Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 255
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 225
  • Total: 226
  • Leon

Γυναικεία απιστία !

Ξεκίνησε από pixie, Οκτωβρίου 08, 2009, 07:44:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Και όμως είναι αθώα!!!  Δεν φταίει η γυναίκα για τις απιστίες που κάνει... :roll:

Πριν σπεύσετε να κατηγορήσετε τη γειτόνισσα ή τη γυναίκα του συναδέλφου σας επειδή είναι άπιστη σκεφθείτε ότι πιθανότατα ... δεν φταίει αυτή! Κατηγορείστε τα γονίδια της που όπως φαίνεται αυτά την οδηγούν!!

Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, γενετικοί παράγοντες επηρεάζουν τη γυναικεία απιστία και τον αριθμό των εραστών που έχει μια γυναίκα.
Mελέτησαν τις απαντήσεις 1.600 ζευγαριών δίδυμων γυναικών, πανομοιότυπων και μη, σε μια έρευνα σχετικά με την επιρροή που έχουν τα γονίδια στη συμπεριφορά. Τα στοιχεία των γυναικών που συμμετείχαν και οι απαντήσεις τους ήταν απόλυτα εμπιστευτικά.

"Βρήκαμε ότι ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων και η τάση για απιστία επηρεάζονται κατά ποσοστό περίπου 40% από γενετικούς παράγοντες," αναφέρει ο καθηγητής Tim Spector, διευθυντής της μονάδας ερευνών Τwin Research Unit του νοσοκομείου St Thomas στο Λονδίνο.

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι πολλά είναι τα γονίδια που θα μπορούσαν να σχετίζονται με τη σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών. Πιστεύουν ότι γονίδια στα χρωμοσώματα 3, 7 και 20 θα μπορούσε να είναι αυτά με τη μεγαλύτερη επιρροή.  ;-)

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην περιοδική επιστημονική έκδοση Twin Research.

black_velvet

Τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας στους άντρες ποια είναι;
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

Για τους άντρες, δεν έχω δει κάτι σχετικό, Βελουδένια μου, πλην των γνωστών ψεμάτων [ 50 + 1 ] που λένε στις γυναίκες προκειμένου να καλύψουν την απιστία τους!  :razz:  :mrgreen:

Για τις γυναίκες πάντως, εγώ πιστεύω ότι, από τη μια η έλλειψη ερωτικής έκφρασης και η ανικανοποίητη σεξουαλική ζωή κι από την άλλη η έλλειψη κατανόησης και επικοινωνίας, είναι δυο δυνατά σημεία που επιδεινώνουν την κατάσταση και την οδηγούν αλλού!

Μέσα στο χρόνο ο έρωτας δυστυχώς χάνει την αίγλη και τη μαγεία του, ξεθωριάζει, και ο τρίτος άνθρωπος λειτουργεί ως τονωτική ένεση που έρχεται δυναμικά για να αλλάξει ένα θλιβερό καθεστώς ανίας και ελλείψεων...

Crazy

το μυστικό είναι να μη σταματήσεις να φλερτάρεις τον σύντροφό σου !!!
αν χαθεί αυτό .. θα έρθει κι ο τρίτος , κι από τις δύο πλευρές όμως...
όσο για το γονίδιο που δικαιολογεί τις γυναίκες .. τι να πω ?
φαντάζομαι ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο που να δικαιολογεί και τους άντρες ...
εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα χαρακτήρα, βιωμάτων και θέλω
και κανένα γονίδιο δε μπορεί να με πείσει για το αντίθετο ...

pixie

'Ισως είναι περισσότερο η έλλειψη τρυφερότητας και η έλλειψη εκδηλώσεων από πλευράς του συντρόφου.
Η γυναίκα πάντα αισθάνεται την ανάγκη να είναι επιθυμητή!
Αν λοιπόν μέσα στη σχέση της βιώνει την απόρριψη, έχοντας ανάγκη για αποδοχή ενδεχόμενα την γυρεύει κάπου αλλού.

Τα καθημερινά προβλήματα φθείρουν τη σχέση και η γυναίκα πολλές φορές αισθάνεται παραμελημένη και νιώθει να βουλιάζει σε έναν στείρο γάμο ή σχέση. Η συναισθηματική αποξένωση και η πνευματική μοναξιά γίνονται αδιέξοδα.

Μήπως κάπως έτσι αρχίζει να ψάχνει για νέα ερωτικά ερείσματα που θα την ανεβάσουν ψυχολογικά?  ;-)  :???:

Pappas10

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν διαφορετικές αιτίες για άνδρες και γυναίκες. Νομίζω ότι οι αιτίες είναι ίδιες αλλά η ανάγνωση του είναι διαφορετική στους άνδρες και τις γυναίκες.

Όπως δεν πιστεύω ότι είναι και θέμα γονιδίων... εκτός αν μιλάμε για νυμφομανία και πριαπισμό αντίστοιχα.

