Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 169
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 274
  • Total: 274

΄΄πατριδα, θρησκεια, οικογενεια΄΄

Ξεκίνησε από Panagiotis, Φεβρουαρίου 27, 2005, 11:35:44 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Panagiotis

Παράθεση από: "Lenia"΄΄πατριδα,θρησκεια,οικογενεια΄΄

to ka8ena apo mono tou exei mia aksia
kai ta tria mazi mia ideologia
λενια  καλησπερα.σευχαριστς που συμμετεχεις στο τηεμα μου εστω και με τις λιγες λεξεις που ανεφερες.[εχουν ομως πολυ νοημα]  το κακο λενια ξερεις ποιο ειναι οτι στην λεξη ''εχει''πρεπει να βαλεις μαλλον παρελθοντα χρονο''ειχε''.τωρα πλεον εχουν εκφυλιστει τοσο πολυ αυτες οι αξιες που πραγματικα σε καθημερινη βαση γινονται αντικειμενο αναφορας για προβολη ειδησεων και ακροαματικοτηλεθεασης....θα μου πεις βεβαια το θεμα ειναι εμεις τι πιστευουμε.δεν εχεις και αδικο εαν διερωτηθεις κατι τετοιο.το κακο ειναι λενια οτι και εμεις μερος αυτου του ''οικου ανοχης''ειμαστε οποτε.........

