Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 379
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 342
  • Total: 343
  • Leon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ !

Ξεκίνησε από Moody, Ιανουαρίου 27, 2006, 11:41:40 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

tristana

Κάποιος που ενίσχυε τις εμμονές του φίλου του!

Nikos28

Ωραίος φίλος! :lol: Τον φαντάζομαι ψυχοθεραπευτή. Θα θησαύριζε...

Τι ήταν ακριβώς αυτός;

Moody

Καλή μου Tris , το "είχα καλομάθει" σημαίνει οτι ως τώρα κυλούσαν οι επαφές μέσα εδώ με συνεχή ροή. Έμπαιναν θέματα και δίνονταν απαντήσεις.... :)

Φυσικά, ποια είμαι εγώ που θα επιβάλλω το πως θα γίνονται οι παρεμβάσεις?????????????
 :)
Τα πάντα είναι ζωντανά και εκεί βρίσκεται το ενδιαφέρον.... :P

Φαντάζομαι πως σου απάντησα και ως προς το "ξεσαλώσαμε"....... :wink:

Νίκο, οι έμμονες ιδέες συνήθως είναι αποτέλεσμα μεγάλου στρες , ή μπορεί να είναι και εκφράσεις διαταραχής.

Το πιο απλό, έχω ένα κόλημα με κάτι και το συζητώ συνεχώς, μπορεί να συμβαίνει γιατί δεν με ακούει κανείς όταν το λέω.
Οι άλλες εμμονές που μας δυσκολεύουν τη ζωή, που μας κάνουν δυσλειτουργικούς, που δεν μας επιτρέπουν να ζούμε -στα πλαίσια που εμείς θεωρούμε normal - αντιμετωπίζονται ψυχοθεραπευτικά και ενίοτε φαρμακευτικά (αν είναι επικύνδινες).
Το κακό είναι πως συνήθως αυτοί που έχουν τέτοιου είδους εμμονές , δεν το καταλαβαίνουν....Εκεί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. :?

chriastina

mooydy,
ποιά σημάδια μας βοηθούν να καταλάβουμε ότι κάποιος αρχίζει να μπαίνει σε κατάθλιψη και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς?

balland

Παράθεση από: "Nikos28"Ωραίος φίλος! :lol: Τον φαντάζομαι ψυχοθεραπευτή. Θα θησαύριζε...

Τι ήταν ακριβώς αυτός;

ο κολλητος του Σερλοκ Χολμς....

Nikos28

Balland, thanks...

Moodymooday, έχω την εξής απορία: Τι γίνεται όταν κάποιος/α έχει αποθέματα στοργής μέσα του/της, αλλά δε βρίσκει κάποιον αποδέκτη για να τα διοχετεύσει;
Θα μπορούσε αυτή η αδυναμία διοχέτευσης να εξηγήσει ένα μέρος της βίαιης συμπεριφοράς ή ακόμα και των βίαιων εγκλημάτων;

Moody

Αγαπημένη μου Chris θα σου πω εν συντομία τα σημάδια  - όπως τα λες - της κατάθλιψης, αλλά...... για να είμαστε σοβαροί , το θέμα είναι πολυπαραγοντικό και πολυδιάστατο.

Δεν σημαίνει πως αν αναγνωρίσεις κάποια από αυτά έχεις κατάθλιψη.

:salut:  :(

Σημασία έχει η συχνότητα, η διάρκεια, η ένταση που εμφανίζονται τα παρακάτω : :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

- καταθλιπτική διάθεση στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας , αίσθηση  
  βαθειάς   θλίψης και κενού, ευσυγκινησία

- έντονη ελάττωση του ενδιαφέροντος σε όλες ή σχεδόν σε όλες τις  
  δραστηριότητες της μέρας

- σημαντική απώλεια βάρους, ή αύξηση βάρους σε σύντομο χρόνο  ή  
  ελάτωση ή αύξηση της όρεξης καθημερινά  

- αϋπνία ή υπερυπνία σχεδόν καθημερινά

- κόπωση ή απώλεια ενεργητικότητας σχεδόν καθημερινά

- αισθήματα αναξιότητας ή ενοχής χωρίς λόγο

- ελατωμένη ικανότητα συγκέντρωσης ή σκέψης

- σκέψεις θανάτου

:idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:

Αν αναγνωρίσεις αυτά σε κάποιον δικό σου άνθρωπο, καλό θα είναι να τον ενισχύσεις να δει κάποιον ειδικό....Το θέμα αντιμετωπίζεται με ψυχοθεραπεία ή με φαρμακευτική αγωγή.....

