Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Αγαπάτε τους Εχθρούς Υμών...

Ξεκίνησε από pixie, Οκτωβρίου 07, 2010, 10:22:39 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

κώστας

Άλλο η θρησκεία και άλλο η πίστη.
Επομένως, μπορούν να αλληλοεπηρεάζονται.
Έχει σημασία όμως αν η θρησκεία μαθαίνει την πίστη
ή η πίστη τη θρησκεία.
Η θρησκεία ως κανόνας συμπεριφοράς, με δεσμεύσεις,
οφείλει να προέλθει από ελεύθερη επιλογή.
Η πίστη είναι ελεύθερη επιλογή.
Ως εκ τούτου, αδιαπραγμάτευτη.
eLe

kuria

Αγαπατε τα Εντερα Υμων ινα Αγαπησετε και τους Εχθρους Υμων
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

kapoia_za

pixie

:roll:  :sad:

Νομίζω πως όχι μόνο οι διδαχές περί αγάπης, αλλά και όλα τα λόγια της χριστιανικής διδασκαλίας έβρισκαν απήχηση αγγίζοντας ανθρώπους απλούς και με αγνή καρδιά.
Τα λόγια αυτά λοιπόν ήταν εξαιρετικά απλά κι ανθρώπινα... μήπως όμως είναι πολύ μακριά από τη δική μας πραγματικότητα?

Γιατί ενώ πολλοί παπαγαλίζουν σήμερα αυτά τα λόγια, δεν τα εννοούν και δεν τα εκφράζουν με μια ανάλογη συμπεριφορά? Γιατί οι άνθρωποι δεν φέρονται όπως θέλουν να τους φέρονται οι άλλοι? Γιατί μπαίνουν στη διαδικασία να ταπεινώνουν ακόμα και με στοιχεία πραγματικής κακίας πολλές φορές - προσβάλλοντας χάριν του ευφυούς λόγου ή λόγω εγωπάθειας ή ως απόδειξη κάποιας διφορούμενης αξίας που διψάει για καταξίωση ή ως δείγμα της  ευστροφίας τους υποτίθεται - ενώ οι ίδιοι θάθελαν να τους σέβονται?

kuria

βρε αμα δεν αγαπας ουτε τα εντερα σου πως θα μπορεσεις ποτε να αγαπησεις τους αλλους;

pixie

[quote user="kuria" post="342341"]βρε αμα δεν αγαπας ουτε τα εντερα σου πως θα μπορεσεις ποτε να αγαπησεις τους αλλους;[/quote]

Ε, τώρα, να με συγχωρεί η αγάπη σου, αλλά τα έντερα πού κολλάνε εδώ? :roll:
Για να μάθεις να αγαπάς τους άλλους χρειάζεται ωριμότητα, συνέπεια, κατανόηση έως εμβάθυνσης, ειλικρίνεια... είναι μια διαδικασία ολόκληρη... το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι προϋπόθεση, σαφώς, γιατί μόνο έτσι γίνονται αντιληπτά τα μεγέθη, σε σχέση με τον εαυτό μας, δεν αντιλέγω.

kuria

[quote user="pixie" post="342344"][quote user="kuria" post="342341"]βρε αμα δεν αγαπας ουτε τα εντερα σου πως θα μπορεσεις ποτε να αγαπησεις τους αλλους;[/quote]

Ε, τώρα, να με συγχωρεί η αγάπη σου, αλλά τα έντερα πού κολλάνε εδώ? :roll:
Για να μάθεις να αγαπάς τους άλλους χρειάζεται ωριμότητα, συνέπεια, κατανόηση έως εμβάθυνσης, ειλικρίνεια... είναι μια διαδικασία ολόκληρη... το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι προϋπόθεση, σαφώς, γιατί μόνο έτσι γίνονται αντιληπτά τα μεγέθη, σε σχέση με τον εαυτό μας, δεν αντιλέγω.[/quote]

:lol:  :lol:  :lol:  αφου δεν αντιλεγεις... τοτε τι λεγεις;

pixie

[quote user="kuria" post="342355"]... αφου δεν αντιλεγεις... τοτε τι λεγεις;[/quote]

Ό,τι λέω είναι ξεκάθαρο...
Τα έντερα ωστόσο δεν καταλαβαίνω πού κολλάνε... στο ότι κάποιος, ενδεχόμενα, δεν αγαπάει τον εαυτό του, οπότε τι αγάπη να δώσει και στους άλλους? :roll:

kapoia_za

Tελικά καθόλου κακό το Αγαπάτε τους Εχθρούς..
(το πώς όμως το ορίζω εγώ, ε;)

κώστας

Σιγά μην το ορίσεις εσύ.
Άσε να το ορίζει η πήξη
-που είναι και μοδερατρίς ενώ εσύ όχι-
και εσύ διάβαζε να μαθαίνεις.
eLe

kapoia_za

εγώ αυτό που ξέρω είναι πως..είναι marriaged.aτρεις

[size=8](ερωτευτείτε τους εχθρούς υμών υπάρχει;;βρε..τι τρέχει με σας τους δυο;!)[/size]