Η σύναψη ερωτικών σχέσεων με πολλαπλούς/ες εραστές και ερωμένες είνα μία ανθρώπινη πραγματικότητα από εμφανίσεως του ανθρωπίνου είδους.

Είναι δικαιολογία; Όχι... είναι όμως εξήγηση.

Μπορεί να λέω και βλακείες...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

black_velvet

[quote user="Pappas10" post="327036"]Δεν νομίζω ότι υπάρχουν διαφορετικές αιτίες για άνδρες και γυναίκες. Νομίζω ότι οι αιτίες είναι ίδιες αλλά η ανάγνωση του είναι διαφορετική στους άνδρες και τις γυναίκες.

Όπως δεν πιστεύω ότι είναι και θέμα γονιδίων... εκτός αν μιλάμε για νυμφομανία και πριαπισμό αντίστοιχα.

Η σύναψη ερωτικών σχέσεων με πολλαπλούς/ες εραστές και ερωμένες είνα μία ανθρώπινη πραγματικότητα από εμφανίσεως του ανθρωπίνου είδους.

Είναι δικαιολογία; Όχι... είναι όμως εξήγηση.

Μπορεί να λέω και βλακείες...[/quote]

Συμφωνώ απόλυτα. Γι' αυτό και ρώτησα για "αντίστοιχη" έρευνα στους άντρες.

Μα καλά, τόσες και τόσες σοβαρές και θανατηφόρες αρρώστειες κυκλοφορούνε. Γιατί δεν στρέφονται εκεί οι "επιστήμονες" αλλά ασχολούνται με εντελώς άχρηστα πράγματα;;;  :evil:

Pappas10

[quote user="black_velvet" post="327057"]Μα καλά, τόσες και τόσες σοβαρές και θανατηφόρες αρρώστειες κυκλοφορούνε. Γιατί δεν στρέφονται εκεί οι "επιστήμονες" αλλά ασχολούνται με εντελώς άχρηστα πράγματα;;;  :evil:[/quote]

Γιατί η ιατροφαρμακευτική έρευνα κοστίζει και άντε να βρείς χρηματοδότηση όταν μελετάς θανατηφόρες ασθένειες οι οποίες - ειρήσθω εν παρρόδω - αποφέρουν τεράστια κέρδη στις φαρμακοβιομηχανίες που κατασκευάζουν φάρμακα συντήρησης, ουχί όμως ίασης, των πασχόντων.

Ενώ κάτι το εντελώς άχρηστο σε επίπεδο μελέτης ΚΑΙ δεν κοστίζει πολλά αλλά ΚΑΙ όλο και κάποιο Κοσμοπόλιταν ή Μαν θα βρεθεί να το αγοράσει.

Γι' αυτό εγώ επιμένω...

... ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααααααααααα
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

pixie

'Η και Marie Claire για τις γυναίκες με πολύ πάθος! Θα το προσπεράσουμε?  :evil:

Δεν θα μείνω τόσο στο ποιό φύλο είναι πιο επιρρεπές στην απιστία, ο καθένας ορίζει τον προσωπικό του χώρο και διαπραγματεύεται τη σεξουαλική του ζωή και ατζέντα κατά την κρίση του!

Αλλά όσον αφορά γενικότερα στις ανθρώπινες σχέσεις, ναι, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο και μάλλον καλά κάνουν κι ασχολούνται οι ''επιστήμονες''... :smile:

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια απιστία, σημαίνει και το τέλος μιας σχέσης ή ενός γάμου. Φαντάζομαι πως είναι εξαιρετικά πολύπλοκο για ένα ζευγάρι να καταφέρει να ξεπεράσει μια τέτοια κατάσταση, δεν είναι όμως και ακατόρθωτο! Εξαρτάται από το πόσο ανοιχτά και ειλικρινή είναι τα μέλη της σχέσης μεταξύ τους. Σε ένα κλειστό συμβόλαιο γάμου πχ. το κόβω λιγουλάκι δύσκολο...

Καταπίεση, ένταση, αρνητική στάση, έλλειψη συζήτησης και τελικά μια εικόνα συνολικής απογοήτευσης, είναι κάποια από τα πιθανά σημεία των καιρών!

Γενικά εκείνο που κρατάει ζωντανή μια σχέση είναι η αμοιβαία κατανόηση και ευαισθησία στις συναισθηματικές και ερωτικές ανάγκες, σωστή επικοινωνία και ωριμότητα για προσφορά και αυτοδιάθεση.
Διαφορετικά, δημιουργούνται σχισμές και στη συνέχεια ρήγματα στη σχέση και γενικά ένα κλίμα που επιτρέπει να αναζητηθεί η ουσία που λείπει, κάπου αλλού. Οπότε μετά, βράσε όρυζα!!!  :razz:  :mryellow:

Pappas10

Δεν διαφωνώ πουθενά στην θεώρηση σου μόνο που δεν νομίζω ότι ο σκοπός αλλά και τα συμπεράσματα της έρευνας συμβάλουν στην αλληλοκατανόηση. Ιδίως από τη στιγμή που εστιάζονται σε γονιδιακές / βιολογικές αιτίες ενός φαινομένου που λειτουργεί συναισθηματικά ως καταλύτης μίας σχέσης.

