Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 401
  • Total: 401

Εικόνες του νου - - Ψυχολογικό Test

Ξεκίνησε από KostasD33, Σεπτεμβρίου 25, 2007, 08:58:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

CHRIS_FEMALE_

1η κατάσταση
Βρίσκεσαι κάπου (δεν έχει σημασία το που) και βλέπεις από μακριά ένα Δάσος.
Θέλω να περιγράψεις
α. πως φαντάζεσαι ότι είναι αυτό το δάσος (μικρό, μεγάλο, ψηλά, χαμηλά δέντρα, αραιά, πύκνά  και ότι άλλο σου βγαίνει ως εικόνα)
β. να πεις σε ποια χρονική περίοδο φαντάζεσαι το δάσος που βλέπεις (δηλαδή Χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι φθινόπωρο)

α.πολυ ομορφο ,με αιωνοβια δενδρα και πυκνο φύλλωμα,ρυάκια,μανιταρια,νεραιδες...παραμυθενιο τοπιο...
β.Μου αρέσει το καλοκαίρι...

2η Κατάσταση
Είσαι στις παρυφές του δάσους που περιέγραψες. Στην αρχή του κατά κάποιο τρόπο.
Θέλω να περιγράψεις τι διαδρομή ή τι πέρασμα ή τι δυνατότητα βλέπεις από εκεί για να μπεις μέσα στο δάσος σου και να αρχίσεις να το περπατάς.
Δηλαδή, βλέπω μονοπάτι, βλέπω δρομάρα, βλέπω βράχια που θέλουν σκαρφάλωμα, δεν έχει μονοπάτι αλλά μέσα από τα δέντρα φαίνεται εύκολη ή δύσκολη η διαδρομή, κλπ κλπ κλπ....
Γενικά περιγράφετε τώρα την διαδρομή όπως δείχνει τουλάχιστον στο ξεκίνημα της.

Αρχικά θα ψάξω για κάποιο ορατό μονοπάτι,έπειτα για ενα κρυμμένο,ίσως υπάρχουν και χνάρια από άλλους,αν δε βρώ τίποτα,σκέφτομαι να πατήσω ίσως σε ένα καινούριο που θα το φτιάξω για να είναι ορατό από άλλους για να βοηθηθούν για το πέρασμά τους μέσα απο το Δάσος(άν μπορέσω).

3η Κατάσταση
Περιέγραψε τα ρούχα που έχεις διαλέξει να φοράς για να ξεκινήσεις να μπεις στην διαδρομή που περιέγραψες ώστε να αρχίσεις να μπεις και να περπατήσεις το δάσος σου.

Εφόσον είναι καλοκαιράκι θα φορώ λεύκα και άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια.Θα έχω ένα μικρό ταξιδιωτικό σακίδιο γεμάτο μόνο με τα απαραίτητα εκδρομικά.Ξηρά τροφή,νερό,μαχαίρι στρατιωτικό,αναπτήρα,χαρτομάνδηλα,betadine,χανζαπλάστ,μέλι,καφε,τσιγαρα,το mp4 μου,πυξιδα και χαρτη,κινητό τηλεφ,καραμέλες.

CHRIS_FEMALE_

4η Κατάσταση
Όπως προχωρείς στην διαδρομή που περιέγραψες βλέπεις μια Αρκούδα.
Περιέγραψε τι κάνεις μόλις δεις την Αρκούδα

Αν με ακολουθησει της πεταω το μελι (σιγουρα θα ειναι παινασμενη και θα ψαχνει για τροφη),για να την απασχολησω και να της ξεφυγω ...διαφορετικα αν δεν με εχει δει περιμενω να αλλαξει διαδρομη και να συνεχισω εγω τη δικη μου.

5η Κατάσταση
Αφού απομακρύνθηκες πια από την αρκούδα και συνεχίζεις να προχωρείς στο δάσος στη διαδρομή σου , βλέπεις όπως πας έναν μεγάλο κορμό δένδρου να είναι στην διαδρομή σου.
Τι κάνεις?
Ο κορμός δεν είναι όρθιος αλλά ας πούμε ξαπλωτός και λειτουργεί ως εμπόδιο στην διαδρομή σας.

Κυταζω αν μπορω να περάσω απο κατω του απο ενα κενο που ισως υπαρχει,διαφορετικα θα πρεπει να το σκαρφαλωσω και να περασω απεναντι.θα τα καταφερω?