Panagiotis

Παράθεση από: "Panos69"
Παράθεση από: "minoraki"πατριδα θρησκεια οικογενεια....εγω θα το ελεγα αντιστροφα....οικογενεια θρησκεια πατριδα.....
πανουλη καλημερα! ψιλοαπογοητευμενο σε βρησκω....νομιζω οτι δεν θα πρεπει να εισαι τοσο αρνητικος....καλο θα ηταν να βρεπουμε το ποτηρι μισογεματο....οπως επισης νομιζω οτι η οικογενεια αποτελει τον πυρηνα για την μετεπειτα πορεια της ζωης μας....προερχομαι απο μια γενια που ανατραφηκε με πολυ γερες και αυστηρες αρχες....τοτε δεν το καταλαβαιναμε....τωρα ομως συνειδητοποιουμε την παιδεια με την οποια μεγαλωσαμε....και δεν μπορουσε να γινει διαφορετικα....ολοκληρο το συστημα της δεκαετιας 60-70 συνετεινε σε αυτο....καποιος μου ειπε καποτε οτι με ζηλευε γιατι εζησα την εποχη των 60ies....και ειχε πολυ μεγαλο δικιο....υπηρχαν ιδανικα, ονειρα, ζησαμε πολυ το ονειρο του ερωτα και του ροκ....δεν γινοταν να ξεφυγουμε απο ενα συστημα δηλαδη οικογενεια-σχολειο-κοινωνια....τοτε το σχολειο επαιζε πρωτευοντα ρολο στην αναπτυξη του χαρακτηρα μας....αποφοιτησα απο ενα απο τα αυστηροτερα, καλλιτερα και πολυ επωνυμο ιδιωτικο σχολειο το οποιο πολυ αργοτερα επαιξε μεγαλο ρολο στη ζωη ολων οσων φοιτησαμε σε αυτο....με αυτο θελω να πω οτι η τοτε παιδεια ηταν αλληλενδετη με το οικογενειακο περιβαλλον μας....πιστευω οτι η χαλαροτητα της οικογενειας ηταν αποτελεσμα του γενικου ξεχαρβαλωματος της ελληνικης κοινωνιας (και δεν ξερω εαν γινομαι αντιληπτη...διοτι θελω να γινω αντιληπτη απο σενα)! ομως εμεις σαν γονεις και μιλαω εγω αντιπροσωπευοντας ολους αυτους που βρισκομαστε στη δικη μου ηλικια, προσπαθουμε, αγωνιζομαστε, για να δωσουμε οσο γινεται τις αρχες τις οποιες πηραμε τοτε απο τις δικες μας οικογενειες....τωρα οσον αφορα την θρησκεια, λυπαμαι αφανταστα με αυτα που γινονται στην ορθοδοξη εκκλησια, γιατι απλως δινουμε λαβες για σχολια σε αλλες θρησκειες(και εδω ειναι ενα σημειο το οποιο δεν πρεπει να περναει απαρατηρητο)....ειμαι ενα βαθεια θρησκευομενο ατομο και οταν θελω να ηρεμησω ή να αυτοσυγκεντρωθω παω σε συγκεκριμενη εκκλησια μονη μου και οχι οταν θελουν οι παππαδες....και παλι νομιζω οτι θα πρεπει να απομονωσουμε την ορθοδοξια απο το παππαδοβροχι....
και ερχομαι στην πατριδα μας....την ελλαδα μας....αυτη την ελλαδιτσα που πληγωνει, τρωει και πολλες φορες αδιαφορει για τα παιδια της....ως ελληνιδα πολιτης εκανα στο ακεραιο το καθηκον μου....μεριμνησα για την υπογενιτηκοτητα φερνοντας στον κοσμο 3 υπεροχα παιδια(το μεριμνησα το αναφερω χαριν αστειοτητας :D )! στειλαμε ακομα και λεβεντες για να υπηρετησουν την μητερα πατριδα, η οποια δυστυχως δεν εκανε τιποτα για να τους προφυλαξει απο τυχον κακοτοπιες, να νοιαστει για τους στρατιωτες της....αντιθετα, οσο διαστημα ηταν στρατιωτης το παιδι μου, ειχα την εντυπωση οτι ηταν ερμαιο στα χερια διαφορων παρανοικων που το εκαναν ο,τι ηθελαν....και αυτη δεν ειναι μονον δικη μου εντυπωση, αλλα συζητωντας και με αλλες μητερες  αγοριων, την ιδια εντυπωση με την δικη μου ειχαν! απο την αλλη πλευρα παλι, οταν βρισκομαστε μακρυα απο την ελλαδιτσα μας, ο νους μας και η καρδια μας ειναι συνεχως κοντα της....η ελλαδα θα ειναι παντοτε αυτη που ειναι ..ηλιος, θαλασσα, ουζο, συρτακι, ερωτα....αυτα ειναι που λειπουν απο ολους αυτους που ζουν μακρυα της....ας τα απολαυσουμε λοιπον εμεις που εχουμε την τυχη να ζουμε εδω!
πανουλη μου γλυκειε, βαζεις θεματα τα οποια, ναι μεν ειναι δυσκολα, ειναι ομως και πολυπλευρα....μπορουμε να τα προσεγγισουμε απο οποια πλευρα θελουμε εμεις...μου δινεις το ερεθισμα να γραψω πολλα, παρα πολλα!
φιλια πολλα Π Ο Λ Λ Υ!
πολλυ μου καλησπερα.θελω στην απαντηση σου να αναφερθω εκτενεστερα αυριο μια και εχουμε αρκετα να πουμε...σ ευχαριστω πολυ για το email σου το οποιο και ειναι απιθανο.φιλια καληνυχτα.    πανος
..πολλυ μου καλησπερα σου.   αργησα να σου απαντησω κουκλα μου αλλα ελπιζω να μην με παραξηγησες. λοιπον αναφορικα με αυτο που λες σχετια με το ποτηρι το μισογεματο.  εκει εχω μια ενσταση φιλεναδα.ποτε δεν πιστεψα στα ημιμετρα.ειμαι ανθρωπος των ακρων οιαδηποτε κοστη και αν εχουν αυτα τα ακρα.μιλας για την εποχη του 60 και 70.ειδικα για την εποχη του 70 που την εζησα σε ολο της το μεγαλειο εχω να πω οτι αυτες οι ''αξιες και οι θεσμοι''για τους οποιους και γινεται λογος ηταν σε ημερησια βαση σε ολες τις οικογενειες.πολυ σωστα μιλας για ιδανικα και ονειρα.  υπηρχαν βλεψεις πανω απ ολα που πηγαζαν μεσα απο την οικογενεια του καθε ενα μας.εκει δοθηκαν οι βασεις [εστω και με λαθος τροπο πολλες φορες]δοθηκαν ομως.  τωρα πες και συ για να καταλαβω οταν γεννιεται ενα παιδι ποιοι ειναι οι οριζοντες που του δινει πρωτα η οικογενεια του και μετα η ιδια η κοινωνια.  τοτε θυμαμαι υπηρχε το υποτιθεμενο ''φλερτ''η αν θες και περισσοτερο τραχεια το ''καμακι''.εβλεπες υπηρχε η αγωνια των αγοριων να κατακτησουν αυτα που επελεγαν σχετικα με το αντιθετο φυλο.τωρα;κομπιουτερ και μεσα απο τα πληκτρα λυνουμε ολες τις ανησυχιες μας...[σεξουαλικες και μη].τεχνολογια σου λεει ο αλλος.πως μπορεις να μην ακολουθησεις..  ναι δεν λεω οχι αλλα οχι για να ακολουθησουμε την σημερινη εξελιξη να χασουμε τους ιδιους μας τους εαυτους...οχι πολλυ μου δεν ειμαι αρνητικα επηρεασμενος απο τιποτα.αν ειναι κατι που με στεναχωρει δεν ειναι τοσο η ζωη η δικη μου που λιγο εως πολυ μεχρι τωρα εζησε και μερικα θετικα[αυτα που αναφεραμε σχετικα με την εποχη του 70]αλλα το οτι οι επομενες γενιες θα ζησουν μεσα στην μιζερια μιας υποτιθεμενης τεχνολογιας που νομιζουν οτι μπορει α τους λυνει τα οποια τους προβληματα...οπως ισως να χαρακτηριστω και εγω μιζερος με τις αραδες μου που μπορει να περιεχουν αυτο το συναισθημα πλην ομως ειναι και αληθινες....πανος

Atma

το ότι είσαι άνθρωπος των άκρων
δεν σημαίνει απαραίτητα
ότι το να βλέπεις
το ποτήρι  μισογεμάτο είναι ημίμετρο
εγώ θα το έλεγα είμαι αισιόδοξος
ή σκέφτομαι θετικά...