Χώρια το ότι η έρευνα αυτή καθεαυτή - για εμένα - συγχέει δύο διαφορετικά πράγματα που είναι η εναλλαγή συντρόφων και η απιστία. Μπορείς να έχεις 150 συντρόφους χωρίς να "απατήσεις" κανέναν ή μπορείς να έχεις μόνο 2 και να τους έχεις "απατήσει" και τους 2.

Δεν ασχολείται επίσης καθόλου με τις κοινωνικές, συναισθηματικές και ηθικές (όπως τις ορίζει ο καθένας) προεκτάσεις του θέματος.

Το συμπέρασμα λοιπόν ότι η γυναικεία "απιστία" έχει βιολογικά / φυσικά αίτια είναι μάλλον αυθαίρετο και το βρίσκω και κομματάκι δύσκολο να στηριχτεί. Κι αυτό γιατί η έρευνα μελετά την "ερωτική πολυσυλλεκτικότητα" των γυναικών  σε συνάρτηση με την βιολογία τους και όχι το πόσο "πιστές" ή "άπιστες" είναι, μιας και η απιστία είναι μία κοινωνικοηθική έννοια και όχι βιολογική.

Εξ' ορισμού άλλωστε, ο άνθρωπος είναι μάλλον πολυγαμικό ων.

Άρα τι μας αποκαλύπτει - εν τέλει - η έρευνα;;;
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

pixie

Μας αποκαλύπτει ότι υπάρχουν σεξουαλικές μαινάδες και θηλυκά με υπερενισχυμένο ορμέμφυτο, λόγω γονιδίων!  :oops:  :mryellow:  :mrorange:

Ηθικά άνετες και απολύτως δικαιολογημένες - εφόσον δεν έχουν οι ίδιες ευθύνη, αλλά η φύση - επιβεβαιώνουν τη γενετική τους συμπεριφορά ή παραφορά, το ίδιο κάνει...  ;-)

'Αλλωστε δεν υπάρχει απιστία, μοιρασμένη πίστη είναι!  :razz:  'Ετσι, Μιχάλη μου? :mryellow:

Pappas10

Ποιός ο λόγος μίας έρευνας που αποκαλύπτει το αυτονόητο και γνωστό εδώ και 2.500 χρόνια τουλάχιστον;;;  :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

Πέραν τούτου, καθείς μας έχει την ευθύνη της επιβολής της κοινωνικής νόρμας στη φύση του, από τη στιγμή που το επιθυμεί. Γι' αυτό κι αν θέλεις να ουρήσεις δεν τα αμολάς στα δέντρα ή στις κολόνες όπως κάνουν τα σκυλάκια - για παράδειγμα - αλλά ψάχνεις καμία τουαλέτα... κατά προτίμηση του σπιτιού σου.

Και αν υπάρχουν λόγοι δημόσιας υγείας που απαγορεύουν το δημόσιο κατούρημα, αντίστοιχοι λόγοι δημόσιας υγείας υπαγορεύουν και το "κράτει" στις αχαλίνοτες ερωτικές επαφές γιατί σέρνονται και ασθένειες που ΔΕΝ "κόβουν" τα σκουφάκια από λάτεξ.

Όπως λένε και οι βρετανόπουστες "giving an answer to the bloody obvious" αυτή η έρευνα. Και οι άνδρες και οι γυναίκες είναι πολυγαμικά ζώα. Η μονογαμία είναι μία κοινωνική και προσωπική επιλογή και όχι μία φυσική αναγκαιότητα.

Έτσι δεν είναι;
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

black_velvet

Εγώ η αδαής μπορώ να ρωτήσω τώρα τι ορίζουμε "απιστία";
Το ξενοπήδημα; (για να το θέσω εντελώς ωμά)
Ή τη συνειδητή επιλογή ενός άλλου συντρόφου;

Διότι αν είναι το δεύτερο, τότε δεν μιλάμε μόνο για σεξ. Και για να βρέθηκε ο άλλος σύντροφος, προφανώς κάποιο κενό υπήρχε κάπου και το καλύπτει.  ;-)

black_velvet

[quote user="Pappas10" post="327076"]
...
 Και οι άνδρες και οι γυναίκες είναι πολυγαμικά ζώα. Η μονογαμία είναι μία κοινωνική και προσωπική επιλογή και όχι μία φυσική αναγκαιότητα.

Έτσι δεν είναι;[/quote]

Και ναι, όσο κι αν δε συνάδει με τα χρηστά ήθη και έθιμα, κι εγώ αυτό ξέρω πως ισχύει.

skou70

ma .... kai to sex thema kalypshs kenwn den einai ? :roll:  :oops:

225 Επισκέπτες, 1 Χρήστης