Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 558
  • Online ever: 2,373 (Αυγούστου 19, 2025, 02:18:11 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 515
  • Total: 515

εύλογα άηχος

Ξεκίνησε από κώστας, Σεπτεμβρίου 24, 2008, 11:45:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

larus audouinii

Οφ. Κώστας μερικές φορές ο τρόπος γραφής σου κάπως θυμίζει γνωστό δημοσιογράφο, μάλιστα πρόσφατα μετακόμισε στον Σκάι.

saliara

Σφύριξε κανείς??? Άκουσα το όνομά μου... 8)

larus audouinii

[quote user="saliara" post="372815"]Σφύριξε κανείς??? Άκουσα το όνομά μου... 8)[/quote]
Τσαπερδόνα  :lol: (δεν ξέρω να το γράφω στα Γαλλικά... Καλο απόγευμα ..)

kapoia_za

[quote user="larus audouinii" post="372813"]Οφ. Κώστας μερικές φορές ο τρόπος γραφής σου κάπως θυμίζει γνωστό δημοσιογράφο, μάλιστα πρόσφατα μετακόμισε στον Σκάι.[/quote]Ποιόν;;;
Αν είναι ο Μπογδάνος θα κάψω τα κολάν μου

saliara

Ευτυχώς.. Γιατί ούτε κι εγώ γνωρίζω Γαλλικά.. Είμαι αλλά ελληνικά... ;)

Καλέ μη τα κάψεις τα κολάν!! δωσ' τα σε' μένα!!! Μην ακούς τον Κώστα.. Αν δεν υπήρχαν και οι κυρίες μεγάλου κυβισμού με τα κολάν δεν θα είχαμε θέμα τώρα!!!!!! :mrviolet:
Καλησπέρες!!!

κώστας

eLe

kapoia_za

Αυτά που λειτουργούν δύσκολα..δεν είναι απαραιτήτως δύσκολα, μπορεί να είναι και χαλασμένα. Δεν αύξησα κάτι, απλά ξεκίνησα με τη λογική  του έστω πως το πράγμα όπως το λες λειτουργεί, έστω δηλαδή πως έχεις δίκιο να αποφεύγεις  κάτι από την αρχή γιατί 'κάπως' φαίνεται. Κι ύστερα αναρωτήθηκα, εξακολουθείς να έχεις δίκιο όταν τοποθετήσε από την απόστασή σου και για το πως συμπεριφέρεται; Κάπως χοντροκαμμένα δλδ διάβασα αυτό «αποφεύγω αυτές γιατι φαίνονται έτσι αλλά επείδη φαίνονται έτσι τις αποφεύγω και γιατί φέρονται  έτσι». Κάποια φαινόμενα οδηγούν πράγματι σε τέτοιου είδους γενικεύσεις (που χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία αποτυπώνονται). Πολύ πιο δύσκολα κλείνεις την απόσταση και αμφισβητήσεις  το στερεότυπο (χοντρού και άρα βιαστή). Η αισθητική υπάρχει, έχεις κάθε δίκιο να μη σου αρέσει κάτι «επειδή έτσι» , είσαι ελεύθερος όμως (φαντάζομαι) να έχεις και άδικο.

[quote user="κώστας" post="372838"][size=13]...με την διαφήμιση, το περιθώριο τού σήμερα γίνεται μόδα αύριο και αντιθετοαντίστροφα[/size][/quote]καμιά αντίρρηση...το ίδιο και με τη δυσφήμιση

kapoia_za

[quote user="kapoia_za" post="372839"]Αυτά που λειτουργούν δύσκολα..δεν είναι απαραιτήτως δύσκολα, μπορεί να είναι και χαλασμένα. Δεν αύξησα κάτι, απλά ξεκίνησα με τη λογική  του έστω πως το πράγμα όπως το λες λειτουργεί, έστω δηλαδή πως έχεις δίκιο να αποφεύγεις  κάτι από την αρχή γιατί 'κάπως' φαίνεται. Κι ύστερα αναρωτήθηκα, εξακολουθείς να έχεις δίκιο όταν τοποθετήσαι από την απόστασή σου και για το πως συμπεριφέρεται; Κάπως χοντροκαμμένα δλδ διάβασα αυτό «αποφεύγω αυτές γιατι φαίνονται έτσι αλλά επείδη φαίνονται έτσι τις αποφεύγω και γιατί φέρονται  έτσι». Κάποια φαινόμενα οδηγούν πράγματι σε τέτοιου είδους γενικεύσεις (που χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία αποτυπώνονται). Πολύ πιο δύσκολα κλείνεις την απόσταση και αμφισβητήσεις  το στερεότυπο (χοντρού και άρα βιαστή). Η αισθητική υπάρχει, έχεις κάθε δίκιο να μη σου αρέσει κάτι «επειδή έτσι» , είσαι ελεύθερος όμως (φαντάζομαι) να έχεις και άδικο.

