Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 472
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 509
  • Total: 509

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ !

Ξεκίνησε από Moody, Ιανουαρίου 27, 2006, 11:41:40 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

apol

το να ειμαστε αρεστοι η να θεωρουμεθα καλοι  απο τους πολλους η μερικες φορες απο ολους πιθανον να ειναι υποπτο......
πχ πολυ συχνα ακουμε για καποιον πολθ καλο υπαλληλο ,αστυνομο, κρατικο λειτουργο...κατα κανονα αναφερομεθα σε καποιον που δεν κανει σωστα τη δουλεια του και δεν εφαρμοζει τους νομους.....

riaghul

και για να κ'ανω το συνηγορο του διαβόλου...

Ναι γιατί να είμαστε αρεστοί απ' ολους γαμώ το??
΄και γιατί αυτό να είναι ύποπτο..παρακαλώ?? :roll:

και γιατί να μην είμαστε...
δεν καταλαβαίνω... :roll:
Οχι δεν επιδιώκω να είμαι αρεστή απο κανένα..
Μα προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου..
Κι όταν είμαι ο εαυτός μου...δεν με απασχολεί ..καν
πως με βλέπουν οι άλλοι...

'Εχω όμως μάθει να κατανοώ..να ψυχανεμίζομαι καλύτερα
τι "καπνό φουμάρει" ο άλλος....
και μπορώ να σέβομαι αυτό που είναι
εφ΄όσον δεν με ενοχλεί...και δεν μπαίνει στη ζωή μου...

Θα μου πείς "αν μπαίνει όμως?¨..το επέτρεψες...
Είναι γιατί δεν παρακολούθησες όπως ακριβώς είπε η Moody
τις αντιδράσεις του σώματος..ή ήθελες να αποδείξεις κάτι απο τον
εαυτό σου...

riaghul

Moody
Θα ήθελα πολυ να παραβρεθώ στη παρουσίαση
αλλά αδυνατώ λόγω απόστασης.. :cry:

παρακολουθώ ωστόσο με ενδιαφέρον τις έρωτοαπαντήσεις
στο θέμα σου.... :)

Κι ας πώ κι εγώ μια δική μου μικρή φοβία..
(τριστάνα μην ακούς... :wink: και αλλάξεις εκείνο το ΤιτανίδαΡία)
Λοιπόν..Ταξιδεύω πολύ..και δεν φοβάμαι τα αεροπλάνα και το
κλειστό χώρο τους..φτανει να μη μου κλείσουν το παραθυράκι
κι ας είναι νύχτα...Παρατηρώ ότι κοιμάμαι με ανοιχτό παράθυρο
κι ας είναι -.... η θερμοκρασία...
Εκείνο το ασσανσέρ...όμως..δεν το έχω ξεπεράσει...
Στον έκτο όροφο ..με τα πόδια...
(και καλά λέω ..κανω μια εξτρα γυμναστική και το μπορώ...
όταν όμως δεν το μπορω..πχ..αν ξήσω να γεράσω? :P )
Με ελκύουν τα σπήλαια...και θέλω να μπαίνω...Μπήκα σε ένα στη Νάξο...
και μετα απο λίγο...αρχισε..δυσπνοια....
Εκπληκτικό...πως αλλάζουν έτσι οι σωματικές λειτουργίες?

:)

Moody

Νίκο, σ' ευχαριστώ και πάλι για το ... "αδαμάντινη" :P ...Έχω , όμως, πολλά στραβά - να το ξέρεις...Απλά, μάλλον τα έχω αποδεχτεί και δεν φοβάμαι να τα δηλώνω..

:) Riaghul, δεν μπορώ να σου πω περισσότερα για τη φοβία σου, έτσι θεωρητικά. Μπορώ, όμως, να σου πω για μια ασθενή μου που είχε ακριβώς την ίδια φοβία με τα ασανσέρ.

Όταν κάναμε τη διαδικασία της εστίασης στο κομμάτι που φοβάται τα ασανσέρ, ανακάλυψε  (ήρθε στη συνείδησή της) οτι όταν ήταν 5 ετών, ο πατέρας της για να την τιμωρήσει που έκανε φασαρία την έκλεινε στο δωμάτιό της χωρίς φως.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ  να πω μ' αυτό οτι ίσως κι εσύ να είχες πάθει κάτι παρόμοιο.

Θέλω να πω πως όταν μας συμβαίνει κάτι τραυματικό στο παρελθόν, στην πολύ τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία - κάτι που τώρα ούτε καν το θυμόμαστε- μπορεί να μας δημιουργήσει στο μέλλον μια φοβία.

