Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 700
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 596
  • Total: 596

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ !

Ξεκίνησε από Moody, Ιανουαρίου 27, 2006, 11:41:40 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

chriastina

να υποθέσω πως δεν χρησιμοποιείς την μέθοδο της
ψυχανάλυσης αλλά κάποια άλλη γι αυτό
δεν δηλώνεις ψυχαναλυτής? ή επιλέγεις
τον γενικό όρο διότι έτσι το θεωρείς σωστό?

Moody

Το "ψυχοθεραπευτής" είναι ο σωστός όρος. Και όλοι όσοι κάνουν αυτή τη δουλειά , αυτόν χρησιμοποιούν.

Αν τους ρωτήσεις, μας ρωτήσεις, ποια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση χρησιμοποιούμε, τότε διαφοροποιείται η απάντηση.

Θα ακούσεις : ψυχανάλυση, συστημική προσέγγιση, γνωσιακή ψυχοθεραπεάι, ψυχοδυναμική , gestalt, προσωποκεντρική προσέγγιση, βιωματική ψυχοθεραπεία κλπ κλπ κλπ

Εγώ έχω εκπαιδευτεί στην προσωποκεντρική προσέγγιση και στο Focusing.

Κάποια άλλη στιγμή, και αν ενδιαφέρει το forum, ίσως να σου εξηγήσω εδώ...Αλλιώς...από κοντά!

chriastina

minoraki

Παράθεση από: "Moodymooday"Αλλιώς...από κοντά!
κυρια.....κυρια.....μπορω να πω οτι και εγω θελω να ειμαι μαζι σας???? :roll:

Moody

Βεβαίως , καλή μου Πόλλυ....αν σε ενδιαφέρει το θέμα θα χαρώ πολύ!

Enia

κι εγώ, κι εγώωωω! έιιι, περιμένετε κι εμέναααα...! :D

Moody

Επειδή ανακάλυψα το Σάββατο πως το nick μου κυκλοφορεί περίεργα σε άλλα sites

και επειδή δεν έχω καμιά σχέση με το άτομο ή τα άτομα που το έχουν λανσάρει και το χρησιμοποιούν,

ζήτησα από τον Big Boss (Κώστα33) να μου αλλάξει το nick

σε MOODY.

Έτσι κι αλλιώς , έτσι με αποκαλείτε και μου ψιλοαρέσει....

Αν και , να ξέρετε, δεν είμαι κακόκεφη ως προσωπικότητα και ως άνθρωπος.

Jezebell

Καλημερα σε αυτη τη παρεα και απο μενα.Εγω εχω μια πιο γενικη ερωτηση που νομιζω ομως ειναι χρησιμη σε ολους.
Οταν εχεις θυμο πως μπορει να εκφραστει καλυτερα?
Οταν θες να πεις παιδια σορυ αλλα βαρεθηκα θελω λιγο ν ασχοληθω με την παρτυ μου πως το λες για να μην ακουστει ετσι σαν δηδ να μην ενδιαφερεσαι?
Με εκτίμηση
Σταυρούλα

Moody

Ο θυμός είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη  :)  το πιο υγιές συναίσθημα.

Μέσα από αυτόν μπορούμε να μάθουμε πολλά για τον εαυτό μας. Και κανείς ποτέ δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει το θυμό μας.

Εν ολίγοις,  στη θέση  "μα...γιατί θυμώνεις" ή "δεν πρέπει να  θυμώνεις" ,  δεν θα πρέπει να μπαίνουμε ποτέ στη διαδικασία να απαντάμε.

Ο ΘΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟΝ.

Η διαφορά είναι στο πώς τον εκδηλώνουμε.

Υπάρχουν άνθρωποι που τα κάνουν λίμπα και άλλοι που στρέφουν τον θυμό τους στον εαυτό τους.

Το να παίρνεις απόσταση από έντονα συναισθήματα είναι η πιο πρόσφορη λύση.

Όταν θυμώνουμε ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ!
Και χάνουμε το δίκιο μας.

Πάρτε, λοιπόν, μια αναπνοή....φύγετε από την εστία που σας προκαλεί το θυμό σας και ΑΡΓΟΤΕΡΑ, πιο ήρεμοι , επεξεργαστείτε αυτό που συνέβη.

Και τότε μπορείτε να πείτε στον άλλο  το ΥΠΕΡΟΧΟ]ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ!
ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΘΥΜΟΥ.[/size]

Ως προς το δεύτερο σκέλος....νομίζω πως όταν είμαστε ξεκάθαροι και οι άλλοι παίρνουν ξεκάθαρα μηνύματα. Το πρόβλημα είναι,  οταν λέμε κάτι και μέσα μας έχουμε την ανησυχία και τις ενοχές μήπως οι άλλοι στεναχωρηθούν  ή μας απορρίψουν... Σκεφτείτε πως έτσι δεν είμαστε ποτέ ξεκάθαροι. Γιατί, άλλο λέμε και άλλο νιώθουμε.