Κατάσταση 6η
Αφού πέρασες τον κορμό του δέντρου όπως συνεχίζεις να προχωρείς στην διαδρομή σο βλέπεις ένα μικρό αρκουδάκι. Το συγκεκριμένο αρκουδάκι δεν έχει καμία σχέση με την αρκούδα που είχατε συναντήσει στην αρχή της διαδρομής σας.
Περιγράψτε τι κάνετε με το μικρό αρκουδάκι

Άν μου εχει περισεψει μέλι του το δινω.δεν πηγαινω πολυ κοντα γιατι ειναι επικινδυνο.η αρκουδα δεν ειναι κατοικιδιο.το χαζευω λιγακι και συνεχιζω.

CHRIS_FEMALE_

7η κατάσταση
Συνεχίζεις στην διαδρομή σου και όπως προχωρείς βρίσκεσαι σε ένα ξέφωτο στην μέση του δάσους.
Στο ξέφωτο λοιπόν βλέπεις μερικές κούπες στο έδαφος.
α. Περιέγραψε πόσες κούπες περίπου βλέπεις  (π.χ. κάνα δυο, πέντε, περίπου δέκα, ή πολλές κ.λ.π.)
β. Περιέγραψε από τι υλικό (έστω στο περίπου) είναι οι κούπες που βλέπεις
γ. Περίγραψε τι χρώμα έχουν και αν μερικές από αυτές (πόσες) ή μια - δυό ξεχωρίζουν

α. 2 κουπες βλεπω ...
β. Ασημένιες... σκαλιστές... φαίνονται πολύτιμες, σαν να εμφανιστηκαν δια μαγειας απο τον μεσαιωνα ...
γ. Ασημένιες ...

8η Κατάσταση
Αφού έφυγες από το ξέφωτο και όπως περπατάς στην διαδρομή σου στο δασός συναντάς νερό
Θέλω να μου περιγράψεις σε τι μορφή και πως είναι το νερό που συναντάς

Καταράκτης...τελεια εικόνα...δεν πινω εχω ηδη νερακι(μπορει να ειναι επικινδυνο).Κάθομαι να ξεκουραστω λιγακι και αφηνομια για λιγο στη μαγεια του(τωρα σκεφτομαι αν μπορω να κοιμηθω και λιγακι γιατι κουραστικα αλλα ισως να ειναι επικινδυνη κινηση οποτε κλεινω για λιγο τα ματια μου και ακουω τον ηχο του νερου του...

9η Κατάσταση
συνεχίζεις την διαδρομή σου στο δάσος αφού έφυγες από το νερό και όπως πας βλέπεις κάπου σχετικά μακριά σου μια ομάδα από ξυλοκόπους να δουλεύουν.
Τι κάνεις εσύ? Ποια είναι η συμπεριφορά σου σε σχέση με τους ξυλοκόπους

Αλληλοχαιρετιόμαστε και σκεφτομαι να ρωτησω για το προορισμο της διαδρομης για να ειμαι πιο σιγουρη οτι βαδιζω σωστα για να μην χαθω...

CHRIS_FEMALE_

10η Κατάσταση
τελείωσε η διαδρομή σου στο δάσος και τώρα βρίσκεσαι πια έξω από το Δάσος.
Όπως βγήκες λοιπόν βλέπεις στον ορίζοντα ένα Χωριό
Το Χωριό που βλέπεις είναι το δικό σου χωριό δηλαδή.
Περιέγραψε πως φαντάζεσαι ότι είναι το δικό σου χωριό.
Περιέγραψε αν ξεχωρίζουν μερικά κτίρια και αν ναι πόσα
(αν όντως κατάγεστε ή είσαστε από χωριό να αποφύγετε να παρασυρθείτε από το πώς είναι στην πραγματικότητα αλλά αφήστε την εικόνα του νου της δικής σας φαντασίας να το περιγράψει όσο αυτό είναι δυνατό)

επιτελους!!!
εφτασα στους γαλατες τωρα θα δω τον αστεριξ , τον οβελιξ και τον πανοραμιξ χεχεχε...!!!!
γαλατικο χωριο μ'αρεσει το στυλακι...

11η Κατάσταση
έχεις μπει πια μέσα στο χωριό σου όπως το φαντάστηκες και περπατάς στο δρομάκι για να πας στο σπίτι σου.
Στην διαδρομή διασταυρώνεσαι ή συναντάς άτομα από το χωριό σου
Πόσα άτομα (περίπου συναντάς) και ποιά είναι η γενική σου συμπεριφορά μαζί τους

Παρέες των δυό-τριών ατόμων . Χαιρετώ με νεύμα από μακριά και όταν πλησιάσω θα συμπεριφερθώ ανάλογα
με το πως ανταποκρίθηκαν στο νεύμα μου.