κώστας

τι τρέχει με σας τους δυο;!
Πόσο πιο σαφής να γίνω;
eLe

larus audouinii

χαχαχα
καλημέρα και καλή μας εβδομάδα

Ο κώστας σε προηγούμενο ποστ μάλλον κατάλαβε τι ήθελα να πω

Άλλο η θρησκεία και άλλο η πίστη.
Επομένως, μπορούν να αλληλοεπηρεάζονται.
κλπ

Η πίστη είναι ο βασικός άξονας των δοξασιών από τους αρχέγονους λαούς
Ο ινδιάνος μάγος για παράδειγμα θεράπευε, όταν, επικαλούμενος διάφορα Στο όνομα αυτής γινόταν και θυσίες, ο μάντης προέβλεπε από τα σπλάχνα ζώων που θυσίαζαν
Είχα διαβάσει για παράδειγμα τον Δρ Joseph Murphy Ινδό επιστήμονα, για την δύναμη του υποσυσείδητου και μου έμειναν χαρακτηριστικά κάποιες σκέψεις
Περίπου κάπως έτσι όμως, στηρίζοναι εύλογα και αρχές όπως το ρέικι, η γιόγκα κλπ, εναλλακτικοί μέθοδοι θεραπείας Όχι ακριβώς με αυτή τη δύναμη αλλά ξεκινώντας περίπου από το ηλιακό πλέγμα που αποτελεί και την δομή του νευρικού συστήματος (η έδρα του ανατομικά είναι κάτω σπό το στομάχι)
Η πίστη είναι ο αρωγός των θαυμάτων Η διαφορά της χριστιανική πίστης φιλοσοφικά κατά την άποψη μου είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο
(τώρα αν είναι ωφελές το περισσότερο διάβασμα, ακόμη δεν έχω πειστεί)  :lol:

Και στο κυρίως θέμα μας
Ένα βιβλίο πιστοποίησης (American sport education program) για την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων για τους αθλητές, για τους αγώνες, τα σχολεία και τα γυμναστήρια,ξεκινάει με την φράση:
Κύριε...δώσε εις ημάς ειρήνην, διότι όλα τα άλλα μας τα έχεις δώσει Ησαίας 26:12
Ο καθένας μας μπορεί να συλλάβει το νόημά του Το νόημα του οπαδού και του φιλάθλου Από που πηγάζουν οι διάφορες αντιλήψεις, είτε προς θετικές είτε αρνητικές κατευθύνσεις

Ας μην ξεχνάμε όμως τους δωρητές οργάνων που παρά την οδύνη και τα όποια αισθήματα έχουν χαρίσει τα όργανα του αγαπημένου προσώπου τους
Το αγαπάτε έχει ένα νόημα που μπορει να το μεταφράσει κάποιος και καλύτερα  ;-)

larus audouinii

[quote user="kuria" post="342341"]βρε αμα δεν αγαπας ουτε τα εντερα σου πως θα μπορεσεις ποτε να αγαπησεις τους αλλους;[/quote]

Έγραψε πάλι
Είναι και που της έχω μια σταλιά αδυναμία  :lol:

black_velvet

[quote user="pixie" post="342333"]:roll:  :sad:

Νομίζω πως όχι μόνο οι διδαχές περί αγάπης, αλλά και όλα τα λόγια της χριστιανικής διδασκαλίας έβρισκαν απήχηση αγγίζοντας ανθρώπους απλούς και με αγνή καρδιά.
Τα λόγια αυτά λοιπόν ήταν εξαιρετικά απλά κι ανθρώπινα... μήπως όμως είναι πολύ μακριά από τη δική μας πραγματικότητα?

Γιατί ενώ πολλοί παπαγαλίζουν σήμερα αυτά τα λόγια, δεν τα εννοούν και δεν τα εκφράζουν με μια ανάλογη συμπεριφορά? Γιατί οι άνθρωποι δεν φέρονται όπως θέλουν να τους φέρονται οι άλλοι? Γιατί μπαίνουν στη διαδικασία να ταπεινώνουν ακόμα και με στοιχεία πραγματικής κακίας πολλές φορές - προσβάλλοντας χάριν του ευφυούς λόγου ή λόγω εγωπάθειας ή ως απόδειξη κάποιας διφορούμενης αξίας που διψάει για καταξίωση ή ως δείγμα της  ευστροφίας τους υποτίθεται - ενώ οι ίδιοι θάθελαν να τους σέβονται?[/quote]

Μόνο οι χριστιανοί θα 'θελαν να τους σέβονται οι άλλοι;
Οι πιστοί άλλων θρησκειών.... δεν...;;;!!!

Κοινώς, δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο μπλέκεις το ένα θέμα με το άλλο. Για την ακρίβεια, γιατί θες σώνει και καλά ο χριστιανός να αποδεικνύει και με πράξεις την πίστη του ενώ δεν σε έχω δει να εκφράσεις πουθενά κάτι ανάλογο και για πιστούς άλλων θρησκειών.

Όσο για τις απορίες που εκφράζεις ως προς την ανθρώπινη συμπεριφορά, ας κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του στον καθρέφτη. Όταν βρει τις απαντήσεις για τον εαυτό του και για τη δική του συμπεριφορά απέναντι στους άλλους, τότε ίσως και να είναι σε θέση να αναρωτηθεί και για τη συμπεριφορά των υπολοίπων. Ίσως και όχι.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα