Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 579
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΥΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ...

Ξεκίνησε από energizer, Νοεμβρίου 30, 2005, 01:13:20 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

energizer

...νομιζω αποτελουμε τα 1270+ μελη/περαστικοι...1 συνοθυλευμα (φανταζομαι) με τις ιδιες βιολογικες & αλλες(!) αναγκες , παρομοιους προβληματισμους & προβληματα...
...ζητω βοηθεια ειδικου...
 :shock:
...γιατι οι περισσοτερες δημοσιευσεις αναλωνονται σε ανουσια (σαφεστατα απαραιτητα & θεμιτα!) θεματα  :?:
...η οποια αιτια συνυπαρξη μας...συρικνωνεται σε τι  :?:
...αστειακια που ανταλλασουν παιδια του δημοτικου  :?:
...δεν κατηγορω κανεναν & θεωρω οτι & το παιχνιδι & η σαχλαμαρα & ο παλιμπαιδισμος ειναι αναποσπαστα κομματια της προσωπικοτητας μας αλλα & της ζωης μας!
 :lol:
...αλλα οταν το topic γινει πιο ουσιωδες...διακρινεται μια αποστροφη...ενα "δεν ειδα,δεν ακουσα"...
...οι συμμετεχοντες λιγοστοι...
 :cry:
...σιγουρα δεν βαθμολογουμαστε!
...& αν δειτε προσφατα αποτελεσματα ψηφοφοριων  :wink:  η εκλογη γινεται με ασχετα κριτηρια...δεν πληρωνομαστε,οποτε δεν κινδυνευει ο μισθος μας...δεν φαινομαστε,οποτε απουσιαζει & η οποια ανεπιθυμητη δημοσιοτητα!!!
...ΤΙ ΠΤΑΙΕΙ  :?:
...ανησυχω μηπως η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ αποφυγη υποδηλωνει κατι αλλο!
...οτι εχουμε γινει εξαιρετικα αδιαφοροι   :cry:
...μας χαρακτηριζει αγνοια   :cry:
...μας ΕΝΟΧΛΕΙ εξαιρετικα η ανακυκλωση καποιων ζητηματων,πραγμα που επιβεβαιωνει & την σοβαροτητα τους   :evil:
...παρακαλω οπως τοποθετηθειτε.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 :salut:

riaghul

τοποθετουμαι....

Μου αρέσουν , ναι , τα σοβαρά (οπως λες) θέματα...
αλλά υπάρχουν λογοι που μέ κάνουν να μη μπορώ
πάντα να απαντήσω σοβαρά..Άλλοτε γιατι είμαι κουρασμένη
και θέλω μονο να δώ, να διαβάσω,να παιξω και να φύγω..
Άλλοτε επειδή έχουν πολλά μα πάρα πολλά ξαναειπωθει, και οπως ξανα εχω πει, δεν έχω αλλάξει γνώμη μεσα στον ενα χρόνο ζωής του   site
¨Επειτα είδα οτι καποιοι παραπονούνται..που να ψάχνουν..
Με αφορμη αυτό..είδα ότι εκτος απο το " cafe"..τα υπόλοιπα αριθμούνται
σε ελάχιστες σελίδες..πράγμα που σημαινει οτι εύκολα τα βλέπουμε
ΟΛΑ...
Κανα δυό φορές που το ανέφερα...η απάντηση ήταν αρνητική προς εμέ..
Καταλήγω , ότι άλλους λόγους έχουν όσοι ανεβάζουν ένα τόπικ..
που δεν μπορώ να ξέρω ποιους..και ούτε με αφορά..
Εκτός αυτού, παρατηρώ ακόμα, ότι ενώ μπαινουν θέματα και
απαντάμε , ο συγγραφέας..δεν δίνει δεκάρα..το παραβλέπει
και ανεβάζει άλλο..
Αρα..δεν τον ενδιαφέρουν οι αποψεις μας..