[quote user="κώστας" post="372838"][size=13]...με την διαφήμιση, το περιθώριο τού σήμερα γίνεται μόδα αύριο και αντιθετοαντίστροφα[/size][/quote]καμιά αντίρρηση...το ίδιο και με τη δυσφήμιση[/quote]
*μπαρντόν, μια ορθογραφία πήγα να διορθώσω

larus audouinii

Να με συμπαθάτε που επεμβαίνω, (τους χαιρετισμούς μου) αλλά δεν κατάλαβα τίποτα.
Κώστας συγνώμη, δεν υπήρχε διάθεση προσβολής εκ μέρους μου. (περί αναφοράς σε δημοσιογράφο που μεταξύ των άλλων ο λόγος του ειναι χαρακτηριστικά παραβολικός και καυστικός. Με μάθατε πια.)
Στην ζώσα δημοκρατία μεταξύ άλλων υπάρχει ο σεβασμός και στους θεσμούς, η απόρριψη του γελοίου του αμοραλισμού. Σε μια κοινωνία ο δείκτης της δημοκρατίας  συνάδει κατά κάποιο τρόπο και με τον πολιτισμό της. Ατομικά θέτονται σαφή  όρια ανοχής, η βδελυγμία, η χυδαιοκρατία, το νόμιμο και ηθικό ...πότε θα διαρρηγνύουμε τα ιμάτια μας.
Το πως καταφέρνει ο γραπτός λόγος του πληκτρολογίου να παρεμβάλει τον πολιτισμό με μια συγκεκριμένη ακριβώς εικόνα, ρητορικά, ειναι άλλο. :smile: Είναι απίστευτο :smile:   Ας είναι.  Προσωπικά δεν με ενοχλεί, επιλέγω χαρακτήρες γιατί γεμίζουν τις εικόνες, πόσο σε φιλικό φορουμ. Όταν κάποτε, αν,(δεν το θέλω καθόλου)  αποφασίσω να συγκατοικήσω και να μην στέλνω στην αλλοδαπή θα αναθεωρήσω.

κώστας

...δεν κατάλαβα τίποτα.

eLe

κώστας

eLe

kapoia_za

[quote user="κώστας" post="372844"][/quote]

Κι εγώ τους κολανιστές, ήταν σαφές. Τελικά όμως δεν μου είπες...
σε ποιούς, τη φάση αυτή, αναφέρεται η παραβολή;

*οποιαδήποτε αστειακική υπεκφυγή θα θεωρηθεί δεκτή

κώστας

eLe

Nikos Apomakros

Ομολογώ ότι πονοκεφάλιασα με το πλήθος των θεμάτων που προκύπτουν από το επίμαχο κείμενο
του Κώστα.

Αρχικά θα πω ότι δεν θα βάλω λόγια στο στόμα κανενός. Δηλαδή δεν παραθέτω λόγια κανενός
και δεν αντιπαρατίθεμαι στα λόγια κανενός, με μια πολύ μικρή εξαίρεση στο τέλος του μηνύματος,
περί αισθητικής και πολιτισμού.

Το όλο θέμα ξεκινάει με μια παραβολή. Πίσω από την παραβολή, πάντα υποθετικά,
υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα. Το πρόβλημα ίσως έγκειται στο ότι σε ένα κείμενο,
οποιοδήποτε κείμενο, καθένας επιλέγει να εμβαθύνει στο σημείο που θεωρεί σημαντικότερο.
Ίσως λοιπόν η ίδια η παραβολή να έχει βαθύτερο νόημα για κάποιον, από το νόημα
για το οποίο η παραβολή αυτή αρχικά δημιουργήθηκε.

Δηλαδή τελικά, ίσως η χοντρή με το κολάν, ο τρόπος με τον οποίο κάτι ή κάποιος κρίνεται,
χαρακτηρίζεται, κατακραυγάζεται και κατακρίνεται, αποτυπώνεται ή και απλά περιγράφεται,
όπως πχ με χιούμορ ή με μοχθηρία, με σαρκασμό ή με κατανόηση, με καυστικότητα ή απάθεια,
να είναι σημαντικότερο από την παραβολική της ύπαρξη και σύγκριση στην προκειμένη
περίπτωση με τον πολιτισμό.

Αν το σκεφτεί κανείς, ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνουν τα άνωθι, δεν παύει να
είναι αποτέλεσμα και άρα ένδειξη, αν όχι αποτύπωμα, έστω τμήματος του "πολιτισμού"
με τον οποίο γαλουχήθηκε ο οποιοσδήποτε τα πράττει.

