Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 281
  • Total: 281

Εικόνες του νου - - Ψυχολογικό Test

Ξεκίνησε από KostasD33, Σεπτεμβρίου 25, 2007, 08:58:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Ένα μικρό παιχνίδι με εικόνες που σας έρχονται.
Εγώ θα  βάζω το ερώτημα εσείς περιγράφετε τι εικόνα σας έρχεται στον νου και στο τέλος θα σας δώσω το κλειδί ερμηνείας από τις εικόνες που αυθόρμητα σας έρχεται στον νου.

Για το ξεκίνημα θα βάλω εγώ την πρώτη περιγραφή κατάστασης και ο κάθε ένας από εσάς που θέλει να λάβει μέρος περιγράφει τι εικόνα φαντάζεται με βάση την κατάσταση που περιέγραψα.
Για κάθε κατάσταση που θα βάζω θα αναμένω περίπου μια εβδομάδα ή μπορεί και λιγότερο αν οι συμμετέχοντες αρχίσετε και δίνετε πιο σύντομα τις απαντήσεις σας.
Στο τέλος όλων των καταστάσεων που θα έχω περιγράψει και με τις ανάλογες εικόνες που εσείς θα έχετε περιγράψει ότι σας βγήκαν αυθόρμητα θα σας δώσω τα κλειδιά ερμηνείας για την κάθε κατάσταση.

Καλή αρχή και πατάς το από κάτω (Show) για να δεις αναλυτικά όλες τις ερωτήσεις του ψυχολογικού τεστ !!!

[spoiler] ]1η κατάσταση
Βρίσκεσαι κάπου (δεν έχει σημασία το που) και βλέπεις από μακριά ένα Δάσος.
Θέλω να περιγράψεις
α. πως φαντάζεσαι ότι είναι αυτό το δάσος (μικρό, μεγάλο, ψηλά, χαμηλά δέντρα, αραιά, πύκνά  και ότι άλλο σου βγαίνει ως εικόνα)
β. να πεις σε ποια χρονική περίοδο φαντάζεσαι το δάσος που βλέπεις (δηλαδή Χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι φθινόπωρο)[/b]

:arrow: 2η Κατάσταση
Είσαι στις παρυφές του δάσους που περιέγραψες. Στην αρχή του κατά κάποιο τρόπο.
Θέλω να περιγράψεις τι διαδρομή ή τι πέρασμα ή τι δυνατότητα βλέπεις από εκεί για να μπεις μέσα στο δάσος σου και να αρχίσεις να το περπατάς.
Δηλαδή, βλέπω μονοπάτι, βλέπω δρομάρα, βλέπω βράχια που θέλουν σκαρφάλωμα, δεν έχει μονοπάτι αλλά μέσα από τα δέντρα φαίνεται εύκολη ή δύσκολη η διαδρομή, κλπ κλπ κλπ....
Γενικά περιγράφετε τώρα την διαδρομή όπως δείχνει τουλάχιστον στο ξεκίνημα της.

:arrow: 3η Κατάσταση
Περιέγραψε τα ρούχα που έχεις διαλέξει να φοράς για να ξεκινήσεις να μπεις στην διαδρομή που περιέγραψες ώστε να αρχίσεις να μπεις και να περπατήσεις το δάσος σου

:arrow: 4η Κατάσταση
Όπως προχωρείς στην διαδρομή που περιέγραψες βλέπεις μια Αρκούδα.
Περιέγραψε τι κάνεις μόλις δεις την Αρκούδα

:arrow: 5η Κατάσταση
Αφού απομακρύνθηκες πια από την αρκούδα και συνεχίζεις να προχωρείς στο δάσος στη διαδρομή σου , βλέπεις όπως πας έναν μεγάλο κορμό δένδρου να είναι στην διαδρομή σου.
Τι κάνεις?

Ο κορμός δεν είναι όρθιος αλλά ας πούμε ξαπλωτός και λειτουργεί ως εμπόδιο στην διαδρομή σας.

