Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 414
  • Total: 414

Νεκρός οπαδός...

Ξεκίνησε από Pappas10, Μάρτιος 29, 2007, 10:47:11 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Pappas10

Παράθεση από: "κώστας"Πάντως...πονάει και το δάκτυλο.

Παρεμπιπτόντως, το "κωλονάκι" αν και ανορθόγραφος...σωστά το έγραψες]
Εκτός κι αν...το κολωνάκι προέρχεται από το "κώλος κολωνάτος"  ]

Δεν διαφωνώ ότι πονάει το δάχτυλο. Στον τρόπο θεραπείας έγκειται η διαφωνία μου.

Όσο για το κολωνάκι (ή όπως αλλιώς γράφεται) διαφωνώ. Οι πιο ωραίοι κώλοι φίλε μου κατά τη γνώμη μου κυκλοφορούν κάτω απ' το ποτάμι.  :D  :D  :D  :D
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

amfiprostylos

Παράθεση από: "Pappas10"
Παράθεση από: "amfiprostylos"μοναδικη λυση ειναι να καταργηθει το ποδοσφαιρο.  δεν ειναι αθλημα. ειναι παιχνιδι απο τοτε που ανακαλυφθηκε. να επικεντροθουμε  στα πραγματικα αθληματα που δεν φανατιζουν τις μαζες και δεν
κονομανε (ναούμε) μερικοι.

κατι "θρυλε θρησκεια θυρα 13 ,βου βου βουλγαροι, και αλλα τετοια υποβαθμιζουν την ηδη χαμηλη μας εικονα ως πολιτες.

και φιλε μιχαλη, οταν γινεις καλα μην ξεχασεις να μας κερασεις.

Δεν ξέρω αν θα πάψω ποτέ να ασχολούμε με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και το Ποδόσφαιρο ώστε να γίνω "καλά" κατά το πως - προφανώς - το εννοείς.. Αν όμως το "καλά" μεταφράζεται σε αντιλήψεις του στυλ "πονάει δάχτυλο, κόβω κεφάλι" προτιμώ να μην σε κεράσω ποτέ μα μεν.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

τσιγκούναρε, τοσο μεγαλο κειμενο για να αποφυγεις το κερασμα; σκουτσέζε !!!

να απαγορευτει το ποδοσφαιρο, ολες οι ομαδες σας δουλευουν ψιλο γαζι και εσεις το τρωτε. ξυπνηστεεεεεεεεεεεεεεεεεε. κοπαδιτες. οπως λενε και κατι τυποι σε ενα τραγουδι " They say jump, you say how high ".

εχω παει γηπεδο φιλε μαϊκλ και δεν μπορουσα να κρατησω την κοιλια μου απο τα γελια. τιγκα στους ανεγκεφαλους που φωναζανε συνθηματακια του δημοτικου με βρισιες. φοβερο θεαμα. η γελιοτητα σε ολο το φασμα της.

μετα πεταξανε και τα καθισματα και καθοντουσαν στα κρυα τσιμεντα. μιλαμε για ΤΗΝ εξυπναδα του οπαδου.

και πες μου τωρα περι κοβω κεφαλι ποναει κωλος και τετοια.  ποναει δοντι ,βγαζει δοντι και καλυτερα να φυγει ολη η μασελα.γιο, μα μεν, ναουμενε, γιο, νταξ,  peace brotha και οτι αλλο γουσταρεις.

κώστας

amfiprostylos,
είναι σαφές ότι το άσπρο-μαύρο φανερώνει φασιστική αντίληψη αλλά εσύ το πήγες ένα βήμα πιο πέρα, το εξέλιξες.
Εσύ δεν βλέπεις καν άσπρο-μαύρο στο ίδιο πράγμα. Εσύ, βλέπεις μαύρο σε ένα πράγμα (οπαδούς ομάδων)...οπότε κρίνεις μαύρο και το άλλο (ποδόσφαιρο)!
Ομολογώ ότι συνδυασμός φασίζουσας και αλλοίθωρης αντίληψης είναι κάτι σπάνιο...κι ως τέτοιος, μπορείς να...μην είσαι περήφανος.
...Εκτός κι αν...σου προσδώσω το ελαφρυντικό της πλήρους σύγχυσης.
eLe

Pappas10

Παράθεση από: "amfiprostylos"
Παράθεση από: "Pappas10"
Παράθεση από: "amfiprostylos"μοναδικη λυση ειναι να καταργηθει το ποδοσφαιρο.  δεν ειναι αθλημα. ειναι παιχνιδι απο τοτε που ανακαλυφθηκε. να επικεντροθουμε  στα πραγματικα αθληματα που δεν φανατιζουν τις μαζες και δεν
κονομανε (ναούμε) μερικοι.

