Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 225
  • Total: 225

Επειδή υπάρχουν κι οι μισογύνηδες!!!

Ξεκίνησε από pixie, Οκτωβρίου 16, 2009, 09:27:37 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Ακόμα και σήμερα συναντάμε άντρες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις γυναίκες με έναν τρόπο χλευαστικό και μια διάθεση υποτίμησης.
Δεν ξέρω πού οφείλεται αυτό και τι επηρεάζει τόσο αρνητικά τη δομή της προσωπικότητας ενός άντρα, νομίζω όμως πως οι χειρότεροι μισογύνηδες είναι αυτοί, που στην ψυχή τους φωλιάζει ένας κρυφός φόβος μπροστά στη γυναίκα...
'Η ακόμα φόβος ή αδυναμία απέναντι στην ίδια τη ζωή! Κι αυτή θηλυκό όνομα φέρει... ;-)

Μπορεί κάτι τέτοιο να υποδηλώνει, ακόμα, φόβο για μια γνήσια αγάπη, οπότε για να καλύψουν αυτή την ανικανότητα υποτιμούν τη γυναίκα σε ερωτικό αντικείμενο.

'Ετσι με τη στάση του, ο μισογύνης, διαμαρτύρεται ενάντια στη γυναίκα.
Μαζεύει, λοιπόν, επιβαρυντικό υλικό, ως τυπικός εκπρόσωπος της αντρικής υπεροψίας και ματαιοδοξίας.

Υπάρχουν άραγε επιχειρήματα, ώστε να πειστεί ένας μισογύνης για το αντίθετο?
Μπορεί να καταλάβει ένας τέτοιος τύπος άντρα ότι δεν χρειάζεται να παριστάνει τον μεγάλο, τον σπουδαίο και τον υπεράνθρωπο για να δηλώσει την αντίθεση των δυο φύλων?
[Εννοώντας μέσα του πως αυτός είναι ο ισχυρός και η γυναίκα ένα ατελές ον... :razz: ]

Μήπως, όλη αυτή η υποτίμηση της γυναίκας και η αυτοεξύμνηση του μισογύνη άντρα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά νοσηρό κόμπλεξ??

Υπάρχει λύση?

κώστας

Υπάρχει.
Να ανακαλύψουμε
τις μισοάντρισσες.
eLe

larus audouinii

μα τι ωραια θέματα βάζετε τετοιες ώρες ....
περιγραφη εξωτερική δεν έχει ; για να ταιριάζει και με τα δυο σσ  :razz:  :mricy:

pixie

:mryellow:  :mrgreen:  :mrorange:

Για μορφολογικά χαρακτηριστικά, δεν γνωρίζω! Ούτε κάποιο διακριτικό εξωτερικά υπάρχει...

Πιστεύω πάντως ότι, εξαιτίας μιας δυστυχισμένης ψυχικής κατάστασης, οι άντρες αυτοί έχουν δημιουργήσει ένα εσωτερικό καθεστώς αντιρρήσεων ενάντια στη γυναίκα...

'Ισως να μην βρήκαν στη ζωή καμιά συναισθηματική είσοδο στον κόσμο της γυναίκας!
Είναι δυστυχισμένοι στην ερωτική αγάπη και επιδιώκουν εκδίκηση για τη δική τους ανικανότητα να μοιράζονται μια γνήσια σχέση αγάπης... ;-)

rain

έχω το σίγουρο τεστ για το αν κάποιος είναι μισογύνης ή όχι, του στέλνεις αυτό το πλάσμα

[align=center]
[/align]

αν αρχίσει να ρωτάει τι πτυχίο έχει και αν ξέρει γαλλικά ή άλλες βλακείες τότε είναι ή μισογύνης ή την έχει μικρή και ντρέπεται μη γίνει ρόμπα να κάνει οτιδήποτε ή είναι gay

larus audouinii

pixie το ίδιο θα μπορούσε να συμβαίνει και με τις γυναικες Έστω για κάποια διαστήματα και από άσχημες εμπειρίες  :roll:  
εγω ψηφίζω rain δαγκωτο πάντως  :mrorange:  :mrgreen:  :mrblue:  :mricy:
μόνο που όλος ο κοσμος περιστρεφεται απο δαύτους Κάτι σε ανδρικο συνολάκι δεν έχει ;  :razz:

κώστας

Ας σοβαρευτώ.

οι άντρες αυτοί έχουν δημιουργήσει ένα εσωτερικό καθεστώς αντιρρήσεων ενάντια στη γυναίκα...
"οι άντρες αυτοί", "στη γυναίκα". Κάποιοι άντρες και η γυναίκα. Το μερικόν και το όλον. Εξιδανικεύεται μία έννοια.
Καλό. Παιδικό.
"έχουν δημιουργήσει ένα εσωτερικό καθεστώς αντιρρήσεων". Συμφωνώ.

'''Ισως να μην βρήκαν στη ζωή καμιά συναισθηματική είσοδο στον κόσμο της γυναίκας!''
"Ίσως" αλλά δεν είναι και σπάνιο να μην βρίσκεται η είσοδος για το ιδανικό. Εξ ου και το "ίσως", υποθέτω.

''Είναι δυστυχισμένοι στην ερωτική αγάπη και επιδιώκουν εκδίκηση για τη δική τους ανικανότητα να μοιράζονται μια γνήσια σχέση αγάπης...''
"Είναι δυστυχισμένοι". Ένσταση κύριε πρόεδρε: εικάζει.
"επιδιώκουν εκδίκηση για τη δική τους ανικανότητα να μοιράζονται μια γνήσια σχέση αγάπης". Εδώ σερβίρεται η σαλάτα. Στο τέλος. [Λάθος κατ' εμέ αλλά το προσπερνάω].
Όμως, αν εγώ δεν μοιράζομαι με σένα
γιατί να μην υπάρχει και η ανικανότητα
αποδοχής;

Δηλαδή,
μπαίνει μπροστά μία εικασία
η οποία χρησιμοποείται ως έρεισμα [σαθρό]
για να στηριχτεί μία άποψη
(η οποία, επίσης, είναι σαθρή)
η οποία καταλογίζει άσχημα ένστικτα. [εκδίκηση]

Λοιπόν, το θέμα μου είναι [είμαι πάντα εκτός θέματος]
οι ανεπάρκειες να μην μας οδηγούν στην απόρριψη.
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="327498"]

Λοιπόν, το θέμα μου είναι [είμαι πάντα εκτός θέματος]
οι ανεπάρκειες να μην μας οδηγούν στην απόρριψη.
[/quote]

Συμφωνώ... Ω, 'Αντρες! ''Οι ανεπάρκειες να μην'' ΣΑΣ ''οδηγούν στην απόρριψη''...  

Μια καλή προσπάθεια, αρκεί... Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.... ;-)

'' 'Ενας, επίσης, από τους περιφρονητές των γυναικών, ήταν ο γνωστός Γερμανός φιλόσοφος 'Αρτουρ Σοπενάουερ, ο οποίος σχολίαζε με ασυνήθιστη δηκτικότητα και σκληρό ύφος όλες τις γυναίκες αλλά κυρίως τη μητέρα του που την μισούσε για τη σχέση της με τον Γκαίτε.

Εξαιτίας της προσωπικής του απαισιόδοξης ψυχικής κατάστασης, υποστήριζε ότι η σχέση με μια γυναίκα είναι μια μεγάλη απάτη που υποτιμά την νόηση και μια γελοία ανοησία το να προσπαθεί ένας άντρας να επικοινωνήσει με μία γυναίκα! ''

:mrgreen:  :mryellow:

pixie

Είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια ένα βιβλίο της Patricia Highsmith, Little Tales for Misogyny, Ιστορίες για Μισογύνηδες...

'Ηταν εξαιρετικά χαριτωμένο και αναφέρει στο εξώφυλλο:

Υπάρχουν γυναίκες που καταστρέφουν τους άντρες τους, και γυναίκες που καταστρέφουν τον εαυτό τους. Κορίτσια που έχουν κατακτήσεις, και κορίτσια που το παρατραβάνε...
Από την επαγγελματία Πόρνη ως τη Θεούσα, δεκαεφτά παράξενες ιστορίες, μόνο για μισογύνηδες.

Pappas10

Γενικότερα οτιδήποτε λειτουργεί ώς "αντί-",  έχει κάποιον κομπλεξισμό, κατά τη γνώμη μου. Μισογύνηδες ή Μισάνθρωποι λοιπόν, όλο και κάποιο σύμπλεγμα κουβαλάνε.

Αυτό ως παραδοχή από τη μεριά μου. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι υπάρχει μισογυνισμός στο ίδιο - σχεδόν - σημείο που υπάρχει κα μισανδρισμός.

Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικά μετέωρο και γενικευμένο "άλμα" ειρμού, το μόνο που μπορώ προτείνω σαν εξήγηση είναι η τάση του ανθρώπου είτε να θεοποιεί είτε να απορρίπτει το άγνωστο και το τρομακτικό. Κι επειδή η θεοποίηση δεν είναι στην μόδα τελευταία, οι περισσότεροι μάλλον καταλήγουν στην απόρριψη και την απαξίωση.

Δηλαδή ένας άνδρας που ΔΕΝ θέλει ή δεν μπορεί να κατανοήσει τις γυναίκες στο επίπεδο που επιθυμεί - ή έστω έχει κουραστεί από την προσπάθεια -, προτιμά να τις απαξιώσει ως άλλη αλεπού.

Δεν ξέρω αν απαντά στο ερώτημα.

Μπορεί να λέω και βλακείες.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

ToniV

Γενικα, δεν υπαρχει πιο γελοιο πραγμα απο το να κρινεις καποιον με βαση το φυλο του..

υγ: ρέιν, ποιο ειν αυτο το κιτσαριό στις φωτο?

pixie

[quote user="ToniV" post="330063"]ποιο ειν αυτο το κιτσαριό στις φωτο?[/quote]

'Οταν η γυναίκα δεν καταφέρνει να αποκτήσει μόρφωση ή υπόσταση, τότε αρχίζει να ''ξεφλουδίζει'' τις χάρες της και γίνεται γύναιο, αφού αισθάνεται ''είδος'' άνευ εσωτερικής ή προσωπικής αξίας!

Χρησιμοποιεί τον εαυτό της, και τα κόλπα που γνωρίζει, όπως μπορεί - παίζοντας τον ρόλο του ωραίου αντικειμένου στο ελαφρό θέατρο της ζωής... :razz:

Να, κάπως έτσι, κάποιοι άντρες μετά καταντούν καχύποπτοι μισογύνηδες...
Δίνοντας βαρύτητα σε ελαφρά όντα!

ToniV

νταξει..
συνηθως φταινε οι γονεις τους που γινονται προαγωγοι των ιδιων τους των παιδιων.

pixie

Οι γονείς ''φταίνε'' ως το σημείο της ενηλικίωσης!

Μετά, το ίδιο το άτομο συνεκτιμά τα στοιχεία και βάσει της προσωπικής του κρίσης, επιλέγει επίπεδο ύπαρξης.

Άρα το ίδιο το άτομο φέρει την ευθύνη για τον τρόπο του...

sourtoyki

Δεν υπαρχουν ''μαμοθρεφτα''. Ετσι τα εχουν μεγαλωσει οι γονεις τους.
Δεν υπαρχουν αγορακια που ''αδελφιζουν'' . Ετσι τα εχουν μεγαλωσει οι μαμαδες τους.
Δεν τρωνε υπερβολικα τα παιδακια. Ετσι τα ταϊζουν οι γονεις τους.
Δεν υπαρχουν χριστιανοπουλα, εβραιοπουλα, μουσουλμανοπουλα κ.λ. Ειναι παιδια χριαστιανων γονεων, μουσουλμανων γονεων κ.λ.
Αρα υπαιτιοι ειναι παντα οι γονεις. Αυτοι φταινε για το πως μεγαλωνουν και γαλουχ-υνουν  τα παιδια τους.

225 Επισκέπτες, 0 Χρήστες