προβλήματα πάντα θα υπάρχουν
γιατί όσο υπάρχει ο άνθρωπος τόσο υπάρχουν και αυτά..
όσο για την τεχνολογία αχμμμ
ένα νόμισμα έχει δύο πλευρές...

όσο για την απάντηση σου στην λένια
μεταξύ άλλων λες
το κακο ειναι λενια οτι και εμεις μερος αυτου του ''οικου ανοχης''ειμαστε οποτε.........
και τι κάνουμε εμείς για αυτό;
καθόμαστε και λέμε η ρημάδα η κοινωνία φταίει για όλα;

Ας το ξαναγράψω μια ακόμη φορά

Προς τα άστρα από τους δύσβατους δρόμους

goiteutikos

minoraki

panoulh mou, as arxiso apo to "eimai anthropos ton akron"....den tha mporouses na mhn eisai afou eisai skorpios :D  :D  :D ! katalavainomaste apolyta emeis oi skorpioi....ksereis poses fores me exoun xarakthrisei kapos etsi? h tou ypsous h tou vathous? apeires fores....alla ti na ginei" thats me! otidhpote kai ean ekana h kano h tha kano sth zoh mou to kano sto "poly"! gelao poly, klaio poly, xairomai poly, lypamai poly...etc etc...kai den anaferomai sto "erotevomai"...ekei asta na pane! kai gia na epaneltho sto thema mas....ego eksakoloutho na pistevo oti yparxoun elpides na ginoun kala pragmata....den mporo na pistepso oti xathhkan idanika, skopoi ths zois, arxes....exo arketh empistosynh stis genies pou hlthan h tha elthoun sto mellon....yparxoun oikogeneies pou agonizontai "ton agona ton kalo"....ex allou kai sth dikh mou thn genia yphrxan kai periptoseis pou ksefygan....h pleionoths omos einai afth pou edose ta fota ths kai thn yperoxh ths sto na vgei kati kalo....vlepo ta paidia mou kai tous filous tous....provlimatizontai, milane, skeptontai....theloun na petyxoun, afougrazontai....vevaia exoun parei akousmata kai arxes mesa apo tis oikogeneies tous...valame to litharaki mas kai aisthanomaste poly yperifanoi gi afto! vevaia tous leipei to flirt...den kseroun na flertaroun, den kseroun pos na plhsiasei ena agori kapoio koritsi, h kai to antitheto akoma....nomizo oti kai ta koritsia tha prepei na deixnoun tis protimiseis tous sta agoria....omos den to kanoun me takt, finetsa, style....to kanoun agarba, akompsa kai xanei thn ousia tou....kai ekei oi antres kolane....den exoun katalavei oti oi antres einai khnygoi kai to mono pou xreiazontai einai mia apli matia, ena xamogelo gia na ksekinisei ena yperoxo flirt....thimamai oti otan xorevame to "put your hands on my shoulder" toy paul anka h to "only you" ton platters, h kardia mas para ligo na vgei ekso apo to sththos mas....tora den vlepo na grafontai tetoia tragoudia gia na dothei h efkairia gia na arxisei to perifimo flirt....kat arxas sta shmerina clubs den mporeis na miliseis, na epikoinonhseis....emeis tote xorevame, astamathta....anevainame pano sthn pista kai ksexnousame na katevoume.... :)  :)  :) panoulh mou dineis thn dynatothta na grafo(kati pou latrevo) kai se efxaristo poly gi afto....exo na sou grapso kai alla....alla epifylassomai gia kapoia allh fora...filia polla koukle mou kai na mas dineis kai alla tetoia erethismata gia na anaptysoume tetoiou eidous themata! filia polla! P O L L Y!

Panagiotis

Παράθεση από: "goiteutikos"fantaros eisai re file?
φιλε γοητευτικε δεν ξερω εαν απευθηνεις σε μενα το ερωτημα σχετικα με τον ''φανταρο''.εαν ναι θα σου πω πως ''οχι ''δεν ειμαι φανταρος.αλλα μια και το εθιξες το θεμα πιστευεις οτι προβληματισμο πρεπει να εχουν μονο οι φανταροι στην περιοδο μιας υπατιθεμενης μοναξιας τους;   πανος

Panagiotis

Παράθεση από: "Atma"το ότι είσαι άνθρωπος των άκρων
δεν σημαίνει απαραίτητα
ότι το να βλέπεις
το ποτήρι  μισογεμάτο είναι ημίμετρο
εγώ θα το έλεγα είμαι αισιόδοξος
ή σκέφτομαι θετικά...

προβλήματα πάντα θα υπάρχουν
γιατί όσο υπάρχει ο άνθρωπος τόσο υπάρχουν και αυτά..
όσο για την τεχνολογία αχμμμ
ένα νόμισμα έχει δύο πλευρές...

