσι τη βρήκαμε διαμορφωμένη και δεν μπορούμε να την ελέγξουμε πιά!

Ποιός Θεός είναι αυτός που θα μας ''σώσει'' όταν εμείς οι ίδιοι δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να κατανοήσουμε τη φύση μας, να γνωρίσουμε ποιοί πραγματικά είμαστε και τι υπάρχει μέσα μας [αυτογνωσία]... αν δεν κάνουμε καμία συνειδητή προσπάθεια να διώξουμε αυτή την ανόητη, ψεύτικη εξωτερική διαμόρφωση, την γεμάτη φτήνια, βία και αδιέξοδα ή να απαλλαγούμε από την άχρηστη γνώση που καθημερινά λαμβάνουμε? Μήπως οφείλουμε να πάψουμε να είμαστε φορείς και όργανα της ανυπαρξίας? Μήπως θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως αυτό που αναζητάμε είμαστε εμείς οι ίδιοι? Μέσα μας υπάρχει ή δεν υπάρχει ο Θεός... μέσα μας γεννιέται και πεθαίνει...

Θεία πραγματικότητα λοιπόν υπάρχει... Εμπειρία Θεού υπάρχει και είναι μέσα μας - σε κάθε φωτεινό ορίζοντα που ανοίγεται, σε κάθε αξία...

Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην πραγματικότητα που διδάσκεται στις οργανωμένες εκκλησίες ή τις διάφορες θεοφιλοσοφικές θεωρίες, αυτά είναι κομμάτια του συστήματος και εξυπηρετούν το σύστημα, όχι τον άνθρωπο σαν ατομική συνείδηση.

Nikos Apomakros

ΠαράθεσηΘεία πραγματικότητα λοιπόν υπάρχει... Εμπειρία Θεού υπάρχει και είναι μέσα μας -
σε κάθε φωτεινό ορίζοντα που ανοίγεται, σε κάθε αξία...

Μόνο εδώ θα διαφωνήσω. Υπάρχει ναι μεν, αλλά μόνο σε αυτούς που την αποδέχονται ως τέτοια.

Προσωπικά δεν συνδέω (όσο κι αν θέλω) το οτιδήποτε θετικό πράττει ο άνθρωπος με κάτι το "θείο",
όπως και δεν συνδέω (και πραγματικά θα βόλευε) το οτιδήποτε άκρως αρνητικό με κάτι το "σατανικό".
Είμαι κατηγορηματικός. Δεν αποδέχομαι καμμία τέτοια οντότητα και ειδικά την παρεμβολή της στα
ανθρώπινα.
Είμαστε ικανοί για αυτό που ονομάζουμε "φως", προσδίδοντάς του κάτι το θεϊκό, όσο ικανοί είμαστε
για οτιδήποτε σκοτεινό. Στη σκέψη μου, πρέπει όχι απλά να αναλάβουμε πλήρως τις ευθύνες μας,
πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ολοκληρωτικά και δια παντός για ποιό λόγο οφείλουμε να πράττουμε
αυτό που αντιλαμβανόμαστε και παραδεχόμαστε από κοινού ως "φωτεινό" και να αντιμετωπίζουμε
αποτελεσματικά τις σκοτεινές διαστάσεις της φύσης μας, δηλαδή τις καταστροφικές της τάσεις.
Χωρίς όμως θεούς, χωρίς προσμονή για ανταμοιβές και τιμωρίες, χωρίς εκδικητικότητα, επικριτικές
τάσεις και στάσεις, θυμό, εμπάθειες και συμπάθειες, διαχωρισμούς, αλλά με πρωτοφανή ισότητα
και ομοιογένεια.
Αν δεν κατανοήσουμε ότι κάθε καταστροφή, είναι παράλληλα αυτοκαταστροφή, ότι το γενικό όφελος
είναι και προσωπικό, ότι κάθε πράξη, κάθε σκέψη, κάθε συναίσθημα είναι προϊόν κι όχι ενέσιμο ή
αυθύπαρκτο, είμαστε καταδικασμένοι να πράττουμε το οτιδήποτε (σωστό ή λάθος) είτε τυχαία, είτε για
λάθος λόγους. Και κάτι τέτοιο καθιστά το οτιδήποτε ωφέλιμο αφενός αραιό, σπάνιο, αφεττέρου
βραχυπρόθεσμο και ετοιμόρροπο.

Το ότι δεν αποδέχομαι καμμία ανώτερη ύπαρξη με οδηγεί στο να νιώθω πολύ πιο περήφανος από άλλους
για κάποιον που όντας άνθρωπος έφτασε σε ένα ανώτερο σκαλί της φύσης μας κι αυτό είναι όμορφο μεν...
αλλά αντίστοιχα νιώθω και πολύ πιο ντροπιασμένος για οποιονδήποτε έφτασε σε χαμηλότερο.
Γιατί δεν έχω κάποια οντότητα στην οποία να επιρρίψω τις ευθύνες και δεν την χρειάζομαι για να αιτιολογήσω
(κι όχι δικαιολογήσω) σε γενικευμένα πλαίσια τις ανθρώπινες πράξεις.  
Στην πραγματικότητα, ακόμη βαθύτερα, αδυνατώ να επιρρίψω ευθύνες και στον ίδιο τον άνθρωπο,
αφού η θεωρία μου με οδηγεί σε αναρίθμητα σύνολα πραγμάτων που λειτουργούν ως αιτίες, πράγμα
που όταν το συνειδητοποιώ, σβήνεται αυτόματα κάθε ντροπή ή περηφάνια ένιωθα κι επέρχεται ένας
ακραίος κυνισμός, κάτι μάλλον άκρως επικίνδυνο, αφού επιχειρηματολογεί για το "ανώφελο" της όποιας
κρίσης και σύγκρισης.

Εκεί λοιπόν ακροβατώ, ανάμεσα στη πλήρη αποδοχή του οτιδήποτε και την πλήρη απόρριψή του...
κυκλοθυμικά... σχεδόν χαοτικά... σα γνήσιος Δίδυμος...

rain

Την μονη σιγουριά πω έχω στο αν υπάρχει θεός, είναι ότι αν υπάρχει, θα μας στείλει στο διάολο στο τέλος.
Ακόμα και η θεϊκή υπομονή έχει τα όρια της.

Nikos Apomakros

Αν υπάρχει (με τις ιδιότητες που περιγραφεται), θα πάω κι ας μη με στείλει.
Τα δικά μας όρια τουλάχιστον ειναι δικαιολογημένα μικρότερα :evil:  

(κι ακούω ήδη τη μάνα μου να μου τα "ψελνει")
Μη μ ακούτε, δεν είμαι κακό παιδί... Λίγο βλαμμενο μόνο. Σύνηθες.

252 Επισκέπτες, 0 Χρήστες