Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 2,275
  • Online ever: 2,916 (Αυγούστου 28, 2025, 08:58:01 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 2104
  • Total: 2104

Mexri pou tha eftanes gia tin agaph mias gynaikas????

Ξεκίνησε από various, Ιουνίου 29, 2005, 05:32:43 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Sotis

Παράθεση από: "evita_79"
Παράθεση από: "Sotinolka"
Παράθεση από: "various"alhtheia maxri pou tha ftanate gia tin agaph mias gynaikas kai eseis oi gynaikes ti tha thelate apo enan andra na kanei gia esas???
θα εκανα  τα  παντα  αρκει  να εβρισκα ανταποκρειση...και  απο  αυτη... ]

κανεις γιατι θελεις κ οχι γιατι περιμενεις να κανουν το ιδιο
ναι  εβιτακι το  κανο  γιατι  το  θελω και  το κανο.... :wink:  :wink:  :wink:

various

exei arxisei kai mou aresh to quote pou kanete xexexexe

Nikos28

Θα τη συνέδεα άρρηκτα με τα σχέδια και τα όνειρά μου για το μέλλον...και θα ενεργούσα ανάλογα!

chriastina

Νίκο,
για αρχή καλώς ήρθες,
....θα εργούσες ανάλογα...
ανάλογα με τα σχέδια και τα όνειρα σου ή ανάλογα με την γυναίκα?

Nikos28

Προς Chriastina: Ευχαριστώ, καλώς σε/σας βρήκα... Την πορεία μου τη χαράσσω με βάση τα σχέδια και τα όνειρά μου για το μέλλον. Επειδή όμως δε γίνεται να ζω και μόνος μου, θέλω τα όνειρα, τα σχέδια και η κοσμοθεωρία (με άλλα λόγια, ο ''πυρήνας'') της συντρόφου μου να είναι συμβατά με τα αντίστοιχα δικά μου...αλλιώς, ο ένας θα κοιτάζει δύση και ο άλλος ανατολή, με αποτέλεσμα να χαθεί και η Αμοιβαιότητα, το Α και το Ω μιας σχέσης. Όπως έγραψα και σε ένα άλλο θέμα, δεν είναι όλοι για όλες, όπως δεν είναι και όλες για όλους! Φυσικά, πρέπει και ο δικός μου ''πυρήνας'' να είναι εξ αρχής συμβατός με το δικό της...θα ενεργούσα, λοιπόν, σύμφωνα και με τα δύο, που (ουσιαστικά-''πυρηνικά'') θα ήταν αδιαχώριστα το ένα από το άλλο, θα ήταν ένα! Τώρα, σε ό,τι αφορά την ''περιφέρεια'' της σχέσης (το πλαίσιο ή τις λεπτομέρειες), εκεί κάνουμε πάντα συμβιβασμούς...ποτέ δε γίνεται να τα έχουμε όλα!  :)

various

Niko kaloshrthes kai na pernas kala,alla file mou h zoh einai poio aplh kai thn kaneis polyplokh, min xexnas oti to mellon then programatizete poso malon na vreis mia gynaika pou na exei esto peripou ta idia oneira me sena!kai ena tip an o enas koita pros anatolh kai o alos pros dysh tote oi maties tha sinantithoune ston orizonta.kathe eyxh mou gia poly tyxh se afto pou psaxneis file mou.