12η Κατάσταση
Επιτέλους έφτασες στο σπίτι σου.
Το σπίτι σου λοιπόν έχει και έναν εσωτερικό κήπο.
Θέλω να μου περιγράψεις πως είναι ο κήπος σου
π.χ. πως είναι από λουλούδια , γενικά φυτά και αν έχει νερά στο κήπο σου και σε τι μορφή

εχω πολλα κακτακια,ελιτσες και ενα ωραιο φυλλο που περιμενει να το ποτισω και να του μιλήσω...ασε η σκυλιτσα μ...σα τρελλη κανει οταν με βλεπει...τα ζωα αγαπουν αληθινα,σου δειχνουν την αγαπη τους και ειναι πιστα σε σχεση με τους ανθρωπους...

CHRIS_FEMALE_

13η Κατάσταση
Περιέγραψε τα δωμάτια του σπιτιού σου, πως τα φαντάζεσαι και θέλεις να είναι
βαρια επιπλα σκουροχρωμα τυπου μεσαιωνα
αλλα και λιγο μοντερνο με αλλα ελαφρα επιπλα,περιεργα χαλια,να υπαρχει μαρμαρο,και στα επιπλα αλλα και στο πατωμα, φωτογραφιες και πινακες, δερματινα καθισματα αλλα και μια τεραστια πολυθρονα,μια κουνιστη καρεκλα,φωτιστικα δαπεδου,το σπιτι ειναι διακοσμημενο αναλογα με το γουστο και τη φαντασια μου...

14  Κατάσταση
Το σπίτι σου έχει ως είσοδο του ένα χωλ. Αρκετά ευρύχωρο χωλ μπορούμε να πούμε.
Εκεί στο χωλ λοιπόν υπάρχει ένα κιούπι ή πιθάρι, που λειτουργεί ως διακόσμηση στην στο χωλ ως το πρώτο πράγμα που βλέπεις μπαίνοντας στο σπίτι σου.
Περιέγραψε πως φαντάζεσαι ή πως θέλεις να είναι αυτό το κιούπι ή πιθάρι στην είσοδο του σπιτιού σου

θα προτιμουσα να ηταν ενα  πυθαρι αξιοπεριεργο πλην ομως καθαρό,ίσως απο το παραμυθι με τον αλαντιν και τους 40 κλεφτες αλλα θα ηθελα κι ενα σεντουκι απο τους πειρατες της καραιβικης... ;-)

CHRIS_FEMALE_

15 Κατάσταση
Στον κήπο του σπιτιού σου που περιγράψαμε πριν υπάρχει στην μια πλευρά του ένας τοίχος.
Ο τοίχος είναι αρκετά ψηλός, τόσο ψηλός που δεν μπορείς να δεις με κανέναν (μα κανέναν τρόπο ) τι έχει από πίσω του.
Τι κάνεις για αυτόν τον τοίχο?
Όποια προσπάθεια όμως να μάθεις ή να δεις τι έχει πίσω του εξ ορισμού δεν θα μπορείς να το μάθεις. Αυτό έχε το σαν δεδομένο.
Τι κάνεις λοιπόν με τον τοίχο στον κήπο σου

Χμμμ!αναρωτιεμαι !!!τι δουλεια εχει εκει ο τοιχος?ποτε τον εφτιαξαν και γιατί να ειναι τοσο ψηλος και απροσπελαστος?Άρα κατι υποπτο συμβαίνει  απο πισω του...!
Όλο και κατι θα καταλάβω χρησιμοποιώντας τη διαίσθησή μου...Θα πιάσω ανθρώπινα vibes άραγε...?!?Αυτος ο τοίχος είναι σαν το παιχνδι master mind προσπαθω να μαντεψω τι χρώματα απο τα πιονια κρυβει ο αντίπαλος μου...!ΆΝ πεισματώσω με αυτο το τοιχο και ασχοληθω σοβαρα με το τι κρυβει ,ισως βρω μια άκρη,αλλά ισως και όχι...

[νομίζω οτι αυτη η ερωτηση ειναι η ψυχη του τεστ.για καποιο λόγο εμεινε τελευταία και μαλλον αυτη ειναι το κλειδι της προσωπικοτητας του ατομου που κανει το τεστ και αν μαντευω καλα δείχνει την απροσπελαστη και μυστικη πλευρα του καθε ενος].

KostasD33

CHRIS_FEMALE_, τώρα έχεις κι εσύ πρόσβαση στην ενότητα με την ερμηνεία στο ψυχολογικό τεστ.  Δές τις οδηγίες που σου έστειλα στα προσωπικά σου μηνύματα.

Όπως θα διαπιστώσεις δεν υπάρχει ένα μόνο κλειδί αλλά τουλάχιστον 15....

nightingail

1. Λοιπον το δάσος ειναι μεγάλο ατελειωτο ψηλό καλοκαιρινό και δροσερό μετά από βροχή με πυκνό φυλλωμα που να σε προστατευει απο τον ήλιο.
2. Υπάρχει ενα ωραιο χωμάτινο μονομάτι ίσως λιγάκι υγρό από τη βροχή αλλά ειναι αρκετά φαρδύ και βατό για να ευχαριστιέσαι το περπάτημα. Ψηλά δέντρα το περιβάλουν και υπάρχουν διάφορα είδη φυτών αλλά και μερικές φορές μανιτάρια που ίσως θέλεις να μαζέψεις.
3.  Φοράω ανετο τζιν και παπούτσια για περπάτημα που δεν με δυσκολευουν αλλά με βοηθούν να το ευχαριστηθώ και τόσα ρουχα ώστε να μην με ζεσταίνουν μια και ειναι καλοκαίρι
4. Η αρκουδα τώρα, την φοβάμαι αλλά στέκομαι ακούνητη για να μην την προκαλέσω και ελπίζω οτι εχω το κουράγιο να τη θαυμάσω τόσο μεγαλιώδης που είναι
5) Ωραίος ο κορμός μπορεί να τον περιεργαστώ και να τον καβαλήσω κιόλας αλλά μετά από λίγο τον προσπερνώ
6) Είναι τόσο χαριτωμένο το αρκουδάκι, θέλω να πλησιάσω να μην το φοβήσω και να το χαϊδέψω, αλλά ειναι άγριο και μπορεί να με φοβάται
7) Η κούπα ειναι μία μεγάλη και βαθιά κόκκινη και απο πορσελάνη
8) το Νερό ειναι ρυάκι που κυλάει δίπλα μου και ακούω τον ήχο του και χαιρομαι ποσο καθαρό είναι
9) Δεν μου αρέσουν οι ξυλοκόποι. πιθανόν να χαιρετησω βιαστικά και να φύγω
10) Το χωριό ειναι ένα μικρό χωριό μεσα στο πράσινο, δεν ξεχωρίζουν ιδιαίτερα κάποια σπίτια
11) Συναντώ δυο - τρία άτομα χαιρετώ ευγενικά, ρωτώ για την υγεία τους, απαντώ στις δικές τους ερωτήσεις αν κάνουν και φεύγω
12) το σπίτι μου έχει ενα πυκνοφυτεμένο κήπο υπάρχουν καρποφόρα δέντρα αλλά και τριανταφυλλιές, πολλές τριανταφυλλιές και πολλά τριαντάφυλλα με πολλά χρώματα
13) Οσο για το σπίτι μου έχει τα απαραίτητα δωμάτια, μεγάλα φωτεινά άνετα και με παλ χρώματα
14) Το κιούπι ειναι μεγάλο από χοντρή πορσελάνι με κρισταλιζε πράσινα ακανονιστα λουλουδα που φιαχνει το χρωμα της πορσελάνης από την θερμοκρασία
15) Αγνοώ τον τοίχο, το σπίτι μου ειναι πολύ όμορφο

diotima

[quote user="KostasD33" post="256940"]Ένα μικρό παιχνίδι με εικόνες που σας έρχονται.
Εγώ θα  βάζω το ερώτημα εσείς περιγράφετε τι εικόνα σας έρχεται στον νου και στο τέλος θα σας δώσω το κλειδί ερμηνείας από τις εικόνες που αυθόρμητα σας έρχεται στον νου.

Για το ξεκίνημα θα βάλω εγώ την πρώτη περιγραφή κατάστασης και ο κάθε ένας από εσάς που θέλει να λάβει μέρος περιγράφει τι εικόνα φαντάζεται με βάση την κατάσταση που περιέγραψα.
Για κάθε κατάσταση που θα βάζω θα αναμένω περίπου μια εβδομάδα ή μπορεί και λιγότερο αν οι συμμετέχοντες αρχίσετε και δίνετε πιο σύντομα τις απαντήσεις σας.
Στο τέλος όλων των καταστάσεων που θα έχω περιγράψει και με τις ανάλογες εικόνες που εσείς θα έχετε περιγράψει ότι σας βγήκαν αυθόρμητα θα σας δώσω τα κλειδιά ερμηνείας για την κάθε κατάσταση.

Καλή αρχή και πατάς το από κάτω (Show) για να δεις αναλυτικά όλες τις ερωτήσεις του ψυχολογικού τεστ !!!

