Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 290
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 292
  • Total: 292

Αγαπάτε τους Εχθρούς Υμών...

Ξεκίνησε από pixie, Οκτωβρίου 07, 2010, 10:22:39 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

κώστας

...μια φωνή φιμωμένη...
Αυτό να δω και σφάξτε με.
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="343188"]...μια φωνή φιμωμένη...
Αυτό να δω και σφάξτε με.[/quote]

Στο σημείο που κάτι εξαρτάται από εμένα πάντως...
Η μακροζωία σου είναι εξασφαλισμένη...  :mrblue:

kapoia_za

προσποιήσου λίγο....και τον φάγαμε:)

pixie

[quote user="kapoia_za" post="343195"]προσποιήσου λίγο....και τον φάγαμε:)[/quote]

Χωρίς να τον ''καθαρίσουμε'' πρώτα?

'Εχω ακούσει ότι τα τσόφλια είναι δύσπεπτα...  :razz:  :lol:

kapoia_za

προσποιήσου εσύ και βλέπουμε
(τόσες συνταγές έχει εδώ μέσα..εκεί θα κολλήσουμε;;)

pixie

[quote user="black_velvet" post="343174"]
Θα με υποχρέωνες όμως αν καθόσουνα λίγο να σκεφτείς το λόγο που αντιδρώ έτσι σε ορισμένα κείμενά σου.[/quote]

Η απάντηση είναι πολύ απλή και εμφανής: Είσαι ένα άτομο αρκετά συντηρητικό, που σέβεται τις παραδόσεις ως προς τις αξίες, με τρόπο σκέψης εντός ευθυγραμμισμένου πλαισίου και σταθερά ορθολογικό [περί γυναικείου κυκλοθυμισμού δεν θα πω  :oops: ]... και είμαι επαναστάτρια χωρίς αιτία, ένα ελευθεριάζουσας φιλοσοφίας άτομο που κουβαλάει μέσα του πολλά ταξίδια και συνδυάζει διαφορετικές κουλτούρες, σιχαίνεται τη συμβατική μετριότητα και φλερτάρει με το Άγνωστο, τις ανατροπές και τα χρώματα της ζωής [περί εσωτερισμού κουβέντα... :razz: ]

Και παρόλα αυτά βέβαια, θέλω να πιστεύω πως εκτιμά η μια την άλλη ακόμα κι αν οι απόψεις μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες πολλές φορές. Τουλάχιστον από μέρους μου αυτό ισχύει...  :grin:  

[quote user="black_velvet" post="343174"]
Όσο για την ελευθερία που ανέφερα, νόμιζα πως ήμουνα πιο σαφής και κατανοητή: αναφέρθηκα στον περιορισμό έκφρασης που έχουνε οι γυναίκες σε χώρες που ισχύουν ακόμη και λιθοβολισμοί...[/quote]

Με την ίδια λογική τότε θα πρέπει να αναφερθούμε και στον Μεσαίωνα και στη φυλή των Γιέκε-Γιέκε όπου με το πρώτο ούγκα ο άντρας χτυπανοκοπανάει με το ρόπαλο τη γυναίκα στο κεφάλι και την αφήνει ξερή τ΄ανάσκελα!  :evil:

Βρε Κωνσταντίνα μου, η ζωή προχωράει μπροστά κι εμείς θα πάμε πίσω? Δεν ανήκουμε σ' αυτή την κάστια των γυναικών ούτως ή άλλως.
Αλλά οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν δώσει σκληρούς αγώνες για την ισότητα και το δικαίωμα της έκφρασης του Λόγου και η φωνή τους είναι πλέον πολύ δυνατή!!!
Επίσης δεν είναι απαραίτητα κακό να θίγονται τα κακώς κείμενα σε μια χώρα και αυτό να εκφράζεται...  ;-)

black_velvet

[quote user="pixie" post="343208"]....
Είσαι ένα άτομο αρκετά συντηρητικό, που σέβεται τις παραδόσεις ως προς τις αξίες, με τρόπο σκέψης εντός ευθυγραμμισμένου πλαισίου και σταθερά ορθολογικό [περί γυναικείου κυκλοθυμισμού δεν θα πω  :oops: ]...

Και παρόλα αυτά βέβαια, θέλω να πιστεύω πως εκτιμά η μια την άλλη ακόμα κι αν οι απόψεις μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες πολλές φορές. Τουλάχιστον από μέρους μου αυτό ισχύει...  :grin:  
[/quote]
Χαχαχαχαχαχα! Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα περί κυκλοθυμισμού (άνευ του γυναικείου). Το λέω και μόνη μου πως είμαι κυκλοθυμικός άνθρωπος. Δεν το αρνήθηκα ποτέ.
Όσο για την εκτίμηση, αν δεν υπήρχε απ' την πλευρά μου, δεν θα ασχολιόμουν με τις απαντήσεις σου. Τόσο απλά!  ;-)   :grin:

[quote user="pixie" post="343208"][quote user="black_velvet" post="343174"]
Όσο για την ελευθερία που ανέφερα, νόμιζα πως ήμουνα πιο σαφής και κατανοητή: αναφέρθηκα στον περιορισμό έκφρασης που έχουνε οι γυναίκες σε χώρες που ισχύουν ακόμη και λιθοβολισμοί...[/quote]

Με την ίδια λογική τότε θα πρέπει να αναφερθούμε και στον Μεσαίωνα και στη φυλή των Γιέκε-Γιέκε όπου με το πρώτο ούγκα ο άντρας χτυπανοκοπανάει με το ρόπαλο τη γυναίκα στο κεφάλι και την αφήνει ξερή τ΄ανάσκελα!  :evil:

Βρε Κωνσταντίνα μου, η ζωή προχωράει μπροστά κι εμείς θα πάμε πίσω? Δεν ανήκουμε σ' αυτή την κάστια των γυναικών ούτως ή άλλως.
Αλλά οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν δώσει σκληρούς αγώνες για την ισότητα και το δικαίωμα της έκφρασης του Λόγου και η φωνή τους είναι πλέον πολύ δυνατή!!!
Επίσης δεν είναι απαραίτητα κακό να θίγονται τα κακώς κείμενα σε μια χώρα και αυτό να εκφράζεται...  ;-)[/quote]

Μα δεν διαφώνησα στην ενέργεια αλλά στον τρόπο.
Κι ούτε είσαι η πρώτη εδώ μέσα που τα έθιξε. Μακάρι να ήσουνα δηλαδή. Θα 'τανε ένα σαφές δείγμα πως δεν θα υπήρχανε όλ' αυτά τα κακώς κείμενα που μας ταλανίζουνε. Διαφωνώ με τον τρόπο έκφρασής σου. Τον βρίσκω αδικαιολόγητα επιθετικό και εντελώς αποστασιοποιημένο. Κι αφού τόσον καιρό δεν έχω καταφέρει να σου εξηγήσω τι ακριβώς με ενοχλεί, είναι ολοφάνερο πως δεν θα τα καταφέρω ποτέ.  :roll:

Όσο για τον Μεσαίωνα που λες, είναι μάλλον άτοπο. Εγώ μιλάω για πράγματα που γίνονται σήμερα, τώρα δα, αυτή τη στιγμή. Και όχι για το παρελθόν.

Τέλος πάντων. Πάμ' παρακάτω.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

black_velvet

[quote user="pixie" post="343183"]...

'Υστερα πώς να εμπιστευτεί κανείς την ανθρώπινη κρίση... :sad:
Και πώς να ζωγραφίσει τους ανθρώπους...

Και νομίζω επίσης πως, ούτως ή άλλως, έχω το δικαίωμα να συνταχθώ και να ενώσω τη φωνή μου με όποιον θέλω: με τον Πλάτωνα ή τον Κρίσνα, με τον Ιησού ή τον Σπινόζα ή απλά με την ικανότητα της δικής μου ενσυναίσθησης ή με την κατασπατάληση του εαυτού μου ή... ή... χωρίς να πρέπει να απολογηθώ γιαυτό...[/quote]

Όπως εσύ έχες το δικαίωμα να συνταχθείς και να ενώσεις τη φωνή σου με όποιον θέλεις, έτσι την έχει κι οποιοσδήποτε έλληνας. Κι έχει δικαίωμα να κατασπαταλήσει τον εαυτό του και... και... χωρίς να πρέπει ν' απολογηθεί γι' αυτό.

