Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 588
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Μα γιατί παντρευόμαστε

Ξεκίνησε από Anonymous, Αυγούστου 17, 2005, 10:42:49 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gbyzf1000

Τώρα μου λέτε εσείς γιατι τα νέα ζευγάρια .....

...στα ξαφνικά χωρίζουν για ψύλου πήδημα?

Μήπως είναι κακομαθημένοι?

Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά σου?

¨Εχεται ακούσει ποτέ σε "οικογένεια" ο άντρας να κρατάει το μισθό του κρυφό απο την γυναίκα του και αντίστοιχα και η γυναίκα...ωστε να ψωνίζουν άφοβα με τις πιστοτικές?
"Εχεται ακούσει να μην ορίζονται πλέον απο κοινου "στόχοι-οράματα" κοινά και για τους 2?
μύρια τα παραδείγματα.....

για μένα η οικογένεια εχει εκφυλιστεί ως όρος γιατι πολύ απλά...δεν γαλουχίθηκαν όπως  παλαιότερα...

Το "πατρης-θρησκεία-οικογένεια"

έχει γίνει

"φραπές-madam figaro-playboy"

Οκ..προβλήματα στης σχέσεις υπήρχαν ,υπάρχουν και θα υπάρχουν...

ΟΜΩΣ

Τα προβλήματα είναι για τους λύτες...

και τα συζητάς με αυτόν/ην...

ούτε με την μαμά ,μπαμπά,αδέρφεια,ερομένη ,εραστή...κ.α

Παντρευόμαστε για να περνάμε καλά....νά έχουμε δίπλα μας κάποιον/α...που επιλέξαμε και δεν μας τον "πρόσφεραν" όπως πάλια.

Αποφασίζουμε να ταξιδέψουμε σε αυτή την γαμιολο-ζωή ,όσω όμορφα μπορούμε καλύτερα.
Δημιουργούμε απο κοινού...και υλοποιούμε στόχους και οράματα,έχοντας ώς κέντρο το "ΕΜΑΣ" και όχι το "εγω".
Φέρνουμε στο κόσμο ,νέους ανθρώπους που θα συνεχίσουν να  υλοποιούν ένα καλύτερο αύριο....
..δε συνεχίζω....

olive

Ολοι οι προλαλησαντες...τα ειπατε πολυ καλα και καλυψατε το θεμα... σχεδον απο ολες τις πλευρες...εξαλλου ολοι τα ξερουμε...και τις ερωτησεις...και τις απαντησεις...!!
Υπαρχουν φοβοι για την δεσμευση, υπαρχει ενθουσιασμος για το ετερον μας ημισυ...παρολα αυτα το αποφασιζουμε... και παντρευομαστε.

Στην πορεια ομως ως ανθρωποι εξελισσομαστε και λογω πειρας αλλαζουμε...και αλλαζουμε και οπτικη για τα πραγματα και τους χαρακτηρες..

Τι γινεται τοτε... οταν ανακαλυψουμε οτι αυτο που καποτε θεωρουσαμε ιδανικο για μας δεν μας κανει πλεον??? Και δεν λεω οτι καναμε λαθος..οχι απλα δεν μας καλυπτει πια... Να μεινουμε μαζι γιατι ειμαστε υπευθυνοι ανθρωποι και εχουμε παιδια ... και υποχρεωσεις μεγιστες απεναντι τους...και να ξεχασουμε τους εαυτους μας??? Η να σκεφτουμε οτι η ζωη μας ειναι μια και μοναδικη και της οφειλουμε κατι καλλιτερο απο το τελμα και την συνηθεια...του συντροφου μας???

minoraki

Παράθεση από: "gon"Όσους και να έχω ρωτήσει η άτιμη η βέρα σφίγγει πολύ όταν την βάζει ο παπάς λες και να σου στέλνει μηνύματα για κάτι?
η βερα θα σε κανει να μεινεις μαζι με εναν ανθρωπο??? την ειχα βγαλει οταν ημουν εγκυος στο πρωτο παιδι μου, γιατι δεν χωρουσε πλεον στο δαχτυλο μου....εκτοτε δεν την φοραω εδω και  25 χρονια.....την βρηκα τυχαια πριν απο λιγες ημερες, ψαχνοντας μεσα σε ενα συρταρι.....συγκινηθηκα παρα πολυ, γιατι διαβασα μεσα την ημερομηνια που γνωρισα τον αντρα μου....και εκεινος συγκινηθηκε....ηταν μια παρα πολυ τρυφερη στιγμη.....δεν νομιζω ομως οτι ενας χρυσος ή δεν ξερω απο τι αλλο μεταλο χαλκας θα αναγκασει καποιον/α να μεινει μαζι με εναν ανθρωπο.....

Nikos28

Καλά τα είπε ο φίλος gbuzf1000 (το' γραψα καλά;  :lol: ), συνοπτικά και γλαφυρά...
Ωστόσο, πιστεύω ότι το θέμα σχετίζεται περισσότερο με το πνεύμα της εποχής παρά με τη γαλούχηση. Εκτός κι αν με τον όρο αυτό εννοούμε και τα διάφορα ερεθίσματα που δεχόμαστε από δω κι από κει...
Φταίμε, σίγουρα. Αλλά ποιός φταίει για το ότι φταίμε; Φταίει, προφανώς, και η τηλεόραση που μας παραμυθιάζει για τον ''τέλειο'' άντρα και γυναίκα ''βομβαρδίζοντάς'' μας με ένα συγκεκριμένο αισθητικό πρότυπο... φταίνε και κάτι γλυκανάλατες ταινίες που μας καθηλώνουν στη ρομαντζάδα της σταχτοπούτας, του πριγκιπόπουλου και της ''ωραίας κοιμωμένης'' (σκεφτείτε, μόνο, πόσο πιο έντονη θα είναι η ερωτική απογοήτευση μιας κοπέλας που έχει σα μέτρο αξιολόγησης της πραγματικότητας τα κινηματογραφικά happy end!)...φταίει και ένα μεγάλο μέρος των διαφημίσεων που προβάλλει στήθη και οπίσθια για να προωθήσει αμάξια και οδοντόκρεμες... φταίει και η ''ανδροποίηση'' μιας μερίδας γυναικών υπο το πρόσχημα της χειραφέτησης... φταίει και η ''γυναικοποίηση'' μιας μερίδας αντρών υπο το πρόσχημα της άρνησης της φαλλοκρατίας...φταίει και η καταναλωτική κουλτούρα που παρεισέφρυσε στις ανθρώπινες σχέσεις, μετατρέποντας τα όντα σε προιόντα (ας σκεφτούμε, μόνο, πόσο δύσκολο είναι να γίνει σήμερα ένα ζευγάρι και πόσο εύκολο είναι να ξεγίνει!)... φταίει και η νοοτροπία του τύπου ''λεφτά μου-λεφτά σου'' που είπε και ο φίλος gbuzf1000 (είναι τυχαίο που οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων είναι όλες τους φτωχές; )... κλπ κλπ
Κοντολογής, φταίει η σύγχρονη εποχή της Αμάλθειας και η σάπια σεξοκουλτούρα που τη στηρίζει. Μέτοχοι της οποίας είμαστε, λίγο-πολύ, όλοι.
Κάτι τέτοιες στιγμές, μου έρχεται αυθόρμητα μια φράση του Ιησού, με την οποία χαρακτήριζε τους έσχατους καιρούς : ''Και δια το πληθυνθήναι την ανομίαν, ψυγήσεται η αγάπη των πολλών'' (''κι επειδή θα αυξηθεί η ανομία, θα ψυχρανθεί η αγάπη των πολλών''). Ίσως είχε δίκιο. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

energizer

...θα συμφωνησω οτι το ζητημα εχει καλυφθει ποικιλοτροπως...
...να προσθεσω κατιτις & εγω;
...η συγχρονη εικονα εγγαμου βιου επηρεαζεται απο καποιες παραμετρους..."ισοτητα φυλων(αρα & ρολων!)","αστικοποιηση(με ολα τα συνακολουθα στον τροπο ζωης!)","τεχνολογια(βλ.προηγουμενο!)","υπερκαταναλωτισμος(διογκωση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ αναγκων!)" & δεν θα μπορουσαν να λειψουν τα διασημα ,ΝΤΑΜ ΝΤΑΜ!!!, "Μ.Μ.Ε(συνυπευθυνα για ολα τα προηγουμενα!)" προσθεστε τωρα την εικονα των συγχρονων κοινωνιων "μοναξια","ανεργια","πολυπολιτισμος","αγραν εφημερου(& επουσιωδους!)","παραβατικοτητα","διαπλοκη","αναξιοκρατια(& στις sexσεις!!)"..
 :roll:
...τι περιμενετε να δειτε  :?:
...διαζυγια,τσακωμους,πληγωμενα παιδια(ψυχικα) & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ της καταστασης σε αυξανομενους ρυθμους...   :cry:
...προσωπικα δεν εχω κατι με τον γαμο...
...ενας θεσμος που περναει την κριση του οταν αλλοι καταπεφτουν!!!
...εχω ομως με καθε ανωριμο-ανευθυνο-αδιαφορο που θεωρησε οτι ο γαμος ειναι "κοινωνικο διαβατηριο" η "κοινωνικη επιταγη" οπως & με αυτους που το θεωρησαν παιχνιδι (ολοι το κανουν αρα & εγω!)...
...πιστευω οτι ειναι απορροια ωριμης σχεσης (πιθανοτατα πολυχρονης) , ΩΡΙΜΩΝ(κατασταλαγμενων στην πορεια & τους στοχους ζωης)(η εμπειρια προαιρετικη!) με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ στοχο-αποτελεσμα...
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ & επειδη τα ανθρωπακια δεν επιβιωνουν στον πρωτο χρονο (οπως τα τιγρακια! π.χ) το "συμβολαιο" παει χοντρικα για την επομενη 20ετια!!!
...τωρα αν μετα (& με μια μεση ηλικια εναρξης εγγαμου βιου τα +/-30) αντεχεις για αλλα κολπα...οτι πεις μεγαλη/ε!!!  :wink:
...παντως σε λιγο θα μπορουμε να ζηταμε πληροφοριες για το θεμα & απο τους ομοφυλοφιλους!!
 :lol:

SoFiA24

Το θέμα για το οποίο συνήθως έρχομαι σε σύγκρουση με γνωστούς και φίλους... Ω ναι είμαι μια απ αυτές που έχω ήδη σχεδιάσει το νυφικό άσχετα αν δεν έχω βρει ακόμα το γαμπρό. Πειράζει? Βλέπετε καλώς ή κακώς ανήκω σ αυτό που λέμε παραδοσιακή γυναίκα δηλαδή καμία σχέση με την πλειοψηφία των συνομηλίκων μου...σ αυτό πρέπει να βοήθησε πολύ κι η γιαγιά με άπειρες ατάκες και ουκ ολίγες συμβουλές... Ίσως από την άλλη να φταίει και το οικογενειακό μου περιβάλλον και τα βιώματά μου... Τελοσπάντων...
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ο γάμος ταυτίζεται απόλυτα από τους περισσότερους με τη φυλακή, με το θάνατο του έρωτα κλπ. Διαβάζοντας το topic και τις απαντήσεις είδα απόψεις που αναφέρονταν στην κοινωνική αποδοχή, στην ελευθερία του ατόμου να νοιώσει, να βιώσει, στην απόκτηση παιδιού κ.ο.κ. Θα διαφωνήσω με όλες. Ο γάμος δεν είναι ούτε τρόπος για να αποδεχτεί εμάς και το παιδί μας η κοινωνία ,ούτε βέβαια μας εμποδίζει στο να νοιώσουμε, να βιώσουμε , να ερωτευτούμε... Για να μπορέσει κάποιος να βιώσει συναισθήματα,καταστάσεις , για να μπορέσει να ερωτευτεί πρέπει να αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο. Βάζοντας όμως έναν τέτοιο περιορισμό που υπαγορεύει οτι ο γάμος εκ των προτέρων είναι κάτι το άσχημο τι μπορεί να βιώσει κάποιος και στην τελική πόσο ελεύθερος είναι ? Άλλωστε αν δεν πληγωθούμε, αν δε γελάσουμε , αν δεν κλάψουμε ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ...
Για μένα ο γάμος είναι η φυσική κατάληξη μιας σοβαρής σχέσης 2 ανθρώπων που αγαπιούνται και θέλουν να βαδίσουν μαζί στο μονοπάτι που λέγεται ζωή. Αυτό σημαίνει πως και ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ θα κάνουν και ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, πως θα υπάρξουν ΚΑΛΕΣ αλλά και ΑΣΧΗΜΕΣ στιγμές και πως σε όλα αυτά θα θέλουν και θα μπορούν να το παλέψουν ΜΑZI. Για μένα σ ένα γάμο ισχύει το ΜΑΖΙ κι όχι το ΕΓΩ. Κι αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει οτι καταπιέζουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας για χάρη του άλλου. Σημαίνει οτι συζητάμε κι οτι βρίσκουμε λύσεις μαζί.  
Το θέμα είναι να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο με ιδιαίτερα μεγάλη ανάλυση.

Enia

Το ξανανεβάζω...

Για να θυμούνται οι παλιοί... και να μαθαίνουν οι καινούριοι... :wink:  :lol:

patos

eixa olh thn diathesh na su apantisw alla grafeis me galazia grammata kai den fenete tipota

Enia

Κύριε patos μας, μικρό ήταν το κακό! Αν απλά περνούσες τα γράμματα με τον κέρσορά σου, μπορούσες να τα διαβάσεις!
Βλέπεις παλιότερα το φόντο του φόρουμ μας (όπως μάλλον γνωρίζεις σαν παλιό μέλος) ήταν πιο σκούρο κι έδειχνε καλά το γαλαζούλι.
Διορθώθηκε πάντως τώρα, και φαίνονται μια χαρά!

papi

Athinoula

giati pandrevomaste???

paidia osoi einai anipandri 8eloun na pandreftoun kai osoi einai pandremenoi sini8os 8eloun na xorisoun..

o gamos einai mia desmeusi , den diaferei apo mia makroxronia sxesei pou se andi8esei me thn sxesei les sikonomai kai fevgo se ena gamo skeftesai polla..

an uparxoun paidia ta paidia sou , an den boreis na sindiriseis ton eauto sou moni-os sou klp

To oti pandrevomaste gia n akanoume paidia {gia n amin xaraktiristousn ektos gamou} emeis oi gynaikes exoume kai thn enia an 8a to anagnoriete klp..kai sas pliroforo oti logo tis douleia mou vlepo apistefta pragmata..einai poli asxhmo na min einai anagnorismeno ena paidi kai otan genietai meta fenete eforou zois pano sta egrafa tou (lhj-kh genniseos)..to 8ema mas einai omos o gamos..

einai kati pou exo dokimasei kai 8eoro oti..einai simandiko alla prepi na xeroume na kratisoume kai to gamo mas ..sini8os oi tsakomoi einai gia mikropragmata..

sigoura an axanapandrevomouna 8a to skeftomouna 1000000 fores prin omos..einai ena oreo mustirio kai den prepei na to mionoume.

_MAIRA_

Παράθεση από: "KostasD33"Όταν είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι περισσότερο από το 90% των γάμων αφού περάσουν τα πρώτα 3 χρόνια ανακαλύπτουν ο ένας για τον άλλον ότι του σπάει τα νεύρα στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Όταν ανακαλύπτουν ότι οι μοναδικοί λόγοι που δεν χωρίζουν είναι
1ον τα παιδία που έχουν κάνει για να μη τραυματιστεί ο ψυχικός τους κόσμος
2ο κοινές οικονομικές υποχρεώσεις. (π.χ. αγορά σπιτιού, δουλειές από κοινού κ.λ.π.)

όποτε βγαίνει ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΩΤΟ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΣΤΕ και θάβουμε με μεγάλη ταφόπετρα τα οποία αισθήματα μας, και όλη μας την διάθεση για χαμόγελο μέσα στον γάμο,
εκτός από τα παιδία μας που από μόνα τους είναι ένα χαμόγελο στη ζωή.

Τα παιδιά όμως δεν είναι συγχωροχάρτι για κανένα αρνητικό συναίσθημα η πράξη ...Συμφωνώ ότι πρέπει να έρχονται στο κόσμο εντός γάμου...εφόσον έτσι είναι φτιαγμένα τα stadarts της κοινωνιας ,( και για μενα είναι ο μοναδικός λόγος ύπαρξης του θεσμού)...αλλα αν παψει να υπαρχει αρμονια στο ζευγαρι θεωρω οτι ειναι καλυτερα να χωριζει γιατι αν δεν το κανει εκτος του οτι τελικα κανει χειροτερο κακο στα παιδια ,δινοντας τους λανθασμενη εικονα που αργοτερα καποιος /α θα πληρωσει και παει λεγοντας......,η ζωη ειναι μονο μια!!!!!

ναι σε ενα γαμο που ομως θα ξεκινα με τις καλυτερες των προυποθεσεων και οχι γιατι ετσι πρεπει...αλλα ναι και στο διαζυγιο αν χρειαστει!!!!!!

...και αν παντρευτώ ποτέ γραψτε μου!!!!!!!!!!!!

Enia

ποτέ μη λες ποτέ Μάιρα  :D Κι άλλες μας τα'πανε, και τώρα είναι παντρεμένες και πολύ ευτυχισμένες. :D

plus

φυσικα το προβλημα με μας τις γυναικες αυτο ειναι!
ειναι γραμμενο στο dna μας, οταν η σχεση περνα τους 6 μηνες
ξαφνικα ολα αλλαζουν και ενα νυφικο τρεχει ξωπισω να προλαβει!!

το θεμα ειναι, οι αντρες πως πιανονται κοροιδο σ'αυτο??

AGRIOS

Plus πως πιανονται κοροιδα οι αντρες??????? πολυ απλα οταν ερωτευθουν χαχαχαχαχαχαχα
τοτε τσιμπανε σαν χανοι αλλα προσοχη οταν ξεθυμανει ο ερωτας γινονται ταυροι σε υαλοπωλειο

588 Επισκέπτες, 1 Χρήστης