κατι "θρυλε θρησκεια θυρα 13 ,βου βου βουλγαροι, και αλλα τετοια υποβαθμιζουν την ηδη χαμηλη μας εικονα ως πολιτες.

και φιλε μιχαλη, οταν γινεις καλα μην ξεχασεις να μας κερασεις.

Δεν ξέρω αν θα πάψω ποτέ να ασχολούμε με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και το Ποδόσφαιρο ώστε να γίνω "καλά" κατά το πως - προφανώς - το εννοείς.. Αν όμως το "καλά" μεταφράζεται σε αντιλήψεις του στυλ "πονάει δάχτυλο, κόβω κεφάλι" προτιμώ να μην σε κεράσω ποτέ μα μεν.

τσιγκούναρε, τοσο μεγαλο κειμενο για να αποφυγεις το κερασμα; σκουτσέζε !!!

να απαγορευτει το ποδοσφαιρο, ολες οι ομαδες σας δουλευουν ψιλο γαζι και εσεις το τρωτε. ξυπνηστεεεεεεεεεεεεεεεεεε. κοπαδιτες. οπως λενε και κατι τυποι σε ενα τραγουδι " They say jump, you say how high ".

εχω παει γηπεδο φιλε μαϊκλ και δεν μπορουσα να κρατησω την κοιλια μου απο τα γελια. τιγκα στους ανεγκεφαλους που φωναζανε συνθηματακια του δημοτικου με βρισιες. φοβερο θεαμα. η γελιοτητα σε ολο το φασμα της.

μετα πεταξανε και τα καθισματα και καθοντουσαν στα κρυα τσιμεντα. μιλαμε για ΤΗΝ εξυπναδα του οπαδου.

και πες μου τωρα περι κοβω κεφαλι ποναει κωλος και τετοια.  ποναει δοντι ,βγαζει δοντι και καλυτερα να φυγει ολη η μασελα.γιο, μα μεν, ναουμενε, γιο, νταξ,  peace brotha και οτι αλλο γουσταρεις.

Κατ' αρχάς να σε κεράσω όταν πάρει η ΠΑΝΑΘΑ πρωτάθλημα (βέβαια αν συνεχίσουμε έτσι... πάλι ΔΕΝ πρόκειτε να σε κεράσω.. τέλος πάντων) για να δεις ότι δεν είμαι τσιγκούνης.

Το ότι πήγες μία φορά γήπεδο και δεν σου άρεσε δεν είναι επιχείρημα όμως ρε μαν. Μετά βίας στέκεται ακόμα και σαν άποψη μιας και μία φορά είναι λίγη.

Όπως και για το ότι υπάρχουν μερικά βλαμένα που τα σπάνε δεν σημαίνει ότι το ποδόσφαιρο ευθύνεται. Όπως δεν ευθύνεται και ο Μπακούνιν ή η συντεταγμένη κοινωνια για το ότι κάτι χουλιγκάνια αυτοαποκαλούνται "αναρχικοί" και τα σπάνε κατά καιρούς.

Δεν γίνεται η ευθύνη μίας μερίδας να αποδίδεται στο ποδόσφαιρο. Προσωπικά αν κάτι λατρεύω στο γήπεδο είναι τα συνθήματα και η ατμόσφαιρα αυτή. Να έχω απέναντι γάβρους και να τους κάνω δαχτυλάκια... και να μου κάνουν κι αυτοί και να γίνεται τζέρτζελο.

Και μη μου πεις ότι η κερκίδα δεν έχει χιούμορ. Μερικές κλασικές ατάκες.

- Νάτος, νάτος ο πούστης ο μουσάτος (για διαιτητή με μούσι)
(Απάντηση της άλλης κερκίδας)
- κόψε το μούσι να μη σε λένε πούστη

ΜΠΑΤΣΟΙ - ΜΠΑΤΣΟΙ ΜΠΑΤΣΙΝΙΛΑΣ (Μπατσινίλας = Παλιός παίκτης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ)

Στους "Ματάδες" που έρχονται να πάρουν θέση μπροστά από την κερκίδα

"Νάτα τα παιδάκια, με τα ροπαλάκια, χωρίς τα ροπαλάκια... είστε κοριτσάκια"

Στους αντιπάλους οπαδούς όταν έχουν φάει γκολ και δεν φωνάζουν

"Σιγά, σιγά, μας πήρατε τ' αυτιά".

Για να μη σου πω για την Αριστοφανική στιχουργική της εξέδρας.

Παραδείγματα.

"Είναι ξανθός, είναι και φουτάνας γιός είναι κουνί τον λένε Ντέταρι" (Για τον Λάγιος Ντέταρι, παλιό παίκτη του Ολυμπιλαγού)

Σε ρυθμό του "Λευτέρη Λευτέρη Λευτέρη... σ' εχώ γραμμένο στο παλιό μου το Τεφτέρι)

Αντώνη Αντώνη Αντώνη
Από τον καναπέ θα βλέπεις το σεντόνι
Πες' μας ποσά σου έδωσε ο Σωκράτης
Να γίνεις της Ευρώπης ο Πελάτης
Να σε φωνάζουν "κότα" Αντωνάκη
Ολά τα μέλη στο Καραϊσκάκη

Γαβράκια Γαβράκια Γαβράκια
Είστε ρουφιάνοι και τοθ Κόκαλη τσιράκια
Στη σύνταξη πηράτε τον Ριβάλντο
Κι όταν πεθάνει θα' ρθει κι ο Ρονάλντο
Κι εμείς με τον Λουτσιά και τον Γκονζάλες
Θα σας μαμαμέ μια ζωή φουφάλες

ή το άλλο

ΟΕ ΟΕ ΟΕ... Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΕ ΦΟΡΜΑ ΡΙΓΕ
ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΛΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΛΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ

ή επίσης

Φέρτε μας τον Ψυχίατρο
ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ
Να δούμε τι θα γίνει
ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ
Να τον τρελάνουμε κι αυτόν
ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ
Και βάζελος θα γίνει
ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ

Για να μη σου πώ και για τις ατάκες που ακούγονται.

"ΒΑΛ' ΤΟ ΡΕ ΜΟΣΧΑΡΙ!!!!" (Ο Παπαδόπουλος τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα)

"Ρε Τζιώλη, το μπαστούνι είναι για να περπατάς ρε όχι για να το καταπιείς" (Αλέξανδρος Τζιώλης... δυσκίνητος παίκτης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ).

(Το παιχνίδι στο 0-0... εγώ μουρμουράω που πάμε για Χ.. ρωτάει ο από κάτω)

- Πόσο θέλει;
- 5 Λεπτά
- Έλα ρε... 40 γκολ θα βάλουμε.

Ρε φίλε.. το γήπεδο είναι όλα τα λεφτά. Τι μου λες τώρα.

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααα

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

amfiprostylos

Παράθεση από: "κώστας"amfiprostylos,
είναι σαφές ότι το άσπρο-μαύρο φανερώνει φασιστική αντίληψη color]

ταμπελες να κρεμας στον δικο σου λαιμο φιλαρακο. αυτη ειναι η αποψη μου και μονο που με το ζορι θες να ασπαστω την δικια σου, σε κανει εσενα φασιστα. τα περι αλοιθωρισματος τα περναω στο ντουκου για να μη σου χαλασω το απογευμα.

φιλε μιχαλη με αυτα τα συνθηματα που εγραψες δεν εσκασα ουτε χαμογελο με εξαιρεση τα 40 γκολ που ηταν αρκετα εξυπνο.

aigaio

Παράθεση από: "Pappas10"Κατ' αρχάς να σε κεράσω όταν πάρει η ΠΑΝΑΘΑ πρωτάθλημα (βέβαια αν συνεχίσουμε έτσι... πάλι ΔΕΝ πρόκειτε να σε κεράσω.. τέλος πάντων) για να δεις ότι δεν είμαι τσιγκούνης.

Το ότι πήγες μία φορά γήπεδο και δεν σου άρεσε δεν είναι επιχείρημα όμως ρε μαν. Μετά βίας στέκεται ακόμα και σαν άποψη μιας και μία φορά είναι λίγη.

Όπως και για το ότι υπάρχουν μερικά βλαμένα που τα σπάνε δεν σημαίνει ότι το ποδόσφαιρο ευθύνεται. Όπως δεν ευθύνεται και ο Μπακούνιν ή η συντεταγμένη κοινωνια για το ότι κάτι χουλιγκάνια αυτοαποκαλούνται "αναρχικοί" και τα σπάνε κατά καιρούς.

Δεν γίνεται η ευθύνη μίας μερίδας να αποδίδεται στο ποδόσφαιρο. Προσωπικά αν κάτι λατρεύω στο γήπεδο είναι τα συνθήματα και η ατμόσφαιρα αυτή. Να έχω απέναντι γάβρους και να τους κάνω δαχτυλάκια... και να μου κάνουν κι αυτοί και να γίνεται τζέρτζελο.

Και μη μου πεις ότι η κερκίδα δεν έχει χιούμορ. Μερικές κλασικές ατάκες.

- Νάτος, νάτος ο πούστης ο μουσάτος (για διαιτητή με μούσι)
(Απάντηση της άλλης κερκίδας)
- κόψε το μούσι να μη σε λένε πούστη

ΜΠΑΤΣΟΙ - ΜΠΑΤΣΟΙ ΜΠΑΤΣΙΝΙΛΑΣ (Μπατσινίλας = Παλιός παίκτης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ)

Στους "Ματάδες" που έρχονται να πάρουν θέση μπροστά από την κερκίδα

"Νάτα τα παιδάκια, με τα ροπαλάκια, χωρίς τα ροπαλάκια... είστε κοριτσάκια"

Στους αντιπάλους οπαδούς όταν έχουν φάει γκολ και δεν φωνάζουν

"Σιγά, σιγά, μας πήρατε τ' αυτιά".

Για να μη σου πω για την Αριστοφανική στιχουργική της εξέδρας.

Παραδείγματα.

"Είναι ξανθός, είναι και φουτάνας γιός είναι κουνί τον λένε Ντέταρι" (Για τον Λάγιος Ντέταρι, παλιό παίκτη του Ολυμπιλαγού)

Σε ρυθμό του "Λευτέρη Λευτέρη Λευτέρη... σ' εχώ γραμμένο στο παλιό μου το Τεφτέρι)

Αντώνη Αντώνη Αντώνη
Από τον καναπέ θα βλέπεις το σεντόνι
Πες' μας ποσά σου έδωσε ο Σωκράτης
Να γίνεις της Ευρώπης ο Πελάτης
Να σε φωνάζουν "κότα" Αντωνάκη
Ολά τα μέλη στο Καραϊσκάκη

Γαβράκια Γαβράκια Γαβράκια
Είστε ρουφιάνοι και τοθ Κόκαλη τσιράκια
Στη σύνταξη πηράτε τον Ριβάλντο
Κι όταν πεθάνει θα' ρθει κι ο Ρονάλντο
Κι εμείς με τον Λουτσιά και τον Γκονζάλες
Θα σας μαμαμέ μια ζωή φουφάλες

ή το άλλο

ΟΕ ΟΕ ΟΕ... Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΕ ΦΟΡΜΑ ΡΙΓΕ
ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΛΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΛΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ

ή επίσης

Φέρτε μας τον Ψυχίατρο
ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ
Να δούμε τι θα γίνει
ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ
Να τον τρελάνουμε κι αυτόν
ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ
Και βάζελος θα γίνει
ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ

Για να μη σου πώ και για τις ατάκες που ακούγονται.

"ΒΑΛ' ΤΟ ΡΕ ΜΟΣΧΑΡΙ!!!!" (Ο Παπαδόπουλος τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα)

"Ρε Τζιώλη, το μπαστούνι είναι για να περπατάς ρε όχι για να το καταπιείς" (Αλέξανδρος Τζιώλης... δυσκίνητος παίκτης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ).

(Το παιχνίδι στο 0-0... εγώ μουρμουράω που πάμε για Χ.. ρωτάει ο από κάτω)

- Πόσο θέλει;
- 5 Λεπτά
- Έλα ρε... 40 γκολ θα βάλουμε.

Ρε φίλε.. το γήπεδο είναι όλα τα λεφτά. Τι μου λες τώρα.

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααα

ειχε  που ειχε λιγη φαια ουσια σαν βαζελος

τωρα με το να τα σκεφτει και να τα γραψει ολα αυτα

ΠΑΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ

Pappas10

Αυτά μου ήρθαν. Δεν ήταν για να γελάσεις αλλά για να δεις την εφευρετικότητα της κερκίδας ακόμα και αν δεν απαντά την δική σου αίσθηση χιούμορ.

