Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 1,739
  • Online ever: 2,916 (Αυγούστου 28, 2025, 08:58:01 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Μα γιατί παντρευόμαστε

Ξεκίνησε από Anonymous, Αυγούστου 17, 2005, 10:42:49 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Anonymous

Όταν είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι περισσότερο από το 90% των γάμων αφού περάσουν τα πρώτα 3 χρόνια ανακαλύπτουν ο ένας για τον άλλον ότι του σπάει τα νεύρα στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Όταν ανακαλύπτουν ότι οι μοναδικοί λόγοι που δεν χωρίζουν είναι
1ον τα παιδία που έχουν κάνει για να μη τραυματιστεί ο ψυχικός τους κόσμος
2ο κοινές οικονομικές υποχρεώσεις. (π.χ. αγορά σπιτιού, δουλειές από κοινού κ.λ.π.)

όποτε βγαίνει ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΩΤΟ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΣΤΕ και θάβουμε με μεγάλη ταφόπετρα τα οποία αισθήματα μας, και όλη μας την διάθεση για χαμόγελο μέσα στον γάμο,
εκτός από τα παιδία μας που από μόνα τους είναι ένα χαμόγελο στη ζωή.

PoiSoN_GiRL

καλη απορια Κωστα μου ..
γιατι αληθεια παντρευοσαστε ? (οπως βλεπεις βγαζω τον εαυτουλη μου στην απεξω μιας και εχω ταχθει φανατικα κατα του γαμου ...)
Ο ανθρωπος , η μαλλον καλυτερα ο ελευθερος ανθρωπος εχει περισσοτερες ευκαιριες να νιωσει , να ερωτευθει , να ενθουσιαστει και να βιωσει ενα σωρο ακομη καταστασεις που δεν μπορει after γαμο ...
Τελοσπαντων .. οταν εγω λεω οτι θα γινω μανα χωρις να μπω στην διαδικασια του γαμου με μουρμουρατε .. Δεν θα μπορουσα ομως να φανταστω οτι θα μπω σε ενα καλουπι και θα λειτουργω με συγκεκριμενο τροπο μονο και μονο επειδη αλλαξε η ζωη μου απο τον γαμο και μετα ...
εγω βεβαια ειμαι και απροσαρμοστο και τα μυαλα που κουβαλαω ... (ας μην το θιξω αυτο καλυτερα λολ!)
ειναι και δικη μου απορια λοιπον η συγκεκριμενη ...

Γιατι λοιπον παντρευοσαστε ??  :roll:

spellbound

Παράθεση από: "PoiSoN_GiRL"καλη απορια Κωστα μου ..
γιατι αληθεια παντρευοσαστε ? (οπως βλεπεις βγαζω τον εαυτουλη μου στην απεξω μιας και εχω ταχθει φανατικα κατα του γαμου ...)
Ο ανθρωπος , η μαλλον καλυτερα ο ελευθερος ανθρωπος εχει περισσοτερες ευκαιριες να νιωσει , να ερωτευθει , να ενθουσιαστει και να βιωσει ενα σωρο ακομη καταστασεις που δεν μπορει after γαμο ...
Τελοσπαντων .. οταν εγω λεω οτι θα γινω μανα χωρις να μπω στην διαδικασια του γαμου με μουρμουρατε .. Δεν θα μπορουσα ομως να φανταστω οτι θα μπω σε ενα καλουπι και θα λειτουργω με συγκεκριμενο τροπο μονο και μονο επειδη αλλαξε η ζωη μου απο τον γαμο και μετα ...
εγω βεβαια ειμαι και απροσαρμοστο και τα μυαλα που κουβαλαω ... (ας μην το θιξω αυτο καλυτερα λολ!)
ειναι και δικη μου απορια λοιπον η συγκεκριμενη ...

