Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 1,410
  • Online ever: 2,373 (Αυγούστου 19, 2025, 02:18:11 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 469
  • Total: 469

εύλογα άηχος

Ξεκίνησε από κώστας, Σεπτεμβρίου 24, 2008, 11:45:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

κώστας

eLe

κώστας

Ομολογώ ότι πονοκεφάλιασα με το πλήθος των θεμάτων που προκύπτουν από το επίμαχο κείμενο του Κώστα.

[size=13]Είναι επόμενο τότε να ασχολείσαι με τον πονοκέφαλο και όχι με το κείμενο αυτό καθεαυτό. Αυτό που θέλω να καταδείξω είναι την πηγή, που την επισημαίνεις, του πονοκέφαλου. Για την δική σου ανακούφιση βασικά. Εγώ είμαι πολύ χοντροκέφαλος σ' αυτά (και γι' αυτά). Κάτι πάντως που εμένα θα με προβλημάτιζε, είναι η απάντηση "δρας καταπραϋντικά" στην ομολογία "πονοκεφάλιασα". Θα προβληματιζόμουν δηλαδή, για ποιον δρω;[/size]
eLe

Nikos Apomakros

[quote user="κώστας" post="372861"][size=13]Είναι επόμενο τότε να ασχολείσαι με τον πονοκέφαλο και όχι με το κείμενο αυτό καθεαυτό.[/size][/quote]

Μια απλή αναφορά έκανα. Εσύ ασχολήθηκες περισσότερο από μένα :)

Nikos Apomakros

[quote user="kapoia_za" post="372855"]Νίκο: δρας καταπραυντικά[/quote]

και προτιμούσα να μη γίνει αντιληπτό

τσάμπα θα πάει το αντικραδασμικό μου σύστημα τώρα...

kapoia_za

*το καταπραυντικό του Νίκου έδρασε σε εμένα, το πρωί όμως είχα παρενέργειες

larus audouinii

Αχ βρε καρδούλες μου... :smile:
Νίκο προσπαθούσα ως τώρα να πιώ τον καφέ που έφτιαξα. Σιχτιρ λέω.Τον έχω κόψει βασικά, αλλά σήμερα ξεχάστηκα και έβαλα (ηλίθιο) στον βραστήρα το νερό που τρέχει από την βρύση. Τι και αν μοσχομύριζε αισθησιακά ο καφές ..έχει απαίσια και άσχετη γεύση, κάτι σαν απαίσιο αφρικάνικο νεροζούμι, τυραννία σκέτη. Δεν υπερβάλλω..άσε που με τον χρόνο το νερό φτιάχνει και νέας τεχνολογίας στομάχι. Η αισθητική ειναι πολιτισμός λέω και θα επιμένω , η τέχνη του 'ευ ζειν" και της επιβίωσης παραπέρα. Μην αναφέρω και λόγο ύπαρξή ς της στην εξέλιξη και είναι πρωί 9περίπου) ακόμη η τεμπέλα.

Πάντως από την σιωπή τελευταία που μου φαντάζει τερατώδης φορές, μου φαίνεται καλύτερη ακόμη και η διαφωνία. Πόσο η δικιά μας ζωντάνια εδώ.  :smile: Ζαχαρένια μου σε φιλώ.
και με το θέμα που άνοιξε ο κώστας, ε'ιναι και το κατακαημένο άσχημο ξύπνημα, δεν έχωπολλά κέφια,   θυμήθηκα κάτι στίχους Του Σεφέρη από την έρημη χώρα.  "Κατά βάθος είναι ζήτημα φωτός" (δεν φταίει ο καφές, άλλα ελαττώματα μου)

Nikos Apomakros

[quote user="kapoia_za" post="372864"]*το καταπραυντικό του Νίκου έδρασε σε εμένα, το πρωί όμως είχα παρενέργειες[/quote]

Ωχ. Για πες. Για να τα συμπεριλάβω στις αντενδείξεις.

Nikos Apomakros

[quote user="larus audouinii" post="372865"]Η αισθητική ειναι πολιτισμός λέω και θα επιμένω , η τέχνη του 'ευ ζειν" και της επιβίωσης παραπέρα. Μην αναφέρω και λόγο ύπαρξή ς της στην εξέλιξη και είναι πρωί 9περίπου) ακόμη η τεμπέλα.
[/quote]

Εγώ καλύπτομαι με τις επί της βάσης διαφωνίες. Είναι και οι πιο ξεκάθαρες, οι πιο αγνές
αν θες, αλλά και οι πιο απερίσπαστες. Ο καθένας αντιλαμβάνεται το καθετί με τον δικό του
τρόπο, ενώ εάν αυτό δεν ίσχυε, δεν θα υπήρχαν γενικά συζητήσεις αλλά παντού μονόλογοι
κοινώς παραδεκτών διαπιστώσεων.

Διαφωνούμε λοιπόν για τη σχέση αισθητικής και πολιτισμού :)

κώστας

Η αισθητική ειναι πολιτισμός λέω και θα επιμένω
[size=13]Ο πολιτισμός είναι αισθητική;[/size]

το πρωί όμως είχα παρενέργειες
[size=13]Τις εξουδετερώνουμε σιγά σιγά. Θέληση να υπάρχει. Και επιμονή.[/size]

[size=13](οι κυρίες προηγούνται)[/size] Μια απλή αναφορά έκανα.
[size=13]Δηλαδή αν πεις να το περιπλέξεις το πράγμα, θα θέλουμε σελιδοδείκτες;[/size]
eLe

Nikos Apomakros

Παράθεση[size=13]Δηλαδή αν πεις να το περιπλέξεις το πράγμα, θα θέλουμε σελιδοδείκτες;[/size]

Δεν μπορώ να γνωρίζω τις επιθυμίες σας. Ενδέχεται να τους χρειαστείτε.
Και πιθανολογώ γιατί δε γνωρίζω ούτε τις ανάγκες σας.

