Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 247
  • Total: 247

Ποιά είναι η στάση σας απέναντι στο Χριστιανισμό?

Ξεκίνησε από papi, Ιουνίου 06, 2007, 10:47:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

papi

Αν εχετε αρνητική στάση πού ακριβώς διαφωνείτε με τις αρχές της θρησκείας αυτής?

Andreas

Πιο πολυ διαφωνω γενικα με τις θρησκειες..
Με απωθούν οι δογματισμοι,οι κατασκευασμενες ηθικες,οι υπαγορευσεις του τι ειναι σωστο ή λαθος,οι (φαιδρες κατα τη γνωμη μου) υποσχεσεις για μια καλυτερη ζωη μετα θανατον,η μοιρολατρια κ.α. ..
Ειδικα με τον Χριστιανισμο ενοχλουμαι καθως σ'αυτη τη θρησκεια 'επρεπε' να μυηθω εφοσων μεγαλωσα στην ελλαδα..

Atzon

Αντίδραση και άρνηση υπάρχει αρκετή στις μέρες μας και όχι άδικα.

Βασικά πιστεύω οτι ο κόσμος δεν αντιδρά τόσο στην θρησκεία αυτη καθ'αυτή, αλλα σε όσα συμβαίνουν για θρησκευτικές διαφορές και η άθλια συμπεριφορά "ηγετών" όπως ο Αγιατολλάχ Χριστόδουλος.

Οταν κόσμος σφάζεται στο όνομα θρησκειών, τι να πείς ;
Οταν κόσμος ψηφίζει βάση θρησκείας, τι να πείς ;
Οταν κόσμος κρίνει βάση θρησκείας τι να πείς ;

Αρα εγω τουλάχιστον, ειμαι αρνητικός απέναντι στην θρησκοληψία, την δράση κληρικών εκτός εκκλησίας και την κτήση αμύθητων περιουσιών απο "¨εκκλησίες" ( αφορολόγητα μάλιστα ).

Και σιγα σιγα θα φύγει και ο κόσμος απο τις εκκλησιές, και θα μείνουν εκείνοι με τα πλούτη τους και με ποίμνιο κάποιους φοβισμένους κακόμοιρους.

Αυτά !

energizer

...δηλωμενος αγνωστικιστης...
 :roll:
...σεβομαι & τιμω καθε θρησκεια στα πλαισια της ανεξιθρησκειας & της αποδοχης της διαφορετικοτητας ΑΡΚΕΙ να μην προσβαλλεται η νομιμοτητα & η αυτοπροσδιοριζομενη (υποκειμενικο!) αξιοπρεπεια μου...
 :twisted:
...ευθαρσως δηλωνω εγγυτητα στο ορθοδοξο δογμα (λογω ανατροφης) , αλλα φυσικοτατα αισθανομαι αηδια για τα οικονομικα σκανδαλα της εκκλησιας Α.Ε. καθως & στην "μετριοτητα & ταπεινοτητα" των ακολαστων ρασοφορων με τασεις παχυσαρκιας & "πνευματικοτητα" τριχρονου...
 :evil:
...θεωρω ωστοσο οτι το "ελληνικο" δογμα ειναι πιο φιλελευθερο απο αλλα οπως τα καθολικα ή τα μουσουλμανικα φονταμενταλιστικα....
 :twisted:
...δυστυχως ολα τα θρησκευτικα παρακλαδια των ανεπτυγμενων χωρων θεμελιωνονται στον εβραιοχριστιανισμο...(συνωμοσιολογικοι συνειρμοι!)
 :wink:
...γενικως...θεωρω οτι τα συγχρονα ανθρωποειδη...επεξαρτωνται απο τους εκβιαστικους εναγκαλισμους παραδεισων & αιωνιων τιμωριων & αναζητουν πιο εκλογικευμενες εξηγησεις  & προσεγγισεις...
 :wink:
...ευτυχως...αν & αργησαμε ολιγον...& ειλικρινως αγνοω & τι μας περιμενει  :!:

:salut:

Argiro

Θεωρώ πως όλες οι οργανωμένες θρησκείες ανεξαιρέτως δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν κάποια συμφέροντα. Όμως η χειρότερη από όλες είναι η χριστιανική (καθώς και η μωαμεθανική, η οποία έχει την ίδια πηγή και τον ίδιο σκοπό με τη χριστιανική), γιατί προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα αυτών που τη δημιούργησαν πισωγύρισε τη δυτική σκέψη και έριξε στο πυρ το εξώτερο όλες τις φιλοσοφικές ιδέες και τις επιστημονικές ανακαλύψεις που είχαν γίνει έως τότε. Επιβλήθηκε δε με τη βία κυριολεκτικά, διότι διαφορετικά κανείς δεν θα γινόταν χριστιανός την εποχή εκείνη, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, με αποτέλεσμα να μην επιβιώσει για πολύ.

Δεν δηλώνω άθεη ούτε αγνωστικίστρια και μελετώντας όλα τα θρησκευτικά ρεύματα που υπάρχουν ανακάλυψα πως όλα λένε τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια, σχετικά πάντα με την ιδιοσυγκρασία του λαού που τα δημιούργησε. Από εκεί και πέρα είναι θέμα του καθενός ξεχωριστά το πώς θα τα ερμηνεύσει και αν θα ακολουθήσει κάποιο από αυτά ή θα τα ξεπεράσει και θα προχωρήσει ένα επίπεδο πιο πέρα -ή και περισσότερα, αν θέλει ο ίδιος και έχει αυτή τη δυνατότητα. Εκείνο που πιστεύω είναι πως ο καθένας ακολουθεί το δρόμο που ταιριάζει στη φύση του και δεν χρειάζεται μεσάζοντες μεταξύ αυτού και της όποιας ανώτερης δύναμης και δεν είναι σε θέση κανείς να υποδείξει σε κανέναν το πώς και το αν θα νιώσει την ύπαρξη ή μη αυτής της δύναμης ούτε και είναι απαραίτητο ή υποχρεωτικό να ασχοληθεί κανείς ή να πιστέψει σε κάτι, αν δεν νιώσει ο ίδιος την ανάγκη να το κάνει.

κώστας

Αυτή που αρμόζει φυσικά:
η ιεραποστολική
eLe

star77

Τι μας έμαθε ο εβραίος Παύλος ; (χριστιανισμός = Παυλισμός = εβραϊσμός )
Να αγαπάμε αυτόν που μας αδηκεί ,στο όνομα μιάς ταπεινοτικής και ανέτιμης ειρήνης όπου η αδικεία είναι αισχρή συνήθεια και ο υποβιβασμός μας σαν άνθρωποι να εξευελίζεται συνεχώς μέχρι να καταντήσουμε πρόβατα ενός εβραίου τσομπάνη (μεγάλος αδελφός -εταιρεία ) Να θυσιάζουμε στο ανύπαρκο μηδέν (Ιαχβέ-θεός ) την αξιοπρέπειά μας και την αντίδρασή μας λατρεύοντάς τον νομίζωντας ότι έτσι κάνουμε το χρέος μας το Θείο ένα θείο ανύπαρκτο και να καταστρέφουμε το πραγματικό Θείο που έιναι η φύση καί το σπίτι μας ο οίκος , αποδεχόμενοι αισχρώς και κατά  σηροή το διαρκές εγκλημα  που μας υποβάλουν οι ιαχβέδες γύρο μας ώς αισχρή συνήθεια
(Αυτοκίνητα πετρέλαιο κ.λ.π. καταστέλοντας την έρευνα και δολοφονόντας ερευνητές που έχουν προσφέρει ως τώρα καθαρές και προ πάντων δωρεάν πηγές ενέργρειας )
Και τέλος να περημένουμε μια ηλίθια αιώνιον ζωή στόν άλλο κόσμο ενώ στο επίγειο ,αν είναι δυνατόν , να θυσιάζουμε αυτό που αποκτήσαμε στούς φτωχούς που δημιούργησαν αυτοί που μας το ζητάνε για να τα διαχειριστούν στο όνομά τους αλλά πρός ιδίων όφελος γιατί φτωχοί πρέπει πάντα να υπάρχουν όμως να είναι ελενχόμενοι (ναρκωτικά)

seagull

θυμηθηκα ενα πραγματικο γεγονος ..
καποιος ειχε ενα σοβαρο προβλημα υγειας Συνηθιζε να βριζει γενικοτερα, πολλες φορες και τα Θεια
Εφτασε λοιπον η ωρα του εξω απο το Χειρουργειο οπου θα εκανε εγχειρηση ανοιχτης καρδιας και ο γιατρος του εξηγησε την διαδιακασια σε λιγες γραμμες
Συνειδητοποιησε τοτε εν ολιγης , καλη του ωρα, πως θα του κοψουν και  το θωρακα Η πρωτη του κουβεντα ηταν Παναγία μου..και μετα η προσευχη
Ο Καντ θεωρει πως ο Θεος  ειναι πρακτικη αναγκαιοτητα
Ρωτω λοιπον ...βεβαια η πιστη δεν προικονομειται στο ζητω ..τι ειναι ομως Πιστη ?

Athinoula

ego proerxomai apo goneis me diaforetika 8riskeia xristinaoi kai oi duo omos..auto pou 8eoro aparadekto omos einai otan pandreftikane o goneis mou valane thn mhtera mou na upograpsei oti ta paidia ths 8a ta vaftize xristiana or8odoxa...giati?..auto den eimai dhmokratiko...

otan vaftistikame loipon i adelfi mou px pire ena latiniko onoma o papas loipon den h8ele na to pei kai elege oti den einai or8odoxo kai vreite allo tote o babas mou tou eipe i thn vaftizeis i tis kano ka8olikes kai tis duo! kai mas vaftise...

ego diafono me ta plouti tis eklisias meto fakeloma...genikotera einai enas logos pou enolxei poli kosmo..an htan sto xeri mou an pe8ana den 8a h8ela oute kan na me diavasoun...8a protimousa na to kanei kapios kalos xristinaos kai oxi oi papades oi opioi to kanoun mono kai mono gi ta 300 euroulakia kai tipot allo..

eimai xristiniani pistevo diladi. Alla me ton diko mou tropo sevomeni thn 8riskeia panda omos oxi opos thn exoun kanei...alla opos 8elo ego na thn 8imamai!

Rakendytos

..δεν τα παω καλα με τις θρησκειες, για την ακριβεια δεν θρησκευομαι
Εχω ομως μια εμμονη με την μανουλα του Χριστουλη.. την γνωστη Θεα της νησου Τηνος..
Αυτη ρε παιδια μ εχει προβληματισει..πρεπει να υπαρχει..
Οταν δεν βρισκω κατι, συνηθως τα κλειδια μου χανω η τον αναπτηρα
ριχνω μια Χριστοπαναγια και ως εκ θαυματος τα βρισκω σε κλασματα δευτερολεπτου.. :D
Μιλω σοβαρα..δεν υπερβαλω.. Θαυμα!!! Θαυμα!!!  :D

Pappas10

[size=24]ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13[/size]
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

--AIXMHROS--

Athinoula

Παράθεση από: "Pappas10"[size=24]ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13[/size]

gi auto tros xulopites...logo pana8inaikouna to koitaxeis auto..