Το γήπεδο είναι ένα από τα τελευταία προπύργια αυθόρμητης λαϊκής - έστω και λαϊκίστικης ορισμένες φορές - έκφρασης. Είναι επίσης και ένας από τους τελευταίους χώρους "αταξικότητας" με την έννοια ότι με τον διπλανό μου μπορεί να ανήκουμε σε άλλη κοινωνική, πολιτική, ιδεολογική ή ό,τι άλλο θέση αλλά μας ενώνει η αγάπη για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Θα μου πεις "μα εδώ σκοτώνονται για τις ομάδες"... ναι.. αλλά αυτή είναι μία μικρή ομάδα ανεγκέφαλων που τι βρίσκεις παντού. Η Πλειοψηφία των φιλάθλων όμως ενώνονται μέσα στην κοινή αγάπη τόσο για την ομάδα όσο και για το ποδόσφαιρο.

Υπάρχει ένα περιστατικό, στο ΨΑΡΟΚΑΣΕΛΕΣ - ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στο καρατηγάνι τους το 1990 (αν θυμάμαι καλά) που επιβεβαιώνει την αγάπη ΚΑΙ για το ποδόσφαιρο. Σ' αυτό το παιχνίδι, επειδή η ταχύτητα της διακύμανσης του σκορ "μύριζε" στήσιμο, η κερκίδα των Ψαροκασέλων φώναζε "ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΟΟΟΟΟΟΟ;" και η δική μας απαντούσε "ΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑ" και μετά όλο το καρατηγάνι βοούσε "ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ... ΟΕΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ" και "ΕΞΩ ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ".

Προφανώς από τον φόβο των Ιουδαίων, ο Σαμαράς (πατέρας του Σαμαρά που παίζει στο εξωτερικό και στην Εθνική Ελλάδος σήμερα) που έπαιζε για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ έβαλε ένα γκολ στο 90 και τελικά ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ νίκησε 3-4.

Αυτό που ακολούθησε ήταν τελείως αντίθετο από την καφρίλα που βλέπεις σήμερα. Φύγαμε από το γήπεδο και δεν έπεσε ούτε μία φάπα, δεν ακούστηκε ούτε ένα μπινελίκι. Γιατί όλοι ξέραμε ότι το παιχνίδι ήταν αβαβά.

Βέβαια την άλλη μέρα τους πέθανα τους γάβρους συμμαθητές μου στην καζούρα... αλλά άλλο αυτό.

Αυτό μ' αρέσει στο γήπεδο... και το θεωρώ πολύ  ωραίο πράγμα ρε μαν. Δεν το αλλάζω με τίποτα.

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

κώστας

amfiprostylos,
έχεις δίκιο, ήμουν σκληρός.
Κι επειδή ο γραπτός λόγος δεν αποδίδει το ύφος εύκολα, η παραπάνω φράση δεν είναι ειρωνική.
eLe

amfiprostylos

φιλε μιχαλη εγω προσπαθησα. η αρωστια σου ειναι ανιατη  :D
τι θα ελεγες για τις αθλητικες $%@%%$^&$#%#φυλλαδες;

κωστα ολα οκ.

Pappas10

Παράθεση από: "amfiprostylos"φιλε μιχαλη εγω προσπαθησα. η αρωστια σου ειναι ανιατη  :D
τι θα ελεγες για τις αθλητικες $%@%%$^&$#%#φυλλαδες;

κωστα ολα οκ.

Δεν το θεωρώ αρρώστια. Πάθος το θεωρώ και γουστάρω. Όσο για τις αθλητικές φυλλάδες, απλά στηρίζονται στο cognitive disconance όπως και οι πολιτικές. Να τις καταργήσουμε κι αυτές;

Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο υγιές το να διαβάζει κάποιος "Ντέρμπυ" παρά "Νίτρο". Για τους δικούς μου λόγους, την δική μου αισθητική και την δική μου κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα πάντα χαρακτηρίζονται από τον αντίκτυπο που έχουν επάνω σου. Το πρότυπο του αναγνώστη της Χ αθλητικής εφημερίδας δεν προοθείται ποτέ - εξαίρεση ο κρόκους και το κανάλι του αφάνα - σε αντίθεση με τα πρότυπα των Νίτρο, Στάτους, Τσάο και δεν ξέρω εγώ τι. Το Ποδόσφαιρο δεν σου επιβάλει ούτε σου προωθεί πρότυπα - πάντα εξαιρείται το ερυθρόλευκο σίχαμα - και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Δεν σε βάζει σε ένα "ιν-άουτ" τρόπο σκέψης. (Πάντα εξαιρείται το ερυθρόλευκο μίασμα που γι' αυτό ακριβώς το σιχαίνομαι τόσο πολύ).