(ε...κάπου μεσα μου λέω κι εγώ....¨δεν ξαναγράφω..θα παιζω μόνο"

Και μετά έρχεται κάτι πιο ενδιαφέρον..και ανάλογα με τη διαθεσή μου απαντώ..
π.χ. Προς το παρον εχω επιλέξει κάποια θέματα που θέλω να απαντήσω..
αλλά μετα απο 11 ώρες δουλεια...αδυνατώ..απλά διαβάζω..
Ουφ! αύριο είναι αργία εδώ..κι εγώ δουλέυω ακόμα πιο πολύ..
και σκέφτομαι ακόμα το μεθάυριο που θα κλεισω 13 ώρες..
 :roll:

apol

ωραιο θεμα , πολυ σοβαροι προβληματισμοι,ευστοχες οι πρωτες τοποθετησεις........
ενας κοντοφθαλμος,στενοκεφαλος συντονιστης θα μπορουσε να σου πει οτι πιθανον το θεμα εχει ξαναμπει με αλλο τιτλο.....
ομως ακομη και η επαναληψη ενος θεματος με ενα παρομοιο προβληματισμο με μια πιο φρεσκια ματια ειναι πολυ χρησιμη και πιθανον να ενεργοποιησει, προβληματισει  , προκαλεσει σε καποιους απο εμας παραλληλα με τη διατυπωση διαφορων αστειων και το ξεκουμπωμα της ψυχης μας,να πουμε βρε αδερφε δυο αληθειες..........
ολα χρειαζονται.....το χιουμορ ιδιαιτερα....τα λογοπαιγνια,οι αναγνωσεις ακομη και το χαιδεμα ματιων και αυτιων ως ενα βαθμο........
κι αν βρισκεις την αντιμετωπιση των θεματων επιφανειακη τοτε αν περασεις απο το τσατ θαθελα να διαβαζα την γνωμη σου....
περι ορεξεως ομως κολολυθοπιττα οπως λενε στα μερη μου..η οπως αλλοιως λενε αλλου..............
διαχειριστες  λοιπον με ξυλινο λογο ,συντονιστες που φορεσαν μιση σαρδελλα και πηραν υφος οκτω καρδιναλιων !!!!!!κατι αλλοι με  διαφορες ιδιοτητες  πολλοι κανονες δια πασαν νοσο δηλ ολα εκεινα που εξασφαλιζουν ανωδυνα θεματα με σοβαροφανη προσεγγιση αρκετες φορες,σιγουρο ακροατηριο πιθανον και πελατολογιο  κλπ
τωρα γιατι συμμετεχουμε ολοι εμεις και  βρβαια οχι ειδικα στον α33 αλλα σε ολα τα σαιτ αυτου του τυπου.....διοτι θεωρω οτι γινεται εδω, πανω κατω   συμβαινει παντου.....
καλυπτουμε τη μοναξια μας,εκτονονωμαστε,χαλαρωνουμε,εξυπηρετουνται συμφεροντα,κανουμε γνωριμιες σχεσεις με το αλλο φυλο  με το ιδιο,βρισκουμε βημα και δε λεμε να το αφησουμε ψυχαγωγουμεθα και αλλα πολλα ....
το μονο σιγουρο ειναι οτι οι αληθειες ειναι λιγες και η ποιοτητα περιορισμενη οπως σε ολες τις εκδηλωσεις της καθημερινοτητας μας....
ωραια λοιπον τι γινεται......
εχω την αποψη οτι μοναδικη λυση ειναι να αρχισουμε να λεμε περισσοτερες αληθειες,να δουλεψουμε λιγο με τον εαυτο μας μηπως βελτιουμενοι βελτιωσουμε και τους κοινωνικους χωρους που κινουμεθα.........δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος αλλα ας κανουμε την προσπαθεια μας για να ειμαστε τουλαχιστον ενταξει με τον εαυτο μας.....
ευχαριστω οσους με διαβασουν γιατι το κειμενο βγηκε λιγο μεγαλο και σας κουραζω..................

Argiro

Πραγματικά, είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που κάποιος αποφεύγει να απαντάει σε ορισμένα σοβαρά θέματα. Ένας από αυτούς είναι πως φοβάται μήπως παρεξηγηθεί. Και σίγουρα κανείς δεν θα του πει πως τον έχει παρεξηγήσει, αλλά είναι γεγονός πως πολλοί θα το έχουν κάνει.