Argiro

Παράθεση από: "seagull"

θυμηθηκα ενα πραγματικο γεγονος ..
καποιος ειχε ενα σοβαρο προβλημα υγειας Συνηθιζε να βριζει γενικοτερα, πολλες φορες και τα Θεια
Εφτασε λοιπον η ωρα του εξω απο το Χειρουργειο οπου θα εκανε εγχειρηση ανοιχτης καρδιας και ο γιατρος του εξηγησε την διαδιακασια σε λιγες γραμμες
Συνειδητοποιησε τοτε εν ολιγης , καλη του ωρα, πως θα του κοψουν και  το θωρακα Η πρωτη του κουβεντα ηταν Παναγία μου..και μετα η προσευχη
Ο Καντ θεωρει πως ο Θεος  ειναι πρακτικη αναγκαιοτητα
Ρωτω λοιπον ...βεβαια η πιστη δεν προικονομειται στο ζητω ..τι ειναι ομως Πιστη ?
Νομίζω πως μάλλον πρόκειται περί πλύσης εγκεφάλου. Αν σου πιπιλάνε το μυαλό από τότε που γεννιέσαι περί της εκάστοτε τοπικής πίστης, τότε όσο και αν λογικά ξέρεις το σκοπό των θρησκειών, δεν νομίζω πως το ξεπερνάς ποτέ. Πίστη κατά τη γνώμη μου σημαίνει να πιστεύεις σε κάτι χωρίς να το έχεις ερευνήσει πρώτα. Και καμία θρησκεία, απ' ό,τι ξέρουμε, δεν δέχεται κανενός είδους κριτική. Όποιος το θεωρεί αυτό υγιή στάση ζωής, ας το ακολουθήσει. Άλλωστε ο κάθε άνθρωπος διαθέτει κρίση για να σκεφτεί ορισμένα πράγματα -αν ποτέ αποφασίσει να κάτσει να σκεφτεί.

Pappas10

Παράθεση από: "lila"
Παράθεση από: "Pappas10"[size=24]ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13[/size]

gi auto tros xulopites...logo pana8inaikouna to koitaxeis auto..

Τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ή τις χυλόπιτες να κοιτάξω;;; Είπαμε είμαι λίγο αργόστροφος (εγώ εκεί αποδίδω τις χυλόπιτες)

Αφου ταίριαζε με το ερώτημα. Τι να κάνω τώρα; Ανάλυση της Χριστιανικής πίστης ως προέκταση της Εβραϊκής μονοθεϊστικής λατρείας του Γιαχβέ (που με τη σειρά της επηρρεάζεται από τον μεσοποτάμειο Γιλγαμές και το έπος του)  σε συνδιασμό με τις Νεοπλατωνικές διδαχές;;;

Και μετά τη σύγκρουση και σύνθεση αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας και χριστιανισμού; Την αναγωγή της ανθρωποκεντρικής "ύβρεος" σε Θεοκρατική "αμαρτία". Τον Θεό με ανθρώπινη υπόσταση σε αντίθεση με τους ανθρώπινους θεούς;;; Την αρρωγή και τιμωρία; Τον πολυθεϊσμό που αναβαφτίστηκε χριστιανικά σε "αγιοσύνη".

Και την εξέλιξη της Χριστιανικής Φιλοσοφίας της Αγάπης σε Θεοκρατική Ιδεολογία της Αμαρτίας; Την Ιερόσυλη μετατροπή της θέσης του Ιησού Χριστού "Μελετάτε τας Γραφάς" στην παπαριά του "Πίστευε και μη ερεύνα" του Γρηγόριου του Ναζιανζηνού (ή πως τον λέγανε.. δεν θυμάμαι) αν δεν κάνω λάθος;;;

1ον. Δεν έχω τίποτα ιδιαίτερες γνώσεις από θρησκείες και φιλοσοφίες
2ον. Στις 26 έχει 1η αγωνιστική ποδοσφαίρου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΛΑΓΟΣ...

Πλάκα μου κάνεις;;;

ΠΑΝΑΘΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

247 Επισκέπτες, 0 Χρήστες