[spoiler] ]1η κατάσταση
Βρίσκεσαι κάπου (δεν έχει σημασία το που) και βλέπεις από μακριά ένα Δάσος.
Θέλω να περιγράψεις
α. πως φαντάζεσαι ότι είναι αυτό το δάσος (μικρό, μεγάλο, ψηλά, χαμηλά δέντρα, αραιά, πύκνά  και ότι άλλο σου βγαίνει ως εικόνα)
β. να πεις σε ποια χρονική περίοδο φαντάζεσαι το δάσος που βλέπεις (δηλαδή Χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι φθινόπωρο)[/b]

:arrow: 2η Κατάσταση
Είσαι στις παρυφές του δάσους που περιέγραψες. Στην αρχή του κατά κάποιο τρόπο.
Θέλω να περιγράψεις τι διαδρομή ή τι πέρασμα ή τι δυνατότητα βλέπεις από εκεί για να μπεις μέσα στο δάσος σου και να αρχίσεις να το περπατάς.
Δηλαδή, βλέπω μονοπάτι, βλέπω δρομάρα, βλέπω βράχια που θέλουν σκαρφάλωμα, δεν έχει μονοπάτι αλλά μέσα από τα δέντρα φαίνεται εύκολη ή δύσκολη η διαδρομή, κλπ κλπ κλπ....
Γενικά περιγράφετε τώρα την διαδρομή όπως δείχνει τουλάχιστον στο ξεκίνημα της.

:arrow: 3η Κατάσταση
Περιέγραψε τα ρούχα που έχεις διαλέξει να φοράς για να ξεκινήσεις να μπεις στην διαδρομή που περιέγραψες ώστε να αρχίσεις να μπεις και να περπατήσεις το δάσος σου

:arrow: 4η Κατάσταση
Όπως προχωρείς στην διαδρομή που περιέγραψες βλέπεις μια Αρκούδα.
Περιέγραψε τι κάνεις μόλις δεις την Αρκούδα

:arrow: 5η Κατάσταση
Αφού απομακρύνθηκες πια από την αρκούδα και συνεχίζεις να προχωρείς στο δάσος στη διαδρομή σου , βλέπεις όπως πας έναν μεγάλο κορμό δένδρου να είναι στην διαδρομή σου.
Τι κάνεις?

Ο κορμός δεν είναι όρθιος αλλά ας πούμε ξαπλωτός και λειτουργεί ως εμπόδιο στην διαδρομή σας.

:arrow: Κατάσταση 6η
Αφού πέρασες τον κορμό του δέντρου όπως συνεχίζεις να προχωρείς στην διαδρομή σο βλέπεις ένα μικρό αρκουδάκι. Το συγκεκριμένο αρκουδάκι δεν έχει καμία σχέση με την αρκούδα που είχατε συναντήσει στην αρχή της διαδρομής σας.
Περιγράψτε τι κάνετε με το μικρό αρκουδάκι

:arrow: 7η κατάσταση
Συνεχίζεις στην διαδρομή σου και όπως προχωρείς βρίσκεσαι σε ένα ξέφωτο στην μέση του δάσους.
Στο ξέφωτο λοιπόν βλέπεις μερικές κούπες στο έδαφος.
α. Περιέγραψε πόσες κούπες περίπου βλέπεις  (π.χ. κάνα δυο, πέντε, περίπου δέκα, ή πολλές κ.λ.π.)
β. Περιέγραψε από τι υλικό (έστω στο περίπου) είναι οι κούπες που βλέπεις
γ. Περίγραψε τι χρώμα έχουν και αν μερικές από αυτές (πόσες) ή μια - δυό ξεχωρίζουν

:arrow: 8η Κατάσταση
Αφού έφυγες από το ξέφωτο και όπως περπατάς στην διαδρομή σου στο δασός συναντάς νερό
Θέλω να μου περιγράψεις σε τι μορφή και πως είναι το νερό που συναντάς

:arrow: 9η Κατάσταση
συνεχίζεις την διαδρομή σου στο δάσος αφού έφυγες από το νερό και όπως πας βλέπεις κάπου σχετικά μακριά σου μια ομάδα από ξυλοκόπους να δουλεύουν.
Τι κάνεις εσύ? Ποια είναι η συμπεριφορά σου σε σχέση με τους ξυλοκόπους

:arrow: 10η Κατάσταση
τελείωσε η διαδρομή σου στο δάσος και τώρα βρίσκεσαι πια έξω από το Δάσος.
Όπως βγήκες λοιπόν βλέπεις στον ορίζοντα ένα Χωριό
Το Χωριό που βλέπεις είναι το δικό σου χωριό δηλαδή.
Περιέγραψε πως φαντάζεσαι ότι είναι το δικό σου χωριό.
Περιέγραψε αν ξεχωρίζουν μερικά κτίρια και αν ναι πόσα