ΑΛΛΑ και κάτι που μπορεί να μας συμβεί τώρα, μπορεί να μας δημιουργήσει ένα τραύμα που θα εμφανίζεται ως φοβία. πχ. ένας ασθενής μου βίωσε πολύ κοντά το θάνατο της συντρόφου του, με αποτέλέσμα να μην μπορεί τα στενά και σκοτεινά μέρη γιατί ..."κάπως έτσι νιώθει κι εκείνη τώρα "....

Κάθε άνθρωπος βιώνει το φόβο του διαφορετικά. Και κάθε φοβία προέρχεται από διαφορετικές πηγές, συνθήκες, κατάσταση. Και οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Και μπορεί κι οι δυο μας να έχουμε την ίδια εμπειρία, αλλά εσύ να μην τραυματιστείς από αυτήν κλπ κλπ κλπ.

ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ. :?

Τέλος, αν εμάς μας αρέσουμε όπως είμαστε, δεν έχουμε ανάγκη να είμαστε αρεστοί. :wink:

ΟΛΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ! :D

Θα σας ενημερώσω εκτενέστερα για την παρουσίαση. Θα χαρώ να σας δω.

minoraki

μουντυ.....ενημερωσε εγκαιρως για την παρουσιαση.....με ενδιαφερει και μαλιστα παρα πολυ......

οσο για τις φοβιες.....οποια λεξη και εαν χρησιμοποιηθει και βαλω απο πισω την καταληξη -φοβια, τοσες φοβιες εχω....αλλά το παλευω..... :D  :D

xhmeia

θελω κ εγω πολυ να παραβρεθω στην παρουσιαση  :D

xhmeia

Παράθεση από: "Moodymooday"Όταν κάναμε τη διαδικασία της εστίασης στο κομμάτι που φοβάται τα ασανσέρ, ανακάλυψε  (ήρθε στη συνείδησή της) οτι όταν ήταν 5 ετών, ο πατέρας της για να την τιμωρήσει που έκανε φασαρία την έκλεινε στο δωμάτιό της χωρίς φως.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ  να πω μ' αυτό οτι ίσως κι εσύ να είχες πάθει κάτι παρόμοιο.
Θέλω να πω πως όταν μας συμβαίνει κάτι τραυματικό στο παρελθόν, στην πολύ τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία - κάτι που τώρα ούτε καν το θυμόμαστε- μπορεί να μας δημιουργήσει στο μέλλον μια φοβία

αν καταλαβαινω καλα.....δλδ αν βρεις την αιτια του φοβου ?τοτε τον ξεπερνας?η κυρια που αναφερεις το ξεπερασε μονο κ μονο επειδη βρηκε την αιτια ?η προφανως ακολουθησε κ αλλη διαδικασια ?
πχ εγω λατρευω τη θαλασσα κ ειμαι κ πολυ καλη κολυμβητρια ,αλλα ταυτοχρονα την φοβαμαι κ την σεβομαι θα ελεγα .Ο φοβος μου ειναι ωστοσο ελεγχομενος να το πω ? δεν με εμποδιζει να χαιρομαι τη θαλασσα κ βαθια πηγαινω ......δεν μπορω να κολυμπησω με τιποτα ομως οταν εχει κυμα ....οχι απλα να κολυμπησω ,ουτε καν στην ακρη της θαλασσας δεν μπορω τα κυματα με πανικοβαλλουν.Και επιλεγω να μην κολυμπαω με  κυμματα .Αυτος ο φοβος με επηρρεαζει μονο οσον αφορα τα ακτοπλοϊκα ταξιδια, αν δεν κουναει κ δεν εχει μποφορια ,μια χαρα δεν φοβαμαι .........ισα ισα το απολαμβανω -μου ετυχε να ταξιδευω με 8 μποφορ 1 φορα κ θυμηθηκα ολες τις προσευχες που ξερω κ η καρδια ειχε παει κ ειχε ερθει 100 φορες (α ρε ατρομητη που ειμαι χαχαχχα)
Τι ειχα παθει μικρη ? παραλιγο να πνιγω γυρω στα 4-5 οταν εβγαλα το σωσιβιο μου ομως  οχι προς πανω αλλα βγαζοντας το ενα ποδι κ ηρθε ενα κυματακι ,στα ρηχα ,αλλα ημουν τσιρος τοτε  κ με τουμπαρε ,εγω εγινα λιγο μπλε μαρε κ ενα κυμα με αναποδογυρισε παλι κ σωθηκα για να ταλαιπωρω τον κοσμο χαχαχα....γ αυτο νομιζω κ φοβαμαι συμφωνεις?Αλλα αυτο το φοβο τον ελεγχω γιατι εχω επιλογη πιστευω .
Οπως επιλογη εχω κ με τα ασανσερ ,να ναι καλα οι σκαλες ....ενω με τ αεροπλανα?????
ετσι απλα την εμπειρια μου κατεθεσα.......

xhmeia

Παράθεση από: "junkie"Δεν σημαίνει για μένα τίποτα απλά πρέπει να υπάρχει μια καλή συμπεριφορά ανάμεσα μας για να είναι ευχαριστημένοι τρίτοι και  γιατί το ίδιο θα ήθελα και γω δλδ δεν το κάνω μόνο για τους τρίτους απλά και μένα μου αρέσει να χω καλές σχέσεις με όσους συναναστρέφομαι.

Νομιζω σε καταλαβαινω τι εννοεις ...απο παιδι ηθελα να μαι αρεστη σε ολους ..ημουν το τελειο (χαζο )παιδακι ...αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να καταπιεζομαι γιατι δεν μπορουμε να μαστε αρεστοι τελικα σε ολους ..το καταλαβα στα 37 ....οπου κ εκανα κινησεις που αλλαξαν τη ζωη μου κ δυσαρεστησαν αλλους ,αλλα εγω ενοιωσα πολυ καλα .....ακομη θελω να ειμαι αρεστη κ το επιδιωκω αλλα οχι σε βαθμο υπερβολης πλεον .....προσπαθω κ αν δεν ειμαι ...χαλιεμαι λιγο ,αλλα  παω παρακατω ...και ξερω οτι δεν μπορω να αρεσω σ ολους αλλα αρεσω σε μενα αρκετα ......
Γιατι δεν δοκιμαζεις να ρωτησεις ευθεως αυτο το ατομο ? πιστευω οτι παρ ολο που μιλαμε με ευγενεια κ.λ.π. νοιωθω οτι εισαι αρνητικη απεναντι μου συμβαινει κατι ????Νομιζω οταν παρεις απαντηση η θα λυθει καποια πιθανη παρεξηγηση η θα μαθεις γιατι επιτελους συμβαινει αυτο κ θα νοιωσεις καλυτερα γιατι ναι μεν δεν θα εισαι αρεστη αλλα θα ξερεις το γιατι κ θα σταματησει η υποκρισια του  :D μπροστα και του  :evil: απο πισω .
Εχω την εντυπωση οτι πιο πολυ σε χαλαει αυτο το δηθεν ,ενω αν μαθεις απλα θα το δεχτεις κ δεν θα σε πειραζει .
Ε τι λες?

Moody

Κορίτσια...τι να πω? Χαίρομαι πολύ που θα μου δοθεί η ευκαιρία να σας γνωρίσω. Και ένας μήνας δεν είναι πολύς , ε? :lol:

Μέχρι τότε...

Αγαπημένη μου xhmeia , άλλο φοβία κι άλλο φόβος. Ο φόβος που όλοι μπορεί να έχουμε για τα ...ψηλά κύμματα, τα πολλά μποφόρ, τις μεγάλες ταχύτητες κλπ κλπ και που δεν μας παραλύει, αλλά μπορούμε να τον..."κουμαντάρουμε" και να πορευτούμε μ αυτόν, είναι κάτι που δεν χρειάζεται να μας προβληματίζει. Όλοι έχουμε τέτοιους φόβους.

Η φοβία, είναι κάτι πιο βαθύ. Κάτι που δεν μας επιτρέπει να είμαστε λειτουργικοί και μας αποτρέπει από δραστηριότητες, απλές ως σύνθετες...

Μην ανησυχείς , λοιπόν...Και, εντάξει, αν αναγνωρίζουμε αυτό που μας συμβαίνει και πορευόμαστε μαζί του...τότε... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! :wink:

Nikos28

Στα κορίτσια συμπεριλαμβάνεις κι εμένα;

''Αλλαξοπίστησα'' επειδή είμαι ο μόνος άντρας εδώ απ' την αρχή της συζήτησης!
Αρχή της πλειοψηφίας, σου λέει μετά...

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Nikos28

Παράθεση από: "tristana".
Λέω να πάρω αλα μπρατσέτα την Ναϊάδα και να καθήσουμε πολύ μακριά
από τον πρώην εστιάτορα. Ποτέ δεν ξέρεις... Βλέπει θαλασσινό, ανοίγει ετυμολογικό λεξικό και μετά άντε να βρεις την Κόρη την Θαλασσινή
στην πιατέλα με τις πατάτες. Φρίκη! Φοβού τους λόγιους και λεξικά φέροντας. Α, τα, τα...

Ο πρώην εστιάτωρ (και διαφημιστής και κηπουρός και φρουρός και αποθηκάριος και μεταφραστής και νυν δεσμοφύλαξ) σας ανακοινώνει περιχαρής ότι ουδείς λόγος φόβου ή φοβίας συντρέχει δι' υμάς, καθ' ότι πάσα σχέσις μεταξύ εμού και των θαλασσινών ανήκει οριστικώς και αμετακλήτως εις το παρελθόν!
Σας εγγυώμαι δε, ότι ουδένα κίνδυνον διατρέχει η Κόρη η Θαλασσινή... Εκτός, βεβαίως, εαν θέλει να βρωθεί η ιδία- μετά γεωμήλων ή άνευ, αδιάφορον...!

Θα μου επιτρέψετε τώρα να καθήσω πλησίον σας;
 :lol:   :wink:

chriastina

Παράθεση από: "Nikos28"
Παράθεση από: "chriastina"σιγά Νικολάκη μην έχει και ειδικό βάρος 4...... :lol:
όσο για την "σκληρότητά της" .......έχει διακυμάνσεις :evil:
μην ξεχνάμε όμως ότι κι ο πολυτιμότερος λίθος έχει σκληρότητα 10!
έτσι είναι τα διαμάντια...... κι ώρες-ώρες η "φίλη" μας τα πλησιάζει και σε σκληρότητα αλλά και σε ποιότητα..... και με την κατάλληλη "κοπή"/κατεργασία αναδικνύει και το "fire" της !!!!!!!!

(κυρία,κυρία.... θέλω πολύ καλό βαθμό στο τρίμηνο :tongue: )

Χμμμ...

Γνωρίζεστε;
Ή μήπως της ανταποδίδεις την ψυχολόγηση;  :lol:  :lol:
Μπορεί να είστε και αδελφές ψυχές... απ' ότι βλέπω, έχετε περίπου ίδια ηλικία και ίδια ενδιαφέροντα!

Πάντως εγώ είμαι βέβαιος ότι η φίλη μας δεν είναι σκληρή. Αδαμάντινη μπορεί να είναι, σκληρή όμως αποκλείεται. Κι αυτό το συμπέρασμα το βγάζω απο τα όσα έχει γράψει μέχρι τώρα αλλά και απο τη δουλειά της: Είναι αδύνατον να είσαι σκληρός και να βρίσκεις λύση στα προβλήματα των άλλων...

Νικολή,
ναι γνωριζόμαστε
και επίσης να σου πω ότι δεν βλέπεις πάντοτε με καλό μάτι εκείνον που σου λέει τις αλήθειες που δεν θέλεις να ακούσεις....τότε μπορεί να του χρεώσεις σκληρότητα και άλλα πολλά....βέβαια όλοι άνθρωποι είμαστε και μπορεί ακόμα και η moody να κάνει λάθος,αλλά και η αλήθεια είναι σκληρή.

moody,
να υπολογίζεις και στην δική μου παρουσία......

xhmeia

εσυ εισαι ο εστιατορας καλο μου ? χαχαχα
καλα ισως σε παρουμε εμεις τα αλλα κοριτσια αλα μπρατσετα  κ μολις ανακαλυψουμε που θα ειναι κρυμμενη ..... ολο δηθεν τυχαιως θα καθησουμε διπλα τους κ......ωωωωωωω καλε κοριτσια τι συμπτωση κ εσεις εδω???? :wink:

μινορακι μου γλυκο ,αν με δεις να χανομαι -για τους γνωστους λογους - σε παρακαλω μηνυμα στειλε για καλο κ για κακο -για αυτη την ενδιαφερουσα συναντηση ......δεν θελω να την χασω  :D

xhmeia

moodymooday σ ευχαριστω για την απαντηση.
Ναι κ εγω πιστευω οτι αυτα που δεν μας εμποδιζουν να λειτουργουμε....η που μας δινουν εναλλακτικες .....δεν πειραζει κ να υπαρχουν ...εξαλλου αυτοι οι φοβοι η φοβιες ειναι που μας κανουν ανθρωπους κ οχι θεους .....