Nikos28

Προς various: Έχεις δίκιο, αλλά εγώ δε μίλησα για προγραμματισμό της ζωής, μίλησα για επίγνωση των ''θέλω'' και για την αξία που έχει η συμβατότητα των χαρακτήρων...αν δεν γνωρίζεις τι ακριβώς αναζητάς, τότε πώς θα σου το προσφέρει η σύντροφός σου; Πώς θα κρατηθεί μια σχέση αν δεν υπάρχει ένας κοινός πυρήνας αντιλήψεων και αξιών; Π.χ, φαντάσου μια γυναίκα να επιθυμεί διακαώς να κάνει παιδιά και ο σύντροφός της όχι. Δε θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα; Αναφέρομαι, όπως καταλαβαίνεις, σε βασικές αξίες και ιδέες (ο ''πυρήνας'') και όχι σε ''περιφερειακές'' λεπτομέρειες, ασχέτως του πόσες μπορεί να είναι αυτές...Αν, π.χ., αν μια γυναίκα, για την οποία έχω πολύ έντονα συναισθήματα και ταιριάζουμε, δεν τρώει π.χ μακαρόνια (για τα οποία τρελαίνομαι!), δε θα με πειράξει καθόλου...Τώρα, κατά τ' άλλα συμφωνώ κι επαυξάνω με την άποψή σου ότι η ζωή δεν προγραμματίζεται...άλλωστε, αυτή είναι και η μαγεία της. ''Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος''! Φιλικώτατα

various

file niko h apopsh sou pano sto thema einai kati parapono apo elkistiki isos then diafonisei kaneis mazi sou,alla vazeis poly psila ton pixh stis prosopikes sou filodoxies.poso eisai diathesimos na ypoxoriseis otan afto pou sou kanei telika klik(kapos etsi to lene)fanerosei kapoies adynamies??

Enia

various, θα μου επιτρέψεις να απαντήσω κι εγώ στην ερώτησή σου προς το Νίκο, γιατί νιώθω πως με αφορά εφόσον βλέπω οι απόψεις μου να ταιριάζουν (αν όχι να ταυτίζονται) με του Νίκου πάνω στο θέμα...

Λοιπόν, πολύ απλά, πιστεύω πως για εμάς που 'βάζουμε ψηλά τον πήχη' είναι εξ αρχής δύσκολο να σου κάνει κάποιος 'κλικ'.
Και αυτό είναι ένα τίμημα που πληρώνουμε εν γνώση μας.
Δεν γίνεται όμως να συμβιβάζεις τα θεμελιώδη θέλω σου όπως το είπε και ο Νίκος. Δηλ αυτά που νιώθεις στοιχειώδεις αρχές για τον εαυτό σου είναι έτσι και δεν αλλάζουν. Σε κάποια βασικά πράγματα ο πήχης δεν πέφτει άλλο.
Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρος του Νίκου φυσικά (δεν τον ξέρω καν) αλλά τουλάχιστον για μένα είναι κάτι το οποίο το γνωρίζω πολύ καλά για τον εαυτό μου (με απλά λόγια, αν θες, πως 'είμαι απαιτητική΄) και το έχω πάρει απόφαση πως έτσι είμαι.
Αναγνωρίζω πως κάποια πράγματα θα ήταν πιο εύκολα και πιο απλά αν ήμουν αλλιώς, όμως δυστυχώς οι αρχές δεν συμβιβάζονται (αλλιώς δεν θα ήταν αρχές).
Οπότε όταν αυτός ο κάποιος μου κάνει κλικ θα είναι γιατί φτάνει στα στανταρ μου. Και από εκεί και πέρα είναι μια άλλη ιστορία.

Όπως έχω ξαναπεί, δεν θα έκανα θυσίες για κανέναν. Ούτε θα ήθελα να κάνει κανείς θυσίες για μένα. Από τη άλλη όμως (γιατί κατά πολύ βάθος είμαι κι εγώ ρομαντική) όταν πραγματικά αγαπήσεις κάποιον θεωρώ πως σιγά σιγά τα θέλω του γίνονται θέλω σου και ό,τι κάνεις το κάνεις γιατί το θες. Ό,τι άλλο κάνει ή θέλει δεν θα το δω σαν αδυναμία (ίσως σαν ιδιαιτερότητα), και είμαι διατεθιμένη να κάνω τα πάντα γι'αυτόν (να κάνω τα πάντα= να προσαρμοστώ, εννοείται χωρίς να παραβούμε τις βασικές μας αξίες. αφού πλέον είναι κοινές).
Αν νιώθεις πως κάνεις θυσία, ή δεν τον/την αγαπάς αρκετά ή δεν υπάρχει συμφωνία στα θεμελιώδη 'θέλω'.