Γιατι λοιπον παντρευοσαστε ??  :roll:

]

Anonymous

Πριν παντρευτείτε δεν τα ξέρατε αυτά? ]

spellbound

Ωχουυυυυυ βρε γαυρινα, μετα απο 16 χρονια που εχω χωρισει .... που να θυμαμαι τωρα.... ]

Anonymous

Spell δεν είναι έτσι... μπορεί να πληγωνόμαστε να περνάμε δύσκολα αλλά δεν φταίει ο γάμος. Εμείς οι ίδιοι φταίμε!!!

spellbound

γαυρινουλα μου, ποτε δεν φταιει ενας μονο...θελει δυο για να κανεις κατι
που να ειναι καλο η να μην τσουλησει.

τεσπα, ασε μη ψυχοπλακωθω πρωινιατικα.....   σμουατς

Enia

ρε παιδιά... οκέικ... ερωτώ:...  (ας χρησιμοποιήσουμε την μαιευτική μέθοδο...) :P

και αν ΔΕΝ παντρευόσασταν, πως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα δηλαδή?

γιατί όλοι αναφέρονται σε ένα μυστήριο και σε ένα χαρτί? το πρόβλημα είναι ο γάμος σαν έννοια ή η πραγματική δέσμευση πίσω από αυτά? η δέσμευση δηλαδή του να μείνεις με έναν άνθρωπο και να έχεις κάποιες υποχρεώσεις απέναντί του.
σε τι μπορεί να διαφέρει η συνύπαρξη με έναν άνθρωπο σε ένα γάμο από την πολύχρονη συνύπαρξη με τον ίδιο άνθρωπο σε μία σχέση χωρίς γάμο?
χωρίς το μυστήριο και τις νομικές/οικονομικές παραμέτρους που φέρνει ο γάμος, θα εξακολουθούσατε να είσαστε μαζί? γιατί ναι και γιατί όχι?

δεν τα καταλαβαίνω αυτά που λένε 'ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα'... μα το να κάνεις ένα τέτοιο βήμα αυτό ακριβώς σημαίνει: δέσμευση. και το ξέρεις πως έτσι θα είναι. αν γενικότερα (ή με τον συγκεκριμένο άνθρωπο) δεν το θες, τότε γιατί παίρνεις την απόφαση να το κάνεις!? άστο καλύτερα, απλώς θα κοροιδεύεις τον εαυτό σου για μια ζωή...

ΠαράθεσηΟ ανθρωπος , η μαλλον καλυτερα ο ελευθερος ανθρωπος εχει περισσοτερες ευκαιριες να νιωσει , να ερωτευθει , να ενθουσιαστει και να βιωσει ενα σωρο ακομη καταστασεις που δεν μπορει after γαμο ...

γιατί?! τι τον εμποδίζει να είναι ερωτευμένος με τον/την σύντροφο και μετά το γάμο? σαφώς και μπορεί να έχει ευκαιρίες να ενθουσιαστεί και να 'βιώσει ένα σωρό ακόμα καταστάσεις'.. απλά όχι με άλλους, αλλά με τον ίδιο άνθρωπο... είναι θέμα επιλογής...

για μένα αυτό μόνο σημαίνει ο γάμος. την αμοιβαία υπόσχεση, τη δέσμευση... δεν χρειάζεται καμμία αλλαγή ούτε στον τρόπο σκέψης ούτε στον τρόπο ζωής αν είσαι φύση μονογαμική.

ε, αν βέβαια είσαι ελεύθερο πουλί και θες να πετάς από κανάρα σε κανάρα... πάρτο απόφαση όσο είναι καιρός!!

και για να το πω όπως αρχικά μου ήρθε στο μυαλό...

γιατί παντρευόμαστε? [size=18]for the need of belonging...[/size]
για την ασφάλεια και τη σιγουριά πως δεν θα είμαστε μόνοι μας ξανά... για να βάλουμε μια βάση, ένα σταθμό, ένα λιμάνι στη ζωή μας... για άλλους ίσως είναι τέλος, για άλλους ίσως είναι αρχή...