(αν όντως κατάγεστε ή είσαστε από χωριό να αποφύγετε να παρασυρθείτε από το πώς είναι στην πραγματικότητα αλλά αφήστε την εικόνα του νου της δικής σας φαντασίας να το περιγράψει όσο αυτό είναι δυνατό)

:arrow: 11η Κατάσταση
έχεις μπει πια μέσα στο χωριό σου όπως το φαντάστηκες και περπατάς στο δρομάκι για να πας στο σπίτι σου.
Στην διαδρομή διασταυρώνεσαι ή συναντάς άτομα από το χωριό σου
Πόσα άτομα (περίπου συναντάς) και ποιά είναι η γενική σου συμπεριφορά μαζί τους

:arrow: 12η Κατάσταση
Επιτέλους έφτασες στο σπίτι σου.
Το σπίτι σου λοιπόν έχει και έναν εσωτερικό κήπο.
Θέλω να μου περιγράψεις πως είναι ο κήπος σου
π.χ. πως είναι από λουλούδια , γενικά φυτά και αν έχει νερά στο κήπο σου και σε τι μορφή

:arrow: 13η Κατάσταση
Περιέγραψε τα δωμάτια του σπιτιού σου, πως τα φαντάζεσαι και θέλεις να είναι

:arrow: 14  Κατάσταση
Το σπίτι σου έχει ως είσοδο του ένα χωλ. Αρκετά ευρύχωρο χωλ μπορούμε να πούμε.
Εκεί στο χωλ λοιπόν υπάρχει ένα κιούπι ή πιθάρι, που λειτουργεί ως διακόσμηση στην στο χωλ ως το πρώτο πράγμα που βλέπεις μπαίνοντας στο σπίτι σου.
Περιέγραψε πως φαντάζεσαι ή πως θέλεις να είναι αυτό το κιούπι ή πιθάρι στην είσοδο του σπιτιού σου

:arrow: 15 Κατάσταση
Στον κήπο του σπιτιού σου που περιγράψαμε πριν υπάρχει στην μια πλευρά του ένας τοίχος.
Ο τοίχος είναι αρκετά ψηλός, τόσο ψηλός που δεν μπορείς να δεις με κανέναν (μα κανέναν τρόπο ) τι έχει από πίσω του.
Τι κάνεις για αυτόν τον τοίχο?
Όποια προσπάθεια όμως να μάθεις ή να δεις τι έχει πίσω του εξ ορισμού δεν θα μπορείς να το μάθεις. Αυτό έχε το σαν δεδομένο.
Τι κάνεις λοιπόν με τον τοίχο στον κήπο σου
[/spoiler]

Όσοι ξεκινήσουν από τώρα μπορούν να απαντήσουν σε όλες μαζί οπότε θα αποκτήσουν πρόσβαση στην ειδική κρυφή ενότητα με τα κλειδιά ερμηνειών από τις εικόνες του ψυχολογικού τεστ

[size=9](ενημέρωση 02-02-2009) [/size][/quote]

diotima

1.α. Βρίσκομαι νύχτα σε ένα μεγάλο δάσος με πυκνά δέντρα τα οποία είναι ψηλά και με λεπτούς κορμούς. Έχουν λιγοστό φύλλωμα,
β. καθώς είναι χειμώνας.

2. Το δάσος ξεκινάει αμέσως (σαν κάποιος να με παράτησε εδώ) δεν βλέπω αρχή, δεν υπάρχει μονοπάτι. Περπατάω στο χώμα με δυσκολία ανάμεσα στους κορμούς, με μοναδικό φως αυτό το λευκό της χειμωνιάτικης πανσελήνου.

3.Φοράω ένα κόκκινο σκούρο μακρύ και από χοντρό ύφασμα ημίπαλτο και μπότες σκούρες.

4.Μόλις δω την αρκούδα σταματάω προσπαθώ να κρυφτώ και παραμένω ακίνητη και αθόρυβη μέχρι να φύγει.

5. Πλησιάζω διστακτικά τον κορμό και ελέγχω πρώτα τι βρίσκεται από πίσω του και αν μπορώ να τον περάσω με ασφάλεια.

6. Δεν επιχειρώ να κάνω τίποτα με το αρκουδάκι γιατί δε θέλω, προτιμώ να προχωρήσω στο δρόμο μου, στον προορισμό μου.

7. α. 2 κούπες.
    β. από πορσελάνη.
    γ. είναι άσπρες με λίγο χρυσό σαν αυτές της παλιάς εποχής και μάλιστα σα να έχουν ξεθαφτεί, σα μικρός θησαυρός.

8. Ένα πηγάδι με ανεβασμένο το κουβαδάκι όπου είναι γεμάτο καθαρό πόσιμο νερό.

9. Αδιαφορώ για τους ξυλοκόπους ούτε καν τους κοιτάζω και συνεχίζω την πορεία μου.

