Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 1,321
  • Online ever: 2,373 (Αυγούστου 19, 2025, 02:18:11 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 1001
  • Total: 1001

εύλογα άηχος

Ξεκίνησε από κώστας, Σεπτεμβρίου 24, 2008, 11:45:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

κώστας

[size=14]katinaki
για σένα μπορούμε να κάνουμε μία τροποποίηση· αντί για χλαπάτσα, να σκεφτούμε ζελέ φράουλα.

kapoia_za
(γιατί όχι;)
[/size]
eLe

kapoia_za

Γιατί αν ο ηγέτης τσιμπά, είναι τύραννος κι εγώ χλαπάτσα.

κώστας

[size=14]Το "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου είναι σωστό ή όχι;[/size]
eLe

kapoia_za

Η αλήθεια είναι, πως όταν μαγειρεύει άλλος, δικαιωματικά καταπίνεις τη λάντζα.
Κι αφόυ εσύ επέλεξες τον masterseff, η ευθύνη επιστρέφει σε 'σένα.

Και η λάντζα όμως δεν είναι ντροπή. Ακόμη κι αν φορτωθεί σε κάποιον που την έβγαζε με
κονσέρβες ή απείχε του συμποσίου. Πρόκειται  για δουλειά! και άλλοι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε

κώστας

[size=14]Και αυτό σημαίνει ότι το "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου είναι σωστό ή όχι;[/size]
eLe

larus audouinii

Λάθος είναι διατυπωμένη η ερώτηση.
Εστιάζω στο ποιος πληρώνει τον λογαριασμό. (εξάλλου είμαι αδύνατη, δεν ειμαι παχύδερμο)
Τέτοιες μέρες ο στρατός του Αττίλα μπηκε στην Κύπρο.

Γράφω επί τροχάδην. Παρατήρησα όμως πως η Ζαχαρένια με αποκάλεσε με το μικρό μου όνομα.!  :grin:

κώστας

Λάθος είναι διατυπωμένη η ερώτηση

[size=14]Πώς θα ήταν η σωστή διατύπωση κατά την άποψή σου;[/size]
eLe

larus audouinii

Δεν θα έκανα προτάσεις σε κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα.
Το μαζί όμως, σε μια περίοδο δραματική για τους περισσότερους Έλληνες πολίτες δελεάζει για αυτοτιμωρία. Τις ίδιες στιγμές που μεγάλο κεφάλαιο έχει φύγει στο εξωτερικό και οι καταθέσεις, επενδύσεις ολίγων ειναι δυσανάλογες.Δεν το συνεχίζω ...Μην παρεξηγηθώ, λάθη εντοπίζω.
Το να μου γίνει σλογκαν, κατά την άποψή μου, το μαζί τα φάγαμε, υποτιμά την νοημοσύνη μου. Ως πόολίτη αυτής της χώρας. Και που στο κάτω κάτω της γραφής δεν έκανα κάτι για το οποίο σήμερα, θα είχα λόγους, σοβαρούς έστω, να απολογηθώ.
Θυμάμαι κάπου στον Οιδίπποδα, την κατάληξη που είχε ο αγγελιοφόρος με τα κακά μαντάτα. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον λέει χλαπάτσα.
Η διαφορά ειναι το να σε αποπροσανατολίζουν.Με τέτοιες ιδέες θα πάμε μπροστά; Δεν έχουμε μάθει τίποτε ακόμη; Και τέλος, γιατί τώρα που έφτασε το καραβάκι στο χείλος του γκρεμού.

kapoia_za

[quote user="κώστας" post="368405"][/quote]

κώστας

σωστό φυσικά

[size=14]Επομένως παίρνουμε μία ιδέα του τι σημαίνει ηγέτης που ενοχλεί.[/size]
eLe

kapoia_za

και τώρα ενοχλούν, αν αυτό είναι το point

κώστας

eLe

larus audouinii

Γνώρισα μια οικογένεια σήμερα στην δουλειά, από το Αγρίνιο.
Αλεξάνδρα και Βασιλική τα δυο πανέμορφα κορίτσια της οικογένειας. Αγγελούδια. Τους αρέσει η Χαλκιδική και έρχονται συχνά.
Κοινό σημείο αναφοράς η ζέστη, με μια παράμετρο. Για εμάς αυτές οι θερμοκρασίες ειναι δροσιά μου είπαν. Εκεί έτσι ειναι το πρωί.