Εγώ προσωπικά πολλές φορές -και σε προσωπικό επίπεδο- έχω πει κάποια πράγματα, για τα οποία αργότερα έχω μετανιώσει που τα είπα, γιατί αντιλήφθηκα πως παρεξηγήθηκα. Όμως, επειδή είμαι πολύ παρορμητική, δεν μπορώ να το αποφύγω πάντα. Τυχαίνει όμως να έχω γενικότερα κάποιες αντιλήψεις οι οποίες συνήθως παρεξηγούνται και γι αυτό αποφεύγω να τις λέω. Πιστεύω πως πολλοί κάνουν το ίδιο.

minoraki

συμφωνω με τις απαντησεις που εδωσαν οι πιο πανω φιλοι μας.
εγω προσπαθω να απαντω σχεδον σε ολα τα θεματα, αλλά υπαρχουν και περιπτωσεις που δεν μου ειναι και τοσο ευκολο.
π.χ. μπορει να ειμαι στο γραφειο και μεσα απο τον φορτο της εργασιας να μην εχω την δυνατοτητα.
ή μπορει να εχω κατι να πω, αλλά να μην συμφωνω με τα γραφομενα και να αποφευγω να απαντησω εσκεμμενα.
ή να μην εχω την διαθεση να απαντησω. και αντιθετα, λογω άλλων προσωπικων θεματων, να εχω την διαθεση εκεινη την στιγμη να παιξω στην "κρεμαλα" ή στο "παιζω τραγουδωντας", απλως και μονον για να μην σκεπτομαι σοβαρα.
γιατι, για να πω και την μαυρη αληθεια, αρκετα προβληματα εχει ο καθενας μας ξεχωριστα. δεν χρειαζεται να φορτωνουμε την ψυχη μας και το μυαλο μας και με αλλα. αυτη παντοτε ειναι η προσωπικη μου γνωμη και αποψη.
μπορει ομως ισως να επανελθω σε ενα σοβαρο θεμα καποια αλλη στιγμη που θα εχω την διαθεση να απαντησω.
αυτα απο μενα.
φιλικωτατα παντοτε και καλοπροαιρετα.

energizer

3 απαντησεις περιγραφουν "αδιαφορια" λογω κουρασης...
 1 αισθανεται την αναγκη της "αληθινης" εκκφρασης...
...εμενα με προβληματιζει το "σκεφτομαι τι θα γραψουν!"...
TI ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ  :?:
...οταν εχουμε κατι να πουμε το λεμε . _
 :wink:
 ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
 :roll:

apol

ο energizer εγραψε
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

της μη  ουσιαστικης......
και της εντελως  επιδερμικης    επικοινωνιας που κυριαρχει  γυρω μας...
πολυ καλο το θεμα φιλε μου αλλα δε πουλαει.....
αν θελεις συμμετοχη.....κατι πιο λαιτ ,ανωδυνο ,να μη κουραζει το πνευμα και να μη μας γεμιζει ενοχες ............
αρκετες εχουμε.........

jasper

κι όταν έχουμε κουραστεί να μιλάμε... ή δεν έχουμε τίποτε καινούριο να πούμε... ή δεν έχουμε άποψη (δεν μπορεί να τα ξέρουμε όλα βρε αδερφέ) για κάποιο συγκεκριμένο θέμα... τότε σιωπούμε  :) η σιωπή δεν είναι πάντα αδιαφορία... μερικές φορές είναι συνειδητή επιλογή

energizer

...ΣΩΣΤΑ ΛΕΓΕΙΣ...& H ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΣΑ.
...αλλα απο τους 1300 σχεδον...
...site ταλαιπωρων & απηυδυσμενων ;
 :scratch:  με το συμπαθειο κιολας...
...οταν ειναι για αναλαφρα ολοι κατι τσαμπουνανε...
...δεν θελω να φανω ο καλος ο "σοβαρος", αλλα μ'ενοχλει η αδιαφορια...
...& η αγνοια (λιγοτερο!)...

Argiro

Παράθεση από: "energizer"...ΣΩΣΤΑ ΛΕΓΕΙΣ...& H ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΣΑ.
...αλλα απο τους 1300 σχεδον...
...site ταλαιπωρων & απηυδυσμενων ;
 :scratch:  με το συμπαθειο κιολας...
...οταν ειναι για αναλαφρα ολοι κατι τσαμπουνανε...
...δεν θελω να φανω ο καλος ο "σοβαρος", αλλα μ'ενοχλει η αδιαφορια...
...& η αγνοια (λιγοτερο!)...

