Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 271
  • Total: 271

ΑΝ ΓΥΡΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΤΕ ΑΠ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ;

Ξεκίνησε από Panagiotis, Μαΐου 13, 2005, 03:56:48 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Panagiotis

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΩ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΑ 5-6 ΧΡΟΝΩΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΙΣΩΣ ΒΛΕΠΑΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ''ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ''.ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ  ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΝΑΠΟΛΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ''ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ''ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΣ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ  ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ''ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ''Η ''ΠΟΣΟ ΧΑΖΟΣ/Η ΠΙΑΣΤΗΚΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ''.ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΖΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΑΜΕ...ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ''ΕΣΩΨΥΧΑ ΜΑΣ''ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ...ΕΓΩ ΣΑΝ ''ΚΑΛΟ ΤΖΙΝΙ''ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΑ ΠΡΑΞΩ....ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ.   ΠΑΝΟΣ

Atma

5 με 6 χρονών σιγά μην σκεφτόμουν τέτοια μπρε πανο :P
δεν θυμάμαι όμως τι απασχολούσε την φαιά μου :wink:  :P

σου μεταφέρω κάτι που έγραψα σε θέμα της γκικάμας

....μες τα βαθια τα γειρατια του καθοτανε πανω στην πετρα ο ασπρομαλλης γεροντας και συλλογιστηκε λιγακι για τα παλια τα χρονια.
τα χρονια της νιοτης του.
περασανε εικονες απ το μυαλο του πολλες.
αλλες γεματες γελιο, αλλες γεματες δακρυ.
μα ο γεροντας κοντοσταθηκε και προσπαθησε για μια ακομη φορα να φερει στον νου του ετουτη την εικονα.
την εικονα της πρωτης του, παρθενικης του αγαπης.
και μολις την θυμηθηκε μαυρισαν τα μαλλια του, τα ματια του φωτιστηκαν, αφησε κατω τη μαγκουρα του και αρχισε να χορευει.
να χορευει και να τραγουδα.
γιατι ο γεροντας ειχε καταλαβει το βαθυ νοημα των αναμνησεων.
ειχε μαθει να ζει με αυτες.
αυτες ηταν οι φιλες του.
τα γεγονοτα, στιγμες φευγαλεες, τ αφηνει σε εμας.
μα αυτος χαιρεται με τις αθανατες, παντα δικες του, πιστες του φιλες, τις αναμνησεις...

κρατώ τις αναμνήσεις μου και συνεχίζω...όπως είπαν και όλοι εδώ πίσω δεν κοιτώ...

Panagiotis

Ατμα πολυ ομορφο το κειμενακι σου με τον γεροντα.εχω και μια μικρη ευαισθησια στα γεροντια οποτε δικαιολογουμαι...να υποθεσω οτι συγκεκριμενο κειμενακι εχει να κανει και με την δικη σου αναμνηση μιας ''παλαι ποτε''ισως μεγαλης αγαπης΄;η απλα να κρατησω αυτο που γραφεις σαν επιλογο;  πανος

PoiSoN_GiRL

Αν ειχα την δυνατοτητα να γυρισω πισω στον χρονο να αλλαξω (η εστω διορθωσω) κατι, θα εκανα ακριβως τα ιδια πραγματα ! Τα ιδια λαθη , τις ιδιες επιλογες ! Ειχα την τυχη (ή ατυχια .. εξαρταται πως το βλεπει κανεις!) να αποφασιζω εγω για μενα, οποτε θελω να πιστευω οτι και τα λαθη μου ακομη με διδαξαν κατι ! Ισως ''κουμπωθηκα'' σε πολλα πραγματα , ισως εχασα την εμπιστοσυνη μου, ισως εκανα μια λαθος επιλογη και την κουβαλαω ακομη μαζι μου, ομως ολα αυτα εχουν και την χαρη τους ! Αγαπαω ολες τις μεχρι σημερα επιλογες μου και ολα τα λαθη μου! Ισως αν δεν εκανα οτι εχω κανει , να ημουν εντελως διαφορετικος χαρακτηρας .. και αυτο μαλλον δεν θα το ηθελα ! Θα εκανα λοιπον και παλι ακριβως τα ιδια ! (εκτος απο μια λαθος κινηση ... την οποια ακομη την κουβαλαω μαζι μου..και προβλεπεται να την κουβαλαω για πολυ ακομη..Ηταν το μονο πραγμα για το οποιο αφησα καποιον αλλον να αποφασισει για μενα κι ακομα του το χρεωνω... )

Panagiotis

poison καλησπερα.χαιρομαι που και σε αυτο το θεμα σε εχω κοντα μου.ειναι πολυ ευχαριστο να διαβαζει καποιος οτι δεν μετανοιωνει για τα λαθη του αλλα εμπλουτιζει τις γνωσεις γυρω απο την ζωη του.μακαρι να μπορουσαμε να το πουμε ολοι μας αυτο..δυστυχως ομως δεν γινεται κοριτσι μου μια που ολα τα περιστατικα δεν ειναι των απολυτων εμπειριων ζωησ.η και αν ειναι ανηκουν σε στιγμες προς αποφυγην και οχι για παραδειγματισμο και εμπειρια.περιστατικα τετοιου ειδους ειναι απειρα και ειναι ματαιο να στα αναφερω μια που ειμαι σιγουρος οτι και συ τα γνωριζεις..νασαι καλα και παλι σ ευχαριστω που συμμετεχεις.  πανος

Panagiotis

poison καλησπερα.χαιρομαι που και σε αυτο το θεμα σε εχω κοντα μου.ειναι πολυ ευχαριστο να διαβαζει καποιος οτι δεν μετανοιωνει για τα λαθη του αλλα εμπλουτιζει τις γνωσεις γυρω απο την ζωη του.μακαρι να μπορουσαμε να το πουμε ολοι μας αυτο..δυστυχως ομως δεν γινεται κοριτσι μου μια που ολα τα περιστατικα δεν ειναι των απολυτων εμπειριων ζωησ.η και αν ειναι ανηκουν σε στιγμες προς αποφυγην και οχι για παραδειγματισμο και εμπειρια.περιστατικα τετοιου ειδους ειναι απειρα και ειναι ματαιο να στα αναφερω μια που ειμαι σιγουρος οτι και συ τα γνωριζεις..νασαι καλα και παλι σ ευχαριστω που συμμετεχεις.  πανος

balland

λιγα πραγματα θα αλλαζα..
τον χρονο που σπαταλησα στο να περιμενω καποια που δεν ειχε σκοπο να γυρισει ποτε..
να ξαναζουσα εκεινο το θεοτρελλο αυγουστιατικο σαββατοβραδο....
να μην φορουσα ζωνη ασφαλειας εκεινη την μεγαλη παρασκευη...
κατα αλλα ας τα λεμε καλα...

PoiSoN_GiRL

Πανουλη μου καλησπερα! ηταν να μην παρω φορα ! Μιας και σε διαβαζω αρκετο καιρο τωρα πλεον δεν μενω στην αναγνωση, αλλα συμμετεχω κιολας γιατι μου αρεσουν καταρχην τα θεματακια σου και δευτερον εισαι καλος συζητητης (στο εχω ξαναπει αυτο !)
Στο θεμα μας !
Σιγουρα υπαρχουν πραγματα που δεν ειναι για παραδειγματισμο .. ειναι ολα αυτα ομως που εχουν συνθεσει τον μεχρι σημερα χαρακτηρα μας και εμπλουτιζουν την ζωη μας ειτε με ασχημο τροπο ειτε με καλο. Ενας λογος που ειπα οτι δεν θα αλλαζα κατι ειναι γιατι παντα αναλαμβανω την ευθυνη για τις επιλογες μου (ακομη κι αν αυτες ειναι 100% λανθασμενες) και οπως και να χει .. για να το κανω την δεδομενη στιγμη , παει να πει οτι λειτουργησε ο αυθορμητισμος μου και το εκανα ! Αρα .. συμφωνα με την τοτε λογικη .. σωστα επραξα! (εντος εισαγωγικων αυτο γιατι μπορει να προκειται για ενα τεραστιο λαθος πχ..) Οπως πολυ σωστα ειπες περιστατικα προς αποφυγην υπαρχουν απειρα .. θα συμφωνησω μαζι σου, σαφως και υπαρχουν και ολοι μας κρυβουμε μεσα μας και καλες και κακες αναμνησεις. Ισως λοιπον πριν να ημουν απολυτη (αν και δεν το επιδιωκω ποτε αυτο) αν και στο τελος .. οπως θα προσεξες .. ανεφερα οτι κουβαλαω κι εγω μια λαθος κινηση (ενεργεια) απο το παρελθον μου και αν οντως ειχα την ευκαιρια .. ΝΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΑ !
πολλα φιλακια και να βλεπουμε πιο συχνα θεματακια σου να μπορουμε κι εμεις να βγαλουμε τα εσωψυχα μας επιτελους !! (εχω να σου βγαλω απωθημενα και συνδρομα στην πορεια που θα χασεις τον μπουσουλα ! λολ )  :lol:

Panagiotis

file balland dikaiws toy logoy estiasa thn prosoxh moy sto thema me thn zwnh asfaleias poy anafereis.an katalaba kala thn forages file den einai etsi;twra les oti kalytera tha htan na mhn thn forages thn zwnh kati poy shmainei oti mporei kai na eixes poly dysarestotera apotelesmata.toso kako re file soy ekane ekeinh h gynaika;tha moy peis kai me to dikaio soy.[bebaia re pano gia na milaw etsi sigoyra htan kati to ksexwristo....].kai twra file ti kaneis;toylaxiston thn exeis jeperasei;[an se fernw se dyskolh thesh mhn moy apantas den peirazei].nasai kala filarako...panos

balland

πανο αν δεν την ειχα ξεπερασει δεν ειχα ζησει εκεινο το θεοτρελο αυγουστιατικο σαββατοβραδο κ δεν θα ειχα το τωρινο σκαλωμα που εχω..
οσο για την συγνωμη,δεν χρειαζεται..
οποιος ρωταει για εμενα μαθαινει απο μενα..

Panagiotis

αγαπημενη μου poison καλησπερα.εγω μπορει να γραφω τα θεματακια αλλα χωρις την δικη σας τοποθετηση δεν θα ειχα κανενα αποτελεσμα.πιστεψε με οτι καθε φορα που διαβαζω μια τοποθετηση ''οποιουδηποτε και αν ειναι''χαιρομαι διπλασια μια και καταλαβαινω οτι δεν τρωω ασκοπα ουτε τον χρονο των αναγνωστων των θεματων μου αλλα ουτε και τον δικο μου.τον τελευταιο καιρο χαιρομαι ιδιαιτερα με την συμμετοχη σου μια και σε θεωρω απο τις μεχρι τωρα τοποθετησεις σου ελευθερο και ανετο ανθρωπο.χαρα μου λοιπον να γραφω θεματακια και να ξερω οτι θα διαβασω και την δικη σου απαντηση.στο θεμα μας τωρα.διαβασα την αρχικη σου τοποθετηση και ιδιαιτερα το τελος της.το οτι δεν αναφερθηκα πανω στο συγκεκριμενο το εκανα απο λεπτοτητα και μονο και ελπιζω να το καταλαβες.στην δικη μου αναφορα εκανα ''λογο''για πραγματικα τραγικα γεγονοτα ζωης που σιγουρα δεν μπορουν να θεωρηθουν ''εμπειριες΄΄.εχω χασει και τους δυο μου γονεις.την μανα μου προσφατα σχετικα.δεν μπορω να νοησω οτι ηταν μια εμπειρια ο θανατος τηςπαρ ολο που ειχα παρει μια γευση με τον χαμο του πατερα μου...παντα να ξερεις οταν ακουω παρομοια περιστατικα ανατριχιαζω και καταλαβαινω την θεση εκεινου που τα παιρναει.την βαρυνα την κουβεντα μας και ζητω συγνωμη και απο εσενα αλλα και απο οσους διαβασουν αυτες τις κουβεντες μου.ειναι ομως η δικη μου πραγματικοτητα και θα την κουβαλαω παντα μεσα μου.και αν παρ ελπιδα γυριζα πισω τον χρονο σιγουρα θα την αλλαζα.φιλια σε ολους και παλι συγνωμη...   πανος

Atma

Παράθεση από: "Panos69"Ατμα πολυ ομορφο το κειμενακι σου με τον γεροντα.εχω και μια μικρη ευαισθησια στα γεροντια οποτε δικαιολογουμαι...να υποθεσω οτι συγκεκριμενο κειμενακι εχει να κανει και με την δικη σου αναμνηση μιας ''παλαι ποτε''ισως μεγαλης αγαπης΄;η απλα να κρατησω αυτο που γραφεις σαν επιλογο;  πανος

Δεν κατάλαβα τι με ρωτάς..

Panagiotis

Παράθεση από: "balland"πανο αν δεν την ειχα ξεπερασει δεν ειχα ζησει εκεινο το θεοτρελο αυγουστιατικο σαββατοβραδο κ δεν θα ειχα το τωρινο σκαλωμα που εχω..
οσο για την συγνωμη,δεν χρειαζεται..
οποιος ρωταει για εμενα μαθαινει απο μενα..
χαιρομαι φιλε balland που την εχεις ξεπερασει και απλα σου εχει αφησει μια πικρη [ισως]αναμνηση.χρειαζεται και η πικρα φιλε ετσι δεν ειναι.την τραβαει το πετσι μας...πανος

Panagiotis

ατμα καλησπερα.εννοω οτι υπαρχει και για σενα μια συγκεκριμενη αναμνηση πουν οταν την θυμασαι ''φωτιζεσαι''οπως ο γερακος η να μεινω στον επιλογο σου οτι ολες οι αναμνησεις ειναι κατι το ιδιαιτερο΄;  πανος

riaghul

Ενα γεια κι απο μενα..

Να γυρισω πισω στο χρονο...Ε?
Να σκεφτω τα ονειρα που εκανα παιδι...
Τα ονειρα λειτουργουν καπως περιεργα σε μενα..
Δηλ. Δεν μου αρεσει να κανω ονειρα..
Ακομα και παιδι..το θυμαμαι..περα απο το οτι ηθελα να τελειωσω τα
παντα (μαθηματα,κι αλλες υποχρεωσεις) για να μεινω με τον εαυτο μου..
δεν εκανα..
Και τωρα, δεν κανω ονειρα..Μπορει να ειναι ωραια..μπορει να ειναι ΔΙΚΑ μας και να μην εχει κανεις προσβαση σε αυτα..
Ζεις σε ενα κοσμο απολυτα δικο σου και χανεσαι μεσα σ'αυτο και δεν
σου τα αγγιζει κανεις..Αλλά  επιμενω με μια απροσδιοριστη δυναμη εσωτερικη και αναγκη  να μην καταφευγω σε ψευτικους κοσμους..
Μου αρεσει και με ελκυει να αντιμετωπιζω "καταφατσα" οτι ερχεται, οπως κι
αν ερχεται....
Τωρα αν γυριζα το χρονο πισω..ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ ΤΙΠΟΤΑ...
Δεν μετανοιωνω για τιποτα..Και το καλό και το κακό ..δεχουμενο..
κι οχι μονο δεχουμενο..ετσι κι αλλοιως...δεν γινεται καποια πραγματα να αλλαξουν..αλλα κατι μου εχει προσθεσει στη γνωση, στην εμπειρια, στη ζωη..
Εχω τοσο κακιες και σκληρες εμπειριες ..οσο και συναρπαστικες και γλυκες..
Αναπολωντας ..και οι δυο τυποι..με ισορροπουν..
Ισως μετα απο αυτα που διαβασα απο τον Πανο για τον χαμο των γονιων του, ισως να σταματουσα για λιγο στη χρονια που πεθανε ο πατερας μου,και πεθανε πολυ νεος..Οχι γιατι χαθηκε..αλλα γιατι ειχα εναμισυ χρονο να τον δω ..και δεν τον ειδα..(ημουν στο Λονδινο τοτε :( )
Και γραφοντας ολα αυτα οφειλω, εντιμα, να ομολογησω οτι ειχα κανει καποιες σκεψεις πριν χρονια για κατι που δεν εκπληρωσα...
Δεν μετανοιωνω ακομα, αλλά ξερω οτι αδικαιολογητοι φοβοι και ανασφαλειες αβασιμες δεν με αφησαν να το κανω.Ευχομαι να μην μετανοιωσω και στο μελλον ..αν μου επιτραπει να το ζησω...

271 Επισκέπτες, 0 Χρήστες