Eley8eros

Εγώ θα το πω όσο απλά γίνεται.... αν συζήσεις με εναν άνθρωπο που ερωτεύτηκες κάποια στιγμή για να εισαι κοινωνικά αποδεκτός και να φέρεις ένα παιδί στο κόσμο πρέπει να παντρευτείς... Και το κρίσιμο σημείο είναι αυτο... Κάποτε λοιπόν έλεγα... "ε και τι θα γίνει αν παντρευτούμε? ετσι κι αλλιώς μαζί μενουμε...." ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ... Ο θεσμός του γάμου ως δεσμευση και μόνο τον αλλάζει τον άνθρωπο και δεν εννοω μόνο τον ένα αλλα και τους δύο....δεν ξέρω ακόμα όμως που ακριβώς επέδρασε και αλλάξανε τα πράγματα... το αποτέλεσμα μετραει....

Μην τα βάλετε μαζί μου... ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ είναι η άποψη... Το έκανα το λάθος και κάποια στιγμή θα το ξανακάνω... αφού η κοινωνία το επιτάσει για να φέρεις ενα πλάσμα στο κόσμο... παρολα αυτά όμως θα μάθω απο τα λάθη μου πρώτα... και ελπίζω όλα να είναι καλύτερα... Ακους ποισονάκι????? ακου κατά του γάμου.... να παντρευτείς βρε να κάνεις ενα παιδάκι εξισου γοητευτικό με σένα....  :D  :wink:

Enia

δεν ξέρω βρε παιδιά, πείτε πως παραπήραν τα μυαλά μου αέρα εδώ στα εξωτερικά (αφού όλο το χρόνο μπάζει μαμώτο, εγώ φταίω!?)...

πάντως δεν το καταλαβαίνω αυτό το 'η κοινωνία επιτάσσει'...
αν ένα παιδάκι δεν είναι 'λάθος' (ήμαρτον να θεωρηθεί λάθος μια ανθρώπινη ύπαρξη) αν είναι το προιόν ενός έρωτα, αν και οι δύο γονείς το αναγνωρίζουν, το αγαπούν, το φροντίζουν και το σέβονται, ποιός και με ποιο δικαίωμα θα γυρίσει να πει κουβέντα?!

τι είναι προτιμότερο? το 'ξώγαμο' με δυο ευτυχισμένους γονείς, ή το άλλο από ένα διαλυμένο σπίτι? κι αν όχι διαλυμένο, με γονείς που δεν είναι ευτυχισμένοι με τις επιλογές τους...

γιατί επιτρέπει κανείς στον εαυτό του να κάνει οτιδήποτε που του το επιβάλει κάποιος άλλος, -γιατί έτσι έχουμε μάθει, γιατί 'έτσι πρέπει'-, όταν αυτό είναι παράλογο και θα τον κάνει δυστυχισμένο?

έτσι συμφωνώ με τι γωγώ, δεν φταίει ο γάμος, εμείς φταίμε...

Anonymous

Λιλάκι συμφωνώ.
Απ΄ την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω, το σκεπτικό κάποιον που θεωρούν πως ο γάμος είναι για κοινωνικούς σκοπούς και όχι γιατί το θέλουμε.
Όταν γεννηθεί αυτό το παιδί και δεν ξέρει ποιοι είναι οι γονείς, σε ποιους θα απευθυνθεί, που θα νιώσει ασφάλεια???? Και ναι οι ύπαρξη και των δύο γονιών μέσα στο σπίτι για το κάθε παιδί προσφέρει όλα όσα είπα γιατί μη ξεχνάτε κάποτε ήμασταν κι εμείς παιδιά.
Αν λοιπόν είναι έτσι τα πράγματα γιατί προχωρούμε σε κάτι τόσο μη ευτυχές για μας? ]

spellbound

Ενια, δεν εχουν παρει τα μυαλα σου αερα.