Συγνώμη αν το γράψιμό μου είναι λίγο δυσνόητο (μόλις ξύπνησα!).
Για να συνόψίσω την άποψή μου θα πω πως το όλο θέμα είναι ένας φαύλος κύκλος.
Για να μου αρέσει κάποιος πρέπει να πληρεί τα θεμελιώδη μου 'θέλω'  :arrow: εφόσον συμφωνούμε στα βασικά, προχωράμε και αλληλοσυμπληρωνόμαστε στα υπόλοιπα.
Αν δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί του σε αυτά που εγώ θεωρώ ουσιώδη και βασικά  :arrow: δεν ξεκινάω καν, γιατί ξέρω πως δεν υπάρχει ελπίδα. Πολύ απλά δεν μπορώ να τον αγαπήσω βαθιά, δεν μου κάνει καν το 'κλικ'...

Είναι κάτι το ταυτόχρονα πολύ συναισθηματικό και πολύ εγκεφαλικό, και όχι ατομικιστικο. Ελπίζω να μην ακούγεται έτσι...

Nikos28

Δεν τίθεται ζήτημα υψηλού πήχυ ή απαιτητικότητας αλλά κάποιας στοιχειώδους αυτογνωσίας. Όταν κάποιος γνωρίζει τι αναζητά, γνωρίζει και που θα ''επενδύσει''...κι όπως είπα (κι αυτό το πιστεύω ακράδαντα γιατί μου το έχει διδάξει και η θεωρία και η ίδια η ζωή), δεν είναι όλοι για όλες και δεν είναι όλες για όλους! Νόμος απαραβίαστος, τελεία και παύλα! Τώρα, σε ό,τι αφορά τις αδυναμίες...εξαρτάται, αν είναι ''πυρηνικές'' ή όχι. Αν με τη λέξη ''αδυναμίες'' εννοούμε ατέλειες (σωματικές π.χ) ή μικροελαττώματα (σαν αυτά που όλοι έχουμε) τότε πάλι δε με πειράζει...οι αδυναμίες μας κάνουν πάντα πιο ανθρώπινους! Και καλά θα κάνουν οι ''θεοί/ες'' να συνεχίσουν να αναπαύονται εν ειρήνη στον Όλυμπό τους... :)

Nikos28

Να συμπληρώσω εδώ μια σκέψη μου που παρέλειψα προηγουμένως...θεός σημαίνει πνεύμα και πνεύμα είναι αυτό που πνέει και εμ-πνέει...είναι ένας άνεμος (πρβλ άνεμος, animus, animal, ζώον, ον με ζωή) που, ανάλογα με την έντασή του, παίρνει το σκάφος της ζωής μας και το πηγαίνει μακριά...η ''θεικότητα'' είναι μια διαβαθμίσιμη έννοια και σχετίζεται με την ένταση της έμ-πνευσης: Ο,τιδήποτε μας εμπνέει είναι θεικό και όσο περισσότερο μας εμπνέει, τόσο πιο θεικό είναι...Στον ''πυρήνα'' μας όλοι μπορούμε να γίνουμε ''θεοί'', να εμπνέουμε τους άλλους και, σαν άνεμος, να τους μεταφέρουμε σε άλλες, ακόμα και άγνωστες και μυστηριώδεις, θάλασσες...στην ''περιφέρειά'' μας, όμως, θα είμαστε πάντα άνθρωποι, με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.

Enia

Nikos28

Προς Enia: Τι σημαίνει αυτό το emoticon;

Enia

δεν γνωρίζω / δεν απαντώ (instant messages διαβάζεις ή μόνη μου μιλάω εκεί?... :roll: )

Sotis

Παράθεση από: "Νίκος"Προς Enia: Τι σημαίνει αυτό το emoticon;
ΝΙΚΟ  ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΑΛΗ Η  ΕΝΙΑ ΜΑΣ...ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ... :D  :D  :wink:  :wink:

2104 Επισκέπτες, 0 Χρήστες