:arrow: Κατάσταση 6η
Αφού πέρασες τον κορμό του δέντρου όπως συνεχίζεις να προχωρείς στην διαδρομή σο βλέπεις ένα μικρό αρκουδάκι. Το συγκεκριμένο αρκουδάκι δεν έχει καμία σχέση με την αρκούδα που είχατε συναντήσει στην αρχή της διαδρομής σας.
Περιγράψτε τι κάνετε με το μικρό αρκουδάκι

:arrow: 7η κατάσταση
Συνεχίζεις στην διαδρομή σου και όπως προχωρείς βρίσκεσαι σε ένα ξέφωτο στην μέση του δάσους.
Στο ξέφωτο λοιπόν βλέπεις μερικές κούπες στο έδαφος.
α. Περιέγραψε πόσες κούπες περίπου βλέπεις  (π.χ. κάνα δυο, πέντε, περίπου δέκα, ή πολλές κ.λ.π.)
β. Περιέγραψε από τι υλικό (έστω στο περίπου) είναι οι κούπες που βλέπεις
γ. Περίγραψε τι χρώμα έχουν και αν μερικές από αυτές (πόσες) ή μια - δυό ξεχωρίζουν

:arrow: 8η Κατάσταση
Αφού έφυγες από το ξέφωτο και όπως περπατάς στην διαδρομή σου στο δασός συναντάς νερό
Θέλω να μου περιγράψεις σε τι μορφή και πως είναι το νερό που συναντάς

:arrow: 9η Κατάσταση
συνεχίζεις την διαδρομή σου στο δάσος αφού έφυγες από το νερό και όπως πας βλέπεις κάπου σχετικά μακριά σου μια ομάδα από ξυλοκόπους να δουλεύουν.
Τι κάνεις εσύ? Ποια είναι η συμπεριφορά σου σε σχέση με τους ξυλοκόπους

:arrow: 10η Κατάσταση
τελείωσε η διαδρομή σου στο δάσος και τώρα βρίσκεσαι πια έξω από το Δάσος.
Όπως βγήκες λοιπόν βλέπεις στον ορίζοντα ένα Χωριό
Το Χωριό που βλέπεις είναι το δικό σου χωριό δηλαδή.
Περιέγραψε πως φαντάζεσαι ότι είναι το δικό σου χωριό.
Περιέγραψε αν ξεχωρίζουν μερικά κτίρια και αν ναι πόσα

(αν όντως κατάγεστε ή είσαστε από χωριό να αποφύγετε να παρασυρθείτε από το πώς είναι στην πραγματικότητα αλλά αφήστε την εικόνα του νου της δικής σας φαντασίας να το περιγράψει όσο αυτό είναι δυνατό)

:arrow: 11η Κατάσταση
έχεις μπει πια μέσα στο χωριό σου όπως το φαντάστηκες και περπατάς στο δρομάκι για να πας στο σπίτι σου.
Στην διαδρομή διασταυρώνεσαι ή συναντάς άτομα από το χωριό σου
Πόσα άτομα (περίπου συναντάς) και ποιά είναι η γενική σου συμπεριφορά μαζί τους

:arrow: 12η Κατάσταση
Επιτέλους έφτασες στο σπίτι σου.
Το σπίτι σου λοιπόν έχει και έναν εσωτερικό κήπο.
Θέλω να μου περιγράψεις πως είναι ο κήπος σου
π.χ. πως είναι από λουλούδια , γενικά φυτά και αν έχει νερά στο κήπο σου και σε τι μορφή

:arrow: 13η Κατάσταση
Περιέγραψε τα δωμάτια του σπιτιού σου, πως τα φαντάζεσαι και θέλεις να είναι

:arrow: 14  Κατάσταση
Το σπίτι σου έχει ως είσοδο του ένα χωλ. Αρκετά ευρύχωρο χωλ μπορούμε να πούμε.
Εκεί στο χωλ λοιπόν υπάρχει ένα κιούπι ή πιθάρι, που λειτουργεί ως διακόσμηση στην στο χωλ ως το πρώτο πράγμα που βλέπεις μπαίνοντας στο σπίτι σου.
Περιέγραψε πως φαντάζεσαι ή πως θέλεις να είναι αυτό το κιούπι ή πιθάρι στην είσοδο του σπιτιού σου