10. Έχει ήδη ξημερώσει και βλέπω λίγα πέτρινα σπίτια ενώ ανηφορικά ξεχωρίζει ένα μεγάλο πέτρινο πολυτελές σπίτι με φώτα και από την καμινάδα βγαίνει καπνός.

11. Συναντάω έναν γέρο σκυφτώ και δύστροπο αλλά δεν ανταλλάσουμε βλέμμα, ούτε μιλάμε ο ένας στον άλλον, αντίθετα ο καθένας τραβάει το δρόμο του. Εγώ κατεβαίνω αυτός ανεβαίνει.

12. Ο κήπος είναι στρογγυλός, λιτός, φτωχικός με μωσαικο κάτω και μερικά γεράνια να τον στολίζουν και στο βάθος μια σκάλα που οδηγεί στο σπίτι καθώς βρίσκεται σε όροφο.

13. Τα δωμάτια μεγάλα λευκά και φωτεινά.

14. Το πυθάρι είναι μεγάλο και επιβλητικό σα φρουρός του σπιτιού.

15. Φυτεύω ένα αναρριχητικό φυτό, ώστε  να σκαρφαλώσει και να δει αυτό, τι κρύβεται από πίσω, ενίοτε πετάω διάφορα αντικείμενα πάνω από τον τοίχο για να περάσουν στην άλλη πλευρά.

KostasD33

diotima,  τώρα έχεις κι εσύ πρόσβαση στην ενότητα με την ερμηνεία στο ψυχολογικό τεστ.  Δές τις οδηγίες που σου έστειλα στα προσωπικά σου μηνύματα.

silvi

1α ειναι πυκνο με ψυλα δεντρα φαινεται σκοτεινο κ μυστηριο
β   φθινοπωρο

2  το περασμα φαινεται ευκολο μεσα απο τους κορμους των δεντρων ομως κ ευκολο να χασεις τον προσανατολισμο σου

3 φοραω ελαφρια ρουχα ενα τζην κ μια μαλινη μπλουζα

4 συνεχιζω να την κοιταω κ αν δω οτι πλισιαζει τρεχω

5 αν ειναι μακρης περναω απο πανω

6 του μιλαω απο αποσταση

7α 3 με 4
  β ξυλινες
  γ καφε ολες

8 ειναι ενα ηρεμο ποταμι

9 δεν πλισιαζω

10 ειναι ενα αρκετα μεγαλο χωριο τα σπιτια κοντα μεταξυ τους απλα με καμηναδες αναμενες ακουγονται γαυγισματα

11 2 ατομα τους χαιρεταω τυπικα

12 ειναι σχετικα μικρος με πολλες γαρδενιες βασιλικους κ κοκκινα τριανταφυλλα

13 ευρυχωρα φωτεινα καθαρα

14 μεγαλο κ επιβλιτικο με εντονο χρωμα

15 ζωγραφιζω πανω του οτι φανταζομαι οτι κρυβει αφου δεν μπορω να τον σκαψω

KostasD33

silvi, τώρα έχεις κι εσύ πρόσβαση στην ενότητα με την ερμηνεία στο ψυχολογικό τεστ.  Δές τις οδηγίες που σου έστειλα στα προσωπικά σου μηνύματα.

papadia

...ειναι ανοιξη! βαδιζω ανεμελα κ τραγουδω...

απο μακρυα βλεπω μια πρασινη φουντα, μια συσταδα δενδρων, μεγαλα , ψηλα δενδρα πολυ πυκνα

τοσο ψηλα που εκρυβαν τον ηλιο

μπροστα μου απλωνεται ενας μεγαλς φαρδυς πολυ φαρδυς δρομος κ δεξια κ αριστερα

του δρομου δενδρα μια σειρα απο δενδρα...

ο ηλιος αρχιζει να ζεσταινει   την ατμοσφαιρα, τα ρουχα μου ειναι ιδανικα

για αυτη την εποχη...φορω ενα τζιν κ ενα ροζ φουτερακι

προχωρω ανεμελα κ ξαφνικα πετιεται μια αρκουδα μπροστα μου..

στην αρχη τρομαζω.....μετα φερνω στο μυαλο μου κατι παιδικα προγραμματα που εβλεπα

οταν ημουν μικρη με αρκουδακια κ σταματησα να φοβαμαι πια

τη κοιταζω στα ματια κ νοερα της λεω οτι θελω να γινω φιλη της

το εισεπραξε μου εριξε μια ματια γλυκια κ εφυγε ηρεμα κ ησυχα..

ειχα γινει φιλη της πλεον

συνεχιζω να περπατω...ομως καπου εκει ενας κορμος δενδρου μου κοβει το δρομο..

