Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 586
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 497
  • Total: 497

Που πήγε η θηλυκότητα;

Ξεκίνησε από aiollus, Φεβρουαρίου 23, 2006, 04:13:17 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nikos28

Παράθεση από: "tristana"Ε, όχι και να δείχνουμε τα κατιτιά μας που έλεγε και ο Αυλωνίτης!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Θυμήθηκα τότε που είμασταν πιτσιρίκια και παίζαμε το ''γιατρό''! (θυμάστε; ) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ό,τι, δηλαδή, χρειαζόμαστε τώρα... απαξάπαντες, χωρίς καμία εξαίρεση! ;-)

Nikos28

Να σοβαρευτώ λίγο... όλη αυτή η (χιλιοειπωμένη) συζήτηση απορρέει απο το γεγονός ότι (για λόγους που δεν είναι της παρούσης), ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ! Θα προσπαθήσω ν' απαντήσω, όχι με στερεότυπα και κοινοτοπίες, lifestyl-ίστικες ή μη, αλλά με βάση κάποια αρχέγονα σύμβολα...

Έχετε, σίγουρα, προσέξει ότι η σελήνη, η γη και η λίμνη είναι θηλυκού γένους ενώ ο ήλιος, ο ουρανός και ο ποταμός είναι αρσενικού. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο: Υποδεικνύει- μέσω των συνειρμών και της ονοματοδοσίας που συνεπάγονται- τις ιδιότητες που πρέπει να έχει ένα θηλυκό κι ένα αρσενικό, αντίστοιχα. Ας σημειωθεί εδώ ότι αυτά τα 3 ''ζευγάρια'' είναι οικουμενικές παραστάσεις (ο ποταμός και η λίμνη σχεδόν οικουμενικές)...

Τι κοινό έχει ο ήλιος με τον ουρανό και τον ποταμό; Τη δοτικότητα. Ο ένας δίνει φως, ο άλλος βροχή και ο άλλος νερό. Σε τι; Στη σελήνη, τη γη και τη λίμνη, αντίστοιχα. Οι οποίες έχουν τι κοινό; Τη δεκτικότητα. Δέχονται αυτά που τους δίνουν οι προαναφερθέντες...

Άρα λοιπόν: Ο Άντρας πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά που έχουν οι ήλιος, ουρανός και ποταμός: Να είναι, πρωτίστως, δοτικός. Και ακολούθως, κινητικός και συγ-κινητικός όπως ο ποταμός, προστατευτικός όπως ο ουρανός (απέναντι στη γη, που με την ατμόσφαιρα την προστατεύει απο την υπεριώδη ακτινοβολία, τους μετεωρίτες κλπ) και ''φωτεινός'' όπως ο ήλιος. Επίσης, ήρεμος και ήμερ-ος, όπως και το αποτέλεσμα του ήλιου, η ημέρ-α...

Η Γυναίκα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά που έχει η σελήνη, η γη και η λίμνη. Να είναι, πρωτίστως, δεκτική και επι-δεκτική των όσων έχει να της προσφέρει ο σύντροφος της... Και ακολούθως, να είναι αυτο-συγκρατημένη όπως η λίμνη και στέρεη-εύκρατη σαν τη γη: Στέρεη για να μπορέσει να δεχτεί το νερό του ουρανού και να καρποφορήσει, εύκρατη διότι ο ουρανός δε βρέχει στις ''παγωμένες'' πολικές περιοχές...

Κλείνοντας, θα πω ότι απο το ζευγάρι Ουρανού-Γης, προκύπτει κι ένα άλλο, ενδιαφέρον συμπέρασμα: Είναι αυτό της Αμοιβαιότητας. Το νερό που στέλνει ο ουρανός στη γη με τη βροχή, είναι το ίδιο που του έχει στείλει η γη με την εξάτμιση. Το ίδιο νερό ανακυκλώνεται! Κι αυτό λέει πολλά...

Ξέρω ότι όλα αυτά που έγραψα δεν είναι η τελευταία λέξη σ' ένα τόσο διαχρονικό και οικουμενικό ζήτημα, όπως οι σχέσεις αντρών-γυναικών. Μπορεί, ωστόσο, να δώσει κάποιες χρήσιμες ιδέες και συμπεριφορικά πρότυπα, βγαλμένα απο τα βάθη του συλλογικού μας ασυνείδητου ή-αλλιώς-απο τον Κήπο της Εδέμ...
'Οπως έλεγαν και οι αρχαίοι ''χάλκεα αντι χρυσού'' :-)

Bijoux

Παράθεση από: "Labrokratis"Ο Λαμπροκράτης, έχει πάντα δίκιο. Απλά ειναι μπροστά από την εποχή του και τον παρεξηγούν!

Α, και κάτι άλλο: Ο κόσμος ειναι μικρός!

ακόμα με σένα ασχολούνται;
το κοκκαλάκι της νυχτερίδας έχεις;

Bijoux

πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα ανθρωπίνων/ερωτικών σχέσεων
όσον αφορά το κομμάτι της επαφής/πλησιάσματος
κι όχι ότι χάθηκε η θυληκότητα..

spellbound

Παράθεση από: "Bijoux"
Παράθεση από: "Labrokratis"Ο Λαμπροκράτης, έχει πάντα δίκιο. Απλά ειναι μπροστά από την εποχή του και τον παρεξηγούν!

Α, και κάτι άλλο: Ο κόσμος ειναι μικρός!

ακόμα με σένα ασχολούνται;
το κοκκαλάκι της νυχτερίδας έχεις;

εχμ...... :roll:    ασε μη με στειλουν στα διασπαρτα (δεν ομιλω κοινως!) :tongue:

Sophia

Παράθεση από: "Bijoux"πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα ανθρωπίνων/ερωτικών σχέσεων
όσον αφορά το κομμάτι της επαφής/πλησιάσματος
κι όχι ότι χάθηκε η θυληκότητα..

Εκεί το εντοπίζω και γω Βάσω. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα θυληκότητας ή μη αλλά επικοινωνίας πνευματικής και ερωτικού διαλόγου.
Ίσως να φταίει και η οικονομική ανεξαρτησία της γυναίκας που ενισχύει το δυναμισμό της. Σίγουρα ο δυναμισμός των σημερινών γυναικών φοβίζει τους άντρες.

Dune

ΠαράθεσηΣίγουρα ο δυναμισμός των σημερινών γυναικών φοβίζει τους άντρες.

Απωθεί νομίζω ότι είναι η κατάλληλη λέξη.

Argiro

Παράθεση από: "aiollus"Καταρχην διαφωνω καθετα με την Αργυρο και σε αυτα που λεει, ποτε δεν ειπα εγω να μην εργαζεται η γυναικα γιατι ετσι χανει την θηλυκοτιτα τις.Εγω μιλησα για την συμπερηφορα τις.Και γελαω (καλοπροαιρετα) με αυτο που λεει οτι οι γυναικες ποτε δεν ζητησαν να γινουν ισχυροτερες απο τους αντρες.
Δεν το είπες εσύ, όμως για ρίξε μια ματιά να δεις πόσοι το είπαν ή το υπονόησαν αυτό. Άλλωστε δεν χρειαζόταν να το πει κανείς εδώ, το έχω ακούσει κι αλλού πολλές φορές. Υπάρχουν άντρες που θεωρούν πως οι γυναίκες απειλούν τον αντρισμό τους με το να εργάζονται και να θεωρούν πως είναι κι αυτές το ίδιο ικανές με αυτούς, όπως υπάρχουν και άντρες που είναι βέβαιοι πως οι γυναίκες είναι κατώτερες πνευματικά και πως έτσι τις έκανε η φύση. Και είναι γεγονός πως οι γυναίκες δεν θέλουν να είναι ισχυρότερες από τους άντρες. Αυτό που θέλουν είναι να αναγνωρίζονται οι τυχόν ικανότητες και κλίσεις που έχει η κάθε γυναίκα ξεχωριστά -γιατί δεν έχουν όλες οι γυναίκες τις ίδιες ικανότητες, όπως ισχύει για τους άντρες. Πάντως όσοι θέλουν γυναίκες διακοσμητικές δεν πρέπει να ανησυχούν. Η φύση φροντίζει τα παιδιά της και έχει εξασφαλίσει και γι αυτούς γυναίκες που προτιμούν αυτό το ρόλο. Όμως δεν θα πρέπει να παραπονούνται πως κάθονται όλη την ημέρα στο σπίτι και ξύνουν τα νύχια τους και πως αυτοί δουλεύουν σαν σκλάβοι για να τους τα φέρνουν -το έχω ακούσει και αυτό.

xhmeia

Παράθεση από: "Dune"
ΠαράθεσηΣίγουρα ο δυναμισμός των σημερινών γυναικών φοβίζει τους άντρες.

Απωθεί νομίζω ότι είναι η κατάλληλη λέξη.

ο δυναμισμος δεν αποκλειει τη θηλυκοτητα
κ ενα δυναμικο ,αληθινα θηλυκο....... ποτε δεν φοβησε η απωθησε εναν αληθινο αντρα ......ισα ισα τ αντιθετο   :wink: .......γιατι ξερει να διακρινει τους ρολους κ να μην τα ισοπεδωνει ολα .......

Dune

Παράθεση....... ποτε δεν φοβησε η απωθησε εναν αληθινο αντρα ......