Μπορείτε κάποιοι να σκεφτείτε δικές σας εμπειρίες και να τις μοιραστούμε. ΄Ετσι θα πάρουμε  βοήθεια όλοι μας....

minoraki

Παράθεση από: "Moody"Βεβαίως , καλή μου Πόλλυ....αν σε ενδιαφέρει το θέμα θα χαρώ πολύ!
:D  :D  :D  :D οτιδηποτε και εαν συζητησουμε μαζι και βεβαια με ενδιαφερει.....πληζ λετ μη νοου.....ΟΚ????

minoraki

και επανερχομαι μουντακι μου στα περι θυμου.....
ειμαι στην κατηγορια "τα κανω ολα λιμπα".....
θυμωνω αφανταστα πολυ και οταν εχω δικιο, εκει ο θυμος μου δεν εχει ορια.....ξερω, ή μαλλον καταλαβα πολυ καλα απο αυτα που γραφεις πιο πανω, οτι χανοντας τον ελεγχο του εαυτου μου, δεν μπορω να διεκδικησω το δικιο μου και οτι θα πρεπει να μετρησω μεχρι το 10? (λιγο ειναι) 20? επισης λιγο 30? ακομα λιγο ειναι κλπ κλπ να παρω βαθεια αναπνοη, να παω μια βολτα και να επανελθω δριμυτερη.....η ερωτηση ειναι, εαν θα τα καταφερω να κανω κατι αναλογο.....
το σαββατο π.χ. υπηρξε μια διαφωνια με ενα προσωπο της οικογενειας μου.....η διαφωνια (ή μαλλον ο καυγας) ξεκινησε απο μια ασημαντη αφορμη, οπως συνηθως ξεκινουν ολοι οι οικογενειακοι καυγαδες.....το αποτελεσμα ηταν οι φωνες μου να ακουγονται 2 ή 3 τετραγωνα πιο κατω, να γινω εξω φρενων, οι φλογες να πεταγονται εξω απο τα ματια μου, τα αυτια μου, την μυτη μου, ουτε και εγω ξερω απο που εβγαζα καπνους.....ειχα δικιο και το ηξερα.....ο αλλος ομως δεν παραδεχοταν τιποτα, με αποτελεσμα να υπαρχει μια συνεχης διαφωνια, να λεγονται πραγματα εξωπραγματικα και πηγαινε λεγοντας.....δημιουργηθηκε μια κατασταση που δεν οδηγουσε πουθενα, δεν υποχωρουσε κανεις και το αποτελεσμα????? το στομαχι μου να ειναι σε κακα χαλια εδω και 2-3 ημερες......καταλαβαινω οτι θα πρεπει να συγκρατω τα νευρα μου.....ομως οι καταστασεις της ζωης μας κανουν μερικες φορες να γινομαστε "τουρκοι".....καταλαβα οτι εαν δεν σταματουσα, θα ειχα κανει λαμπογυαλο ο,τι και εαν εβρησκα μπροστα μου.....εκανα κακο στον εαυτο μου, αυτο εχει σημασια, για μια πολυ γελοια αφορμη για φασαρια.....

:arrow: μουντυ μου, εχω να σου αναφερω τοσα πολλα παραδειγματα απο γεγονοτα που με εχουν κανει εξω φρενων, που θα μας χρειαζονταν πολλες σελιδες στο φορουμ για να αναφερθουν.....δυστυχως οι υπαιτιοι ολων αυτων των γεγονοτων βρησκονται μεσα στην ιδια μας την οικογενεια και εκει ειναι που αρχιζει μια παρα πολυ κακη κατασταση.....μπορεις να φανταστεις οτι ενας απο αυτους μπορει να ειναι η ιδια μας η μητερα????

xhmeia

ax skorpina mou esy  :D
panta k pantoy pathos eisai, g ayto antidras etsi  :wink:

Εγω παλι 2 φορες στη ζωη μου ολο κ ολο, εσπασα κατι πανω στο θυμο, αλλα μετα στεναχωρεθηκα πιο πολυ οταν επρεπε και να τα μαζεψω κ απο πανω  :P Ετσι απλα ηθελα, αλλα δεν το εκανα  :P
Επνιγα το θυμο και προσπαθουσα πολιτισμενα να εξηγησω κ 10 φορες,  με επιχειρηματα αυτο που εννοω, τι με πειραζει ...... τι νοιωθω......και φτου κ απ την αρχη.
Δεν εβγαινε  σε καλο ,σε μενα γυρνουσε και μαλιστα διπλασιος θυμος γιατι δεν τα καταφερα  :cry: κ απογοητευση  :cry:
τελευταια ανακαλυψα αλλο τροπο κ καποιες φορες καταφερνω να λειτουργησω ως εξης.
Θυμωνω, εξηγω, αντε κ αλλη μια φορα εξηγω κ αν δεν καταλαβουν αποκοβομαι κ οποιος θελει ας καταλαβει .......κ ας μεινει με τα παραπονα
Αραγε αυτο ειναι καλο?δεν ξερω .Εχω αλλαξει λενε ......Εχω αλλαξει πολυ......
Μηπως να βρεις αλλους τροπους κ εσυ ? Λεω εγω τωρα  :roll:

spellbound

Φωνες???

Μπααααααααααα!!!

Σιγα μη βγαλεις ακρη.
εχω κλεισει απειρες φορες τηλεφωνο καταμουτρα για να μη βαλω τις φωνες.. μετα την 600η (ναι, σωστα, εξακοσιοστη ανασα!) απαντω!

Οχι οτι μου εχει "φυγει" αλλα λεμε τωρα.... ]

Moody

Πάντως...σκεφτείτε το αυτό....

[size=18]ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ....[/size]

minoraki

βρε ζαφειρενια μου, δεν το αναλυεις λιγο περισσοτερο αυτο???? :roll:

596 Επισκέπτες, 0 Χρήστες