Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 610
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

...ποιος λογιζεται ραγιας & ποιος σουλτανος...

Ξεκίνησε από energizer, Οκτωβρίου 04, 2005, 04:32:56 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Prozac

Παράθεση από: "Αργυρώ"Μα γιατί πας τόσο μακριά, στην Ανατολία; Εδώ δηλαδή πώς τα προσγειώνουν τα... αεροπλάνα;  :twisted:

Εδώ? Μόνα τους..... :)  (εντελώς μαύρο)

freak

Prozac επειδη εχεις παει στην Τουρκια καλο θα ηταν να δωσεις μια περιγραφη της καταστασης εκει... για να καταλαβουμε κ εμεις περαν των γενικοτητων τι επικρατει οντως σε αυτη τη χωρα κ να μπορεσουμε να συζητησουμε καλυτερα...
για την βουλγαρια του ζιφκωφ τι να πω... καπως ετσι μου τα εχει περιγραψει κ εμενα τα πραγματα καποια φιλη βουλγαρα στην αγγλια... για να μην πουμε τι γινοταν στην πρωην ΕΣΣΔ οπου ουτε φωτοτυπιες δεν μπορουσαν να βγαλουν (samizdat)...

παντως αργυρω, συμφωνω πως ολοι οραματιζομαστε την ιδανικη περιπτωση... οταν ομως οι επιλογες σου ειναι περιορισμενες καθως κ οι δυνατοτητες σου, επιλεγεις αυτην με τις λιγοτερες επιπτωσεις... κ για να μην μιλαμε μονο για τους γειτονες.. προσωπικα θα προτιμουσα να ξεσηκωνοντουσαν εναντια στις οικογενειες που λεει κ ο prozac αλλα μηπως κ εδω εμεις οι πιο συνηδητοποιημενοι κανουμε κατι διαφορετικο... αποδεχτηκαμε την ηττα μας ως συνολο κ απλα περι αλλων τυρβαζουμε..

συντροφικα.

υγ. περαν των αντιστασιακων του παρισιου κ του λονδινου κ της ιταλιας υπηρξαν κ παρα πολλοι λαλιστατοι αντιστασιακοι στην ημεδαπη οπου βασανιστηκαν, εξοριστηκαν, δολοφονηθηκαν, στιγματισθηκαν, κλπ... το οτι υπηρχε μια κλικα δηθεν αντισασιακων, κ μιλαω για αυτους που στην μεταπολιτευση ετρεξαν να γινουν χαλιφιδες στην θεση του χαλιφη κ οχι για ολους τους αντιστασιακους του εξωτερικου, δεν αναιρει την προσφορα των υπολοιπων απο την αλλοδαπη.

Deykalion

Σαν κύπριος και που τους ζώ κάθε μέρα πολύ έντονα και με όλη την ψυχολογική φόρτιση όλων των γεγονοτων, διαφωνώ κάθετα οριζόντια και με όλους τους τρόπους που υπάρχουν.

Τους λόγους μπορείται να τους καταλάβεται όλοι

Argiro

ΠαράθεσηO freak είπε:

οταν ομως οι επιλογες σου ειναι περιορισμενες καθως κ οι δυνατοτητες σου, επιλεγεις αυτην με τις λιγοτερες επιπτωσεις... κ για να μην μιλαμε μονο για τους γειτονες.. προσωπικα θα προτιμουσα να ξεσηκωνοντουσαν εναντια στις οικογενειες που λεει κ ο prozac αλλα μηπως κ εδω εμεις οι πιο συνηδητοποιημενοι κανουμε κατι διαφορετικο... αποδεχτηκαμε την ηττα μας ως συνολο κ απλα περι αλλων τυρβαζουμε..

Νομίζω πως εκείνοι που αντιστέκονται, σε όλες τις εποχές και σε όλες τις χώρες, έχουν υπόψη τους τις επιπτώσεις και είναι επιλογή τους η αντίσταση. Όσοι επιλέγουν τις λιγότερες -ή και καθόλου- επιπτώσεις δεν μπορούν φυσικά να κάνουν αντίσταση, απλώς βολεύονται. Οι δυνατότητες πάντα υπάρχουν, αρκεί να ξέρεις τι κάνεις και τι σε περιμένει.