Η αναφορά και μόνο σε "αληθινό άντρα" δείχνει ότι υπάρχει προσπάθεια καπήλευσης γνώμης, από εκείνους τους φουκαράδες που από φόβο μην χαρακτηριστούν "μη αληθινοί άνδρες" (ίσως;) θα σπεύσουν να συμφωνήσουν στο ότι "ο δυναμισμος δεν αποκλειει τη θηλυκοτητα κ ενα δυναμικο ,αληθινα θηλυκο....... ποτε δεν φοβησε η απωθησε εναν αληθινο αντρα...".
Ο δυναμισμός, ήταν και είναι κύριο χαρακτηριστικό του ανδρισμού. Δεν κατάλαβα δηλαδή, τι σημαίνει η έμμεση οδηγία: "......ισα ισα τ αντιθετo.......γιατι ξερει να διακρινει τους ρολους κ να μην τα ισοπεδωνει ολα ......."; Ποιός είναι αυτός που τα ισοπεδώνει όλα; Ποιός είναι αυτός που δεν ξέρει να διακρίνει ρόλους; Εν πάσει περιπτώσει, όποια καταφέρει να περάσει τέτοιου τύπου γραμμή στον σύντροφό της, τελικά δεν ξέρω αν θα βρίσκεται πια με έναν... ''αληθινο αντρα..."!!!

Sophia

Η αλήθεια είναι ότι μια γοητευτική γυναίκα γοητεύει τους άντρες, αλλά πολλές φορές ο δυναμισμός αυτός γίνεται δυνάστης για τον εκάστοτε σύντροφο αυτής της γυναίκας!

Dune

Παράθεση από: "Sophia"Η αλήθεια είναι ότι μια γοητευτική γυναίκα γοητεύει τους άντρες, αλλά πολλές φορές ο δυναμισμός αυτός γίνεται δυνάστης για τον εκάστοτε σύντροφο αυτής της γυναίκας!

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Σε τελική ανάλυση... "Παν μέτρον άριστον"...

Sophia

Παρεπιπτώντως προηγουμένος δεν ήθελα να γράψω γοητευτική γυναίκα αλλά δυναμική  :lol: (γλώσσεψα την μπερδα μου!!!!)

Dune όμως μάλλον κατάλαβες τι εννοούσα προφανως!

Dune

xhmeia

Παράθεση από: "Dune"
Παράθεση....... ποτε δεν φοβησε η απωθησε εναν αληθινο αντρα ......

Η αναφορά και μόνο σε "αληθινό άντρα" δείχνει ότι υπάρχει προσπάθεια καπήλευσης γνώμης, από εκείνους τους φουκαράδες που από φόβο μην χαρακτηριστούν "μη αληθινοί άνδρες" (ίσως;) θα σπεύσουν να συμφωνήσουν στο ότι "ο δυναμισμος δεν αποκλειει τη θηλυκοτητα κ ενα δυναμικο ,αληθινα θηλυκο....... ποτε δεν φοβησε η απωθησε εναν αληθινο αντρα...".
Ο δυναμισμός, ήταν και είναι κύριο χαρακτηριστικό του ανδρισμού. Δεν κατάλαβα δηλαδή, τι σημαίνει η έμμεση οδηγία: "......ισα ισα τ αντιθετo.......γιατι ξερει να διακρινει τους ρολους κ να μην τα ισοπεδωνει ολα ......."; Ποιός είναι αυτός που τα ισοπεδώνει όλα; Ποιός είναι αυτός που δεν ξέρει να διακρίνει ρόλους; Εν πάσει περιπτώσει, όποια καταφέρει να περάσει τέτοιου τύπου γραμμή στον σύντροφό της, τελικά δεν ξέρω αν θα βρίσκεται πια με έναν... ''αληθινο αντρα..."!!!

κατι δεν καταλαβες  μαλλον ..........εμμεση οδηγια?????? σε ποιον ? τη γνωμη μου μεσα απο την εμπειρια μου κατεθεσα ..........
ισα ισα τ αντιθετο ....= οι δυναμικες γυναικες που δεν εχουν χασει την θηλυκοτητα τους ισα ισα που γοητευουν  τους αντρες
Που ειναι γραμμενο οτι μια γυναικα που ειναι δυναμικη ,παυει να ναι θηλυκο ?
Ισοπεδωνει.........= η γυναικα που χαριν δυναμισμου χανει τη γυναικεια της υποσταση κ καταληγει να ναι ψευτομαγκας
ο δυναμισμος κυριως  αντρικο χαρακτηριστικο ? οχι ειναι θεμα χαρακτηρα να μπορεις να τα βγαζεις περα στη ζωη σου ,εκτος αν αλλιως εννοεις εσυ   το δυναμισμο κ αλλιως εγω
Κ οσο για τους ρολους παντα πιστευα οτι αντρας -γυναικα ειναι ισοι ,αλλα οχι ομοιοι κ οι ρολοι πρεπει να παραμενουν διακριτοι για να μην εχουμε τετοια ειδους ερωτηματα οπως το ....που πηγε η θηλυκοτητα ?

497 Επισκέπτες, 0 Χρήστες