:arrow: 15 Κατάσταση
Στον κήπο του σπιτιού σου που περιγράψαμε πριν υπάρχει στην μια πλευρά του ένας τοίχος.
Ο τοίχος είναι αρκετά ψηλός, τόσο ψηλός που δεν μπορείς να δεις με κανέναν (μα κανέναν τρόπο ) τι έχει από πίσω του.
Τι κάνεις για αυτόν τον τοίχο?
Όποια προσπάθεια όμως να μάθεις ή να δεις τι έχει πίσω του εξ ορισμού δεν θα μπορείς να το μάθεις. Αυτό έχε το σαν δεδομένο.
Τι κάνεις λοιπόν με τον τοίχο στον κήπο σου
[/spoiler]

Όσοι ξεκινήσουν από τώρα μπορούν να απαντήσουν σε όλες μαζί οπότε θα αποκτήσουν πρόσβαση στην ειδική κρυφή ενότητα με τα κλειδιά ερμηνειών από τις εικόνες του ψυχολογικού τεστ

[size=9](ενημέρωση 02-02-2009) [/size]

KostasD33

Για να βοηθήσω λίγο σας συνιστώ να διαβάζετε την περιγραφή της κατάστασης, να κλίνετε τα μάτια το πολύ 5 δευτερόλεπτα, αφήστε να έρθει η εικόνα στο νου σας και περιγράψτε την.

Αποφύγετε να επηρεαστείτε από τις εικόνες που έχει περιγράψει ο κάθε άλλος γιατί δεν παίζετε με τις εικόνες  των άλλων αλλά με τις δίκες σας

Αν επηρεαστείτε από όσα θα λένε οι άλλοι τότε κάθε κλειδί ερμηνείας στο τέλος δεν θα σας αφόρα

_MAIRA_

ειναι ενα δασος με πολλα ψηλα δεντρα  αρκετα σε ποσοτητα οχι ομως παρα πολυ πυκνα
εφοσον δημιουργει μικρα ξεφωτα ...και ο ηλιος διαπερνα
εχει και καποιους θαμνους ...λιγους
τα χορτα κατω ειναι ξερα οποτε....ειναι καλοκαιρι

νομιζω πως μεσα το δασος υπαρχει ενα μικρο ξυλινο σπιτι

:?:  :?:  :)

micra-maniac

Το δάσος που μου ήρθε στο μυαλό είναι μεγάλο με ψηλά έλατα. Ειναι χειμώνας και τα δέντρα είναι σκεπασμένα με χιόνι...Η κακοκαιρία έχει τελειώσει γιατί οι ακτίνες του ήλιου ξεπροβάλλουν μέσα από τα χιονισμένα κλαριά, και επικρατεί απόλυτη ησυχία.  :)

riaghul

Εγώ και στη πόλη που είμαι ..σε δάσος φαντάζομαι πως περπατώ :lol:

Εκτός λοιπόν ότι μου αρέσει το δάσος ..όλες τις εποχές, αυτό που μου ήρθε στο νού αυτή τη στιγμή -ίσως λόγω εποχής :)- είναι ένα χαλί με πεσμένα φύλλα και εκείνα τα καφεκοκκινοκίτρινα χρώματα των φύλλων των δέντρων που είναι μια ποικιλία ψηλών δέντρων και χαμηλών θάμνων ...πυκνό δάσος, μέρη του είναι αδιάβατα θαρρείς πως ούτε ο αέρας δεν μπορεί να περάσει απο εκεί κι ας νοιώθεις ένα δροσερό άγγιγμα του στη σάρκα, κι είναι και  ανηφορικά (πάντα μ΄αρέσει ν΄ανεβαίνω).Περπατώ μόνη και ηδονίζομαι να βρω το μονοπάτι και την άκρη του δάσους που για την ώρα δεν φάινεται... :) 'Οπως καταλάβατε χαίρομαι που είναι τεράστιο, που ακούω τον ήχο των βημάτων μου στα φύλλα και τον ήχο των δέντρων που είναι αλλοιώτικος απο τον ηχο του απαλού αέρα στη θάλασσα στον αμπελώνα ,στον ελαιώνα...Κι ενώ σ΄ένα τούνελ με πιάνει δύσπνοια, κι ας βλέπω φώς στην άλλη άκρη του, στο δάσος νοιώθω μια γλυκειά ηδονή :D .