όσο για την απάντηση σου στην λένια
μεταξύ άλλων λες
το κακο ειναι λενια οτι και εμεις μερος αυτου του ''οικου ανοχης''ειμαστε οποτε.........
και τι κάνουμε εμείς για αυτό;
καθόμαστε και λέμε η ρημάδα η κοινωνία φταίει για όλα;

Ας το ξαναγράψω μια ακόμη φορά

Προς τα άστρα από τους δύσβατους δρόμους
βασουλα καλημερα.διαφωνω με αυτο που γραφεις σχετικα με τους ανθρωπους των ακρων.εμεις που ανηκουμε σε αυτους[μιλαω για μενα και οσους αλλους ανηκουν...]δεν δεχομαστε μισοαδεια και μισογεματα ποτηρια.θελω να ξερω βασω μου οτι το ποτηρι που θα πιω ειναι γεματο νερο και μου ανηκει και οχι μισογεματο και μ αυτο πρεπει να ξεγελασω την διψα μου..[μεταφορικα μιλαω και ελπιζω να με καταλαβαινεις..]οπως και τουμπαλιν.προτιμω οτι θα ξερω οτι ειναι αδειο το ποτηρι μου [συνεπως και δεν θα πιω καθολου]παρα μισογεματο οποτε πρεπει να σπευσω να προλαβω μην εξατμιστει η μην αδειασει.εμαθα κοπελλα μου απο μικροσ να αγωνιζομαι επιτηδες για να μπορω να αποφευγω τετοιου ειδους καταστασεις οχι γιατι τις απερριπτα στους αλλους αλλα γιατι δεν τις ηθελα για εμενα.ο καθε ενας βαδιζει συμφωνα με τον τροπο που εχει μαθει και εγω επειδη εμαθα να αγωνιζομαι και ο αγωνας μου να αποδιδει καρπους[οποτε και εαν ερθουν]γιαυτο και απαιτω τα ''γεματα η τα τελειως αδεια ποτηρια''το τελευταιο που σου ανεφερα εχει να κανει και με την απαντηση σου σχετικα με την αναφορα μου στην ''λενια''...περιμενω την απαντηση σου .φιλικα πανος

Panagiotis

Παράθεση από: "minoraki"panoulh mou, as arxiso apo to "eimai anthropos ton akron"....den tha mporouses na mhn eisai afou eisai skorpios :D  :D  :D ! katalavainomaste apolyta emeis oi skorpioi....ksereis poses fores me exoun xarakthrisei kapos etsi? h tou ypsous h tou vathous? apeires fores....alla ti na ginei" thats me! otidhpote kai ean ekana h kano h tha kano sth zoh mou to kano sto "poly"! gelao poly, klaio poly, xairomai poly, lypamai poly...etc etc...kai den anaferomai sto "erotevomai"...ekei asta na pane! kai gia na epaneltho sto thema mas....ego eksakoloutho na pistevo oti yparxoun elpides na ginoun kala pragmata....den mporo na pistepso oti xathhkan idanika, skopoi ths zois, arxes....exo arketh empistosynh stis genies pou hlthan h tha elthoun sto mellon....yparxoun oikogeneies pou agonizontai "ton agona ton kalo"....ex allou kai sth dikh mou thn genia yphrxan kai periptoseis pou ksefygan....h pleionoths omos einai afth pou edose ta fota ths kai thn yperoxh ths sto na vgei kati kalo....vlepo ta paidia mou kai tous filous tous....provlimatizontai, milane, skeptontai....theloun na petyxoun, afougrazontai....vevaia exoun parei akousmata kai arxes mesa apo tis oikogeneies tous...valame to litharaki mas kai aisthanomaste poly yperifanoi gi afto! vevaia tous leipei to flirt...den kseroun na flertaroun, den kseroun pos na plhsiasei ena agori kapoio koritsi, h kai to antitheto akoma....nomizo oti kai ta koritsia tha prepei na deixnoun tis protimiseis tous sta agoria....omos den to kanoun me takt, finetsa, style....to kanoun agarba, akompsa kai xanei thn ousia tou....kai ekei oi antres kolane....den exoun katalavei oti oi antres einai khnygoi kai to mono pou xreiazontai einai mia apli matia, ena xamogelo gia na ksekinisei ena yperoxo flirt....thimamai oti otan xorevame to "put your hands on my shoulder" toy paul anka h to "only you" ton platters, h kardia mas para ligo na vgei ekso apo to sththos mas....tora den vlepo na grafontai tetoia tragoudia gia na dothei h efkairia gia na arxisei to perifimo flirt....kat arxas sta shmerina clubs den mporeis na miliseis, na epikoinonhseis....emeis tote xorevame, astamathta....anevainame pano sthn pista kai ksexnousame na katevoume.... :)  :)  :) panoulh mou dineis thn dynatothta na grafo(kati pou latrevo) kai se efxaristo poly gi afto....exo na sou grapso kai alla....alla epifylassomai gia kapoia allh fora...filia polla koukle mou kai na mas dineis kai alla tetoia erethismata gia na anaptysoume tetoiou eidous themata! filia polla! P O L L Y!
καλη μου πολλυ καλημερα..ελπιζω να εισαι καλα.λοιπον διαβασα προσεχτικα το μηνυματακι σου [οπως κανω παντα αλλωστε και με ολα τα παιδια]θελω να τοποθετηθω σε οσα μου γραφεις.θα το κανω συντομα και γιαυτο να περιμενεις μηνυμα μου...

