Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 404
  • Total: 404

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ !

Ξεκίνησε από Moody, Ιανουαρίου 27, 2006, 11:41:40 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

TaKs|D|_PoLyTaRaXo

Σιγουρα ....

Η γενια του "μπλα μπλα"  .....

Nikos28

Εγώ θα σου κάνω μια άλλη ερώτηση, γενικής φύσεως...

Είχα διαβάσει πριν καιρό σ' ένα βιβλίο του Μπρούνο Μπετελχάιμ (Η Γοητεία των Παραμυθιών) ότι οι Ινδοί έλεγαν παραμύθια σε άτομα με ψυχικά προβλήματα, κάτι που διαφαίνεται και στις, ινδικής προέλευσης, ''Χίλιες και Μία Νύχτες''. Θεωρούσαν ότι τα παραμύθια έχουν θεραπευτική αξία...

Συμφωνείς με κάτι τέτοιο; Και αν ναι, πιστεύεις ότι τα παραμύθια θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν απο τη σύγχρονη ψυχανάλυση (ή ακόμα και ψυχιατρική) για τη θεραπεία ψυχικών διαταραχών;

Αν έχεις υπόψη σου κάποια βιβλιογραφία, ιστοσελίδα κλπ επι του θέματος, παράπεμψέ με. Να' σαι καλά, Νίκος

Moody

Δεν ξέρω κατά πόσο τα παραμύθια θα μπορούσαν να γίνουν εργαλεία θεραπείας των ψυχικών διαταραχών. Όμως ξέρω πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη ψυχοθεραπεία για την καλύτερη κατανόηση του εαυτού. Για παράδειγμα, έχω μια ασθενή που μέσα από το παραμύθι της "Αλίκης στη Χώρα των θαυμάτων" μπόρεσε να συνειδητοποιήσει τις ευρύτερες πλευρές του χαρακτήρα της και να έρθει σε επαφή με τα κομμάτια του εαυτού της που ταυτίζονταν με την ηρωίδα του παραμυθιού.
Ίσως να μπορούσες να σκεφτείς ποιο είναι το αγαπημένο σου, το πιο πιο πιο αγαπημένο σου παραμύθι, και να το φέρεις στο μυαλό σου. Εστίασε σε κάθε ήρωα χωριστά και βρες πού ταυτίζεσαι μαζί τους....

Nikos28

Σ' ευχαριστώ.

Δεύτερη ερώτηση: Γιατί οι άνθρωποι γοητεύονται απο την αίσθηση του απαγορευμένου; Ουσιαστικά η απαγόρευση έχει αποτρεπτική αξία; Υπάρχει κάτι με μεγαλύτερη αποτρεπτική ισχύ απ' ότι η απαγόρευση;
 :roll:

TaKs|D|_PoLyTaRaXo

Τοσο παραξενη ειναι η φυση του ανθρωπου   .....

Ωστε να περιφρονει εκεινον που τον κολακευει   .....

Και να δοκιμαζει εκεινον που δεν υποτασσεται    .

spellbound

Φιλη Μουντυ,
 τι να πρωτομοιραστω....
θα τα πουμε απο κοντα φιλενας...

Η κατασταση ειναι πλεον εκρηκτικη...

apol

εδω ειναι δυσκολο να μοιραστεις τετ α τετ .....ποσο μαλλον δημοσια....

spellbound

Παράθεση από: "apol"εδω ειναι δυσκολο να μοιραστεις τετ α τετ .....ποσο μαλλον δημοσια....

Συμφωνω απιολ..... ηδη η φιλη Μουντυ ειπε δεχεται και ΠΜ.
Δυσκολο να βγαλεις τα εσωψυχα σου στο μεην...

apol

και εγω δεχομαι ειμαι πολυ καλος για τους αλλους.....!!!!!!!!!!!