:roll:

Rakendytos

Ειμαι σε επαρχιακο δρομο και ανηφοριζω..
Αριστερα και χαμηλα βλεπω ενα δασος με λευκες σε σειρα.. πιθανον για υλοτομηση.. Μπροστα απο το δασος και δεξια εχει κατασκηνωσει η ομαδα τσιγγανων και ψηνουν κρεας.. Πρεπει να ειναι κατσικακι..
Τα κωλοπαιδια τους τυρανουν ενα γαιδουρι που ειναι δεμενο σε μια ελια..
Εχει λιακαδα αλλα ακουω μπουμπουνιτα.. Ακυρο το στομαχι μου ειναι..
  διαμαρτυρεται..
τα ντουμανια απο τα ψητα μου θυμησαν την πεινα μου.. :?

riaghul

:lol:
Καλά ..σε πόλη είσαι , σε επαρχία είσαι, για λεβάντες μιλάμε, για δάση μιλάμε....εκείνο το στομάχι σου  ανυπότακτο είναι.... :24:

Εγώ λέω να κάνω (μιας και ασχολούμε με τέτοια) μια ανθρωπιστική φιλανθρωπική καμπάνια για τον πεινασμένο Ρακ :lol:

Nasia9

είναι φθινόπωρο μάλλον....με συννεφιά...κυπαρίσσια...και πεύκα (  ]

KostasD33

Μια χαρά πάει η περιγραφή σας μέχρι τώρα
Δεν χρειάζεται να αναφέρεστε και σε επιπλέον στοιχεία από το ερώτημα (όχι πως είναι πρόβλημα) διότι στις επόμενες ερωτήσεις θα υπάρχουν μερικά από αυτά που ξεκινήσατε μερικοί να λέτε. Όπως μονοπάτια, λίμνες κ.λ.π.

Διευκρινιστικές ερωτήσεις μέχρι τώρα
Μαιρα
Δεν έγραψες εποχή του έτους που φαντάζεσαι ότι βλέπεις το δάσος σου

το αυτό κι εσύ riaghul παρ ότι σου αρέσει το δάσος σε όλες τις εποχές διάλεξε ποια εποχή φαντάστικες το συγκεκριμένο δάσος της εικόνας του μυαλού σου

Rak
κι εσύ πες εποχή, και ενώ περιέγραψες αρκετά τα πέριξ του δάσους είπες ελάχιστα για το δάσος.
Λεύκες σε σειρά μόνο...
Συμπλήρωσε αν μπορείς κάτι για το δάσος σου αυτό καθ αυτό

Nasia
OΚ μεν, αν και μια πιο γεμάτη περιγραφή του δάσους σου δεν θα έβλαπτε

Nasia9

ε τι άλλο να πω για το δάσος; δε νομίζω ότι πρέπει να αναπτύξω εδώ,το συγγραφικό μου ταλέντο. Έχει δέντρα,δέντρα,δέντρα και δέντρα. Έχει κοκκινόχωμα...(που δε βγαίνει και απ'τα ρούχα γμτ)...και τουλίπες...  ]

Rakendytos

Παράθεση από: "Rakendytos"Ειμαι σε επαρχιακο δρομο και ανηφοριζω..
Αριστερα και χαμηλα βλεπω ενα δασος με λευκες σε σειρα.. πιθανον για υλοτομηση.. Μπροστα απο το δασος και δεξια εχει κατασκηνωσει η ομαδα τσιγγανων και ψηνουν κρεας.. Πρεπει να ειναι κατσικακι..
Τα κωλοπαιδια τους τυρανουν ενα γαιδουρι που ειναι δεμενο σε μια ελια..
Εχει λιακαδα αλλα ακουω μπουμπουνιτα.. Ακυρο το στομαχι μου ειναι..
  διαμαρτυρεται..
τα ντουμανια απο τα ψητα μου θυμησαν την πεινα μου.. :?