Atma

μπορεί να ΜΙΛΑΣ μεταφορικά
αλλά ΑΠΑΝΤΑΣ κυριολεκτικά
η διαφορά μας δεν είναι το τι ΑΠΑΙΤΕΙΣ και ΔΕΧΕΣΑΙαλλά πως ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ το μισογεμάτο ποτήρι..

και επειδή και εγώ των άκρων είμαι
δεν είναι σωστο να χρησιομοποιείς πληθυντικό
γιατί διαφωνώ διαγωνίως μαζί σου..
για μένα των άκρων είναι αυτό που ανέφερε και το μινοράκι
όχι μεσαία κατάσταση ή πολύ ή λίγο

Panagiotis

Παράθεση από: "Atma"μπορεί να ΜΙΛΑΣ μεταφορικά
αλλά ΑΠΑΝΤΑΣ κυριολεκτικά
η διαφορά μας δεν είναι το τι ΑΠΑΙΤΕΙΣ και ΔΕΧΕΣΑΙαλλά πως ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ το μισογεμάτο ποτήρι..

και επειδή και εγώ των άκρων είμαι
δεν είναι σωστο να χρησιομοποιείς πληθυντικό
γιατί διαφωνώ διαγωνίως μαζί σου..
για μένα των άκρων είναι αυτό που ανέφερε και το μινοράκι
όχι μεσαία κατάσταση ή πολύ ή λίγο
το οτι διαφωνεις μαζι μου βασω ειναι θετικο και σημειο διαλογου.το πως αντιλαμβανομαι το μισογεματο η μισοαδειο ποτηρι εχει να κανει και με την ουτοπια που μπορει να εχω αναγκη να βρισκομαι η να βρεθω.εγω οπως σου εξηγησα δεν αγαπω καθολου την μεση κατασταση.τα θελω ολα η τιποτα.τα υπολοιπα τα θεωρω ''λυσεις αναγκης και της στιγμης''και προσεχε και κατι για να μην παραξηγηθω με αυτο το ''απολυτο''που βγαζω.μιλαω παντα για πραγματα που ειναι μεσα στις δυνατοτητες μου και οχι για παραλλογισμους.απαιτω να εχω πραγματα για τα οποια εχω προηγουμενως παλαιψει για να τα αποκτησω...η τα κερδιζω η οχι.ημιμετρα δεν τα θελω και τα αποφευγω σαν τον ''διαολο το λιβανι''...οσον αφορα την ''διαγωνια διαφωνια ''σου μαζι μου αυτο σημαινει οτι διαφωνεις σε ολα απ οτι καταλαβα.[τουλαχιστον αυτο σημαινει το ''διαφωνω διαγωνιως''.   οπως και ναχει ειναι αξιολογες και οι αποψεις σου και οι αποψεις ολων των αλλων παιδιων που αναφερονται στο θεμα...καληνυχτα.   πανος