σκεφτομαι   ...ενα νεκρο δενδρο......το παρακαμπτω κανοντας ενα μεγαλυ κυκλο

και συνεχιζω

ξαφνικα βλεπω ενα μικρο αρκουδακι..

σκεφτομαι....θα κανω κι αλλον φιλο....με καταλαβαινει

κ γινομαστε φιλοι...νομιζω συνεννοηθηκαμε.....σκυβει το κεφαλι κ απομακρυνεται

προς την αντιθετη κατευθυνση απο μενα

κ να ενα ξεφωτο μεσα στο δασος κ τρεις κουπες κατω στο εδαφος

τρεις πυλινες κουπες τρεις καφεπορτοκαλι κουπες

η μια απο αυτες υπεροχη, ξεχωριζε ειχε το σχημα καρδουλας..

βγαινω απο το ξεφωτο κ βρισκομαι μπροστα σε μια υπεροχη γαλαζια λιμνη μια μικρη

παραδεισενια λιμνουλα

κ λιγο πιο κατω καποιους ξυλοκοπους ....χαιρομαι γτ τοση ωρα δεν ειχα συναντησει

κανενα ανθρωπο... τους χαιρετω κ τους λεω για την αρκουδα που ειδα κ για το αρκουδακι

για τη λιμνουλα κ για τις τρεις κουπες κ για την αγαπημενη μου κουπα

μετα τους χαιρετω κ φευγω

το δασος τελειωνει κ να επιτελους

απο μακρυα βλεπω ενα χωριουδακι ειναι το δικο μου χωριουδακι

ενα μικρο χωριουδακι με πενηντα περιπου μικρα σπιτακια

που ολα εχουν θεα στο δασος με τη λιμνουλα στη μεση..

μπαινω στο χωριουδακι κ παιρνω το δρομακι που οδηγει στο σπιτι μου.....

εξω απο καθε πορτα κ ενας γνωστος χωριανος....

εξη πορτες εξη συγχωριανοι...

τους χαιρετω με χαρα γτ εχω πολυ πολυ καιρο να τους συναντησω

κ με γεμιζουν με πολλες αναμνησεις.....

κ επιτελους φθανω στο σπιτι μου!!

ανοιγω τη πορτα....τριζει.....

κ μπαινω σε ενα εσωτερικο κηπο με ενα συντριβανι στη μεση

κ γυρω γυρω λουλουδια πολλα πολυχρωμα λουλουδια

κ γιασεμια κ αγιοκληματα  μυρωδιες

απο αλλοτινους καιρους

μπαινω στα δωματια ολα ιδια τπτ δεν αλλαξε

τρια τρια ολα κιολα με μεγαλα παραθυρα

που τωρα ο ηλιος μπαινει μεσα κ φωτιζει τα παντα!

στο χωλ, στην ιδια θεση παντα να κιουπι ενα μικρο διακοσμητικο κιουπι

στο κηπο του σπιτιου μου υπαρχει ενας τοιχος!!

ενας ψηλος τοιχος!!!! ενας τοιχος που μου παγιδεψε για χρονια τη ζωη μου!!

ενας τοιχος που φυλακισε τη ψυχη μου!!!

ενας τοιχος που μικρυνε τα ονειρα μου!!!!

ομως τωρα που μεγαλωσα ξερω πια τι θα κανω με αυτο το τοιχο....

αποφασισα να τον καλυψω με ενα μεγαλο μα πολυ μεγαλο καθρεφτη...

ετσι σιγουρα θα απελευθερωσω τη ψυχη μου, θα

θα βαλω φτερα στα ονειρα μου

θα δωσω ανασα στη ζωη μου που τοσα χρονια ασφυκτιουσε!!!

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ!!!
...οσο μπορω...οταν μπορω...

ellix

[quote user="KostasD33" post="256944"]Για να βοηθήσω λίγο σας συνιστώ να διαβάζετε την περιγραφή της κατάστασης, να κλίνετε τα μάτια το πολύ 5 δευτερόλεπτα, αφήστε να έρθει η εικόνα στο νου σας και περιγράψτε την.

Αποφύγετε να επηρεαστείτε από τις εικόνες που έχει περιγράψει ο κάθε άλλος γιατί δεν παίζετε με τις εικόνες  των άλλων αλλά με τις δίκες σας

Αν επηρεαστείτε από όσα θα λένε οι άλλοι τότε κάθε κλειδί ερμηνείας στο τέλος δεν θα σας αφόρα[/quote]

Kalispera!tha eithela na math pws borw na dw tis apantiseis gia to testaki!
euxaristw!

401 Επισκέπτες, 0 Χρήστες