Moody

Καλημέρα παιδιά..μετάαπό ξενύχτι και μάλλλον υπό την επήρεια του αλκοόλ...Αλλά θα προσπαθήσω να σταθώ στο ύψος μου...
Έχετα δίκιο για την ανωνυμία και τη δυσκολία να μοιραστούμε, αλλά γι αυτό είμαστε εδώ...Θέλει χρόνο αλλά έχουμε υπομονή...έτσι δεν είναι?
Όσο για τη γοητεία του απαγορευμένου....θα σε παραπέμψω στο προπατορικό αμάρτημα και στο μήλο του παραδείσου....Αλλά επειδή δεν είμαι θρήσκα ή παραδοσιακή...σκέψου πόσο ελεύθερη είναι η ανθρώπινη φύση που δεν υπακούει σε νόμους και κανόνες...αν από μόνη της πρώτα δεν τους φιλτράρει και δεν τους ενστερνιστεί....Είμαστε εκ φύσεως άνθρωποι ελεύθεροι και δεν δεχόμαστε εύκολα περιορισμούς....Μόνο  όταν εμείς οι ίδιοι τελικά τους θέτομε στον εαυτό μας...τότε τους αποδεχόμαστε...Έτσι δεν είναι?
Πάντως, όποιος φίλος θέλει κάτι πολύ προσωπικό μπορεί να στείλει pm. Κι όποιος θέλει και επιθυμεί μπορεί να απαντάει στον οποιονδήποτε...Χωρίς περιορισμούς και απαγορεύεται . Όλοι είμαστε καλοί στο να ακούμε...αρκεί να έχουμε την κατάλληλη απόσταση.

chriastina

moody.....
πολλοί κατά καιρούς "μίλάμε" στο ιντερνετ με άτομα που δεν γνωρίζουμε....
όχι γιατί μας θεωρώ ανόητους,αλλά επειδή οι γνώσεις σου μπορεί να μας δώσουν μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση......ρωτώ:
 :?: ποιά είναι εκείνα τα στοιχεία ή σημάδια που θα μπορούσαν
να μας χτυπήσουν το καμπανάκι πως το άτομο που μιλάμε
μπορεί και να μην στέκει και καλά στα λογικά του?

papi

ελατε απο κοντα να τα πουμε σε καφεδακι και μετα αντε να φαμε και κανα γαλακτομπουρεκο

τι λετε :roll:

Moody

:D Νομίζω πως η πρόταση για καφέ και γαλακτομπούρεκο είναι πολύ δελεαστική....αλλά εν καιρώ, καλό μου papi, όταν γνωριστούμε λίγο καλύτερα...τι λες? :?:
Όσο για σένα chriastina, νομίζω πως από όσα σου γράφει ο άλλος, κι αν έχεις κι εσύ μια αίσθηση και μια επαφή με την πραγματικότητα, μπορείς να καταλάβεις αν κάτι δεν πάει καλά...αν κάτι δεν σου αρέσει...

Εγώ χρησιμοποιώ και μια τεχνική που έμαθα τελευταία:

Για παράδειγμα, πάρε ένα mail ενός προσώπου που επικοινωνείς. Διάβασέ το προσεκτικά και επικεντρώσου στο σώμα σου. Αν κάτι δεν  σου πάει  θα νιώσεις ένα σφίξιμο, ένα κόμπο στο στομάχι, ένα μυρμήγκιασμα στα δάχτυλα, κάτι που θα σε προειδοποιεί πως κ ά τ ι δεν πάει καλά. Το σώμα μας ξέρει πάντα την αλήθεια γι αυτά που γίνονται πριν από μας για μας...Το έχουμε ξαναπεί.  :?

papi

εμ γι αυτο λεω απο κοντα να γνωριστουμε καλυτερα.Αλλο να βλεπεις καποιον-καποια απο κοντα και αλλο πισω απο μια οθονη.

energizer

...εγω παλι πρεσβευω τη σχολη της "αληθειας"...
...αλλωστε αγαπητη...η δυσκολια δεν ειναι να μοιραστουμε...αυτο μαλλον λυτρωτικο χαρακτηριζεται...
 :lol:
...το δυσκολο ειναι να νιωσουμε "ασφαλεις" & σιγουροι για τον εαυτο μας...
 :twisted:
...ο φοβος της πιθανης απογυμνωσης της προσωπικοτητας μας με τα + & τα - που την μορφοποιουν...καθισταται επικινδυνα "εκμεταλλευσιμος" απο πιθανους & απιθανους "εχθρους"...
 :evil:
...προσωπικα εχθρευομαι τα δικα μου "δαιμονια"...
 :scratch:
...& ως εκ τουτου τα ξενα μειοδοτουν...
 :wink:

404 Επισκέπτες, 0 Χρήστες