Δεν ξέρω για ποιό λόγο ο Κώστας προτίμησε την συγκεκριμένη παραβολή. Η αλήθεια είναι
ότι δεν έχει σημασία. Σημασία δεν έχει καν το τι ακριβώς είχε στο νου του, αν είχε δίκιο
ή άδικο, αν το απέδωσε με τρόπο ώστε να γίνει κατανοητός ή με τρόπο ακατανόητο,
αλλά το τι θα κατορθώσουμε τελικά όλοι (και ο Κώστας μαζί) να κερδίσουμε από αυτό.

Ίσως τα εξέλαβα όλα με κυνισμό και γι' αυτό δεν μπορώ να μπω στη θέση κανενός.
Ίσως γενικά να μην μπορώ να μπω στη θέση κανενός κι ίσως ενδεχομένως να μην μπορεί
και κανείς "να με βάλει στη θέση μου". Δεν με νοιάζει η χοντρή με το κολάν. Ίσως επειδή
μου επιβάλλω το ότι δεν με νοιάζει. Φοράει κολάν. Και τι έγινε; Είναι αντιαισθητικό.
Και τι έγινε; Μου προκαλεί αηδία. Εσύ προκαλείς την αηδία στον εαυτό σου, όχι τόσο
επειδή αφήνεσαι να ασχοληθείς με αυτό, αλλά κυρίως επειδή κοιτάς την αγελάδα που
κοιτάει το τρένο με το ίδιο ακριβώς βλέμμα που εκείνη έχει.

Για μένα πχ θα μπορούσε να είναι γελοίο το να μιλάει κάποιος για το πόσο αντιαισθητική
είναι μια χοντρή με κολάν, την στιγμή που γελάει ή τρώει ποπκορν παρακολουθώντας
ταινίες του Ταραντίνο ή τα "Saw" ή ένα σωρό άλλες ταινίες που εύκολα θα μπορούσε
κανείς να πει ότι στην ψευδαίσθηση ύπαρξης "αισθητικής" βγάζουν μια χοντρή με κολάν
εκτός συναγωνισμού χωρίς δεύτερη κουβέντα. Κι οι ταινίες είναι το απλοϊκότερο παράδειγμα.
Αυτό που έχουμε αναπτύξει και ονομάζουμε "αισθητική" και το οποίο έχει πολλές φορές
τραγικές διαφοροποιήσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν πληγώνεται και δεν προσβάλλεται.
Αυτό που πληγώνεται είναι ο βαθμός κατανόησης και κατ' επέκταση ανεκτικότητας.

Το βέβαιο είναι ότι για μένα η αισθητική δεν είναι στοιχείο πολιτισμού. Ο τρόπος με τον οποίο
όμως αναπτύσσουμε την κρίση μας σχετικά με αυτό που ονομάζουμε "αισθητική", ο τρόπος
με τον οποίο αντιμετωπίζουμε κάτι το οποίο βρίσκεται στα υποκειμενικά όρια που της θέσαμε
και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε κάτι το οποίο είναι έξω από τα όρια αυτής της
ψευδαίσθησης περί δήθεν ύπαρξης δεδομένης "αισθητικής", αυτό ναι, θεωρώ πως έχει το
δικαίωμα να λέγεται ένδειξη πολιτισμού.

Το πρόβλημα δεν είναι στη χοντρή με το κολάν (όπως και σε οτιδήποτε "αντιαισθητικό").
Είναι στον τρόπο με τον οποίο την κοιτάς, την αντιλαμβάνεσαι και την "αποδέχεσαι".
Η παραβολή λοιπόν για μένα δεν ήταν σημαντικότερη από το ίδιο το θέμα, τον "πολιτισμό".
Ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του και της διαφοροποίησης στην αντίληψή του.

kapoia_za

Κώστα: δίκιο έχεις, δε διαβάζω όλα τα κείμενα, δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα και για αυτό
όταν γράφω δεν έχω κατά νου πως απαντώ σε εσένα, αλλά σε κάποια σκέψη που είτε μου άρεσε
είτε με ενόχλησε. Αν λάμβανα υπ' όψην τις ανολοκλήρωτες εντυπώσεις, σίγουρα θα διαβαζόμουν
λιγότερο επιθετική. Δίκιο έχεις επίσης και για το «χοντρή με κολάν». Τα «άλλα στοιχεία» δε με αφορούν,
όσο κι αν με διεγείρουν.

Νίκο: δρας καταπραυντικά

515 Επισκέπτες, 0 Χρήστες