Νομίζω πως μπορεί ο καθένας να είναι αδιάφορος, χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί γι αυτό, άσχετα με το γεγονός αν αυτό που κάνει είναι σωστό ή όχι (αν και δεν ξέρω πια τι είναι σωστό και τι όχι, νομίζω πως αυτό είναι σχετικό, με την έννοια του τι εννοούμε σωστό και για ποιον είναι σωστό κάτι).

Επίσης μπορεί κάποιος να αποφεύγει να γράφει κάποια πράγματα, προκειμένου να αποφύγει να απολογηθεί για τα πιστεύω του απέναντι σε άτομα που του επιτίθενται -στα ίσια ή χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της ειρωνίας- τα οποία άτομα, όμως, δεν είναι γνώστες του γιατί κάποιος λέει κάτι ή δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάει. Με λίγα λόγια, δεν μπορούν να κρίνουν αυτό που λέει κάποιος, επειδή δεν γνωρίζουν το θέμα παρά μόνο θεωρητικά ή μόνο από την πλευρά της επικρατούσας άποψης, γιατί δεν έκαναν τον κόπο να ερευνήσουν και τις άλλες.

Έτσι λοιπόν, δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέγει σε ποια πράγματα θα τοποθετηθεί και σε ποια όχι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι γνώστης. Αντίθετα, εκείνοι που τοποθετούνται μπορεί να είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν το θέμα σφαιρικά. Γιατί όλα τα πράγματα δεν είναι άσπρο - μαύρο και υπάρχουν πάρα πολλές πλευρές από τις οποίες μπορεί να τα δει κανείς, χωρίς απαραίτητα να είναι λάθος καμία από αυτές.

energizer

...το αυτο λεω!
...σημασια δεν εχει τι γραφεις...αλλα οτι γραφεις!
 :wink:
...η απουσια μπορει να εκληφθει ποικιλοτροπως...
...& να σου πω κατι φιλη Αργυρω,ειλικρινα πλεον μπαινω στα site αυτου του τυπου για ν'ανταλλαξω πληροφοριες...δεν με νοιαζει αν ο αλλος γραφει πραγματα ασχετα με μενα η λαθος κατα την κριση μου...χαιρομαι να ακουω αλλες αποψεις!
...παραφραζοντας το ουδεν κακον αμιγες καλου...
ΟΥΔΕΜΙΑ "ΒΛΑΚΕΙΑ" ΑΜΙΓΗΣ ΣΟΦΙΑΣ...
...χρησιμοποιηστε το ρημαδι το internet...
...πρεπει παντα να διαβαζουμε σε δημοσκοπησεις τις τασεις,τους μεσους ορους,την στατιστικη "αληθεια"   :?:
 :evil:
......

freak

θα συμφωνησω εν μερη με τον energiser.. εδω δεν δινουμε εξετασεις γνωσεων.. γραφουμε ο καθενας κ η καθεμια οτι θελει... κ ειναι οντως κριμα να περιοριζεται η επικοινωνια μας σε λογοπαιγνια σχετικα με το σεξ η σε αλλα ελαφρα.. οχι οτι αυτα που φιλοσοφουμε ειναι βαρυτερα.. αλλα λιγο ποικιλια, ενα ενδιαφερον για κατι παραπανω δεν βλαπτει..

βεβαια κ το να επαναλαμβανουμε χιλιωειπωμενες καραμελες στα 'σοβαρα' θεματα δεν δηλωνει απαραιτητα συμμετοχη.. το θεμα ειναι ο καθενας κ η καθεμια να συμμετεχει εκει που θελει χωρις πειθαναγκασμους κ πρεπει.. φυσικο ειναι να μην ενδιαφερουν ολους ολα τα θεματα...

Enia

τώρα διάβασα αυτό το θέμα και θα προσπαθήσω να απαντήσω...
ίσως εδώ είναι η διαφορά... στο ότι πρέπει να προσπαθήσω...