Όσο για την αποδοχή της ήττας μας, δεν συμφωνώ. Δεν την αποδεχτήκαμε γιατί δεν ηττηθήκαμε. Απλώς μεγαλώσαμε και δεν γίνεται πια να αντιστεκόμαστε ομαδικά. Η αντίσταση είναι υπόθεση των νέων έως 30 χρόνων, γιατί αυτοί ξέρουν πώς πρέπει να εξελιχθεί η κοινωνία στη συγκεκριμένη φάση. Εμείς έχουμε στο μυαλό μας τις παλιές μεθόδους, οι οποίες δεν γίνεται να εφαρμοστούν πια. Από τη στιγμή που περάσει κάποιος τα 30, το μόνο που του μένει να κάνει είναι να αντιστέκεται σε προσωπικό επίπεδο, αν δεν έχει απογοητευτεί επειδή πιστεύει πως ηττήθηκε μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρει τον τρόπο να αντισταθεί ομαδικά στις νέες συνθήκες.

ΠαράθεσηO Defkalion είπε:

Σαν κύπριος και που τους ζώ κάθε μέρα πολύ έντονα και με όλη την ψυχολογική φόρτιση όλων των γεγονοτων, διαφωνώ κάθετα οριζόντια και με όλους τους τρόπους που υπάρχουν.

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς, εγώ πάντως που έμεινα στην Κύπρο και δούλεψα εκεί ένα χρόνο, μίλησα με Κύπριους και κάναμε πολλές πολιτικές συζητήσεις. Θεωρώ τους Κύπριους πολύ καλύτερους από εμάς αυτή την εποχή σε θέματα πολιτικού σκεπτικού και θεωρώ πως αντιστέκονται αρκετά καλά. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι αρνήθηκαν να ψηφίσουν ΝΑΙ στις περιβόητες εκείνες εκλογές για το σχέδιο Άναν, παρόλες τις πιέσεις που δέχτηκαν ακόμη και από την Ελλάδα, με κάνει να τους έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Αν συνέβαινε το ίδιο στην Ελλάδα, είμαι σίγουρη πως θα ψηφίζαμε ΝΑΙ.

Prozac

Παράθεση από: "freak"Prozac επειδη εχεις παει στην Τουρκια καλο θα ηταν να δωσεις μια περιγραφη της καταστασης εκει... .

Νόμιζα  κι εγώ στο πρώτο μου ταξίδι, πως πήγα στην Τουρκία. Επειδή το ενδιαφέρον μου (αν και όψιμο), ήταν μεγάλο ξαναπήγα 3-4 φορές ακόμη , μερικές για δουλειά τις άλλες για να ζήσω αυτό το σκηνικό που λέγεται Κωνσταντινούπολη. Έτσι συνειδητοποίησα πως πήγα στην Κωνσταντινούπολη και όχι στην Τουρκία. Ανακάλυψα πως η Τ. είναι ένα πακέτο από χώρες  που κατοικείται από διάφορους λαούς. Για να ξεαθαρίζουμε λοιπόν τα πράγματα είδα λίγη Κωνσταντινούπολη, τη βιτρίνα της Τουρκίας μια χώρα από μόνη της. Με πληθυσμό που δεν κατάφεραν το 2000 να μετρήσουν, γιατί οι κάτοικοι κρυβώντουσαν από τους απογραφείς, και εκτιμούν κάτι μεταξύ 15 και 17 εκατομμυρίων ψυχών!!! Με προβλήματα (έλλειψη) νερού και ηλεκτρικού (φυσικά στις λαϊκές συνοικίες), απίστευτο χάος στους δρόμους, αλλά και (μια και μιλάμε για τον τόπο των αντιθέσεων), τμήματα με απίστευτους δρόμους, περιοχές με κτήρια και υποδομές ευρωπαϊκές δίπλα σε ντενεκεδομαχαλάδες (sic), όμορφοι ευρωπαίοι άντρες και υπέροχες γυναίκες (αχ Μεσόγειος) μαζί με φουκαράδες ανατολίτες (που οι ίδιοι αποκαλούν επιτημητικά αραμπεσκ!) και γυναίκες χαμένες πίσω από μαντήλες και βρώμα και καθαριότητα, αλλά και όποια άλλη αντίθεση μπορεί να φανταστεί κανείς.