Το άστοχο στο προηγούμενό σου σχόλιο ήταν το ότι ασχολήθηκα με τον πονοκέφαλο
περισσότερο από το κείμενό σου,  παρόλο που η ενασχόληση με αυτό τον προκάλεσε.

Αυτό βέβαια ήταν απλώς μια παράπλευρη απώλεια στο όποιο νόημα.
Παραμένει το ότι επιδιώκεις να κάνεις τον πονοκέφαλό μου θέμα σου  
και το όλο θέμα φυσικά έναν πονοκέφαλο :)

Δεν είναι κακό να είσαι χοντροκέφαλος. Στο λέει ένας στενόμυαλος.

κώστας

Δεν είναι κακό να είσαι χοντροκέφαλος. Στο λέει ένας στενόμυαλος.

[size=13]Διαφωνώ. Είναι κακό να είσαι χοντροκέφαλος και αμέσως μετά να βάζεις τελεία. Άλλωστε ποιος θα συμφωνούσε με έναν που δηλώνει στενόμυαλος; Νομίζω ελάχιστοι ή κανείς. Οπότε νομίζω συμφωνούμε τελικά. Στο σημείο αυτό τουλάχιστον.[/size]
eLe

Nikos Apomakros

[quote user="κώστας" post="372870"]Δεν είναι κακό να είσαι χοντροκέφαλος. Στο λέει ένας στενόμυαλος.

[size=13]Διαφωνώ. Είναι κακό να είσαι χοντροκέφαλος και αμέσως μετά να βάζεις τελεία. Άλλωστε ποιος θα συμφωνούσε με έναν που δηλώνει στενόμυαλος; Νομίζω ελάχιστοι ή κανείς. Οπότε νομίζω συμφωνούμε τελικά. Στο σημείο αυτό τουλάχιστον.[/size][/quote]

;)

kapoia_za

[quote user="Nikos Apomakros" post="372871"]Το βέβαιο είναι ότι για μένα η αισθητική δεν είναι στοιχείο πολιτισμού. Ο τρόπος με τον οποίο
όμως αναπτύσσουμε την κρίση μας σχετικά με αυτό που ονομάζουμε "αισθητική", ο τρόπος
με τον οποίο αντιμετωπίζουμε κάτι το οποίο βρίσκεται στα υποκειμενικά όρια που της θέσαμε
και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε κάτι το οποίο είναι έξω από τα όρια αυτής της
ψευδαίσθησης περί δήθεν ύπαρξης δεδομένης "αισθητικής", αυτό ναι, θεωρώ πως έχει το
δικαίωμα να λέγεται ένδειξη πολιτισμού.[/quote][quote user="larus audouinii" post="372865"]...Η αισθητική ειναι πολιτισμός λέω και θα επιμένω , η τέχνη του 'ευ ζειν" και της επιβίωσης παραπέρα...[/quote]Νομίζω πως η αισθητική, όσο κι αν διεκδικεί αφετηρία στις αισθήσεις, είτε πρόκειται για προϊόν λογικών (ή παράλογων) διεργασιών με πρόφαση τις αισθήσεις, είτε για αναχρονιστική εμπειρία αισθήσεων (στην πιο αθώα μεν, κοιμισμένη δε έκφανσή της) . Είτε την κατασκευάζω δηλαδή, είτε την ανασύρω. Η σύγχυση εμφανίζεται όταν  την αντιλαμβάνομαι ως απόρροια (ή ακόμα χειρότερα ως ιδιότητα) και τη χρησιμοποιώ ως κανόνα (οπότε και με χρησιμοποιεί). Σίγουρα αφορά τον πολιτισμό και τα έργα, ακόμη κι αν λειτουργεί αποσπασμένη από αυτά, μπορεί να ταυτιστεί απόλυτα μαζί τους τη στιγμή που καταφέρει να τα βαλσαμώσει.

kapoia_za

[quote user="larus audouinii" post="372865"]..σε φιλώ[/quote]Γειαααα σου Στέλλα.......:)

κώστας

Νομίζω πως η αισθητική, όσο κι αν διεκδικεί αφετηρία στις αισθήσεις, είτε πρόκειται για προϊόν λογικών (ή παράλογων) διεργασιών με πρόφαση τις αισθήσεις, είτε για αναχρονιστική εμπειρία αισθήσεων (στην πιο αθώα μεν, κοιμισμένη δε έκφανσή της) . Είτε την κατασκευάζω δηλαδή, είτε την ανασύρω. Η σύγχυση εμφανίζεται όταν την αντιλαμβάνομαι ως απόρροια (ή ακόμα χειρότερα ως ιδιότητα) και τη χρησιμοποιώ ως κανόνα (οπότε και με χρησιμοποιεί). Σίγουρα αφορά τον πολιτισμό και τα έργα, ακόμη κι αν λειτουργεί αποσπασμένη από αυτά, μπορεί να ταυτιστεί απόλυτα μαζί τους τη στιγμή που καταφέρει να τα βαλσαμώσει.

eLe

469 Επισκέπτες, 0 Χρήστες