Καταλαβαίνεις λίγο τι με ενοχλεί; Σου κάνω αυτό που κάνεις και δεν σ' αρέσει. Επίτηδες το κάνω. Για να δω την αντίδρασή σου. Και σε ξαναρωτάω: πώς επικρίνεις τόσο εύκολα όταν πρώτη θες να κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να πρέπει ν' απολογηθείς γι' αυτό; Γιατί πιέζεις και χαρακτηρίζεις χωρίς εξαιρέσεις όταν δεν σ' αρέσει να σε πιέζουνε;
Στο ξαναλέω: επίτηδες το κάνω. Ακολουθώ την προσφιλή μου τακτική να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Για να δω αντιδράσεις, το ξαναλέω. Που σημαίνει πως δεν γράφω απαραίτητα κάτι που πιστεύω.
Και κάθε φορά κάνεις το ίδιο: εναντιώνεσαι όταν σου κάνουν αυτό που εσύ η ίδια κάνεις/λες για τους άλλους. Αυτός είναι ο τρόπος που δεν μ' αρέσει, αυτό είναι που με ενοχλεί....

Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το θέσω.  :roll:
Και δεν μπορώ να το υποστηρίξω άλλο σε γραπτό επίπεδο. Δεν έχω άλλο τρόπο να το εκφράσω μέσω ενός πληκτρολογίου. Το βλέπω πως μου είναι αδύνατο να εκφράσω πιο κατανοητά αυτό που σκέφτομαι κι αισθάνομαι.

larus audouinii

καλημέρα! όμορφο σ/κ και μην ξεχάσετε παρεπιμπτόντως να ψηφίσετε αύριο  :lol:  

δεν ξέρω σε ποια κάστα γυναικών ανήκουμε, αλλα μερικές φορές ψιλοφαγουρίζει το κεφαλάκι μου για τη ροπαλιά .... :razz:  :lol:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πάντως η γνώμη μου είναι, και δεν θα ήθελα να περάσει στα ψιλά, πως ζούμε σε μια χώρα που έχει έντονη θρησκευτική παράδοση από τις ρίζες της Στα αρχαία κείμενα τίθεται με ρητά το φιλοσοφικό αυτό ζήτημα του σκεπτόμενου ανθρώπου για αυτήν την σημαντικότητα του θρησκεύεστε, αυτή είναι η αλήθεια
Είτε με αναφορές στον άγνωστο θεό, στον δεδεκάθεο και στον χριστιανισμό

Εκτός από την σημαντικότητα της θρησκείας του Χριστιανισμού(δεν το επεκτείνω),ας μην ξεχνάμε και την σχέση του με την ιστορία και την κοινωνιολογία Όλος ο κόσμος ιστορικά τουλάχιστον, χωρίστηκε σε δυο σημεία χρονολογικά, πριν και μετά
Αναμφισβήτητα είναι πολύ σημαντικό το κομάτι της ιστορίας και της κουλτούρας μας, ειδικά στην εποχή που οι αστικές αξίες χρεοκοπούν ή και χάνονται  
Αν σε κάποια χώρα έγινε λόγος για την ελευθερία, ανήκουμε σε αυτήν Αν έγινε λόγος για ανεξιθρησκεία και πάλι εδώ είμαστε, ουσιαστικά ο Ελληνισμός την υιοθέτησε Εδω κάπου συμφωνώ για αυτό με την υπεράσπιση της Κωνσταντίνας για την αναφορά της σε αυτές τις αξίες Έστω και αν δεν κατανοήθηκε ίσως αρκετά
Δεν ξεχνάω, θα ήταν αδύνατο, και τις αξίες της θρησκευόμενης ελληνικής κοινωνίας Πιο ανθρώπινη, πιο ενωμένη  με πίστη απέναντι στους κινδύνους από την εικονα της ζουγκλοποίησης που αντικρύζω μερικές φορές σήμερα

pixie

[quote user="black_velvet" post="343212"]... χαρακτηρίζεις χωρίς εξαιρέσεις...[/quote]

Εδώ έχεις άδικο και σου χρεώνω έλλειψη παρατηρητικότητας! Για δες πώς το είχα θέσει:

''Γιατί δεν είναι χριστιανοί και επί της ουσίας εφόσον υποστηρίζουν το θρησκευτικό συναίσθημα - πλην των εξαιρέσεων βέβαια για να μην αδικήσω κάποιους - και γιατί δεν το εκφράζουν με μια ανάλογη ζωή?

[quote user="black_velvet" post="343212"]Στο ξαναλέω: επίτηδες το κάνω. Ακολουθώ την προσφιλή μου τακτική να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Για να δω αντιδράσεις, το ξαναλέω. Που σημαίνει πως δεν γράφω απαραίτητα κάτι που πιστεύω..[/quote]

Aυτό είναι εμφανές, αντιλαμβάνομαι το επίκτητο και τα μαθήματα τακτικής, αλλά αναγνωρίζω μόνο το γνήσιο της υπογραφής! :mricy:
Και δεν συμφωνώ να γινόμαστε αγενείς στο όνομα της αλήθειας που αναζητούμε...
Η απάντησή σου ήταν εξαιρετικά ''κάπως'' χωρίς λόγο! Κι ενώ εγώ έκανα ένα γενικό σχόλιο - χωρίς φυσικά να αφαιρώ την ανάλογη ελευθερία λόγου από κανένα - η δική σου απάντηση ήταν επί προσωπικού. Τέλος πάντων, εύχομαι να συνεχίσουμε χωρίς κόλπα στρατηγικής και να είμαστε ειλικρινείς στις συζητήσεις μας ώστε αυτό που βγαίνει να μας περιέχει και να έχει τα αυθεντικά μας στοιχεία...  ;-)

κώστας

Γράφεται κάπου ότι
Γιατί δεν είναι χριστιανοί και επί της ουσίας εφόσον υποστηρίζουν το θρησκευτικό συναίσθημα - πλην των εξαιρέσεων βέβαια για να μην αδικήσω κάποιους - και γιατί δεν το εκφράζουν με μια ανάλογη ζωή?
ως επιχείρημα μη γενίκευσης.
Άσε τις εξαιρέσεις.
Πάμε σ' αυτούς που κατ' εσέ δεν είναι χριστιανοί επί της ουσίας
αφού δεν το εκφράζουν ανάλογα.
Πόσους ξέρεις; Πάνω από τους μισούς που αναγράφονται ως χριστιανοί;
Όχι. Τι κάνεις λοιπόν; Βαφτίζεις αυθαίρετα τον κανόνα [καταπώς σε βολεύει ώστε να υποστηρίξεις επιχείρημα, έωλο]
χωρίς να είσαι σε θέση να διαπιστώσεις αν είναι εξαίρεση ή κανόνας.
Είσαι προκλητική, εσκεμμένα, στοχευμένα και σχεδιασμένα.
Και όταν φέρνεις τον άλλον στο αμήν
ανασύρεις το επιχείρημα της αγένειας
και θυματοποιείσαι.
Τίγκα συντηρητικούρα η λογική αυτή,
λάθος συντηρητισμός [γιατί υπάρχει και σωστός συντηρητισμός]
επανάσταση, εγώ προσωπικά δεν διακρίνω πουθενά
το φλερτ με το Άγνωστο φρονώ ότι λέγεται ποιητική αδεία
-είναι λάθος έτσι κι αλλιώς όπως το γράφεις, αν προκληθώ το εξηγώ, τώρα βαριέμαι-
και γενικά, τα περισσότερα από όσα θες να δείξεις ότι είσαι, είναι λάθος
ενώ δεν δείχνεις αυτά που πραγματικά είσαι
τα οποία ενδεχομένως είναι σωστότερα.
Δεν μου πέφτει λόγος βέβαια για την αιτία του μαζοχισμού αυτού·
απλώς τον επισημαίνω
να μην μας περνάς για κουτορνίθια.
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="343238"]Είσαι προκλητική, εσκεμμένα, στοχευμένα και σχεδιασμένα.
Και όταν φέρνεις τον άλλον στο αμήν
ανασύρεις το επιχείρημα της αγένειας
και θυματοποιείσαι..[/quote]

Δλδ. πχ. αν πω στο σημείο αυτό ''σιγά τα ωά'', που θέλω να το πω, θα θεωρηθεί πρόκληση? :roll:
Τέλος πάντων, η αγένεια δεν είναι σοβαρό επιχείρημα για κανέναν, και δεν θα τη δικαιολογούσα σε καμία αντίδραση ούτε και στον εαυτό μου, γιαυτό κρατιέμαι. ;-)  

Τα συμπεράσματά σου περί θυματικής ψυχολογίας και περί στοχευμένης σκέψης είναι αυθαίρετα και ουδόλως με αφορούν.

[quote user="κώστας" post="343238"]Δεν μου πέφτει λόγος βέβαια...[/quote]

Πολύ σωστά, θα το εκτιμούσα να εκπροσωπεί ο καθένας τον εαυτό του και να εκφράζεται όπως θέλει και με όποιον τρόπο θέλει, ο ίδιος, και χωρίς καλοθελητές ή μεσάζοντες...

Αν θέλεις σε κάτι ακόμα να σου απαντήσω, είμαι στη διάθεσή σου, αρκεί ο τρόπος σου να μην λειτουργεί καταπιεστικά στον αυθορμητισμό του άλλου!

Την καλησπέρα μου κώστα! :smile:

black_velvet

[quote user="pixie" post="343224"][quote user="black_velvet" post="343212"]... χαρακτηρίζεις χωρίς εξαιρέσεις...[/quote]

Εδώ έχεις άδικο και σου χρεώνω έλλειψη παρατηρητικότητας! Για δες πώς το είχα θέσει:

''Γιατί δεν είναι χριστιανοί και επί της ουσίας εφόσον υποστηρίζουν το θρησκευτικό συναίσθημα - πλην των εξαιρέσεων βέβαια για να μην αδικήσω κάποιους - και γιατί δεν το εκφράζουν με μια ανάλογη ζωή?

[/quote]

Ομολογώ πως το πρόσεξα.
Παραδέχομαι πως χρησιμοποίησα το "χωρίς εξαιρέσεις" για να τονίσω τη διαφωνία μου στον τρόπο σου.

pixie

[quote user="black_velvet" post="343249"]
Ομολογώ πως το πρόσεξα.
Παραδέχομαι πως χρησιμοποίησα το "χωρίς εξαιρέσεις" για να τονίσω τη διαφωνία μου στον τρόπο σου.[/quote]

Aαα, ώστε έτσι, πονηρούλα! Κι εγώ τσιμπάω και δίνω ειδικές εξηγήσεις επί των επεξηγήσεων! :mad:  :mryellow:

ΥΓ. Προσοχή, διότι ελοχεύει κι η ρετσινιά της στοχευμένης σκέψης! :lol:

black_velvet

Δε βαριέσαι. Τόσες και τόσες ρετσινιές μας έχουνε κολλήσει, σε άλλη μια ακόμη θα κολλήσουμε;  :lol:  :lol:  :lol:

Υ.Γ. σκουπίσου λίγο ακόμη... εκεί! εκεί! λίγο πιο δεξιά...   :razz:  :cool:  :mrorange: [albumimg]10660[/albumimg]

Υ.Γ.2 ελπίζω να είναι ολοφάνερο πως αστειεύομαι, ε; (μην αρχίσω να φοβάμαι και τη σκιά μου πια!  :twisted:  :razz: ) (όχι πως έχετε τέτοια ελπίδα, αλλά λέμε τώρα  :razz: )

292 Επισκέπτες, 0 Χρήστες