Εκείνο όμως που με συγκίνησε είναι το σκηνικό! απερίγραπτο! Τι να πρωτοπώ. Μυρωδιές και εικόνες...Δεν ένοιωσα ούτε στιγμή οτι είμαι εκτός Ελλάδας. Είχα όμως και στρατηγική. Προσπάθησα να αποστασιοποιηθώ από θυμούς. ΔΕΝ πήγα να δω την Αγ. Σοφία, όπως ΔΕΝ πήγα να δω το Μπλε Τζαμί, άφησα τα "αξιοθέατα" για επόμενη φορά. Περπάτησα, πήρα ταξί, μετρό, αναμείχθηκα με κόσμο στα μη τουριστικά παζάρια και αγορές, χάζεψα την παλιά πόλη με τα υπέροχα κτήρια και την ακόμη και σήμερα ελληνική παρουσία. Επειδή το πρωτο μου ταξίδι ήταν για δουλειά, είχα την ευκαιρία να γνωρίστώ με ντόπιους, όχι ακριβώς αντιπροσωπευτικούς Τούρκους, με σπουδες στην Ευρώπη ή  στην Αμερική, αλλά και μέσω αυτών πέρασα κι από παρέες με πολύ ενδιαφέρον πιο κουλτουριάρικες (ναι ναι ασφαλώς υπάρχει κι αυτό) καλλιτέχνες, ζωγράφους κλπ., όπου εγώ ο Γιουνάν βρέθηκα και καλεσμένος σε πάρτι, στην Ασιατική πλευρά όπου από μόνο του γράφει...βιβλίο. Πάρτι κανονικό, όπως ήταν τέλη δεκαετίας 50, αρχές 60 στην Ελλάδα, με παλια τούρκικη (θλιβερή) μουσική και τα κορίτσσια να πηγαινοέρχονται στην κουζίνα, τηγανίζοντας και φέρνοντας ζεστά χαμσίνια (ψαράκι του Βοσπόρου) μεζεδάκια και ρακή, και κουβέντες και χοροί και φωνές και γέλια και ματιές και τσαχπινιές (original χαχαχαχα!) και λίγο μπουζούκι (για το οποίο τρελλαίνονται και εκεί έμαθα πως ΔΕΝ το έχουν!!!) από κάτι κασέτες του ολέθρου. Βέβαια θα πρέπει να πω πως ιδιαίτερη άνεση μου έδωσε κι η φάτσα μου που ασφαλώς δείχνει πως δεν έχω γεννηθεί στο Γκέττεμποργκ :)  αλλά προδίδει και μυρίζει αυτό που λίγο πολύ όλοι μας βιώνουμε. Την ευλογημένη Ανατ. Μεσόγειο.

Όμως στο δρόμο σε σταματάει με κανονικά μπλόκα η αστυνομία, σε κατεβάζει από το αυτοκίνητο για έρευνα. Μέσα στην Πόλη υπάρχει στρατός, σε στρατόπεδα και τα ταξί έχουν διαταγή να μη σβύνουν ποτε την πλαφονιέρα ώστε να φαίνεται ποιος είναι μέσα. Παντού έχεις την αίσθηση της παρουσίας του αστυνομικού κράτους. Και υπάρχουν και οι αντιπαθητικοί που στραβώνουν όταν ακούν Γιουνάν, αλλά και αυτοί που σου κλείνουν το μάτι και σου φέρνουν σε φλυτζάνι του καφέ ρακή, σε μαγαζί που ΔΕΝ πουλάει οινοπνευματώδη, να σε κεράσουν να σε τιμήσουν ακριβώς γιατί είσαι Γιουνάν, καρντάς (αδελφός) και λίγο πολύ ξέρεις από καϋμούς και ντέρτια...

Τελικά επιστρέφοντας από το πιο πρόσφατο ταξίδι μου, άρχισα να καταλαβαίνω τι συμβαίνει ανάμεσά μας...
Υπάρχει αυτό το σύνδρομο που ο Λακκάν χαρακτηρίζει amour impossible (έρωτα αδύνατον να πραγματωθεί).
Ετσι συνεχίζουμε...