Για εμένα κάποιος που πάει στο γήπεδο είναι πολύ λιγότερο επιρρεπής σε αντικοινωνικές συμπεριφορές από αυτόν που βλέπει Όλα ή Αλ-Τσαντίρι και θεωρεί "ρεπορτάζ" τις εστιάσεις της Στάη (που μονίμως εμφανίζεται με 2 υποκαταστήματα ζολώτα κρεμασμένα επάνω της) για την φτώχεια. Ο Οπαδός της Χ ομάδας γίνεται δέκτης πολύ λιγότερης επιθετικότητας από το θέαμα που παρακολουθεί απ' ό,τι ο ακροατής του Άδωνι Γεωργιάδη ή του Πρετεντέρη.

Για εμένα, η αισθητική του ποδοσφαίρου είναι μία πραγματικότητα με κοινωνικό εφαλτήριο. Σε αντίθεση με την αισθητική της πλειοψηφίας των υπολοίπων θεαμάτων που λειτουργούν ως  ελατήρια κοινωνικών στρεβλώσεων.

Οι "κοινωνικοί" και "πολιτικοί" αφορισμοί του ποδοσφαίρου με εξοργίζουν - όπως και κάθε συλλήβδην αφορισμός - γιατί ΚΑΙ στηρίζονται σε αναπόδεικτες γενικεύσης αλλά ΚΑΙ εστιάζονται στον κοινωνικό κόνωπα του ποδοσφαίρου καταπίνοντας την κάμηλο της κοινωνικής δικτατορίας των προτύπων από τα υπόλοιπα θεάματα.

Αυτή είναι η άποψη μου... μπορεί να κάνω και λάθος.

Με εκτίμηση,

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

κώστας

"...ΚΑΙ εστιάζονται στον κοινωνικό κώνωπα του ποδοσφαίρου καταπίνοντας την κάμηλο της κοινωνικής δικτατορίας των προτύπων..."
...Τι μαθαίνει κανείς άμα πάει γήπεδο...  ](Μου επιτρέπεις την μικρή, ελαχιστοτάτη διορθωσούλα που ουδεμία σκιά ρίχνει στο φιλολογικό πόνημα).[/size]

amfiprostylos, εσύ ωρέ ξέρεις να γράφεις έτσι; (Αν όχι, σπεύσε την Κυριακή, έχει ντέρμπυ).
eLe

Pappas10

Παράθεση από: "κώστας""...ΚΑΙ εστιάζονται στον κοινωνικό κώνωπα του ποδοσφαίρου καταπίνοντας την κάμηλο της κοινωνικής δικτατορίας των προτύπων..."
...Τι μαθαίνει κανείς άμα πάει γήπεδο...  ](Μου επιτρέπεις την μικρή, ελαχιστοτάτη διορθωσούλα που ουδεμία σκιά ρίχνει στο φιλολογικό πόνημα).[/size]

amfiprostylos, εσύ ωρέ ξέρεις να γράφεις έτσι; (Αν όχι, σπεύσε την Κυριακή, έχει ντέρμπυ).

Thanks μα μεν... το ξέρω ότι είμαι ανορθόγραφος. Αλλά όπως λες κι εσύ, νομίζω ότι καταλαβαίνει κάποιος τι λέω παρά τα ορθογραφικά μου ατοπήματα.

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

amfiprostylos

Παράθεση από: "κώστας""...ΚΑΙ εστιάζονται στον κοινωνικό κώνωπα του ποδοσφαίρου καταπίνοντας την κάμηλο της κοινωνικής δικτατορίας των προτύπων..."

με καμια δυναμη, γι'αυτο ειμαι κουμπουρας. προσπαθω ομως. τις ελευθερες ωρες μου μαζευω χαρτακια με ποδοσφαιριστες. απο χαμηλα ανεβαινει κανεις.

Pappas10

Παράθεση από: "amfiprostylos"

με καμια δυναμη, γι'αυτο ειμαι κουμπουρας. προσπαθω ομως. τις ελευθερες ωρες μου μαζευω χαρτακια με ποδοσφαιριστες. απο χαμηλα ανεβαινει κανεις.

Έχω 4 συμπληρωμένα άλμπουμ της ΠΑΝΙΝΙ και 2 της άλλης της Ελληνικής. Δεν νομίζω ότι κυκλοφορούν πια χαρτάκια με ποδοσφαιριστές.. αν κυκλοφορούσαν θα μάζευα.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Enia

ναι, τους έφαγε ο μπομπ ο σφουγγαράκης και η ντόρα η εξπλόρερ... σταδιάλα... :roll:

414 Επισκέπτες, 0 Χρήστες