Νίκο....πολύ γενική ερώτηση που θα μπορούσα να στην απαντήσω θετικά αλλά , η πιο σωστή απάντηση είναι  ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ.
Καμιά συμπεριφορά δεν είναι αποτέλεσμα  ενός μόνο πράγματος, μιας παραμέτρου.... :!:

spellbound

:shock:   βρε λες να εχω καταθλιψη Μουντυ μου ??? :scratch:

DRPERI

Moody  ,wraia  i  perigrfi  twn  symtwmatwn  tis  kata8lipsis  pou  ekanes!Exw  kai  egw  kati  na  se  rwtisw .Mporeis  se  parakalw  na  mou  dwseis  mia  exigisi  sto gegonos  tou  oti  variemai  synexws  ,panta  kai  ta  panta;Ayto  de  mou  symvainei  para  polla  xronia!Parolo  pou  eimai  enargis kai  drastirios, me  para  polles  drastiriotites  kai  ypoxrewseis  ,stis  opoies  antapexerxomai    synexws  variemai!Variemai  se  va8mo  afantasto,se  simeio  pou  mporei  na  parexigi8w  kiolas!Ti  trexei  kai  variemai  toso  poly!Pragmatika 8a  protimousa  na  ka8omai  oli  tin  imera  kai  na  min  kanw  tipota  oute  kan  na  milaw!
Variemai  ta  panta  kai  tous  pantes, 24  wres  to  24wro!
Mporeis  na  dwseis  kapoia  exigisi  s'ayto;

Moody

Αυτό ακριβώς φοβάμαι, Κατερινάκι μου.....

:D Οτι θα τσεκάρετε τι από τα παραπάνω έχετε και θα ανησυχείτε....

ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΟΜΩΣ!
 :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:
Θα σου κάνω σύντομα μια διάγνωση και θα ησυχάσεις.....

:wink:

:wink:

Αλλά ...ακόμα κι αν έχεις κατάθλιψη ...είσαι πολύτιμη ! (Ξέρεις εσύ...!)

Τέλος, για σένα και για όσους το διαβάσουν....

Πολύ συχνά , μέσα στη μέρα μπαίνουμε και βγαίνουμε από καταθλιπτικές φάσεις....Αυτό ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι πάσχουμε από κατάθλιψη!

Moody

DRPERI, αυτό που συμβουλεύω τους πελάτες μου όταν αντιμετωπίζουν κάποιες παρόμοιες καταστάσεις, είναι να ...."μείνουν με αυτό".

Μην βιαστείς να του δώσεις την ταμπελίτσα "πρόβλημα". Μπορεί να είσαι σε μια φάση που κι αυτό ακόμα να χρειάζεται...Μείνε σε αυτό χωρίς να προσπαθείς να βγεις.

Μοιάζει λίγο...τρελό αυτό που σου λέω, αλλά πίστεψέ με βοηθάει.

Πολύ συχνά καταναλώνουμε όλη μας την ενέργεια για να βγούμε από μια δυσάρεστη κατάσταση χωρίς εφόδια....Φαντάσου την εικόνα ενός ναυαγού στο πέλαγος να αγωνίζεται σπασμωδικά να φτάσει κάπου....

Αυτό που σου προτείνω, λοιπόν, είναι να μείνεις λίγο να παρατηρήσεις το κομμμάτι εκείνο του εαυτού σου που βαριέται τα πάντα. Τι το κάνει και βαριέται. Και τι χρειάζεται πραγματικά.

Κι αν επιμένει να είναι εκεί και να σε δυσκολεύει, τότε το ξαναβλέπουμε.
(Ίσως καλύτερα να μιλήσουμε σε pm)

minoraki

Παράθεση από: "Moodymooday"DRPERI, αυτό που συμβουλεύω τους πελάτες μου όταν αντιμετωπίζουν κάποιες παρόμοιες καταστάσεις, είναι να ...."μείνουν με αυτό".

Μην βιαστείς να του δώσεις την ταμπελίτσα "πρόβλημα". Μπορεί να είσαι σε μια φάση που κι αυτό ακόμα να χρειάζεται...Μείνε σε αυτό χωρίς να προσπαθείς να βγεις.

Μοιάζει λίγο...τρελό αυτό που σου λέω, αλλά πίστεψέ με βοηθάει.

Πολύ συχνά καταναλώνουμε όλη μας την ενέργεια για να βγούμε από μια δυσάρεστη κατάσταση χωρίς εφόδια....Φαντάσου την εικόνα ενός ναυαγού στο πέλαγος να αγωνίζεται σπασμωδικά να φτάσει κάπου....