Και πήρα το αεροπλάνο από το Αττατούρκ Χαβά Λιμανέ (που Γιεσίλκοϋ το λέγανε) για το Ελευθέριος Βενιζέλος (κράμπα στη γλώσσα οι ξένοι πιλότοι, που Σπάτα θα μπορούσε) και γύρισα από τον έναν ερωτευμένο στον άλλο...

:lol:

Deykalion

Αργυρώ με την απάντηση που έδωσες πιστεύω κατάλαβες τη εννοώ.

Καλός τούρκος ο νεκρός τούρκος και σε όποιον αρέσει.

eye_

Prozac

Παράθεση από: "Deykalion"Καλός τούρκος ο νεκρός τούρκος και σε όποιον αρέσει.

Λυπάμαι. Δεν μου αρέσει.

Και δεν μου αρέσει γιατί έχω την αξιοπρέπεια της ελληνικής μου παιδείας.

:cry:

Argiro

O Defkalion είπε:

Καλός τούρκος ο νεκρός τούρκος και σε όποιον αρέσει.

Όχι, δεν τα λες καλά... Δεν έλεγαν αυτό οι Κύπριοι. Έλεγαν τότε, θυμάμαι, πως δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα με τους Τούρκους και πως πρέπει να τους αφήσουν ήσυχους να τα βρουν μεταξύ τους και όχι όπως συμφέρει τους μεγάλους. Επίσης έλεγαν πως θέλουν η Κύπρος να ενωθεί με την Ελλάδα και θέλουν να μπουν στην ΕΟΚ. Θυμάμαι τους έλεγα πως αν μπουν στην ΕΟΚ θα καλοπεράσουν... και τους εξηγούσα και τους λόγους και πως καλύτερα είναι μόνοι τους παρά να είναι με την Ελλάδα. Δεν ξέρω, αυτή είναι η άποψή μου.

Deykalion

Πρόβλημα σου αν σου αρέσει η όχι.

Ολίγον με απασχολεί πίστεψε με.

Την αξιοπρέπεια την ελληνικής παιδείας την έχω και εγώ αλλά έχω και στην μνήμη μου πολύ εντονα γραμμένη όμως και την δολοφονία του ισαάκ και του Σολομού καθώς και πολλά άλλα που γίνοντα ικαθημερινά και που εσείς δεν γνωρίζεται.

ΓΙαυτό μην αναφέρνεις την αξιοπρέπεια την ελληνικής παιδείας και κάποιοι  κύπριοι για να μην αναφέρω όλοι ξέρουμε να την εκτιμούμε καλά προς δυσαρέσκεια πολλών ελλαδιτών.

Όταν ζήσεις κάποια γεγονότα πολύ έντονα τότε βλέπεις και κάποιες καταστάσεις πολύ διαφορετικά.

Πες με εθνικιστη πες με τρελλό πες με ότι θες.
Πολύ λίγο με απασχολεί.

Τα λίγα άτομα εδώ μέσα που με γνωρίζουν ξέρουν.

eye_

de 8a prospa8isw na sou allaksw gnwmi.. de me endiaferei allwste.. exw gnwrisei kai exw filous arketous kiprious, (kai sigatoiko eixa).. i gnwmes mas diistantai se auto to 8ema opws kai se polla allwste.. eimai apo autous pou pisteuoun pws pera apo ena koino glwssiko idiwma den exoume tipota allo koino..i kallitera osa exoume me tous tourkous alla tosa exoume kai metaksi mas.. kai kati akomi.. i epilektiki mnimi de tima kanenan mas..

Argiro

Νομίζω, καλέ μου Δευκαλίωνα, πως δεν έχεις καταλάβει τι παίζεται σχετικά με το Κυπριακό. Συμφέρει πάρα πολύ οι Τούρκοι με τους Κυπρίους να είναι εχθροί και κανέναν δεν συμφέρει να τα βρουν μεταξύ τους. Όμως αυτό οι περισσότεροι Κύπριοι το ξέρουν, καθώς και οι Τουρκοκύπριοι επίσης, και τα βρίσκουν μια χαρά μεταξύ τους, απ' ό,τι είδα όσο καιρό έμεινα εκεί. Επίσης το σχέδιο Άναν βόλευε μια χαρά αυτούς που έχουν συμφέρον η Κύπρος να γίνει ένα κράτος που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την Κύπρο που ξέρουμε. Δεν μασάνε όμως οι Κύπριοι, αντιστέκονται και θα αντιστέκονται μέχρι τελικής πτώσης, και καλά κάνουν...