Panagiotis

Παράθεση από: "minoraki"panoulh mou, as arxiso apo to "eimai anthropos ton akron"....den tha mporouses na mhn eisai afou eisai skorpios :D  :D  :D ! katalavainomaste apolyta emeis oi skorpioi....ksereis poses fores me exoun xarakthrisei kapos etsi? h tou ypsous h tou vathous? apeires fores....alla ti na ginei" thats me! otidhpote kai ean ekana h kano h tha kano sth zoh mou to kano sto "poly"! gelao poly, klaio poly, xairomai poly, lypamai poly...etc etc...kai den anaferomai sto "erotevomai"...ekei asta na pane! kai gia na epaneltho sto thema mas....ego eksakoloutho na pistevo oti yparxoun elpides na ginoun kala pragmata....den mporo na pistepso oti xathhkan idanika, skopoi ths zois, arxes....exo arketh empistosynh stis genies pou hlthan h tha elthoun sto mellon....yparxoun oikogeneies pou agonizontai "ton agona ton kalo"....ex allou kai sth dikh mou thn genia yphrxan kai periptoseis pou ksefygan....h pleionoths omos einai afth pou edose ta fota ths kai thn yperoxh ths sto na vgei kati kalo....vlepo ta paidia mou kai tous filous tous....provlimatizontai, milane, skeptontai....theloun na petyxoun, afougrazontai....vevaia exoun parei akousmata kai arxes mesa apo tis oikogeneies tous...valame to litharaki mas kai aisthanomaste poly yperifanoi gi afto! vevaia tous leipei to flirt...den kseroun na flertaroun, den kseroun pos na plhsiasei ena agori kapoio koritsi, h kai to antitheto akoma....nomizo oti kai ta koritsia tha prepei na deixnoun tis protimiseis tous sta agoria....omos den to kanoun me takt, finetsa, style....to kanoun agarba, akompsa kai xanei thn ousia tou....kai ekei oi antres kolane....den exoun katalavei oti oi antres einai khnygoi kai to mono pou xreiazontai einai mia apli matia, ena xamogelo gia na ksekinisei ena yperoxo flirt....thimamai oti otan xorevame to "put your hands on my shoulder" toy paul anka h to "only you" ton platters, h kardia mas para ligo na vgei ekso apo to sththos mas....tora den vlepo na grafontai tetoia tragoudia gia na dothei h efkairia gia na arxisei to perifimo flirt....kat arxas sta shmerina clubs den mporeis na miliseis, na epikoinonhseis....emeis tote xorevame, astamathta....anevainame pano sthn pista kai ksexnousame na katevoume.... :)  :)  :) panoulh mou dineis thn dynatothta na grafo(kati pou latrevo) kai se efxaristo poly gi afto....exo na sou grapso kai alla....alla epifylassomai gia kapoia allh fora...filia polla koukle mou kai na mas dineis kai alla tetoia erethismata gia na anaptysoume tetoiou eidous themata! filia polla! P O L L Y!
καλη μου πολλυ καλημερα..ελπιζω να εισαι καλα.λοιπον διαβασα προσεχτικα το μηνυματακι σου [οπως κανω παντα αλλωστε και με ολα τα παιδια]θελω να τοποθετηθω σε οσα μου γραφεις.θα το κανω συντομα και γιαυτο να περιμενεις μηνυμα μου...
γλυκεια μου πολλυ καλησπερα.σιγουρα κτυπας και κτυπας ευαισθητες χορδες.με γυρισες και εμενα αρκετα πισω οταν μου μιλησες για εκεινα τα περιφημε παρτυ που καναμε η εκεινες τις φανταστικες ντισκοτεκ που πηγαιναμε.εστω και μια φορα στις 15 μερες η μια φορα στην καλυτερη την εβδομαδα.που ειναι ολα αυτα πολλυ;που ειναι οπως και συ ανεφερες οι χωροι πανω απ ολα που μαζευομαστε ολοι και προσπαθουσαμε και να διασκεδασουμε και να φλερταρουμε αλλα και να κοιταξουμε και το ρολοι τρομαγμενοι για το ποσο γρηγορα περασε η ωρα΄;που ειναι εκεινες οι στιγμες που στην προσπαθεια μας να μεινουμε για λιγο αγγαλιασμενοι με το κοριτσι μας πηγαιναμε στον dj και τον ρωταγαμε ποτε θα βαλει τα μπλουζ.τωρα τα σημερινα παιδια εχουν να αντιπαραθεσουν τι;ενα ποτο [ο θεος να το κανει ποτο]ορθια και προσπαθεια να μην στο χυσει πανω σου αυτος που υποτιθεται χορευει ορθιος η προσπαθει να περασει παραμεριζντας σε.που ειναι οι διαγωνισμοι χορου βρε πολλυ που πηγαιναμε και λαμβαναμε και μερος.και τελος αυτο που ειπες.που ειναι το φλερτ βρε κοριτσι μου.τελειωσαν ολα λες και επεσε καταρα βρε παιδι μου.και δεν θεωρω εξελιξη το οτι πλεον μεσα απο τον υπολλογιστη μπορεις να κανεις τα παντα γιατι εαν πω κατι τετοιο καλυτερα να παω να ανοιξω και ενα ταφο να μπω μεσα.κατι αλλο συμβαινει που αργα η γρηγορα πιστευω οτι θα τροποποιηθει.ηδη ειναι πολλες οι φορες που ακουω σε σημερινα ακουσματα να μπαινουν μουσικες απο τα δικα μας τα κομματια.ισως ειναι μια αρχη αυτο.ισως και γιαυτα τα σημερινα παιδια υπαρχει και μια διαφορετικη σωτηρια εκτος απο αυτη του ''ιντερνετ'' η του ''κομπιουτερ''γενικα...φιλακια κουκλα μου και σε ευχαριστω που με γυρισες πισω στα υπεροχα χρονια μας.ελπιζω να ερθει η ωρα για να παρουν και μια γευση για το τι θα πει δεκαετια 60 και 70 οι σημερινες γενιες....    πανος

Atma

αχ αχ Πάνο

σε σπρώχνουν παιδί μου στα club?
ανέβα και κούνα το κορμί σου στην μπάρα!!!!!
χαχαχαχαχα
για όλα υπάρχει λύση...
μακάβριος μην γίνεσαι όμως...
αυτό είναι που λέμε ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ ποτήρι :P

Και τώρα σοβαρά ( παίρνω το σοβαρό ύφος )
αν έβαζα εγώ αυτό το θέμα
εσύ ως Πάνος τι θα μου απαντούσες;;
Ποια η γνώμη σου για την οικογενεια, θρησκεια, πατρίδα;
εναν εναν θεσμό ξέχωρα

Panagiotis

Παράθεση από: "Atma"αχ αχ Πάνο

χαχαχαχαχα
για όλα υπάρχει λύση...