Στο ίδιο καζάνι ζούμε, όταν βλέπεις το χώμα να αχνίζει υποφέρεις, ξέρεις όμως πως κάπου αλλού συμπάσχουν το ίδιο.
Βαθειές αναπνοές λοιπόν και υπομονή. Βαραίνει το στήθος δεν λέω, οι αφόρητες ζέστες (γκρινιάζω περισσότερο τα καλοκαίρια) αντιμέτωπες με τον ανεμιστήρα που έχει κολήσει μόνιμα πάνω μου στην δουλειά σαν όστρακο.(είμαι και οικολόγος). Αυτοκολητάκια γίναμε κατά συνθήκη.
Νερό εδώ δεν υπάρχει,   ακόμη...  Δυό μήνες συνηθήσαμε τα απαραίτητα στην καθημερινότητα σε δόσεις. Ένα απλό πρόβλημα που δεν μπόρεσαν να λύσουν, αλλοίμονο,  οι τοπικοί κρατούντες πολλά χρόνια.Είναι αστείο δε οι συζητήσεις με την πρόεδρο. Σηκώνω τα χέρια μπροστά στην ανοησία.
Είναι όμορφη η βραδια σήμερα, από τον πύργο στο Σάνη ξεχνιούνται μονομιάς. Μετα από 18 ώρες ύπνου γέμισα μπαταρίες. Τέλος για σήμερα. Σας παίρνω βόλτα μαζί μου
Τον χειμώνα,  δεν ξέρω πως θα τον βγάλουμε. Ο Έλληνας είναι πολυμήχανος και ανθεκτικός κατ' ανάγκη. Θα το παλέψουμε. :grin:

kapoia_za

Αν περιμενουμε τον μεσσία από πάνω, χωρίς προσπάθεια αλλαγής από τα κάτω, ζήτω που καήκαμε.  
Απομακρύνομαι ελαφρώς, κουραστικό το αναμάσημα

larus audouinii

Καλημέρα και καλή βδομάδα.
Κώστας γράφαμε μαζί τα προηγούμενα,
με την διαφορά πως ήμουν στο πήξιμο και έφυγε το κατακαημένο το πόστ εκτός τόπου και χρόνου.

Μεταξύ μας ακόμη δεν κατάλαβα το θέμα του αρχικού σου ποστ. Η αναφορά μου θυμίζει κάτι από την κουτσομπόλα της γειτονιάς. (στον κύριο Πάγγαλο αναφέρομαι)  Εδώ σκέψου, ένα μικρό παράδειγμα, υπάρχει (και) η Ελληνική Εταιρία Προνοσοκομειακής Φροντίδας, τόση δουλειά πίσω από αυτό, τόσο μεράκι πανελλαδικά. Στην δική μου περιοχή τουλάχιστον οι διασώστες εδώ και καιρό είναι αναγκασμένοι να φτάνουν να κάνουν επιλογή. Triage δηλαδή.Σκέφτεστε την σοβαρότητα; Ένα ασθενοφόρο με δυο διασώστες σε μια ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο.

Ένα καμπινγκ εδώ, ανάμεσα στα 4-5 χλμ διαδρομής, που κάνω καθημερινά και πολλές φορές, είναι σχεδόν άδειο. Οι υποδομές που έχει είναι άριστες. Ο μέσος Έλληνας, σε ένα μεγάλο ποσοστό,  αδυνατεί να κάνει διακοπές. Τα δωμάτια στην Κέρκυρα δίνονται στους οπερέιτορς για 10 ευρώ την βραδια.Μετά τα εορτοδάνεια, τα διακοποδάνεια κλπ ας στρωθούμε λοιπόν.. Αν και δεν ελπίζω πως η προηγούμενη γενια θα αλλάξει νοοτροπία, οι κακές συνήθειες δεν κόβονται. Τουλάχιστον να διδαχθεί η νέα.

Υπάρχει και ένας δρόμος εδω, το γνωστό γιοφύρι της Άρτας. Ο πρωην Υπουργός έκανε τα απαραίτητα καταλαβαίνοντας την επιτακτική ανάγκη στην περιοχή.Κλασσικά κόλλησε και πάλι πίσω από τα συμφέροντα ενός! επιχειρηματία αυτή την φορά, με το επιχείρημα των αρχαιοτήτων. Καλό το επιχείρημα, για τους καλοπληρώμένους δικηγόρους και μόνο. Για εμας που γνωρίζουμε την περιοχή, και που μας καιει το ζήτημα , κάτι ξέρουμε παραπάνω. Και το συμφέρον των λίγων εις βάρος των πολλών. Υπάρχουν θύματα στο παρελθόν, χάθηκαν ζωές, φέτος είχαμε τραυματισμούς, αλλά πληρώνουν θύματα.
Καληνύχτα κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ. Κάτι τέτοιες ώρες μιζέριας το είχε γράψει ο Γκατσιος.
Δουλειά παιδιά, πολυ δουλειά. Ας κοπιάσουμε, ας σοβαρευτούμε για να αλλάξει κάτι . Ο καθένας πρώτα στο δικό του μετερίζι.

(παρεπιμπτόντως, ας αλλάξουμε σελίδα σε όμορφα πρόσωπα.  :grin: Πρώτη φορά μπήκα στις σελίδες του cosmopolitan, και αυτό για να ψηφίσω από πρόσωπα γυναικών, έστω, που κάτι αλλάζουν. Ως πρότυπα, εύχομαι.)

1001 Επισκέπτες, 0 Χρήστες