Deykalion

ΤΤώρα είδα την απάντηση σου αργυρώ και απαντώ με ένα τελευταίο ποστ στο συγκεκριμένο θέμα γιατί είναι κάτι που με πονά αφάνταστα.

Το καλος τούρκος νεκρός τούρκος είναι δική μου άποψη και όχι όλων των κυπρίων και πρέπει να γίνει σεβαστή όπως οι απόψεις του καθενός είτε συμφωνείται είτε όχι.

Με αυτά που έχεις γράψει ειδικά με το ότι θέλουν ένωση με την ελλάδα καταλαμβαίνω ότι μίλησες με άτομα της δεξιάς περισσότερο που οι πολιτικη αυτή παράταξη υποστήριζε καθέτως το ΝΑΙ και μέχρι τώρα υποστηρίζει ένωση με την ελλάδα.
Η ένωση με την ελλάδα εν μέρη επιτεύχθηκε με την Ε.Ε.

ΑΥτό που λές ότι έλεγαν οι κύπριοι είναι σωστό εώς ένα σημείο γιατί εμε΄ς δεν θέλουμε και ότι έχουμε να βρούμε τίποτα με τους τούρκους.¨αλλο οι τοθρκοκιπριοι και αλλο τουρκοι.Και αυτό για να το καταλάβετε πρέπει να το ζήσεται

Η Ε.Ε ηταν η χειρότερη κίνηση που έχει κάνει η Κυπριακή δημοκρατία και αυτό πλέον είναι περισσότερο απο εμφανές.
Μπορεί για κάποιους εκτός κύπρου να φενόταν καλή κίνηση αλλά για να μπορείς να το πεις αυτό πρέπει να ξέρεις κα ιτους κύπριους καλά.

Και εγω αλλά και το 99% των κυπρίων σήμερα πλυν μιας μερίδας της πολιτικής τάξης πιστεύει ακράδαντα αυτό που λέω τώρα.
Η Ε.Ε ηταν πολύ μεγάλο λάθος.
Και όλες οι δικαιολογίες που δόθηκαν καταρίπτονται κάθε μέρα μιά μιά.

Το είπα άπειρες φορές και θα το λέω ότι δυστηχώς εχουμε 10 ηλίθιους να μας κυβερνούν και μας διασύρουν.Ο κυπριακός λαός εκεί που χρειάζτηκε να μιλήσει μιλησε και είπε εκείνο το όχι εις αντιθέση με το τη ελεγε το μεγάλο μέρος των πολιτικών.

Και κάνω edit για να συμπηρώσω στ ομάτι ότι ανάφερα Σολομού και Ισαακ που είδα με τα μάτια μου.
Τα έζησα και δεν περιορίστικα σε αυτά που λένε τα βιβλία.Εδώ ξέφυγα γιατί τα έζησα.Ξέρω πολύ καλά τη έχει συμβεί γενικώς ποιό παλιά.
Και τη μας έκαναν κα ιτή κάναμε.
Αλλά εχω ζήσει γεγονότα.
Και έλα στην κύπρο .Σε προκαλώ .Και όταν αντικρίσεις την κόρη του Ισαακ και την κοιτάξεις στα μάτια πες της ότι ειναι επιλεκτική γιατι μισα τους τούρκους.
Απλά θα δω τη θα της πείς όταν την αντικρίσεις.

Εγώ όπως είπα έχω ζήσει γεγονότα και δεν παραμένω σε ότι γράφουν τα βιβλία.Και έχω μαζεμένες χιλιάδες μεπειρίεες απο άτομα που έζησαν τα γεγονοτα τους 74 και του 60

ΑΥτό ήταν το τελευταίο μου ποστ όχι μόνο σε αυτό το τόπικ αλλά και σε όσα έχουν πολιτικη μέσα

Βγάζω σπυράκια.

Εϊμαι αλλεργικός στους πολιτικούς και στις πολιτικές συζητήσεις.

Καλή συζήτηση

Prozac

Παράθεση από: "Deykalion"Πρόβλημα σου αν σου αρέσει η όχι.

Ολίγον με απασχολεί πίστεψε με........(1)

Την αξιοπρέπεια την ελληνικής παιδείας την έχω και εγώ (2) αλλά έχω και στην μνήμη μου πολύ εντονα γραμμένη όμως και την δολοφονία του ισαάκ και του Σολομού καθώς και πολλά άλλα που γίνοντα ικαθημερινά και που εσείς δεν γνωρίζεται.

ΓΙαυτό μην αναφέρνεις την αξιοπρέπεια την ελληνικής παιδείας και κάποιοι  κύπριοι για να μην αναφέρω όλοι ξέρουμε να την εκτιμούμε καλά προς δυσαρέσκεια πολλών ελλαδιτών (3).

Όταν ζήσεις κάποια γεγονότα πολύ έντονα τότε βλέπεις και κάποιες καταστάσεις πολύ διαφορετικά (4).

Πες με εθνικιστη πες με τρελλό πες με ότι θες.
Πολύ λίγο με απασχολεί. (5)

Τα λίγα άτομα εδώ μέσα που με γνωρίζουν ξέρουν.   (6)  

Δυσκολεύομαι να απαντήσω γιατί δεν μας τιμάς ούτε με την ηλικία σου, ούτε με τη μόρφωσή σου, αλλά θα το κάνω  γιατί ενα φόρουμ πρέπει να επιτρέπει όλες τις απόψεις ακόμη και των...ημιφανών

(1) τότε μονολογείς στα φόρα?

(2) αν την έχεις γιατί δεν φαίνεται? Αν παρατηρούσες την ηλικία μου θα     καταλάβαινες εύκολα πως στις αρχές της δεκαετίας του 60 είχα προσωπική αντίληψη πραγμάτων και γεγονότων. Γνωρίζεις τα γεγονότα? Να σου θυμήσω επεισόδια που δεν τιμούν καθόλου την ελληνική μου παιδεία? Να θυμήσω κάποιες αντίστοιχες συμπεριφορές από οργάνωση με αρχικά? Γιατί κι εγω τα έχω στη μνήμη μου χαραγμένα όπως και τα πιο πρόσφατα που ανέφερες, ώστε να μπορώ να έχω σφαιρική θεώρηση άρα και άποψη. Διαφορετικά θα ήμουν οπαδός και όχι σκεπτόμενος.

(3) εμείς οι Έλληνες κατ' εξοχήν τιμούμε ως Έλληνες τους "της εμής παιδείας μετέχοντες"  και φυσικά απορρίπτω τη λέξη "ελλαδιτών" ως μη υφιστάμενη σε δόκιμα λεξιλόγια, αλλά σε ύποπτα γιατί αυτό σημαίνει οτι δεν υπάρχουν Ελληνες, μόνο Κύπριοι και ελλαδίτες.

(4) όλα τα γεγονότα όμως, όχι επιλεκτικά.

(5) είναι η δεύτερη φορά που "δεν σε απασχολεί" απορρώ γιατί παίρνεις μέρος στην συζήτηση.

(6) δεν με απασχόλησε ποτέ η κοινή γνώμη, μόνο η ανθρώπινη παρουσία μέσω των απόψεων και όχι του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ?".

.

Argiro

Έτσι είναι, αγαπητέ μου, δυστυχώς. Κι εμείς όταν τα λέγαμε εδώ για την ΕΟΚ γελούσαν, δεν το καταλάβαιναν. Τώρα τα βλέπουν και μόνοι τους. Όσο για την πολιτική συζήτηση, δεν είναι λύση το να μη μιλάς. Πάντα πρέπει να προσπαθείς να λες αυτό που πιστεύεις σωστό, είναι κι αυτό μια μορφή αντίστασης. Πολύ θα ήθελαν κάποιοι να μη μιλάει κανείς...

559 Επισκέπτες, 1 Χρήστης