εναν εναν θεσμό ξέχωρα
καλη μου βασουλα καλημερα και καλη εβδομαδα.χτυπησες ευαισθητες χορδες σχετικα με την ''μπαρα''.ειναι κατι που το σιχαινομαι πραγματικα.το θεωρω προσπαθεια εντυπωσιασμου και προσελκυσης προσοχης.γιατι πανω στην μπαρα βρε βασω. χαθηκε η πιστα;και σε τελευταια αναλυση αν δεν υπαρχει ''πιστα ''χορεψε επι τοπου.μην μου πεις οτι ο χωρος που σου παρεχει μια μπαρα ειναι μεγαλυτερος απο αυτον του να χορευεις ορθιος επι τοπου.και μην μου πεις βρε βασω μου οτι οσες φορες ετυχε[αν ετυχε]να χορεψεις πανω στην μπαρα πιστεψες οτι ολοι κοιταζαν τις θαυμασιες επιδοσεις σου στον χορο και θαυμαζαν το ποσο ομορφα ταλαιπωρεις το κορμι σου....και ειδικα οταν η θεα του λικνισματος περιλαμβανει και τις αναλογες αποκαλυψεις εκει τα πραγματα παιρνουν διαστασεις...δεν πιστευω να βρισκεις την πραγματικοτητα για την οποια σου μιλαω μακαβριοτητα.....αυτα σε οτι εχει να κανει με την μπαρα και το να μην καθεσαι κατω απο αυτην οπως ο ''δημας''αλλα επανω σ αυτη οπως ο περισσοτερος γυναικειος [και μη]πληθυσμος....το αλλο σκελος που με ρωτησες σχετικα με το τι θα σου απαντουσα εγω για το πως βλεπω το ''τριπτυχο πατριδα θρησκεια οικογενεια''θα σου απαντησω με οσο μπορω λιγοτερες αραδες αλλα οχι αυτη την στιγμη....να αναμενεις συντομα την συνεχεια ...καλο μεσημερι και νασαι παντα καλα...πανος

Panagiotis

χαχαχαχαχα
για όλα υπάρχει λύση...

εναν εναν θεσμό ξέχωρα
καλη μου βασουλα καλημερα και καλη εβδομαδα.χτυπησες ευαισθητες χορδες σχετικα με την ''μπαρα''.ειναι κατι που το σιχαινομαι πραγματικα.το θεωρω προσπαθεια εντυπωσιασμου και προσελκυσης προσοχης.γιατι πανω στην μπαρα βρε βασω. χαθηκε η πιστα;και σε τελευταια αναλυση αν δεν υπαρχει ''πιστα ''χορεψε επι τοπου.μην μου πεις οτι ο χωρος που σου παρεχει μια μπαρα ειναι μεγαλυτερος απο αυτον του να χορευεις ορθιος επι τοπου.και μην μου πεις βρε βασω μου οτι οσες φορες ετυχε[αν ετυχε]να χορεψεις πανω στην μπαρα πιστεψες οτι ολοι κοιταζαν τις θαυμασιες επιδοσεις σου στον χορο και θαυμαζαν το ποσο ομορφα ταλαιπωρεις το κορμι σου....και ειδικα οταν η θεα του λικνισματος περιλαμβανει και τις αναλογες αποκαλυψεις εκει τα πραγματα παιρνουν διαστασεις...δεν πιστευω να βρισκεις την πραγματικοτητα για την οποια σου μιλαω μακαβριοτητα.....αυτα σε οτι εχει να κανει με την μπαρα και το να μην καθεσαι κατω απο αυτην οπως ο ''δημας''αλλα επανω σ αυτη οπως ο περισσοτερος γυναικειος [και μη]πληθυσμος....το αλλο σκελος που με ρωτησες σχετικα με το τι θα σου απαντουσα εγω για το πως βλεπω το ''τριπτυχο πατριδα θρησκεια οικογενεια''θα σου απαντησω με οσο μπορω λιγοτερες αραδες αλλα οχι αυτη την στιγμη....να αναμενεις συντομα την συνεχεια ...καλο μεσημερι και νασαι παντα καλα...πανος
λοιπον βασουλα  νασ ου απαντησω και στο δευτερο ερωτημα σου οπως σου υποσχεθηκα οσο το δυνατον συντομοτερα και χωρις να σε κουρασω.μια μια ενοτητα οπως μου ειπες.ξεκιναω λοιπον''πατριδα''   ειχα ενα πατερα βασω που απο τοτε που αρχισα να καταλαβαινω το τι μου γινεται τον τηυμαμαι μεχρι και που πεθανε να εχει δυο εξωτερικα μεγαλα τραυματα απο σφαιρες που του ειχαν τρυπησει τον θωρακα.ηταν παραμορφωμενος στα σημεια αυτα.οι σφαιρες βασω δεν ηταν απο καμια βεντετα για ερωτικους η περιουσιακους λογους.ηταν απο τον πολεμο του 1940.το οτι εζησε ηταν ενα θαυμα οπως αποδειχθηκε στην συνεχεια.και ξερεις κατι ουτε εκεινος ουτε και αυτοι που τον συνοδευσαν εκει δεν ηταν μισθοφοροι.  το εκαναν γιατι γουσταραν την πατριδα τους και δεν ηθελαν να βλεπουν κανενα υποτιθεμενα νταβατζη να διαφεντευει το χωμα που παταγαν...καλως η κακως μου περασε και εμενα αυτες τις αποψεις και πολυ φοβαμαι οτι οταν ερθει μια παρομοια ωρα ισως και γω κανω τα ιδια.αυτα ως προς το σκελος ''πατριδα''.ελπιζω να σου εδωσα ενα στιγμα με το τι σημαινει για μενα το ενα απο τα τρια σου ζητουμενα..θα επανερθω και με τα αλλα δυο συντομα...