Σε γενικές γραμμές, σαφώς κάποια θέματα δεν με αφορούν, σε κάποια δεν έχω ξεκάθαρη άποψη ή επιχειρήματα, σε κάποια άλλα έχω ήδη διατυπώσει την άποψή μου και το θεωρώ περιττό και κουραστικό (τόσο για εμένα όσο και για τους άλλους) να επαναλαμβάνομαι.
έπειτα, κάποτε μπορούσα να παρακολουθώ ό,τι καινούριο ανέβαινε στο φόρουμ. τώρα πια μου είναι αδύνατο. πολλά θέματα μου διαφεύγουν. κι άλλα, ακόμα κι αν τα έχω δει, ίσως είναι πιο δύσκολο να τοποθετηθώ γιατί έχω χάσει τον ειρμό των επιχειρημάτων, οπότε προτιμώ να διαβάσω τις απόψεις των άλλων. κι από τη στιγμή που θα με καλύψουν το θεωρώ χαζό να μπω απλώς να πω ένα 'συμφωνώ' ή 'διαφωνώ' χωρίς να έχω κάτι να προσθέσω.

και τέλος είναι κάποιες φορές που τυχαίνει να βρίσκω και 'κάτι' που με ενοχλεί. ενώ το ίδιο το θέμα και οι απόψεις έχουν ενδιαφέρον, σκαλώνω και δεν θέλω να μιλήσω γιατί δεν θέλω να μπαίνω σε διαμάχες.

και για να φέρω ένα παράδειγμα (και όχι για να μπω σε διαμάχη) να πω ευθέως τι με ενόχλησε σε αυτό το θέμα...
αναφέρομαι στην πρώτη δημοσίευση του apol πιο πάνω. θεωρώ πως έχω θιχτεί προσωπικά, και ασχέτως από το αν ευσταθεί ή όχι είναι το πως αισθάνθηκα. οπότε δεν μου είναι εύκολο να κάνω διάλογο. είναι από αυτές τις φορές που λεω "άει στον κόρακα, και γιατί να σκάω πως και τι να πω, δεν ασχολούμαι, ας πάω να παίξω..."

αν δεν ήταν αυτή ακριβώς η ουσία του θέματος, δεν θα είχα απαντήσει... όπως μου έχει τύχει και άλλωτε να πατάω το reply, να ξεκινώ να γράφω και μετά να το μετανιώνω, έτσι κοντοστάθηκα κι εδώ, ουκ ολίγες φορές.

γνωρίζω το βάρος αυτών που λέω και έχω το θάρρος της γνώμης μου όταν την εκφράζω. μπορεί όμως να επιλέξω να μην ασχοληθώ γιατί δεν έχω τη διάθεση (ή τη δύναμη, ή το χρόνο, ή, ή, ή...).
το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι έχω πει είναι αλήθεια. είναι η δική μου αλήθεια και τίποτε άλλο...

energizer

...το θεμα δεν το ανεβασα τυχαια...
...το αναφερω παραπανω...
1300 & αυξανουν...& γραφουν οι... :?:
...να πω 30  :?: (πολλους αλλα Ο.Κ.)
 :cry:
...στατιστικα τι δειγμα εχουμε  :?:
ΟΧΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΝΘΑΡΥΝΤΙΚΟ.
...για χαρη του διαλογου,της ελευθεριας της εκφρασης,της "δημοκρατιας",της δομης & της πορειας της κοινωνιας...
 :evil:

Υ.Γ.
...δεν καταλαβα τον προβληματισμο σου...αλλα πασο.
 :lol:

riaghul

Παράθεση από: "Enia"...
... όπως μου έχει τύχει και άλλωτε να πατάω το reply, να ξεκινώ να γράφω και μετά να το μετανιώνω, έτσι κοντοστάθηκα κι εδώ, ουκ ολίγες φορές.
...

τρεις φορές ...το πατησα...για τούτο και μόνο το θέμα
και μετά το μετάνοιωνα...
τελικά, ναι έτσι είναι...Ενια μου..
Πανω κάτω , αυτά είπα κι εγω..ότι δεν χρειαζεται να ξαναλέω τα ίδια..
Μα θα επιμείνω στο γεγονός ότι υπάρχουν θέματα που γράφονται
κι ενώ απαντάμε...δεν ξαναβλέπουμε το συγγραφέα στο ίδιο θέμα..
αλλά ανεβάζει πολλά άλλα........ :roll:
Άρα δεν τον ενδιαφέρουν κάν οι αποψεις μας...

Τέλος πάντων...μεσα σε τόσα άτομα...
που να ξέρεις πως σκέφτεται ο καθένας...

Προσπαθώ να ξέρω πως σκέφτομαι εγώ :)

573 Επισκέπτες, 1 Χρήστης