Για την φοβια ομως που  με αποτρεπει απο καποιες δραστηριοτητες που θα διευκολυναν τη ζωη  μου θα προσπαθησω συντομα κατι να κανω ....εξαλλου με πεισμωνει να μην μπορω να την τιθασευω οποτε αν μη τι αλλο θα την παλεψω κ αλλη φορα σιγουρα  :D εστω να εχω λεω στη Νατασα οτι το παλεψα   :wink:

Περιμενω με αγωνια τη συναντηση !!!!!

junkie

Παράθεση από: "Moodymooday"Junkie, γιατί θες να τα έχεις "καλά" με όλους? Αυτό δεν γίνεται, αν θες να τα έχεις καλά με σένα. Στη ζωή μας κάνουμε επιλογές. Έχουμε την υποχρέωση να επιλέγουμε τους φίλους και κοντινούς. Γι αυτό, για παράδειγμα, οι συγγενείς πολύ συχνά μας δημιουργούν προβλήματα. Γιατί δεν τους έχουμε επιλέξει.

Κι αναρωτιέμαι, αν είναι να σφίγγεται το στομάχι σου κάθε φορά που θα βλέπεις το συγκεκριμένο άτομο, μήπως θα πρέπει να πεις ένα "άει στο διάολο" και να κοιτάξεις λίγο την ψυχική σου γαλήνη?

Γιατί πρέπει να είσαι αρεστή σε όλους, γαμώ το?????

Δεν ξέρω αλλά έτσι με έμαθαν από μικρή να είμαι καλή και ευγενική ακόμη και με άτομα που με προσβάλουν ή δεν με συμπαθούν απλά για να μην φέρνω σε δύσκολη θέση τρίτους...Και γιατί όπως προείπα και γω θέλω να τα χω καλά με όλους( αλλά τελευταία δεν αντέχω τα νεύρα μου συνέχεια είναι στη τσίτα ακριβώς γιατί δεν μπορώ να απαντήσω σε μπιχτές και κακίες...τα κρατάω μέσα μου!!!!) και σκέφτομαι ακριβώς όπως σκεφτόταν η Χημεία   ]

Νομιζω σε καταλαβαινω τι εννοεις ...απο παιδι ηθελα να μαι αρεστη σε ολους ..ημουν το τελειο (χαζο )παιδακι ...αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να καταπιεζομαι γιατι δεν μπορουμε να μαστε αρεστοι τελικα σε ολους ..το καταλαβα στα 37 ....οπου κ εκανα κινησεις που αλλαξαν τη ζωη μου κ δυσαρεστησαν αλλους ,αλλα εγω ενοιωσα πολυ καλα .....ακομη θελω να ειμαι αρεστη κ το επιδιωκω αλλα οχι σε βαθμο υπερβολης πλεον .....προσπαθω κ αν δεν ειμαι ...χαλιεμαι λιγο ,αλλα παω παρακατω ...και ξερω οτι δεν μπορω να αρεσω σ ολους αλλα αρεσω σε μενα αρκετα ......
Γιατι δεν δοκιμαζεις να ρωτησεις ευθεως αυτο το ατομο ? πιστευω οτι παρ ολο που μιλαμε με ευγενεια κ.λ.π. νοιωθω οτι εισαι αρνητικη απεναντι μου συμβαινει κατι ????Νομιζω οταν παρεις απαντηση η θα λυθει καποια πιθανη παρεξηγηση η θα μαθεις γιατι επιτελους συμβαινει αυτο κ θα νοιωσεις καλυτερα γιατι ναι μεν δεν θα εισαι αρεστη αλλα θα ξερεις το γιατι κ θα σταματησει η υποκρισια του  μπροστα και του  απο πισω .
Εχω την εντυπωση οτι πιο πολυ σε χαλαει αυτο το δηθεν ,ενω αν μαθεις απλα θα το δεχτεις κ δεν θα σε πειραζει .
Ε τι λες?

Και ειλικρίνα οι συμβουλες σας Moodymooday και Χημεία μου είναι πολύτιμες θα προσπαθήσω να πράξω όχι με το να ρωτήσω ευθέως όπως είπε η Χημεία (γιατί θα ΄τα κάνω χειρότερα) ,το μόνο που θα κάνω είναι πω άι στο διάλο.....και να μην ξανασχοληθώ........    ]

509 Επισκέπτες, 0 Χρήστες