Να συμπληρωσω λοιπον πως ειναι τελευταια Κυριακη της Αποκριας..
Ειναι πρωι.,  λιγο μετα το μεσημερι.. με καθαρο σχετικα ουρανο και χαμηλη θερμοκρασια..
Στο δασος δεν μπηκα ειμαι περαστικος.. γι αυτο και περιγραφω τα περιξ..
Με μια ματια ομως θα πω πως ενα ελαφρυ βοριαδακι κανει τις λευκες να θορυβουν και τα φυλλα ειναι πεσμενα δημιουργοντας ενα καφε χαλι που μετακινειται.. Το υψος των δεντρων (ισως να φτανουν τα 30 μετρα>) και κατανομη τους (σε σειρα..) με εντυπωσιαζει...
Αυτα φευγω απο τα ντουμανια γιατι αγριευω.. :twisted:

Rakendytos

Ειναι πρωι., λιγο μετα το μεσημερι.. :P

Ειναι νωρις., λιγο μετα το μεσημερι..

Athinoula

Θέλω να περιγράψεις
α. πως φαντάζεσαι ότι είναι αυτό το δάσος (μικρό, μεγάλο, ψηλά, χαμηλά δέντρα, αραιά, πύκνά  και ότι άλλο σου βγαίνει ως εικόνα)
β. να πεις σε ποια χρονική περίοδο φαντάζεσαι το δάσος που βλέπεις (δηλαδή Χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι φθινόπωρο)[/b][/color][/quote]

einai mia mera xeimoniatiki ekei konda sto dekembri ...exei arxizei na xionizei apala...i 8ermokrasia exei molis pagosi tis mutes mas...na xeili mas pagomena ena megalo dasos...me ta elata fresko xionismena, pikno dasos..opos auta tis elvetias...o hlios einai apalos...exei kai omixli...einai omorfa to xeimona...exei elafakia sto va8os pou trxoun anemela...kai akoume kai paidikes fonoules makrines...gelia...kai mia glikia zesti murodia tou kafe...mesa sthn mesi tou dasous exei ena challet pou mas perimeni...na xaposatsoume kai na zesta8oume...(kai mia fondue savoyarde, i bourginione...gia osous pianame!)

:roll:

black_velvet

Παράθεση από: "KostasD33" ]1η κατάσταση

Βρίσκεσαι κάπου (δεν έχει σημασία το που) και βλέπεις από μακριά ένα Δάσος.
Θέλω να περιγράψεις
β. να πεις σε ποια χρονική περίοδο φαντάζεσαι το δάσος που βλέπεις (δηλαδή Χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι φθινόπωρο)[/b]

Είναι ένα μεγάλο δάσος με ψηλά δέντρα, τόσο πυκνά που με δυσκολία αγγίζουν οι ακτίνες του ήλιου το χώμα. Είναι πολύ νωρίς το πρωί, την εποχή που ξυπνά η φύση - άνοιξη... Ακούγονται τρεχούμενα νερά και λίγο πιο κάτω φαίνεται και μια παλιά πέτρινη τοξωτή γέφυρα ενώ ξύλα ακούγονται να τρίζουν δεξιά κι αριστερά. Μάλλον οι μόνιμοι κάτοικοι του δάσους ενοχλούνται απ' την ανθρώπινη παρουσία. Η οποία είναι και συχνή αν κρίνω από τα καλοχαραγμένα μονοπάτια...  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

_MAIRA_

εγραψα ντι 33 .....
οτι ειναι καλοκαιρι

:o

281 Επισκέπτες, 0 Χρήστες