Αλλα οπως καταλαβα εγω το θεμα οπως ετεθη δε μιλαμε για εξωγαμα αλλα για παιδακια που αφου εχουν συνηθισει την συνυπαρξη και με τους δυο γονιους μετα αναγκαζονται να μενουν μονιμα με τον εναν και να βλεπουν περιστασιακα τον αλλον.  Ε, δεν ειναι και ο,τι καλυτερο. Αλλα οταν ενας γαμος διαλυεται τοτε προσωπικα επιμενω οτι φταινε και οι δυο πλευρες που δεν εβαλαν τα δυνατα τους να προσπαθησουν να ξαναπροσεγγισουν ο ενας τον αλλον.

Οχι οτι αυτο ειναι κακο, γιατι οπως και να χει οταν το γυαλι ραγισει, τερμα, το ραγισμα φαινεται, οποτε καλυτερα να τραβαει ο καθενας το δρομο του και να κανει ο,τι το καλυτερο για τα μικρα.

Για τα εξωγαμα παλι, δε βλεπω σε τι πρεπει να υποχρεωνονται οι δυο γονεις να παντρευτουν "ντε και καλα" επειδη το "επιτασσει η κοινωνια".

Προσωπικη μου αποψη παντα..

Enia

Κατερίνα, σαν εναλακτική το έφερα το θέμα, σαν επιχείρημα στο ότι δνε χρειάζεται ντε και καλά ο γάμος να γίνει για το χατήρι των παιδιών.

Εσύ -και με το δίκιο σου- απ'οσο κατανοώ το κρίνεις από προσωπική πείρα το θέμα. Μιλάς για τον γάμο που ξεκίνησε καλά και χάλασε. Οκ, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες...

Εμένα η άλλη περίπτωση με ενοχλεί. Η μιζέρια και ο αρνητισμός του 'ο γάμος καταστρέφει τη σχέση'. 'η κουλούρα', 'η κρεμάλα'... και που στην τελική ρε φίλε άμα το βλέπεις έτσι μαγκιά σου και δικαίωμά σου, αλλά τότε γιατί πας και το κάνεις!!!???
Γι'αυτό βγάζω το καπέλο στην Δήμητρα, κι ας διαφωνώ μαζί της στην θέση που παίρνει, γιατί ξέρει τι θέλει κι έχει το τσαγανό να το διεκδικίσει. Όχι πριν να κάνεις την πάπια και μετά να κλαίγεσαι από πάνω, λες και σε παρέσυρε κανένας άλλος όταν μόνος σου πας και τρως το κεφάλι σου...

μου θυμίζει κάποιους ταξιτζήδες που έχω κατα καιρούς πετύχει στην αθήνα και γκρινιάζουν για την κίνηση, το νέφος, το ζέστη, όλα, και 'τι καλά που είναι στο χωριο'... ε, άιντε φύγε καλέ μου άνθρωπε και άδειασέ μου τη γωνιά! (ψιλοάσχετο, αλλά δεν μπορούσα να μην το πω, θα έσκαγα! :P)

spellbound

Εμένα η άλλη περίπτωση με ενοχλεί. Η μιζέρια και ο αρνητισμός του 'ο γάμος καταστρέφει τη σχέση'. 'η κουλούρα', 'η κρεμάλα'... και που στην τελική ρε φίλε άμα το βλέπεις έτσι μαγκιά σου και δικαίωμά σου, αλλά τότε γιατί πας και το κάνεις!!!???

.....  εμενα μου φαινεται πως συμφωνουμε απολυτα ! Λεμε το ιδιο πραγμα με αλλα λογια βρε κουκλα μου!

Enia

α...! :roll: ναι ε? :? χμμ.. :roll:  ωραία...! :D χαίρομαι!!...  8)

703 Επισκέπτες, 1 Χρήστης