Αυτό που σου προτείνω, λοιπόν, είναι να μείνεις λίγο να παρατηρήσεις το κομμμάτι εκείνο του εαυτού σου που βαριέται τα πάντα. Τι το κάνει και βαριέται. Και τι χρειάζεται πραγματικά.
προσπαθω να καταλαβω αυτο το "μεινε σε αυτο χωρις να προσπαθεις να βγεις"!!!! εγω προσωπικα δεν το βλεπω τρελο, απλως εκεινο που καταλαβα ειναι οτι θα πρεπει να δωσουμε λιγο χρονο στον εαυτο μας.....να αναρωτηθουμε απο μονοι μας τι ειναι αυτο που μας κανει να νιωθουμε ετσι, που μας τραβαει προς τα κατω.....ειναι καπως σαν αυτο που λενε οι αμερικανοι : if you cannot beat it, join it....!!!! προσπαθω και εγω να βγω απο μια πολυ δυσαρεστη κατασταση και το πολεμαω σιγα-σιγα......βοηθαει πολυ η παραδοχη, οτι δεν αισθανομαστε καλα.....οτι κατι δεν παει καλα με μας.....δεν ξερω βεβαια.....μπορει εγω να βοηθιεμαι σκεπτομενη καπως ετσι!!!! παντως τα συμπτωματα της καταθλιψης θα πρεπει να ειναι σχεδον τα ιδια για ολους μας.....εχω περασει και απο αυτη την κατασταση και ειναι παρα πολυ δυσκολη.....εξαντλητικη....σε σκοτωνει!!!!

Nikos28

Παράθεση από: "Moodymooday"Καμιά συμπεριφορά δεν είναι αποτέλεσμα  ενός μόνο πράγματος, μιας παραμέτρου.... :!:

:-)

Το γνωρίζω, γι' αυτό κι έγραψα ''ένα μέρος'' κι όχι το σύνολο της βίαιης συμπεριφοράς...

Για πες μου κάτι άλλο: Έχεις ασχοληθεί καθόλου με εξελικτική ψυχολογία; Με τα μέρη της ανθρώπινης συμπεριφοράς (συναισθήματα, αντιδράσεις κλπ) συναρτήσει του εγκεφαλικού σημείου στο οποίο εδρεύουν;

Υ.Γ Δε θα ξεμπλέξεις εύκολα απο μένα, θα σε ρωτάω μέχρι να σε δω στο συνέδριο, οπότε και θα σε ρωτήσω κι άλλα, απο κοντά... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

DRPERI

Moody, ayto  pou sou  periegrapsa  den  einai  provlima , einai  katastasi.Episeis  egw  den  8elw  na valw  tampela pou8ena.
Den  lew  oti  me  enoxlei  ou  variemai,me  enoxlei  pou  den  me  afinoun  na  varriemai  kai  synexws  prepei  na  kanw  kati  pou  den  m'en8ousiazei  kiolas!Ekeino  pou me  apasxoli  einai  oti  afenos  men  den  me  ftiaxnei  sxedon  tipote  kai  afeterou den  m'afinoun  kai  isixo  na  apolaysw  tin  apraxia!Episeis  den  einai  ena  komati  tou  eaytou  mou  pou  varietai , olos  mou  o eaytos  varietai!
 ps:Pes  mou  pws  8a  epikoinwnisoume.

Nikos28

Φίλε DRPERI (Περικλής; ),

Δεν είμαι ψυχοθεραπευτής, οπότε ό,τι γράφω το γράφω απο τη σκοπιά ενός απλού ανθρώπου. Κάποτε πέρασα κι εγώ απο μια τέτοια περίοδο ''βαρεμάρας''...

Μου φαίνεται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις- παρόλο που καθεμία έχει αναμφίβολα την ιδιαιτερότητά της- το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι οι μεγάλες αλλαγές (προς το καλύτερο, εννοείται) έρχονται μόνες τους, αβίαστα και σε χρόνο ανύποπτο. Μέχρι τότε, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βρει μικρά πράγματα που τον ευχαριστούν: Απο μια παρτίδα σκάκι μέχρι έναν αγώνα paintball, απο την ανάγνωση ενός βιβλίου μέχρι την επίσκεψη σ' ένα ethnic εστιατόριο...  (θ' ανέβει που θ' ανέβει η χοληστερίνη, τουλάχιστον να μάθουμε και κάτι νέο ρε αδερφέ! :lol: :lol: )

Μιλάω εξ εμπειρίας, δε σου κάνω μάθημα... ;-)

342 Επισκέπτες, 1 Χρήστης