Panagiotis

χαχαχαχαχα
για όλα υπάρχει λύση...

εναν εναν θεσμό ξέχωρα
λοιπον βασουλα  νασ ου απαντησω και στο δευτερο ερωτημα σου οπως σου υποσχεθηκα οσο το δυνατον συντομοτερα και χωρις να σε κουρασω.μια μια ενοτητα οπως μου ειπες.ξεκιναω λοιπον''πατριδα''   ειχα ενα πατερα βασω που απο τοτε που αρχισα να καταλαβαινω το τι μου γινεται τον τηυμαμαι μεχρι και που πεθανε να εχει δυο εξωτερικα μεγαλα τραυματα απο σφαιρες που του ειχαν τρυπησει τον θωρακα.ηταν παραμορφωμενος στα σημεια αυτα.οι σφαιρες βασω δεν ηταν απο καμια βεντετα για ερωτικους η περιουσιακους λογους.ηταν απο τον πολεμο του 1940.το οτι εζησε ηταν ενα θαυμα οπως αποδειχθηκε στην συνεχεια.και ξερεις κατι ουτε εκεινος ουτε και αυτοι που τον συνοδευσαν εκει δεν ηταν μισθοφοροι.  το εκαναν γιατι γουσταραν την πατριδα τους και δεν ηθελαν να βλεπουν κανενα υποτιθεμενα νταβατζη να διαφεντευει το χωμα που παταγαν...καλως η κακως μου περασε και εμενα αυτες τις αποψεις και πολυ φοβαμαι οτι οταν ερθει μια παρομοια ωρα ισως και γω κανω τα ιδια.αυτα ως προς το σκελος ''πατριδα''.ελπιζω να σου εδωσα ενα στιγμα με το τι σημαινει για μενα το ενα απο τα τρια σου ζητουμενα..θα επανερθω και με τα αλλα δυο συντομα...
θεσμος δευτερος ''θρησκεια''αν και απο μικρο παιδι στο συγκεκριμενο θεμα ειχα τις ανησυχιες μου παρα ταυτα οι γονεις μου φροντισαν να με κανουν μεχρι και τα 8 μου χρονια να καθομαι κατω απο το εικονισμα και να προσευχομαι στον ''χριστο και στην παναγια''σιγα σιγα το εικονισμα εγινε απλος σταυρος και μεταβαση στην εκκλησια.μεχρι και παππαδακι ειχα γινει θυμαμαι.μου αρεσε αυτο βασω.λατρευα τον ''παππα-γιωργη'' ενα σχεδον 80 χρονο γεροντα που ενω ετρεμαν τα χερια του διαβαζοντας το ευαγγελιο εγω ανατριχιαζα απο σεβασμο στο προσωπο του.καθε του ηχος απο την λειτουργεια που εκανε για μενα ηταν η ιδια η θρησκεια που πιστευα.γιατι φροντιζε με τον τροπο που μου την μετεδιδε και εμενα και σε ολους τους αλλους να μην αφηνει περιθωρια αμφισβητησεως για το αληθινο η οχι.....στην συνεχεια το ''παππαδακι''εγινε πλεον αντρας και σηκωνε μονο τον σταυρο στον ''επιταφιο''.τον ''παππαγιωργη''ομως δεν τον ξεχασε παρα το γεγονος οτι μαζι με εμενα τον θυμηθηκε και ο ''θεος''και τον πηρε κοντα του.τωρα πλεον στην ηλικια που ειμαι[δεν την κρυβω για να μην λες κακιουλες.37 ειμαι]σταματησα να σηκωνω και τον σταυρο του επιταφιου και περιοριζομαι να πηγαινω αποσπασματικα στην εκκλησια και αναβω το κερι μου πολλες φορες και παριστανντας τον φαρισαιο...μεσα μου ομως εχω αναγκη να πιστευω σε οσα μου εμαθαν οι δικοι μου και σε οσα κατορθωσε και μου αποδειξε με τον λογο του ο ''παππαγιωργης''.μακρυα βεβαια απο αδαμ και ευα η παραδεισο και κολαση.εμεις ειμαστε οι ηρωες αυτοι και εδω στην ζωη που ζουμε ειναι και ο παραδεισος και η κολαση....ελπιζω να σε καλυψα και στην δευτερη ενοτητα.....

274 Επισκέπτες, 0 Χρήστες